Operationalisering Ondernemersfonds Suriname

12

De ministers Gillmore Hoefdraad van Financien (l) en Sieglien Burleson van Handel en Industrie (m) hebben dinsdag een intentieverklaring ondertekend met directeur Ginmardo Kromosoeto van de Surinaamse Post Spaar Bank voor de operationalisering van het Ondernemersfonds. De regering stelt via het ondernemersfonds in totaal SRD 10 miljoen te leen tegen rentes van 4 tot 7%. Het ministerie van Handel en Industrie zal gegadigden stimuleren, begeleiden en de selectie doen waarna de ondernemers na goedkeuring van de bancaire voorwaarde in aanmerking zullen voor de lening.

12 REACTIES

 1. De kast ligt vol met intentie verklaringen die met de beste bedoelingen getekend zijn.

  Het gaat om de echte overeenkomst en echt geld ofwel de kleine lettertjes .

  Van hoeveel intentie verklaringen hoort men later nog iets.


  Maak melding

 2. Ben het met de vorige posters helemaal eens.
  Het woord intentie spreekt een bedoeling uit en is niet concreet.
  Je kunt er nog alle kanten mee op en de geschiedenis heeft ons geleerd, dat veel intentieverklaringen in de onderste la van een bureau terecht zijn gekomen.
  Bovendien vraag ik mij af, waar die 10 miljoen SRD vandaan moeten komen.
  Dat geld is er op dit moment helemaal niet, tenzij er een beroep op een buitenlands fonds kan worden gedaan, maar die staan ook niet meer te springen, omdat ons land bij de meest corrupte landen ter wereld hoort.
  Daarnaast is de naam van onze president al voldoende om buitenlandse investeerders af te schrikken.
  Het initiatief is prima, maar in de praktijk komt er de eerstkomende tijd naar mijn bescheiden mening niets terecht van het operationaliseren van het ondernemingsfonds.
  Een regering die financieel niet in staat is haar eigen broek op te houden, is niet in staat zomaar ergens 10 miljoen SRD tevoorschijn te toveren.


  Maak melding

 3. Het is te hopen dat die meneer Gonzalves Jardin Da Ponte de ‘lousy’ SRD 10.000,- ,die hij nodig heeft om zijn terrein, bestemd voor de leguanenkwekerij in Coronie, mee te omrasteren, nu eindelijk wel kan lenen bij dit fonds.


  Maak melding

 4. Ai boi, wie gaat nou investeren in een land vol van corruptelingen die het wanbeleid uitmaken. Een lening voor het kweken van doksen, kippen en varkens zoals in de jaren tachtig? Een lening om een cassavebrood-, bananenmeel- of chips fabriekje op te starten? Een lening om een eettentje te beginnen? Een lening om..wat vo ka nog mee te doen. Mensen zullen zich duizenden malen bedenken om te investeren. Wat ze gaan doen is zgn een lening afsluiten om direct daarna vreemde valuta aan te schaffen, net als in ’80. Zolang deze regering aanzit, komen de jaren tachtig wis en zeker dichterbij. De NDP en haar leider zijn een vloek voor het land gebleken en waarom. Onberechte moordenaars zijn vervloekt. Moord, misdaad en berovingen, zoals de staatskas leeg plunderen en de vele moorden in de jaren tachtig door de leider en gangsters hebben van dit land een misdaadstaat gemaakt. Vele aanhangers zijn delinqeunten. De toekomst ziet er uit als dat van Zimbabwe.


  Maak melding

 5. Is altijd mooi om alles van het volk af te pakken en ze dan afhankelijk te maken van de staat.Al ben je dan van twijfelachtig allooi,wordt je door het volk aanbeden want zonder jouw hulp kunnen zij ook niet overleven.

  Voor de grote aankopen is XI JINPING in Zimbabwe.De chinezen gaan alle grondstoffen opkopen,het verwerken in China en de eind producten terug aan Zimbabwe verkopen.

  De vrouw van Mugabe shopt niet in haar eigen land maar vliegt even naar Europa om Gucci te kopen.
  Daarom wordt ze in haar land Gucci Grace genoemd.
  Misschien iets voor de fish lady?


  Maak melding

 6. O ja, voor ik het vergeet het volgende,
  Een Nederlands bedrijf dat met een Surinaams bedrijf gaat samenwerken kan onder bepaalde omstandigheden subsidie krijgen. Ik dacht ; als zij dat kunnen dan kan ik dat ook. Ik heb dus een Surinaams bedrijf gezocht (in Coronie) dat met mij wilde samenwerken en heb de nodige formulieren ingediend. Wat er toen gebeurde? Het Surinaams bedrijf trok zich terug. Gevolg: geen subsidie. Schade voor mijn bedrijf en natuurlijk ook schade voor mijn Surinaamse partner. Volgens mij wist hij dit niet want wij konden aardig wat winst maken.
  Mijn probleem? Ik heb nog steeds niet kunnen begrijpen waarom deze ondernemer zich heeft teruggetrokken.
  Conclusie: op deze manier kunnen wij nooit optimaal gebruik maken van de ondernemersfaciliteiten die er zijn. Stomme Surinamers, het ging om een investeringsbedrag van zeker 2 miljoen euro’s. Dank je wel Surinaamse ondernemers. Mijn moeder heeft ooit gezegd dat als je voor een stuiver geboren bent, dat nooit een kwartje zal worden. en dat geldt zeker voor de Surinamers. Ik heb overigens geen zin meer om zaken met Surinamers te doen.


  Maak melding

 7. Dat deze domme ezels dit nog durven aan te bieden! Ik schaam me dood ! Ieder grote ondernemer in su heeft het monopoli om producten te verkopen. Brunsie verkoopt goud, bouta handeld in drugs, koeldiepsingh verkoopt beton en materiale enz enz teveel om op te noemen. Als ik mij begeeft de markt dan teken ik mijn doodvonnis. Surinamers kijk goed uit voordat je iets doet in su!


  Maak melding

 8. Hoefdraad maakt ook een potje van het ministerie van Financiën in Suriname.Ik vind het jammer voor het land dat het zo naar de kloten is gegaan onder Bouterse als president.Die arme mensen weten het niet beter en daarom hebben ze op de NDP gestemd.Het is een ramp voor het land.Ook Hooghart vult alleen maar zijn zak en zegt dingen die ik niet eens mee bent.Je kunt zien dat hij een domkop is en een stroman van de NDP.


  Maak melding

 9. Hooghart beleeft momenteel zijn natte droom als assembleelid dus hij heeft stront met het volk nu. De voormalige streetfighter is een energieloze tandeloze oude laffe leeuw geworden !!!


  Maak melding

 10. Mijn God! Wat een Nederlands hahahaha. Operationalisering. Dat woord bestaat niet ezels. Surinaams Ondernemersfonds operationeel had je eigenlijk willen zeggen. Man man man. wat een armoe


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.