zondag, februari 25, 2024
HomeNieuws uit SurinameNieuwste protestbeweging in Suriname: De Coup

Nieuwste protestbeweging in Suriname: De Coup

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 3 dec – Suriname is nog een protestbeweging rijker. Democratisch Comité Uitbanning Politiek, De Coup, heeft een ‘duidelijk’ doel. En dito strategie. Het is ook waarom oprichter Andro Loods niet met anderen samenwerkt.

Die anderen zijn de jongemannen die dagelijks op straat protesteren. “Ze hebben geen duidelijk doel, dus ook geen strategie en de politiek is er ook mee gaan bemoeien”, zei Loods tijdens een persconferentie. Hij is ook boos en ontevreden over wat de politiek heeft neergezet de afgelopen jaren. De Coup gaat protesteren, maar dan met een strategie en een visie. Het parlement wordt gezien als de sleutel.

Parlementariërs moeten uiteindelijk gedwongen worden ‘hun werk te doen’. Er zal samengewerkt moeten worden in nationaal belang. Het is dan toch weer de politiek die voor een beter leven moet gaan zorgen. “We gaan niet dagelijks bezig zijn. De zaken die we gerealiseerd willen zien, willen we duidelijk aankaarten. Het gaat er ook om zoveel mogelijk alle zaken depolitiseren die verkeerd gaan”, aldus Loods.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

23 REACTIES
 1. deze man is van npo dan hoe bedoel hij dat de politiek niet moet bemoeien hij is zelf door zijn partij daar neer gezet andro je moet niet andere mensen voor de gek gaan houden en zand in hun ogen strooien.grappe maker is die andro.


  Maak melding
 2. Andro Loods
  1 ding weet ik zeker, als mens en als burger van dit land,
  Wil je om welke reden ook als rechtgeaard persoon echt helpen oplossingen aan te brengen zowel persoonlijk als achter de schermen dan begin je degenen die iets willen bijdragen bij elkaar te brengen m gezamenlijk tot een helder en gedegen standpunt / uitgangspunt / doelstelling te komen.
  Maar zoals jij dit nu oogt te doen kan ik niets anders denken en zeggen dat jij probeert een initiatief, zoals de moeders in Argentinië, om zeep re helpen.
  Jou bijdrage is zo leesbaar destructief en negatief dat ik graag de doelstelling achter jou protest wil weten.


  Maak melding
 3. Iets over EBS tarieven (zie starnieuws)
  Voor de mensen die schrokken van hun EBS rekening
  Iemand betaalde eerst 500 nu 1200
  Een ander betaalde 50 nu 108
  Zij dachten dat ze 60% meer zouden betalen van hun oude tarief.
  Nu blijkt dat het verschil slechts 60 % van de echte verhoging betreft.
  Vraag is natuurlijk hoeveel ze uiteindelijk moeten betalen.
  Laten we even rekenen
  In geval 1 is 700 srd 60% . de echte verhoging zal dus bedragen 700/60 x 100 =1167.
  De uiteindelijke nota wordt dus 1667 srd.
  In geval 2 zal de uiteindelijke verhoging bedragen 58/60×100 = 97.
  De uiteindelijke nota wordt dus 147 srd.
  Hopelijk heb ik u hiermede wat inzicht kunnen geven met betrekking tot datgene wat u boven het hoofd hangt.
  Voor mij geld: weg met die klote regering Bouterse


  Maak melding
 4. Die man is slim. Hij wilt via de politiek rijk worden. Ik heb een ander advies voor jullie en die luidt: niet meer stemmen op die klootzakken die niet in het belang van het land willen werken.


  Maak melding
 5. Hr. Loods….

  kansloze en inhoudsloze missie.

  Er is slechts 1 optie…MASSAAL DE STRAAT OP.. deze corrupte, criminele bende oppakken, veroordelen, berechten en kaalplukken, zodat alle gestolen geld en goederen weer terugvloeien naar de staatskas. Is het land in 1 klap uit de financiele problemen.


  Maak melding
 6. Off topic, baja de buitenvrouw van Desi moet vrezen voor haar baantje.

  ===============================================

  De voorzitter van het Braziliaanse lagerhuis begint een afzettingsprocedure tegen president Dilma Rousseff.
  De oppositie in het land heeft daar in september een verzoek voor ingediend, zo heeft de voorzitter van het lagerhuis woensdag laten weten.

  President Rousseff, die aan haar tweede ambtstermijn bezig is, is bepaald niet populair onder de oppositiepartijen. Ze beschuldigen haar van het overtreden van belastingwetten en het manipuleren van overheidsfinanciën om te worden herkozen.

  Over de afzettingsprocedure moet het lagerhuis nog stemmen. Twee derde moet akkoord gaan wil het echt tot zo’n procedure komen. Wanneer die stemming is, is nog niet bekend


  Maak melding
 7. @ John
  de mensen dachten 60% meer te betalen.
  Dat bedoel ik nou… Ipv lezen en voorbereiden gaan mensen voor eigen interpertaties.

