Surinaams staatshoofd te ziek voor parlementair debat

79

PARAMARIBO, 5 dec – President Desiré Bouterse heeft laten afmelden voor een vergadering van het parlement. Het bericht dat de president geveld ziek was, deed de leiding besluiten de vergadering vroegtijdig te verdagen. Bouterse heeft griep.

Al tijdens het debat over de economische situatie in het land, waren er symptomen. Bouterse klonk grieperig en hoestte veel tijdens zijn toespraak. Hij werd deze keer verwacht voor de ‘Algemene Politieke Beschouwingen’, de voorloper van het begrotingsdebat. Volgens vicepresident Ashwin Adhin was de regering gereed om antwoord te geven op eerder gestelde vragen en geleverde kritiek. Bouterse zou antwoorden.

De grondwet schrijft voor dat de president verantwoording verschuldigd is aan het parlement. Ook vanuit de oppositie werd het daarom beter geacht de vergadering te verdagen. bij de aanvang van de Algemene Politieke Beschouwingen is ook weer kritiek geleverd op het beleid. De oppositie vindt de aanpak van de economische problemen nergens op lijken.

79 REACTIES

 1. Hahahaha, het komt door de uitspraak van het Hof van Justitie. De kans is groot dat hij de bak indraait. Neks No Fout zou ik heel hard willen zeggen


  Maak melding

 2. Brief aan de president.

  Bouta, Ofa mi mang

  Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om namens het Surinaamse volk u een brief toe te schrijven.

  Een paar weken geleden had ik u al een brief toe gestuurd maar kennelijjk is die aan uw aandacht ontsnap.

  Wij de surinamse volk hadden in u de redder des vaders land gezien.. VERGANE GLORIE.. herhaaldelijk word bewezen dat u er steeds weer een vertekend beeld schets.

  De kennis en kunde om een land op te bouwen is niet voor u geknip.. U manipuleerd de boel.. Uw gezicht die gaat steeds meer op een natte krant lijken… U ziet er uitgeblusd uit.. Een afgedankte boterham.

  Het zou u hartstikke sieren dat uw perdirekt, na het lezen van dit brief de eer aan uw zelf houd en de brui aan geeft.. Op zouten jongen. U heb de hele natie flink bedonderd.. Op kankeren.
  We zijn jou liever kwijt dan rijk… Weg wezen jongen

  Ok mi mang.. Ik hoop dat ik uw voeldoende heb ingelicht namens alla Sranang man. Wij wenzen jou heelveel wijzheid toe want dat yu no abie.

  Go fi en wakka boeng.


  Maak melding

 3. Ram,
  Fatsoen is bij jouw ver te zoeken.Maar als je die niet hebt dan zal je altijd zulke uitspraken doen.Hoe zou jij het vinden als iemand op jouw vaders graf zou plassen.Recht moet zegevieren als hij veroordeeld wordt.wij wachten het af.Mijn advies aan jou en een ieder is om fatsoenlijk met elkaar om te gaan.
  Behandel iedereen zoals je zelf behandeld wil worden.
  De meeste schreeuwen omdat ze uit een milieu komen die terug te vinden is in hun ideeën.
  Jammer maar ik respecteer jouw mening omdat jij hebt laten zien dat je geen fatsoen hebt voor een ander.


  Maak melding

 4. @..Ram Singh.
  Zo zie je maar weer,jullie soort,heeft zoveel respect/angst voor de PRESIDENT,dat jullie al een vreugde dans uitvoeren als de man hoest…ha ha haaaa ! het is nu wachten op de reactie van die andere paardrijder [lees boeler] Gerard Spong vanuit de Noordzee,die de president ook alle ziektes toewenst.


  Maak melding

 5. Printa en frank, jullie moeten een ding goed weten, ik pis ook op zijn graf met alle plezier. Hoe zou jij het vinden als je als burger van su hard werkt en toch moet creperen omdat jullie held bouterse de duivel alles toeeigend en zijn fam laat pronken met dat wat jij met hard werken verdient. Donder op toch met jullie stront hoofd. Tuurlijk heb ik respect voor hem als mens , maar zeg nou eerlijk waarom verheerlijken jullie deze man. Geloof me hij gaat boeten in levende ljjve voor wat hij gedaan heeft en nog steeds doet.!


  Maak melding

 6. tje potie foe foefoe roemang moordenaar ziekie boi, waar is seng sing.
  So so broeja!
  Fidie zeisburg zit op de loer en hopelijk slaat hij snel toe.


  Maak melding

 7. ALTIJD MIDDEN IN DE WEEK IS KUMAKOISI ZIEK MAAR IN HET WEEKEND OP BROKOBAKA GAAT HIJ LEKKER CHILLEN MET ZIJN BENDELEDEN.

  @Frank,

  Ik vind dat KUMAKOISI NU NU DE PIJP UIT MAG GAAN: IK HOEF NIET TE WACHTEN OP 8 DECEMBER.


  Maak melding

 8. Oooh my god nu gaat deze megalomane president excuses zoeken om geen veranwoording af te leggen. Hide and seek games zijn begonnen. Was te verwachten.


  Maak melding

 9. Zodra er slimme vragen gesteld gaan worden dan haakt deze ongeschoolde lafaard af.

  ===============================================
  Frank…
  “behandel iedereen, zoals je zelf behandeld wil worden”…

  hij heeft 15 onschuldige landgenoten gemarteld, gefolterd, verminkt en standrechtelijk vermoord en eveneens 39 onschuldige vrouwen en kinderen in Moiwana afgslacht.

  Dus verdient deze meervoudig moordenaar dezelfde behandeling.


  Maak melding

 10. KUMAKOISI IS DE MEEST WIESWASI PLEE-SIDENT DIE SURINAME GEKEND HEEFT.

  Deze MAFKEES heeft nog nooit een ZINNIG DEBAT gevoerd in DNA maar laat steevast in de PERS doorschemeren wat het Volk allemaal te wachten staat aan BEZUINIGINGEN.

  Ik wist wel dat hij NOOIT zou BEZUINIGEN op de salarissen van zijn BENDELEDEN!!!!

  OOH GOD: LAAT DEZE MAN EEN WREDE DOOD STERVEN:

  HIJ WENSTE SARCASTISCH DE DEMONSTRANT(Ik ben de naam even kwijt) AAN DE WATERKANT SUCCES TOE MET ZIJN ACTIE.


  Maak melding

 11. Het volk gaat eindelijk bevrijd worden van deze moordenaar, bedrieger, volksmisleider, oplichter, staatskasrover,en zo kan ik nog een tijdje doorgaan, op zijn graf moet een zwarte steen komen als herinnering van een zwarte bladzijde uit onze geschiedenis


  Maak melding

 12. @Ramtahal Bahadoer,

  Je LALT UIT JE PAARSE KUMAKOISI NEK!!!

