Centrale Bank van Suriname blijft af van privé rekeningen

23

PARAMARIBO, 2 dec – “De Centrale Bank van Suriname wenst hierbij te benadrukken dat zij geen enkele intentie heeft om de rekeningen van burgers in het algemeen en de vreemde valutarekeningen in het bijzonder aan te spreken.” Dit meldt de bank.

In een persbericht wordt ingegaan op geruchten. De geruchten als zouden de rekeningen van burgers bij de banken in Suriname niet meer veilig zijn, circuleren al enige tijd. Vooral de vreemdevalutarekeningen zouden gevaar lopen. De bank is dus niet geïnteresseerd.
“Burgers hebben het recht om rekeningen in vreemde valuta aan te houden en daarover de volledige beschikking te hebben.”

Aan dit recht wordt niet getornd. “Opnames van deze rekeningen zullen ook niet in een andere valuta geschieden, dan de valuta van de rekening zelf. Door het opnemen van geld om dat thuis te houden, stellen burgers zich onnodig bloot aan het risico van diefstal of verlies van de gelden. De Centrale Bank doet een beroep op de gemeenschap niet af te gaan op berichten die “slechts als doel hebben paniek te zaaien.”

23 REACTIES

 1. Het Probleem is dat Gilmore `Devaluatie`Hoefdraad heel erg ONBETROUWBAAR is. De Combinatie KUMAKOISI en Gilmore is zo SUPER LEUGENACHTIG dat ik weinig geloof heb dat deze Valutarekeningen ONGEMOEID zullen worden gelaten.

  Vooral in een tijd dat het Ziekenhuispersoneel niet uitbetaald kan worden.
  Het zou mij niet verbazen als de Centrale Bank deze TEGOEDEN wil gaan `LENEN`

  KUMAKOISI is de VADER van ALLE LEUGENS en de GODFATHER van ONBETROUWBAARHEID.


  Maak melding

 2. Tuurlijk zegt men dat en moet men dat zeggen om iedereen gerust te stellen en om ervoor te zorgen dat iedereen zijn geld laat staan. Zodat als het nodig is men het toch gewoon kan pakken of moet ik zeggen roven? Men heeft het gezien in Griekenland, de banken sluiten en je kan dagen niet meer aan je geld komen. En later misscien 100srd per dag? Mensen laat je toch niks wijs maken. Ga eens kijken daar achter in die hoek op Leonsberg of hij ook zo zit te pinaren als de rest in Su. Ik dacht het niet,


  Maak melding

 3. Rectificatie.
  “Centrale Bank van Suriname blijft af van privé rekeningen”

  Dit moet zijn: Centrale Bank van Suriname blijft vooralsnog af van privé rekeningen.


  Maak melding

 4. wanneer je zo,n uilating moet doen, dan heb je de afgelopen 5 jaar wel voor vertrouwen gezorgt, dus niet, en dan ook nog iedere maand 80,000 opstrijken, omdat je zo geweldig bent, en zie nu het resultaat.


  Maak melding

 5. Off topic:

  Hoezo nepotisme / vriendjes politiek ?

  ==============================================

  NDP-topper Sergio Akiemboto, die president-directeur is van NV Grassalco, wordt de nieuwe president-commissaris van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Starnieuws verneemt dat maandag de nieuwe raad van commissarissen zal worden benoemd door de algemene aandeelhoudersvergadering.

  Gerard Brunings, die president-commissaris was, zal het roer overdragen aan Akiemboto. Brunings is ook de luchtvaartadviseur van president Desi Bouterse. Desgevraagd bevestigt Akiemboto “dat aan hem is gevraagd om de kar bij SLM te trekken”.

  De nieuwe RvC bij het staatsbedrijf staat voor een uitdaging om ervoor te zorgen dat het bedrijf uit de rode cijfers komt. De regering heeft aangekondigd dat alle staatsbedrijven zullen worden doorgelicht. Dit geldt ook voor de SLM. Critici vinden dat vaak directies de dupe worden, terwijl het beleid voor een groot deel wordt uitgemaakt door de aandeelhouder. Zo worden staatsbedrijven verplicht om opdrachten van opeenvolgende regeringen uit te voeren, vaak ten koste van het bedrijf.


  Maak melding

 6. Beste Koos,

  De NDP is in sneltreinvaart nu de eigen mensen te accommoderen op een schofterige wijze. Wat dacht je van Dirk Curry va Telesur? Die hebben ze zwart gemaakt om zo de weg vrij te maken voor de schoonzoon van Abrahams.

  En we weten allemaal wat er gebeurt als je leden van de Paarse Roversbende de leiding geeft van Surinaamse topbedrijven. Nu is de SLM aan de beurt.


  Maak melding

 7. Het gedrag en de beslissingen van bank en
  de monetaire autoriteiten van de afgelopen tijd,
  duiden er op, dat wet en regelgeving ten
  nadele van staat en volk worden uitgelegd.

  Daarom is onder andere STRINGENTERE
  bankwetgeving MET SPOED nodig,
  waarbij desnoods FORSE GEVANGENIS-
  STRAFFEN worden uitgedeeld bij overtreding
  van de regels !

  Het moet b.v. ONMOGELIJK worden gemaakt
  dat een governor van de Centrale Bank
  plotseling besluit 2,8 MILJARD aan ongedekte
  bankbiljetten in omloop te brengen !

  Bij zulk soort bestuurders, als de huidige, moeten
  de strafwetten op FORSE WIJZE worden ingezet !

  PS : Ook bij de vooormalige Centrale Bankpresident Goedschalk hebben zich eerder zeer ongewenste praktijken voorgedaan !

  Het falen van G Hoefdraad bij de bescherming van
  onze Munt moet er zonder meer toe leiden dat hij
  aftreedt, wegens WANBELEID, als governor EN
  als minister van financien !


  Maak melding

 8. Goedemiddag Henk Molenaar,

  Suriname wordt tot op het bot uitgeknepen. Had hier ook rekening mee gehouden. SLM vliegt al op 1 vleugel. Ik ga ervan uit dat binnen 2 jaar het bedrijf ter ziele is. Een bedrijf als KLM heeft al moeite om haar kop boven water te houden. De marges zijn laag en de loonkosten zijn te hoog. Zie Norwegian Air, die vliegen alleen nog met Thais Cabin personeel, dit vanwege de kosten. De paarse roversbende weten dat ook dus zijn ze als de kippen erbij.

  Suriname gaat kapot onder family, friends en Abrahams.


  Maak melding

 9. Sorry. Ik heb intussen geleerd om Suriname en de Surinamers niet meer te vertrouwen. Sorry Gilly, maar ik vertrouw je voor geen cent. Ik haal mijn vreemde valuta’s van mijn bankrekeningen en jij bekijkt het maar.


  Maak melding

 10. De regering is sinds hun aantreden alleen bezig om nieuwe mensen voor hogere functie te benoemen, paarserover is bezig om het land kaal te plukken. De hoefdraad heeft de bankwet overtreden hij moet veroordeeld worden. Ik zou mensen adviseren om hun geld van vreemde valuta uit Suriname banken op te nemen, anders ben je straks alles kwijt. Vertrouw deze regering en hoefdraad
  niet


  Maak melding

 11. Een awarie in het nauw maakt rare sprongen..

  je valuta op de bank is niet veilig en je valuta thuis idem….

  er breken gouden tijden (gouden kerst) aan voor de rovers…

  Ocer heeft nu niets te bieden dus slapen ze verder…


  Maak melding

 12. Geloofwaardigheid!!!

  Voor de verkiezingen ging het zo goed met Suriname.
  Alle Nationale Debielen Personen met een economische
  achtergrond, prezen de wonder econoom Keizer Bigi Mofo I
  de hemel van Santo Boma in.

  Nadat het overwinningsfeest (wederom op onze kosten)
  afgelopen was en de lege Blue label flessen stiekem in
  de prullenbak waren gedeponeerd, bleek de staatskas
  tot op de bodem geplunderd.

  Geloofwaardigheid!!!

  “De bank is dus niet geïnteresseerd.
  Burgers hebben het recht om rekeningen in vreemde valuta aan te houden en daarover de volledige beschikking te hebben.”

  Aldus sprak een persoon die voor de verkiezingen reeds wist
  hoe de vork in de steel zat.

  Alles was bon ton, niets aan de hand, niet eerder ging het
  zo goed met het land.

  ??? Hoe geloofwaardig zijn deze ellendelingen???


  Maak melding

 13. Liever opnemen en ergens in een plastiek zak goed begraven in je tuin, want jaren tachtig perikelen staan al voor de deur. En de ervaringen van de jaren tachtig hebben bewezen dat met baas en corrupte boevenbende niet te spotten valt. Ze zullen koste wat kost hun machtspositie niet uit handen geven. Een noodtoestand kan ook zo worden uitgeroepen, dan kan niemand over zijn valuta beschikken indien men wil emigreren. Nooit bribi didibri baas en co. Ze zijn leugenaars die alles naar hun wil en wens blijven doen. Het is aan de oliedomme aanhangers als zij domweg baas blijven geloven en hem als arme geslagen honden, paarsdom achterna lopen in de hoop op een stukje van de paarse criminele cake. Men ziet nu het gevolg waarvoor was gewaarschuwd door de determinist. Vele aanhangers van baas en ook zonen zijn verworden misdadigers. BACK TO THE EIGTHIES. HAHAHAHAHAAHAHAHA


  Maak melding

 14. Enorme daling monetaire reserve wijst op kapitaalvlucht

  OP SLINKSE WIJZE IS DE MONETAIRE RESERVE GESTOLEN.

  Econoom Steven Debipersad vermoedt dat er kapitaalvlucht plaatsvindt. De samenleving kan US$ 700 miljoen niet opmaken in twee jaar tijd.

  In twee jaar tijd is de monetaire reserve van een miljard Amerikaanse dollars gedropt naar onder 300 miljoen. Er wordt vermoed dat het geld op buitenlandse rekeningen is gezet. Dit kwam naar voren uit de presentatie van de econoom Steven Debipersad, docent en bestuurslid van de Vereniging van Economisten in Suriname, op de laatste bijeenkomst voor dit jaar van de Kenniskring in het Lalla Rookh gebouw.

  Debipersad heeft samen met Gilbert van Dijk, directeur van het Suriname Business Development Center, ondernemer Sham Binda, voorzitter van Akmos en sociaal wetenschapper Stanley Ramkhelawan, een presentatie gehouden over de oorzaken en de gevolgen van de devaluatie en stappen die de overheid moet nemen om het tij te keren.

  “Voor ons is dit een ongekende daling in de geschiedenis van onze monetaire reserve. Deze ongekende daling doet vermoeden dat er sprake is van kapitaalvlucht,” geeft Debipersad aan. “Er is US$ 700 miljoen in twee jaar tijd opgegaan. We weten dat de samenleving niet zoveel consumeert op jaarbasis, ook niet in twee jaar tijd. Onze maatschappijen kunnen ook niet zoveel geld verteren. Daarom vermoeden wij dat er een kapitaalvlucht is geweest. Het geld dat Centrale Bank heeft gestopt in de valuta interventies, ligt waarschijnlijk op buitenlandse rekeningen.” Debipersad voegt toe dat de ‘kapitaalvlucht’ eerder is voorgekomen. In de jaren negentig heeft dat ook op grote schaal plaatsgevonden.

  De Centrale Bank moet de handel in vreemde valuta nog meer gaan controleren, adviseert Debipersad. “Het moet namelijk niet zo zijn dat via diverse kanalen en omwegen onze schaarse dollars het land verlaten en op buitenlandse bankrekeningen belanden. Dit is een probleem voor elk land omdat je hard verdiende dollars op een heel oneigenlijke manier het land verlaten en niet ten gunste komen van de bevolking en de economie. Vanaf het moment dat het geld op buitenlandse rekeningen zit, is het verloren geld voor ons,” geeft Debipersad aan. “Het is zaak om te weten waar die dollars zijn, te monitoren wie ze opkoopt in welke opvang en om na te gaan of ze werkelijk het land verlaten. We hebben het geld heel hard nodig op dit moment.”

  René Gompers


  Maak melding

 15. Gilmore Hoefdraad is geen governor meer zijn van de CBvS, daarom was er een waarnemer benoemd. Hij zou slechts “pendelen” om lopende zaken af te handelen.
  De Surinaamse munt zou niet gedevalueerd worden, de oppositie doet aan stemmingmakerij.
  Er zou niet monitair gefinancierd worden, er zou geen SRD’s worden bijgedrukt.

  Nu probeert men clienten gerust te stellen, men hoeft niet te vrezen dat Gilmore/Desi aan hun buitenlandse rekening komt.
  Hoe geloofwaardig nog zijn deze Gilmore en Desi???????


  Maak melding

 16. Mededeling GILMORE : Mensen, ik kom echt niet
  aan uw valutarekeningen. Ik heb uw SRD kapitaal
  en uw SRD-INKOMSTEN via de DEVALUATIE en
  de Prijsstijgingen al met 50 %
  (VIJFTIG PRROCENT) GEKORT/GENAKT !

  PS : Ik ben ZEER BETROUWBAAR !


  Maak melding

 17. huh ….wablief.. is mijn valuta rek. safe.?????
  tot wanneer , en hoe word dat gegarandeerd ?
  last but not least , wie garandeerd mijn tegoeden?
  boefdraad ?????
  ik moet nu als een speer mijn geld van de bank halen als het nog kan tenminste.


  Maak melding

 18. wat is dit voor reactie!

  @harold 2 of harold

  lees waterkant Rush op Surinaamse banken om dollars en euro’s. jij oproer kraajer onrustmaker.
  maar genoeg zijn er andere mensen die jou niet willen meedoen.
  en heb je gebeld met financien en centrale bank. jij bent econoom gestudeerd geef ook advies aan hoefdraagd
  jij hebt gezegd president en monster gekozen maar !!!!!
  president is geen monster lees zijn actie programa en krijgt steun van parlemment.
  dus jij ben fout met je domme opmerkingen ezel.

  ga slapen op wintiwaai gebergte. leeghoofd!


  Maak melding

 19. Inderdaad, de president kreeg steun voor
  zijn “actieprogramma” om het financiele
  disaster dat hij heeft veroorzaakt met 1%
  te verzachten !

  De steun kwam van dezelfde EZELS die een
  met de GRONDWET strijdige amnestiewet
  hebben gesteund ! “STOP DE RECHTER” !

  Hebben deze EZELS NU ook al INGESTEMD
  met het PLUNDEREN van de Valuta-rekeningen
  van alle staatsburgers ??

  NEKS NO FOUT, RECHTER NO MUS DE ,TOK !!


  Maak melding

 20. HUMOR:

  Hij gaat schijten, geen vrienden in de wereld, geen familie want die zitten vast, aanhang slinkt want heeft suriname naar de afgrond gebracht
  deze man is voor niets geboren
  Logged
  tonnetje
  Guest

  Re: ’Bouterse in Nederland berechten’
  « Reply #1 on: Today at 20:40:57 »
  Reply with quoteQuote
  Hollanders gaan schijten. Hij naait maxima EN haar dochters en vreet alle euros op. Wacht maar


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.