  In de kranten zijn de tarieven meermaals gepubliceerd. Op de pagina van Starnieuws staat een calculator v.d ebs.

  Afgelopen weken heb ik dagelijks zelf mn meterstanden opgenomen. Door een paar ingrepen betaal ik nu minder dan voorheen.

  Trouwens de tarieven moesten 10 jaar geleden al worden verhoogd.


  Maak melding
 8. De mensen die klagen vergeten bij te vermelden dat zij minimaal 1 airco hebben die de hele dag staat te loeien !
  Voorts staan ook de radio, tv en diverse lampen eveneens constant aan !

  Ik hoorde iemand roepen van ‘ Bouta e tjier oenoe nanga a stroomrekening ‘ omdat ze 420 srd aan energie moest betalen.
  Wat ze echter niet direct vertelde maar naderhand wel bevestigde, is dat ze 2 airco’s aan had staan want het was ontzettend warm en zij dus niet zonder airconditioning in huis kon.

  Ik ben tot mijn 20e jaar in Suriname opgegroeid en nooit een airco in huis gehad.

  Wie houdt dus wie voor de gek ???


  Maak melding
 9. En MILTON vergeet NATUURLIJK te vermelden
  dat het Volk OOK al BEROOFD is van ongeveer
  DE HELFT van haar INKOMSTEN door de
  NDP-DEVALUATIE !

  Er gaan reeds LETTERLIJK burgers DOOD,
  als gevolg van de ONZINNIGE nieuwe regeling
  van de ziektekosten/zorgkosten !

  Dus babbelt u maar rustig verder !

  PS : Hopelijk komt er snel een CHANGE !!!


  Maak melding
 10. Meneer Andro Loods, als je het oprecht meende, had je je gemeld bij de protesterende groep en had je daar je diensten aangeboden. Met Verdeeld protesteren bereik je niets.
  Daarom denk ik dat je de boel beduveld en slechts roet wil strooien in het eten van een gestaag groeiende groep protesteerders!
  Mijn advies: Loods jezelf rustig naar huis en ga betere dingen doen met je tijd want je lijkt ingehuurd te zijn om de chaos nog groter te maken.


  Maak melding
 11. Parlementariërs moeten uiteindelijk gedwongen worden ‘hun werk te doen’. Ai boi, als ndper wil je je baas de les voor gaan lezen. Al die paarse marionetten dansen zich paars aan de touwen van baas. Onthoudt dit goed. Baas nooit moro e gwe, hij noch zijn corrupte rijke boevenbende. Wat komen gaat is zijn paradijs dictatorial SURIBABWE. Zolang oliedomme aanhangers blijven hopen, geloven en bidden dat met baas als echte lijdsman het land en volk een tweede Dubai kan worden, na moro soso paarse ka vol van misleiding en leugenkoek baas oe gi deng foe vreet. Zucht, hoe oliedomme zijn toch zijn aanhangers. Ze wisten, weten nu belazerd te zijn en toch blijven ze hopen. Sinds 25 feberuari 1980 na soso baas, familie, vrienden en partij bonzen kong gudu en hoe? Staatskas leegplunderen met de paarse mott, na ons de zondvloed. Laat baas kan zijn vieze corrupte boevenbende niet meer aan, hij wacht totdat de natuur haar werkt zal doen en dan zit het gehele volk met het misdadig paars gevolg. Wie niet wilden luisteren krijgen weldra de rekekingen gepresenteerd voor hun koppigheid. We wille baas krijsten ze 1n 2010 en we geven hem nog vijf in 2015. Wel we go ka ete vijf. Wahahahahahahahahahahaha en wee allen die baas van zijn troon willen stoten. Baas nooit e go gwe. Hij is de gesel van dit land als straf voor het aanbidden van de duivel. Hahahahahahahahaha


  Maak melding
 12. Milton, deze gasten weten ook niet dat de overheid de energiekosten in Suriname tot voor kort heeft gesubsidieerd. De mensen/consumenten en ook de bedrijven hebben altijd een lager bedrag betaald voor energie (gas en stroom / licht ). Iemand moest het resterend bedrag betalen en dat was de overheid. De overheid trek zich terug, geeft thans minder subsidie, en de mensen zullen nu het werkelijk bedrag gaan betalen.

  Deze gasten klagen nu ook dat er minder valuta in Suriname aanwezig is en ze geven de regering Bouterse de schuld. De Euro’s en dollars zijn nu veel minder in Suriname aanwezig omdat het economisch bloeide in Suriname. De handelaren gingen steeds meer goederen kopen in het buitenland om door te verkopen aan de bevolking. Het zijn de handelaren, vooral de leden van de VHP, die de vreemde valuta van het land hebben opgekocht bij de banken om goederen in het buitenland te kopen. De regering moeten zij niet de schuld geven.


  Maak melding
 13. Kijk eens hoe geweldig ik ben. In mijn eentje zorg ik er voor dat suriname een paradijs wordt.