  WAAAAAI: REDDER VAN SURINAME: Je hebt meer dan RAMTAHAL gebruikt; oooh ja, ik snap het al: KUMAKOISI AROMA geïnhaleerd.

  NO SPANG: SAMEN MET KUMAKOISI JOE O CREPEER


  Maak melding

 13. wanneer het moeilijk wordt voor deze bedriege, onttrekt hij zich vsn zijn verantwoordelijkheid, terwijl hij zelf notabene de grote veroorzaker van slle ellende in het land is, zelfs censuur word er in dit land toegepast, en dat heeft het opbelprogramma van Joyce op de vrijdagmorgen ondervonden, en is door de club van deze moordenaar het zwijgen opgelegd, omdat Joyce de juiste informatie gaf, over het doen en laten van deze paarse bende, deze praktijken worden ook toegepast in Venezuela en Noord korea, waar een dictatuur van toepassing is.


  Maak melding

 14. Ach, het staat duidelijk vermeld in het persberichten over de beraadslagingen in het parlement. De president hoestte en kwam grieperig over. Maar de vocale oppositie, de volksfilosofen, de notoire lafaards, en de psychopaten van de oppositie verbinden direct de wildste fantasieën aan de afwezigheid van de president. Stop al deze fantasie in de sex. Ga aan de vrouw en dan wordt het rustig in jullie verwarde hoofden.


  Maak melding

 15. Normaal liter hb momenteel geen seconde tijd voor zulke gang van zaken, maar wat lees ik ahahaaa… over de MOORDENAAR ben 1 Grote of aller grootste voorstander wat men zich aan t voorbereiden zijn ( op zijn GRAF1 plasje doen) Vanaf nu spaar ik mijn plas dat te gebruiken zal zijn voor deze onbeschaafde sterveling dat ie helden dood gemaakt op 8 Dec.1982 en zwaar gemarteld ook nog!!! Dat doet 1 normaal mens toch niet!!! @ Printa is medeplichtig voor de Moorden van 8DEC 1982.


  Maak melding

 16. Als Bouterse een glazen bol had, kon hij zelf zien dat hij een gepasseerd station is, geen enkel mens kan het, met zoveel ‘fraais’ op zijn bord, waar hij ‘vrolijk’ van wordt (hervatting strafproces, zonen in de bak, moni no de, doorgeprikte leugens, mislukken missie Hira, verwensingen in de media, afbrokkeling Paarse aanhang, vertrek buitenlandse bedrijven, stakingen links en rechts, aanzwellende demonstraties enz. enz.) lang volhouden. Of er knappen aders in je harses of rikketik, of je grijpt naar Gramaxone, brengt een laatste bezoek aan de Bosje brug, of je haalt een Glock tevoorschijn als permanente oplossing.


  Maak melding

 17. Een beetje medische staf zorgt ervoor, dat een president bij een belangrijk overleg aanwezig kan zijn.
  Ik kan mij niet herinneren ooit iets te hebben gelezen, dat een president door een griep een belangrijke meeting niet kan bijwonen.
  Inzelf denk, dat het ook veel te maken heeft met de instelling van onze president.
  Hij heeft namelijk veel vaker (bewust) verstek laten gaan.


  Maak melding

 18. “Bouterse klonk grieperig en hoestte veel tijdens zijn toespraak.”

  Ik heb de live stream van de DNA van de DNA vrijwel geheel gevolgd. Er was weinig toespraak van de President tijdens de ronde van het Parlement.
  De President werd wel als een zout zak 30 minuten te laat binnen geleid en was daarna vooral uit beeld.

  Bij zijn reguliere toespraken komt de president ook grieperig over en bet hij zijn voorhoofd ook meer maals om het angstzweet onder controle te houden neem ik aan. Het kan ook zijn dat hij zich in het algemeen schaamt voor zijn teksten en bang is te struikelen over de moeilijke woorden.

  Laten we wel zijn. Zelfs Obama zou last krijgen van buikloop en griep als hij de vragen moet beantwoorden die enige DNA leden gesteld hebben. Zelfs tegemoet komen aan de vraag van Abdoel om alle Parastatalen goed door te lichten is een drama. Wie kan er immers geloven dat een dat een voormalige Ballast Nedam projectmanager SRD 300.000.000/maand waard is.

  Hoe kan de president de status van de heer Hoefslag verantwoorden. De minister van Financiën heeft zelf verklaard geen Governor te zijn van de Centrale Bank. Dit terwijl al duidelijk was dat hij daar regelmatig zijn voormalige kantoor gebruikte. De president heeft rond uit verklaart dat de heer Hoefslag nog Governor is van de Centrale Bank en men hard werkt aan een opvolger.
  Ondertussen weet de hele wereld dat een dergelijke verstrengeling van functies not done is en in Suriname door de wet verboden is.

  Laat de heer Bouterse het niet problematisch vinden de wet ter zijde te schuiven of te laten schuiven echter de President kan de wet niet overtreden zonder dat het consequenties heeft. Of Hoefslag is minister van Financiën of Hoefslag is Governor van de Centrale bank.
  Liegen zal niet gaan gezien de formele beheers daden die Hoefslag de afgelopen periode gedaan heeft en de overmakingen van salarissen. De Preident heeft weer eens aangetoond van regeren Soep met Balletjes te maken.


  Maak melding

 19. @ RobG

  Ach vanaf heden draagt U of j ook aansprakelijkheid voor de gruwelijke moorden van 8 Dec1982 (de Helden van SU) en begin j of U Urine ook te sparen ahaaahahha 5e rangs sterveling en houd j fenomenale raadjes voor j Fam.Mensen hier in Su.heb te maken met compassie uilskuiken nog lef heb 1 lage MOORDENAAR te verantwoorden.


  Maak melding

 20. Cochise:
  Helemaal waar wat je zegt, een echte volksvertegenwoordiger laat niet verstek gaan bij belangrijke zaken. Het is i.d.d. niet de eerste keer dat Bouterse uitblinkt in afwezigheid.
  Nu zal het ook wel zo zijn dat “deep down inside” hijzelf ook wel weet dat er geen redden meer aan is en dat zijn motivatie
  derhalve minder dan 0 is! Time for a change!


  Maak melding

 21. jojo, net als het parlement van Suriname zoek je naar spijkers op laag water, m.a.w. met blijft zeuren met ongegronde argumenten naar futiele kleinigheden. Hoefdraad is president van de Centrale Bank geweest en hij is thans minister financiën.Maar de functie van president van de Centrale Bank is zeer omvattend en complex. Zijn opvolger moet ingewerkt worden in de materie , in de taken, in de afspraken die er lopen,enz.enz.enz.

  Er zullen ook nog lopende zaken zijn met nationale en internationale couxterparts die door Hoefdraad afgehandeld of overgedragen dienen te worden. Kortom deze functie kan je niet in een wip en een zucht afstaan. De materie waarmee men zich moet bezigheden is een zeer complex geheel, vooral in een dynamische globale economie die vastloopt in heel veel landen.


  Maak melding

 22. Henry…Beste Henry,

  Voor de meeste Surinamers is Bouta de Helderziemde de Messias. Wie zijn wij hier om uit hun hoofd te praten. Na Deng Mang Wan so………..

  En jij bent een super helderziende!!!!! Dat jij mij nú Al door hebt…….Soso Lafoe…..:) 🙂


  Maak melding

 23. Beste RobG
  U praat iets wat heel principieel krom is weer recht. De wet is er niet voor niets. De President heeft een keuze gemaakt die niet kan volgens de wet.

  Denkt u dat een na dat Hoefdraad zijn benoeming tot Minister van Financienen aanvaard heeft hij elders ter wereld nog serieus genomen wordt door zijn Counterparts als Governor van de Centrale bank.
  Na een dergelijke integriteitsfout zullen ze hem als Maffia maatje mijden omdat hij in 1 persoon uitvoering en toezicht verbindt.

  De keuze van de president voor een Minister van Financien komt niet uit de luchtvallen en een Centrale bank moet er op voorbereid zijn tijdelijk of permanent per direct in opvolging te voorzien.

  Dit is geen spijkers op laag water zoeken maar primair geblunder van de President en zijn team.
  Laat de persoon Bouterse de wet niet eerbiedigen (hij heeft het genoeg bewezen) President Bouterse in een staats institutie en die mag, nee die kan de wet niet overtreden. Doet deze het wel dan zou de hoogste macht in het land, de Volksvertegenwoordiging, hem naar huis moeten sturen.

  Dat gebeurt in elke normale democratie.


  Maak melding

 24. Als mij vader de zelfde misdaden had begaan als bouterse zou ik ook op zij graf plassen. Ram Sing ik steun u in deze.
  Ik ga nog een stap verder als bouterse vandaag of morgen de pijp uitgaat zal ik zeker een grote feest vieren .


  Maak melding

 25. Robby-slapend-NDP-slaafke : GILMORE vervult
  TWEE ONVERENIGBARE FUNKTIES,
  CONTROLEERT zichzelf !

  Vandaar het s’nachts DRUKKEN van meer dan
  2, 8 MILJARD ONGEDEKTE SRD-Bankbiljetten !!

  Leve de NDP-“Democratie” en het NDP-Financieel-
  DISASTER !

  PS : Desi is ziek, de Affobaka-dam is nog niet
  in handen van de Clan en het Hof van Justitie
  draagt de Krijgsraad op de Nep-amnestiewet,
  BUITEN TOEPASSING TE LATEN !!!


  Maak melding

 26. =Een ieder die de politiek goed kan volgen merkt ook op dat het spelletje goed gespeeld wordt.

  -Toen ik een paar maanden had geschreven dat een medewerker van DSB aan een familielid had gezegd om zijn euro,s van de bank weg te halen was deze forum te klein voor de NDPérs. Zie wat er nu gebeurt.

  @ RobG, ik neem aan dat jij een man ben die al op leeftijd bent. Het is dan heel erg gesteld met het psychische van jou om zo te reageren op de oppositie, terwijl zij moeten opkomen voor het belang van het volk en het land.

  -Ik weet niet in hoeverre je een familielid bent van Bouterse, maar zo goed gaat het niet in het land.

  -Srefidensi is gevierd en je kon alleen “”barra,s en loepa’s”””krijgen. Nou die Javanen en Hindoestanen hebben dan heel hard gewerkt voor Bouterse en pero kon maar lekker zitten op zijn stoel en gratis eten.
  Is het niet pero die de andere culturen steeds uitscheld!!!!

  -Velen gingen speciaal voor het eten en anderen speciaal om Bouterse een hand te geven.
  @ RobG, als je echte foto’s hebt kan ik jou zeggen dat het een grote poppenkast was.


  Maak melding

 27. jojo,de counterparts kunnen zich zeker inleven in de werkzaamheden van Hoefdraad. Het zijn partners die ook de praktijk van de werkzaam goed kennen. Een stagnatie elders kan hun eigen werkzaamheden behoorlijk vertragen. In de global economy kan dit niet gewilde gevolgen hebben.

  @bhaai, ik hoef geen verantwoordelijkheid te dragen voor de gebeurtenissen op 8 december 1982. Misschien was het anders afgelopen als ik ook betrokken zou zijn geweest bij het bestuur in die periode. Het is alleen jammer dat deze gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. het lastige van die periode is dat een groep op zoek was naar macht en de andere groep wilde haar macht behouden. Het is een kapitale fout die men maakt als men op zoek gaat naar macht, de confrontatie aangaat op basis van een vermeende machtspositie die men denkt te bezitten.


  Maak melding

 28. @.Henry,…Deze brada is echt FRUTRA..luister jullie,..grote Ezels..Bouta ne spang nanga oenoe,.blijf dromen over ..Santhokie of voevoer Sommo ,of Krerekrere,als president,…WAAR ????


  Maak melding

 29. RobG,

  Iemand met voldoende financiele bagage heeft maar een korte inwerkperiode nodig om president van een centrale bank te zijn.
  Bovendien liggen de financiele zaken in een klein land als het onze niet zo complex.
  Dat een nieuwe president van de Surinaamse Centrale Bank wordt ingewerkt, is begrijpelijk, alleen duurt die inwerkperiode wel heel lang.
  Het zou mij niets verbazen als Hoefdraad de eerstekomende jaren gewoon nog twee onverenigbare functies blijft uitoefenen.


  Maak melding

 30. Robje-slapend-slaafje: De December Massamoord is
  gepleegd door een stel ILLEGALE ONdemocratische
  BEZETTERS van Ons land !

  MASSAMOORD op Ongewapende BURGERS !

  De rechtsstaat Sranang kent geen GEWAPENDE
  GROEPEN die DE MACHT PAKKEN !

  Pogingen van u en de Desi-club om ook onze
  geschiedenis te verkrachten zullen falen !

  Leve de Democratische Ongewapende HELDEN
  van 8 december en LEVE de Ongewapende
  HELDEN van het dorp MOIWANA !

  STOP onderdrukkers, GEEN TWEEDE SLAVERNIJ
  in SRANANG ! KOM OP MET ALLE FINANCIELE
  GEGEVENS VAN DE CENTRALE BANK !


  Maak melding

 31. Voor diegene die dit nog niet weten:

  Bouterse heeft 5 jaar geleden een nier gekregen van Abrahams.Dit is getransplanteerd in Cuba Hij noemt Abrahams sindsdien dan ook zijn bloedbroeder. Als dank heeft Abrahams carte blanche gekregen om te roven.
  Bouterse is regelmatig ziek omdat zijn lichaam deze nier afstoot. Hij zal het dan ook niet lang op deze aarde maken.
  Jurrasic Park Herrenberg werkt aan een plan om zijn mausoleum op te zetten.


  Maak melding

 32. Prof Misababoi, Bouterse heeft ook een drank probleem en dat verklaard waarom hij een nieuwe nier nodig had. De man drinkt overigens nog steeds. Hij zit zwaar aan de medicatie vanwege het afstoten van de nier.

  Wat mij betreft ligt hij snel onder de groene zoden.


  Maak melding

 33. RobG

  De counterparts maken geen afspraken met mensen die makkelijk verleid of gedwongen kunnen worden tot corruptieve handelingen.
  beleid/uitvoering en toezicht moet gescheiden zijn en onafhankelijk.

  Iedereen in Suirname heeft het door want de koers is na uitspraken van meneer Hoefdraad (welke weet de minister of de governor) weer op hol geslagen.
  De mensen op straat hebben geen vertrouwen in deze manier van regeren, terwijl alles draait om vertrouwen.

  Vertrouwen komt te voet (Venetiaan) maar gaat te paard (Bouterse)..


  Maak melding

 34. =Politieke kleur van de NDP moet je hebben om aan het werk te blijven. Jammer voor al die kennis. Resuffeling ten top bij deze regering.

  NDP’ers de aap komt nu uit de mouw wat Bouterse van plan is. Venezuela toestanden.

  =Directieteam Sociale Zaken ontheven

  -De minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), Joan Dogojo, bevestigt tegenover Dagblad Suriname dat het directieteam van het directoraat Sociale Zaken onlangs ontheven is. Het gaat om de onderdirecteur Algemeen Maatschappelijke Zorg (AMZ) en de directeur en onderdirecteur Categoriaal Maatschappelijke Zorg (KMW). De reden voor de ontheffing is volgens de minister dat er ‘stagnatie was ontstaan in het werk’. Ondertussen is Ashwin Chitani tot onderdirecteur KMW benoemd en is Jerrol Renfrum ‘belast met de werkzaamheden’ van de directeur, deelt Dogojo mee.
  Met deze ontheffing wordt de enige tijd terug ingezette trend van ontheffingen onder het beleid van president Desi Bouterse voortgezet. Destijds heeft de CLO nog haar bezorgdheid hierover kenbaar gemaakt door te stellen dat ontheffingen leiden tot verlies van kader en dat de vervangende personen meestal nog onervaren zijn in hun werk.
  Bij ontheffingen op diverse ministeries wordt vaak als reden aangegeven dat het nodig is ‘vanwege gewijzigde beleidsinzichten’.
  Dat mogelijk de politieke kleur een rol heeft gespeeld, wordt altijd steevast ontkend.


  Maak melding

 35. Cochise, jij oordeelt als leek over de inhoudelijke taken van de president van de Centrale Bank, terwijl ik goed op de hoogte ben van de taken, werkzaamheden en bevoegdheden van deze functionaris. Maar in de gelederen van de oppositie en haar sympathisanten is iedereen econoom en zij pretenderen het beter te weten. De beste stuurlui zal je altijd aan de wal, aan de zijlijn vinden.

  Srafu, misschien kan men jou oproepen als getuige omdat jij ter plekke was op 8 december 1982. Als je er niet bij was moet je vooral je mond houden omdat jij nooit kan vertellen wat de waarheid is geweest. Er waren volgens de overleveringen/vertellingen meer personen bij de gebeurtenissen op 8 december 82 betrokken en jij moet dan kunnen aanwijzen en aantonen wie wel geschoten heeft en wie niet. Misschien kan jouw getuigenis het proces naar waarheidsvinding over deze trieste gebeurtenis versnellen. Een duidelijk advies aan jou gericht.Probeer altijd sterker te zijn dan je tegenstander. Als je niet sterker bent dan je tegenstander moet je ook geen pogingen ondernemen om je tegenstander de baas te zijn.Meer heb ik niet te zeggen.


  Maak melding

 36. @R.Lalbhahadoer,

  Sorry, ik had je niet goed begrepen:

  Voor de meeste Surinamers is Bouta de Helderziemde de Messias. Wie zijn wij hier om uit hun hoofd te praten. Na Deng Mang Wan so………..


  Maak melding

 37. @printa,

  Joe na Sriebie, Joe No Sabi Sang e Hati Eye: Als medemens heb ik medelijden met jou!!!

  printa
  @.Henry,…Deze brada is echt FRUTRA..luister jullie,..grote Ezels..Bouta ne spang nanga oenoe,.blijf dromen over ..Santhokie of voevoer Sommo ,of Krerekrere,als president,…WAAR ????

  zaterdag 5 december 2015 om 14:18 uur.


  Maak melding

 38. RobG,

  Het zal je misschien verbazen, maar ik ben afgestudeerd econoom aan de Erasmusuniversiteit in Rotterdam.
  Na mij studie ben ik in de Carribic terechtgekomen, zoals veel Surinamers, die zijn afgestudeerd.
  Sinds 5 jaar woon ik weer in mijn geboorteland om te genieten van een – denk ik – een welverdiend pensioen.
  Als ik geen verstand van economie of geld had gehad, zou ik nooit durven te stellen, dat het werk van president van de CBS in een klein land als het onze heel erg is overzien.
  Jij maakt de zaak veel ingewikkelder, dan die is.
  Ik heb altijd geleerd, dat je nooit een te grote broek moet aantrekken.


  Maak melding

 39. KUMAKOISI SUPER ARROGANT: DE ARROGANTIE DROOP ERVAN AF.

  Ontmoeting met Bouterse geeft actieleider meer pit
  Written by: De West2015/12/04 11:00 PM
  Ontmoeting met Bouterse geeft actieleider meer pit
  President Desiré Bouterse heeft gisteravond op het Onafhankelijkheidsplein een kort bezoek gebracht aan een groep vreedzame demonstraten, aangevoerd door Curtis Hofwijks. De actieleider blikt in een gesprek met De West als volgt terug op die ontmoeting: “Als hij gedacht had dat we met het bezoek tevreden zijn, en dat we dus gaan inpakken, dan heeft hij zich vergist. We gaan onverkort door, we hebben juist nu meer zin. Noemde hij ons eerst op een persconferentie ‘jongetjes met bordjes die worden aangezet’, gisteren keken we elkaar in de ogen en we schudden elkaar de hand als mannen.”

  Het bezoek van Bouterse kwam, aldus Hofwijks, geheel onverwacht: “Tja, we staan daar al twee weken, en we zien hem langsgaan in zijn stoet. Ik wist wel dat hij aanwezig was in een vergadering van De Nationale Assemblee, maar ik dacht dat hij gewoon weer zou vertrekken, zonder ons aandacht te geven.” Toen het staatshoofd het parlement verliet, stak hij de straat over en liep de groep demonstranten tegemoet. Hij stapte Hofwijks voorbij zonder hem een blik waardig te gunnen. Hofwijks stond enkele meters voor de groep en hield een protestbord omhoog waarop stond ‘Volksmisleider’. Bouterse informeerde bij de demonstranten wie de actieleider was, waarop Hofwijks zichzelf presenteerde. Het werd een kort gesprek, dat zo verliep:

  Bouterse: Goededag allemaal. Wie is de leider?

  Hofwijks: Hij staat hier in de voorlinie.

  Bouterse: Waarom deze actie?

  Hofwijks: Het land zit in problemen, a kondre e pina.

  Bouterse: En jij bent?

  Hofwijks: Curtis Hofwijks.

  Bouterse: Ik ben blij dat jullie gebruik maken van jullie democratisch recht. Mag ik vragen dat jullie het ordelijk houden. Het land kan geen chaos verdragen op dit moment.

  Hofwijks: Wij zijn ook blij dat wij gebruik kunnen maken van ons democratisch recht. En we zijn ook voorstander van orde.

  Bouterse: Mag ik jullie succes toewensen met jullie actie.

  Hofwijks: Bedankt, we gaan het nodig hebben.

  Tegen het einde van het gesprek somden de demonstranten in koor een aantal zaken op die verkeerd gaan in het land en beloftes die niet zijn nagekomen. Bouterse reageerde daarop met: “Het lijstje is nog langer, hoor.” Volgens Hofwijks druipt de arrogantie van Bouterse af, en zegt die ene opmerking al genoeg over hoe ernstig de man wel of niet is.

  De actievoerders hopen van harte dat de regering het land weer overeind helpt. Ze delen sinds enkele dagen een pamflet uit waarop ze meedelen ‘moe’ te zijn om telkens offers te moeten brengen vanwege onder meer: corruptie en diefstal door bestuurders; wanbeleid en onbehoorlijk bestuur; hoge landelijke werkloosheid; verlies van banen; slechte gezondheidszorg.


  Maak melding

 40. Whahahaaaahaaahaa..telkens wanneer deze debielzich moet begeven richting parlementzaal is hij zogenaamd ziek.Keer op keer maken wij dit mee,deze gek weet nieteens wat hij moet zeggen daar of wat zijn taak is daar.
  Hahahahaaaaa…hij heft parlementsziekte!!!
  Straks hoor je hij gaat naarCuba want zijn huisdokter is daar.En hier gaat ons geld uit de staatskas~!!!!


  Maak melding

 41. Er worden op deze site grote woorden gebruikt. Dynamische wereldeconomie.?? Het zou de economie van Suriname een grote impuls geven als de paarse roversbende een deel (50%) van het geroofd geld in de economie zouden terugploegen.
  Niks complex. Er is een causale relatie, een wetmatigheid. paars en de schatkist van Suriname verdragen elkaar niet. Als paars aan het bewind komt is de schatkist van Suriname leeggeroofd en geplunderd. Elite van paars heeft op een onbeschofte manier het land leeggeplunderd. Wanneer zal het land Suriname verlost worden van de gesel van Suriname.
  Wanneer gaan al die paarse adepten richting Su om hun geliefde president te ondersteunen????? Blijven liever in het comfortabel Nederland neem ik, aan. Al die Likkers.


  Maak melding

 42. Cochise, het verbaasd me ten zeerste dat jij als econoom standpunten verkondigd van een leek op economisch gebied. De functie van de president van de Centrale Bank van Suriname ga je versimpelen om zo het gelijk aan de kant van de oppositie te krijgen. Deze truc is doorzichtig en makkelijk te doorgronden. De oppositie neemt namelijk simpele standpunten in m.b.t. de economische malaise waarmee Suriname wordt geconfronteerd. Met jouw standpuntbepaling probeer je het gelijk aan de kant van de oppositie te krijgen.


  Maak melding

 43. RobG,

  Ik ben politiek neutraal en noch aanhanger van Bouta noch aanhanger van de oppositie.
  Ik reageer op wat gebeurt in dit land en dat doe ik met een zuiver geweten.


  Maak melding

 44. Het stiekem DRUKKEN van geld in de
  nacht is WEL HEEL INGWIKKELD !

  Zware JOB voor de Governor vd CB,
  het gaat om ONGEDEKTE SRD’s en
  je moet de CIJFERS/AANTALLEN GEHEIM
  HOUDEN, DE BEVOLKING MOET DOM
  WORDEN GEHOUDEN !

  Een heel INGEWIKKELD TAKENPAKKET !

  PS : Sari torie, WANBELEID e sikkie Sranang !


  Maak melding

 45. Cochise, dat je politiek neutraal bent moet je maar wijsmaken aan de grootmoeders van Ira, srafu, Utopia ,jojo, enz.enz. Economie is misschien voor jou de som van 1+2+3, bij mij komt er heel veel meer bij kijken en dat geldt ook voor een ‘kleine’ Surinaamse gemeenschap. Een land met 500.000 inwonersm met relatief gezien veel armen, een grote werkeloosheid, minimale sociale- en gezondheidsvoorzieningen, veel schooluitval en een groot tekort aan scholen en beperkte opleidingsmogelijkheden, erbarmelijke huisvestingsproblemen, milieu problematiek,enz.enz. Ik heb daarom grote twijfels aan je bewering dat je econoom bent.

  Een goed opgeleide econoom zou de woorden die je eerder gebruikte nooit gebezigd hebben. Besturen van een land in relatie tot de economie van dat land heeft mijn inziens met veel meer te maken. O.a. naast financiën en het financieren van projecten ook met changes,choices and conflicts. Dit heb ik tenminste geleerd aan de Rijks Universiteit Groningen en aan de London School of Economics. Ik hoop dat ik jou hiermee van dienst ben.


  Maak melding

 46. Tbv slapend-Desi-slaafje-Robje, lesje economie !

  De DESI-economie :

  CHANGES waren plannen maken, niet in staat deze
  uit te voeren : 18.000 woningen, sneltrein etc etc

  CHOICES DDB waren : zevenduizend EXTRA
  ambtenaren, ondanks personeelsstop bij lanti !

  CONFLICTS : I. DDB heeft zogenaamd ruzie met de
  Krijgsraad, nu ook met het hoogste rechtscollege
  van Sranang : Het Hof van Justitie !!

  II. MEGA/idioot Conflict : Een Ongeschikte governor
  CB v Su wordt tegelijkertijd Minister van Financien,
  ALLE “Control” op ons Geld WEG !

  PS : Moro hebi o doro !!!


  Maak melding

 47. Nee toch, niet weer schoolziek!
  Het ziet ernaar uit dat deze lafaard zelfs te bang is
  om te gaan slapen. Met een goede nachtrust bouw je
  weerstand op.

  Wie o wie durft hier nog respect voor een laffe hoofdverdachte van moord te eisen?!

  De man is een lafaard, neemt nooit zijn verantwoordelijkheid.
  Het is niet de eerste keer dat hij op cruciale momenten
  het wegens ‘ziekte’ laat afweten.

  Een ieder die hem nog in bescherming neemt heeft blijkbaar
  heeeeelveeeeel (miljoenen aan corruptiegeld).

  Maar, de Gouden kerst of moet ik zeggen de Gouden kerstpakketten staan voor de deur.

  Eerst nog de nachtmerries van 8-9 december.

  Ondertussen hebben mensen die om respect voor de
  hoofdverdachte vragen, een bedreiging aan
  Dagblad Suriname gericht.

  Neen, dat is pas respect!!!

  Lees en huiver.

  “Dagblad Suriname bedreigd opgeblazen te worden
  05-12- 2015
  Dit bericht op de voorpagina van Dagblad Suriname van zaterdag 28 november 2015 was de aanleiding van de bedreiging
  Dit bericht op de voorpagina van Dagblad Suriname van zaterdag 28 november 2015 was de aanleiding van de bedreiging
  Het ochtendblad Dagblad Suriname is bedreigd geworden. Via haar hotline Whatsapp-nummer kreeg de krant de bedreiging binnen. Het dreigement hield in dat Dagblad Suriname opgeblazen zal worden. ‘Wacht maar, jullie gaan massaal vluchten. Nog even.’ Samen met de dreigementen kwam er ook een foto van de voorpagina van Dagblad Suriname van zaterdag 28 november 2015. Op deze pagina onder de kop “Protesten nemen toe” staat een protestbord tegen de regering Bouterse-Adhin. De bedreiging ging even ook op de racistische toer. “Gelul met jullie koelies. Mpp.”
  De leiding van Dagblad Suriname neemt deze bedreiging heel serieus en heeft intussen aangifte gedaan bij de politie. Het nummer van de persoon die de bedreiging heeft gestuurd, is ook te zien op de app. De politie van Nieuwe Haven is bezig met het onderzoek.”


  Maak melding

 48. Nee toch, niet weer schoolziek!
  Het ziet ernaar uit dat deze lafaard zelfs te bang is
  om te gaan slapen. Met een goede nachtrust bouw je
  weerstand op.

  Wie o wie durft hier nog respect voor een laffe hoofdverdachte van moord te eisen?!

  De man is een lafaard, neemt nooit zijn verantwoordelijkheid.
  Het is niet de eerste keer dat hij op cruciale momenten
  het wegens ‘ziekte’ laat afweten.

  Een ieder die hem nog in bescherming neemt heeft blijkbaar
  heeeeelveeeeel (miljoenen aan corruptiegeld).

  Maar, de Gouden kerst of moet ik zeggen de Gouden kerstpakketten staan voor de deur.


  Maak melding

 49. Neen, dat is pas respect!!!

  Lees en huiver.

  “Dagblad Suriname bedreigd opgeblazen te worden
  05-12- 2015
  Dit bericht op de voorpagina van Dagblad Suriname van zaterdag 28 november 2015 was de aanleiding van de bedreiging
  Dit bericht op de voorpagina van Dagblad Suriname van zaterdag 28 november 2015 was de aanleiding van de bedreiging
  Het ochtendblad Dagblad Suriname is bedreigd geworden. Via haar hotline Whatsapp-nummer kreeg de krant de bedreiging binnen. Het dreigement hield in dat Dagblad Suriname opgeblazen zal worden. ‘Wacht maar, jullie gaan massaal vluchten. Nog even.’ Samen met de dreigementen kwam er ook een foto van de voorpagina van Dagblad Suriname van zaterdag 28 november 2015. Op deze pagina onder de kop “Protesten nemen toe” staat een protestbord tegen de regering Bouterse-Adhin. De bedreiging ging even ook op de racistische toer. “Gelul met jullie koelies. Mpp.”
  De leiding van Dagblad Suriname neemt deze bedreiging heel serieus en heeft intussen aangifte gedaan bij de politie. Het nummer van de persoon die de bedreiging heeft gestuurd, is ook te zien op de app. De politie van Nieuwe Haven is bezig met het onderzoek.”


  Maak melding

 50. Robg:
  Als ik jou was zou ik terstond een enkeltje Paramaribo nemen en vervolgens je entree maken bij het paleis van je baas B. Dus niet getreuzeld en pak je koffer. Op jou zitten ze te wachten, een man die zo hoog over zichzelf opgeeft moet het toch zeker kunnen klaren. Verbaal overstijg je je broodheer! Zou wel uitkijken want als baasje B doorheeft dat je slimmer bent dan hij zou het zo maar kunnen zijn dat je Bosje brug vanuit een ander oogpunt mag bekijken!


  Maak melding

 51. @RobG, mijn grootouders hadden een eigen bedrijf zonder steun van de staat. Mijn grootvader was toen benoemd in de orde van ridder van Nassau.
  Vergeet niet dat al hun kinderen en kleinkinderen goed ervan zijn afgekomen. Dit door hard te werken.
  Vandaag heb ik ook alles zonder een cent van de staat. Wat heb jij dan??????

  Zoals Cochise het ook zegt, ik blijf neutraal en heb ook geen partij. Ik reageer op het geen wat er gebeurt.

  Eerlijk gezegd ben je echt zwak van geest, omdat je steeds weer vinger naar een ander wijst en je vast bent blijven hangen onder de paraplu van Bouterse.


  Maak melding

 52. RobG,

  Als jij aan de RUG en aan de London School of Economics hebt gestudeerd, zou je beter moeten weten.
  Ik heb overigens nooit gesteld, dat je het werk van President van de CBS op zijn Jan Boerenfluitjes afkunt.
  Jij probeert het wel de richting op te duwen.
  Als jij mijn posting goed leest, dan staat er, dat iemand met voldoende financiele bagage deze functie kan bekleden.
  Als jij economie hebt gestudeerd, dan weet je, dat de meeste banken worden geleid door financieel economen of fiscalisten.
  Voor hen zijn de moeilijke termen, die jij in je posting gebruikt appeltje/eitje.


  Maak melding

 53. RobG

  Economie gaat daad werkelijk over veel meer dan op telen en aftrekken het gaat over VERTROUWEN.

  Onder graaft men het vertrouwen dan valt alles in elkaar. Bouterse had vertrouwen en kon bouwen op een solide fundament en een opgaande grondstoffen markt.
  Het laatste vooral als resultaat door WANTROUWEN in de westerse economieën.
  U had kunt het zelf aan de trends van de Goudprijzen over de afgelopen 40 jaar zien (www.kitco.com).

  Vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Nu alle mooie verhalen van Bouterse luchtballonen blijken te zijn daalt het vertrouwen in hem en zijn regeerstijl en zijn beleid met een enorm tempo.

  Zelfs supporter Abdoel begint terug te krabbelen en begint om verantwoording te vragen.

  Ten aanzien van opleidingen aan RUG en London School of Economics. Het gaat er niet om wat men geleerd heeft maar wat men er mee doet.
  Een opdrachtgever (wereld beroemde prof radio astronomie) kon ik voor houden dat hij alles wist van niets terwijl ik een heel klein beetje van alles weet.

  Vooral economen en in het bijzonder accountants weten heel goed Waarom niet maar weten zelden waarom wel en hoe men iets moet creëren. Economen maken veel kapot.

  De mooiste bumpersticker die ik ooit zag zal u aanspreken:

  Economen doen het met een model (het woord model was vervangen door een sensuele vrouwelijke abstractie).

  Economie is geen weten schap maar een spel van actie en reactie.


  Maak melding

 54. Deze president is een intellectuele lilliputter, net als de rest van zijn kabinet. Deze president zal altijd de intellectuele confrontatie uit de weg gaan. Deze man leidt aan de ziekte van korsakov. In ieder geval hij begint dement te worden en spreekt allemaal wartaal ook tijdens de parlementaire rede in het parlement. Deze man zat toen over thema’s te praten waarvan je kon zien dat hij de klok toen heeft horen luiden maar niet weet waar de klepel hangt.
  Dit zijn nou de dommeriken die het land Suriname naar de filistijnen hebben geholpen. Deze idioten hebben niet eens een Mulo diploma maar wat ze wel goed konden is roven en het land leegroven. Stelletje zakkenvullers. Deze lui gaan voor het eigen gewin. Ikke, ikke en de rest mag stikken. Paars is de associatie van verpaupering, intellectuele degradatie, degeneratie, criminaliteit,etc. etc.
  Paars heeft goed zijn zakken kunnen vullen. Ik bedoel de paarse leiders. En ik zou graag al die likkers een enkeltje Paramaribo willen geven om hun geliefde president te schragen. Geen woorden maar daden.


  Maak melding

 55. @dies na tru torie,

  Ik heb de vice pleesident dit ook horen zeggen dat KUMAKOISI ONGESTELD is en daarom VERSTEK moest laten gaan om vragen in DNA te beantwoorden.

  BREAKING NEWS: KUMAKOISI is VROUW geworden!!! VICE PLEESIDENT heeft dat zelf gezegd, hahahaha

  Wat is ongesteldheid?
  Ongesteldheid maakt deel uit van de vrouwelijke reproductieve cyclus die begint wanneer meisjes geslachtsrijp zijn op het moment van de puberteit.

  Tijdens een menstruatie kom er bij een vrouw bloed uit haar baarmoeder (uterus) via de vagina. Dit duurt ongeveer drie tot zeven dagen. Elke periode begint ongeveer om de 28 dagen.

  Waarom menstrueren vrouwen?
  Ongesteldheid is een zeer ingewikkeld proces waarbij veel verschillende hormonen, de vrouw geslachtsorganen en de hersenen een rol spelen.

  De interne geslachtsorganen van een vrouw bestaan?uit twee eierstokken, de eileiders, de baarmoeder (uterus) en de vagina. De eierstokken bevatten de eieren waarmee de vrouw is geboren tijdens elke periode zal er een ei rijpen als gevolg van de werking van de hormonen die circuleren in de bloedbaan.

  Wanneer het ei rijp is barst hij en drijft hij via de eileider naar beneden in de baarmoeder. De bekleding van de baarmoeder – het endometrium – is verdikt door de werking van hormonen en is gereed gemaakt om de bevruchte eicel te ontvangen.

  De hoeveelheid bloed die maandelijks verloren gaat is gewoonlijk minder dan 80 ml.

  Wanneer begint de menstruatie?
  Meisjes beginnen te menstrueren als ze ongeveer 10 tot 14 jaar oud zijn. De gemiddelde leeftijd is ongeveer 12. Vrouwen zullen blijven menstrueren tot de leeftijd van 45 tot 55, wanneer de menopauze begint. Een vrouw zal ongeveer 500 ongesteldheidperiodes in haar leven hebben.

  HIHIHI: KUMAKOISI TRONG VROUW: KUMAKOISI IS ALTIJD EEN UMA WIDJÈ GEWEEST. WAAAAAAAHH


  Maak melding

 56. IK GA ECHT STUK VAN HET VERHAAL VAN ADHIN DAT DE PLEESIDENT ONGESTELD IS:

  IK BEN OP HET NET GAAN STRUINEN OF OOK MANNEN ONGESTELD KUNNEN WORDEN.

  NIEUWS, NIEUWS, NIEUWS: OP HET NET STAAT AANGEGEVEN DAT ALLEEN KUMAKOISI HIER IN AANMERKING VOOR KOMT, WAAAAAAIII, HITCHEE.


  Maak melding

 57. astaman, wie gaat mijn nieuwe sloep aflossen. Ik heb mijn nieuwe boot vlak voor de zomer gekocht nadat ik mijn ouder sloep van de hand had gedaan. Ik ben een realist want ik heb ook mijn verplichtingen.

  Ira, ik heb grote waardering voor mensen als je grootouders die hard hebben gewerkt om wat van hun leven te maken.Mijn grootouders waren ook harde werkers, hebben goed verdiend en hebben bezit kunnen aanschaffen.

  jojo, ik pretendeer niet alles te weten maar sociaal-economische vraagstukken maken het bijzonder moeilijk voor vele economen om met juiste oplossingsmodellen voor de dag te komen. Ik erger me daarom aan de mensen die aan zijlijn staan te schreeuwen dat zij het beter hadden gedaan. De huidige problemen van Suriname zouden zich vroeg of laat, onder welke regering dan ook, toch hebben gemanifesteerd.


  Maak melding

 58. @ Henry

  Yu tjaring yere, je hebt er een studie van gemaakt dat de
  Baas DDB een wijf is geworden.
  Volgens mij ben je een gynaecoloog, of een komiek !
  Ik lach me altijd krom van je posting, het is kezellig om het te lezen wat je allemaal neerzet, ( om maar de woorden van Brunswijck te gebruiken. )

  Jacko.


  Maak melding

 59. Jezus Christus, zijn we plotseling allemaal econoom geworden? Als je een titel in de economie in Suriname hebt gehaald, mag je nog net de hal van de Erasmus Universiteit schoonvegen!


  Maak melding

 60. Beste RobG

  “De huidige problemen van Suriname zouden zich vroeg of laat, onder welke regering dan ook, toch hebben gemanifesteerd.”

  Hier heb je ongetwijfeld gelijk mee. Welke oriëntatie de Surinaamse regeringen tot nu toe hadden. Clientisme en pappen en nathouden zijn wel belangrijke kenmerken.

  Ik blijf er echter bij dat een voorzichtig en minder flamboyant beleid minder aanspreekt maar een groot deel van de huidige problemen aardig had weten te dempen.

  Sociale zekerheden moeten duurzaam gefinancierd worden en niet consumptief.
  In verkeizingtijd vele duizenden ambtenaren aan een topzwaar ambtenarencorps toevoegen is ook contra productief.
  Aandeel kopen in goudmijnen voor 10 maal de waarde waarvoor Alcoa haar aandeel ingeleverd had is ook niet handig.
  etc. Onervarenheid in combinatie met veel gouden beloften hebben Suriname aan de rand van de afgrond gebracht.
  Nu hoe kom je daar vandaan.

  1) heel aardig zijn tegen Nederland.
  2) betrouwbaar worden en niet aan investeerders 10% of meer vragen voor dat er enige zekerheid is.
  3) service gericht leren denken en daarmee toeristen loken nu geld elders in de wereld weer gaat rollen. Een toerist is een gast en niet iemand die je met de rug aankijkt. Alleen in Torarica heeft het personeel dat door. Op Berg en Dal ben je een als gast slechts lastig.
  4) Energie sector saneren nu Brokopondo overeenkomst niet meer bestaat. Brokopondo als spaarbekken inrichten Zonne farms langs het hoofdnet.
  5) Alcoa laten bloeden voor 100 jaar roofbouw door haar en Biliton (saneringsoperatie is ook jaren werk dat morgen kan beginnen).
  6) Serieuze ordening van de informele goudsector en met terug werkende kracht belasting innen.
  7) Heel veel energie stoppen in fraude onderzoek en de fraudeurs plukken (is ook serieus werk). beginnen met een inkeer regeling waarin mensen spijt kunnen betonen tegen een vriendelijk tarief.
  8) Opzetten van een duurzame houtsector in relatie tot energie opwekking en eindproduct.
  9) Stroomlijnen natuurlijke hulpbronnen in eigen beheer.
  10) saneer de overheid per direct door de boventalligen werk te geven in het saneren en terug vinden van verloren geld (fraude en verhulde winsten informeel goud).

  Het voorgaande zijn trajecten die niet veel hoeven te kosten en morgen kunnen beginnen.
  Alcoa zal in moeten komen met heel veel cash om het herstel te kunnen betalen.


  Maak melding

 61. Robje-de-slapende-Desi-slaaf komt OPNIEUW
  met een SPROOKJESVERHAAL !

  Hij presenteert zich als deskunduig en zegt :
  “De huidige problemen van Suriname zouden zich
  vroeg of laat, onder welke regering dan ook, toch
  hebben gemanifesteerd.”

  Een MEGA-NDP-ONwaarheid, de FEITEN omtrent
  kabinet DESI zijn bekend :

  — Aannemen van 7.000 nieuwe ambtenaren, terwijl ambtenarenapparaat zoals bekend is bij een ieder,
  al veel te groot is ! Er zijn 55.000 ambtenaren op een bevolking van nauwelijks een half miljoen personen !

  — Regering Desi heeft niet met een begroting gewerkt,
  doel was verkiezingen te winnen om te zorgen dat Desi
  de bak niet indraait ! ALLE begrotingen zijn door regering Desi, DIK overschreden !

  — Al Onze reserves zijn door kabinet Desi opgemaakt, verkwanseld ! Gilmore bewaakte Onze munt niet, maar
  bleef de rigoreuze regerings-uitgaven steunen !
  Eindstand bankbiljetten drukken !

  — Geen enkele regering heeft Sranang een staatsschuld gebracht van TIEN MILJARD !

  — Geen enkele regering zal een falende president van
  de Centrale Bank, benoemen tot minister van Financien ! Gezag is weg, vertrouwen in beleid en munt is verdwenen !

  — Het in het GEHEIM drukken van ongeveer 2,8 MILJARD aan ONGEDEKTE SRD-biljetten kan worden gezien als
  een criminele daad !
  Eindstand : WEER NDP-DEVALUATIE !

  — Regering Desi heeft vrijwel NIETS van het verspeelde
  geld, aangewend voor productieve doeleinden !
  Daarom nu geen banen en geen nieuwe valuta-inkomsten !

  — De OPENLIJKE corruptie is onder regering Desi
  enorm toegenomen! Zie de onderhandse gunningen bij Openbare Werken en het verdwijnen van een totaal JAARBUDGET !

  — Door de huidige ONTHEFFINGEN om politieke
  redenen, vaak gevolgd door politieke benoemingen,
  STIJGEN de personeelskosten van de overheid NOG STEEDS !!

  DAAROM, slapend slaafje, om de bovenstaande
  FEITEN en CIJFERS, vindt de HUIDIGE ZWARE
  neergang van economie en financien plaats tijdens
  kabinet DESI ! En is dit NIET voorgekomen bij
  andere regeringen !

  PS : Robje, Kom aub met CIJFERS en FEITEN en
  niet met babbels !


  Maak melding

 62. Wat ik als simpele ziel niet begryp is waarom Suriname n VICEPRESEDENT heeft,die is er toch voor om waar te nemen als de President verhinderd is.
  Ik denk dat de President zelf alles wil bepalen en ook verkondigen.


  Maak melding

 63. @Henri55.
  De vice President zit er voor spek en bonen. De regering heeft geen regeermacht. Alles wordt bepaald door het kabinet van de President en de Presientiele commissies en task forces waarin de oude manen als Wijdenbosch, Alibux, Jozefzoon, Boerenveen, Linscheer en Graaioogst aan de touwtjes trekken en van der San probeerde een beetje structuur vast te houden.

  De Vice President mag met het kleuterklasje buiten spelen.
  Hij is politiek nog nat achter z’n oren. Zie zijn gedrag rondom de garnalen business waar hij z’n broer geparachuteerd heeft.

  De Vice President is niet meer dan een verkiezingstruc en een schaap wat t.z.t. geslacht kan worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.