  Ik ken nog zo’n gek. Die hebben ze helaas gekozen tot presdent en wat een puinhoop maakt hij van het land!


  Maak melding
 14. De protestbeweging van Loods wordt gefinancierd door de roversbende onder aanvoering van de moordenaar/vloek Desi Bouterse. Maar de tijd van deze moordenaar /vloek komt spoedig te einde.


  Maak melding
 15. Parlementariërs moeten uiteindelijk gedwongen worden ‘hun werk te doen’

  NEEN!!! Andro Loods!! Dat is een loosers gebaar!!

  Wie geen oren naar heeft en of komt niet op tijd en deug nieters of niet willen werken, moet je de laan uitsturen!!

  De straat protesteerden die geen verstand van hebben moet je ze de centrale markt en de straten daar rond om heen laten schoonvegen!!


  Maak melding
 16. @ RobG. Los van de macro economische situatie in het land wil ik meegeven dat ik net terug ben uit Su, en absoluut geen meelij heb met de mensen die er wonen.

  Het gros van (voornamelijk) de creoolse jongeren zijn te beroerd om regelmaat in hun leven te brengen door te gaan werken. Deze zijn en worden de grootste losers in Suriname voor de toekomst.
  Als je nabij de VCB bent hoor je alleen maar hosselaars die gowtoe gowtoe roepen. Verder heb je ook de zgn parkeerwachters (en vooral nu met de Jaarbeurs) die 5 srd uit jou beurs proberen te kloppen door zgn op je auto te letten voor het parkeren.

  De jongere creoolse bevolking is zo zoetjes aan een economische minderheid te worden in eigen land omdat ze de hossel cultuur hebben aanvaard vanwege hun luiheid !

  Aan de andere kant heb ik ook gezien dat de jongere hindustanen de nieuwe levensgenieters zijn geworden die smijten met luxe en geld.
  Dure auto’s, luxe lifestyle, exclusief uiteten, speedboten en water scooters domineren het dagelijks en weekend leven van deze jongere hindustaanse generatie.
  Al het geld waarvoor hun voorouders hard hebben gewerkt en opgespaard wordt nu ‘gebost’ door deze lieden.

  Er is wel iets positiefs wat ik heb kunnen constateren in Su en dat zijn de mixed koppels tussen de verschillende etniciteiten in het land. Ik vond dat heel mooi om te zien toen ik een hindustaanse jongeman met z’n chinese vriendin zag knuffelen en flirten in het centrum vaan PBM.

  Misschien is dit de basis voor de toekomst van een mooi en multiculti Suriname.


  Maak melding
 17. Milton bedankt voor je update. Het is jammer dat de jongemannen zich geen duidelijke doel voor ogen hebben gesteld. De activiteiten waar zij zich mee bezighouden, het hosselen kunnen zij niet hun hele leven lang blijven uitvoeren. Er moet structuur in hun leven worden gebracht. Zij zullen met wat ondersteuning van de overheid, een niet gouvernementele organisatie , familie of vrienden zelf het initiatief moeten nemen om een positieve verandering in hun leven te laten voltrekken. Helaas komen vele van deze jongemannen uit gebroken gezinnen en ze staan niet echt open voor positieve input van anderen.


  Maak melding
 18. @De COUP ! De COUP was er al en is al enige tijd
  gaande :

  tjek de 10 MILJARD Staatsschuld !

  tjek het VERDWIJNEN van ruim 600 MILJOEN reserves !

  tjek de DEVALUATIE van 25 %

  tjek de PRIJSSTIJGINGEN van ruim 25 %

  tjek het aannemen van ruim 7.000 nieuwe AMBTENAREN !

  tjek de PRIJZEN VOOR GAS en LICHT !

  tjek de FAILLIETE wet basiszorg ! (libisma e dede!)

  tjek het drukken van 2,7 MILJARD ongedekte SRD-biljetten

  Maaaarrrrrrr A COUP de besik ete, moro DEVALUATIE e Doro !

  PS : Wij zullen echt niet aan uw Buitenlandse-valutarekening komen, wij kennen de Bankwet en de Strafwet en wij houden van Sranang !

  Wij houden van Dino, wij houden van Peggy, wij houden
  van Ingrid, wij houden van domri Meye, wij houden van
  de CTU en van de rest van de Clan !
  Dus Neks No Fout !

  Baja meneer LOODS, yu latti keba !!!


  Maak melding
 19. Met demonstreren en geweld komen we geen stap dichterbij dit problem. een dialoog tussen beide patijen is dan ook gewenst,want dan kan pas de echte onderhandelingen plaats vinden, en niet eerder.


  Maak melding
 20. Demonstreren is een vreedzaam keuze die je moet durven te maken en vooral het je niet laten opleggen. Doe dat vooral met een visie en een doel,maar verwacht dan ook niet de volle 100 % die je graag binnnen zou willen halen. Rust vooral goed uit voor je volgende Stap.

  Mr-Dr. Velman.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES