Regering krijgt genoeg parlementaire steun voor beleid

9

PARAMARIBO, 1 dec – De regering heeft genoeg parlementariërs achter zich gekregen om het correctiebeleid voort te zetten. De coalitie heeft in haar geheel gestemd voor een ondersteuningsmotie. Een protestmotie van de oppositie haalde het niet.

Volgens de oppositie deugen de gepresenteerde beleidsmaatregelen niet. De maatregelen worden bestempeld als onduidelijk en niet voldoende duurzaam. De regering wordt opgeroepen alsnog voldoende ‘gepaste maatregelen’ te treffen om de negatieve gevolgen van de economisch aanpassingen op te vangen. Ook moet het Openbaar Ministerie worden ingezet voor vervolging van alle corruptie schandalen.

De coalitie is content met de maatregelen. De regering wordt opgeroepen een traject uit
te zetten “om de economie fundamenteel en structureel te versterken.” Gevraagd wordt om meer effectiviteit en efficiëntie binnen de overheid. Ook moet steeds rekening gehouden worden “met de primaire wensen en noden van de samenleving, in het bijzonder de sociaal zwakkeren, senioren burgers, mensen met een beperking en studenten.”

9 REACTIES

 1. Natuurlijk gaat de gehele coalitie massaal stemmen ,stel je voor hun Eigen belang is in gevaar ,zo dan stemmen maar ,het volk scheelt nu eenmaal niet zolang het goed gaat voor de coalitie.


  Maak melding

 2. Koos,
  Dat is ,het “ma in tussen mi e njan ai dja ”

  Besluit oppositie :
  1. Af te keuren het door de regering in DNA gepresenteerde beleidsmaatregelen, omdat die:
  a. onduidelijk en onvoldoende gekwantificeerd zijn;
  b. niet van voldoende duurzaam karakter zijn;
  c. geen garanties bieden voor voldoende duurzame ontwikkelingen;
  d. niet in verhouding zijn met de omvang en ernst van de negatieve gevolgen voor het volk;
  e. niet afgestemd zijn met de stakeholders.

  2. De regering op te roepen om :
  a. alsnog door te berekenen de negatieve gevolgen van de eerder gemelde verhogende maatregelen en de devaluatie voor het volk en voor het bedrijfsleven;
  b. het treffen van voldoende gepaste maatregelen om deze negatieve gevolgen op te vangen;
  c. beschikbare deskundigheid in het land, in te zetten voor het ontwerpen, uitrekenen en uitvoeren van een integrerend, ontwikkelingsgerichte, en doorgerekende crashprogramma voor de duurzame aanpak van de crisis;
  d. onmiddellijk scheiden van de taken van de minister van Financiën en van de governor van de Centrale Bank van Suriname, i.v.m. het herstel van het vertrouwen in de monetaire autoriteiten;
  e. de naschoolse opvang transparanter te maken en duidelijk meer inhoud te geven dan alleen te zorgen voor voeding;
  f. met onmiddellijke ingang het Openbaar Ministerie structureel in te zetten voor opsporing, onderzoek en vervolging van alle corruptie schandalen in de afgelopen periode, met nadruk op het terugvorderen van al hetgeen uit de corruptie is verkregen.”


  Maak melding

 3. De regering heeft genoeg parlementariërs achter zich gekregen om het correctiebeleid voort te zetten. Hahahahaha, incorrect beleid of gewoon paars corrupt wanbeleid. Deze paarse ja kinkkende marionetten zijn identiek aan het gedrag van de degenen die de amnestiewet hebben doorgedrukt. Het is allemaal een paars toneel met andere spelers, die baas, net als bij het poppendansen de paarse koordjes strak houdt. Hihi enne wiens brood men eet, diens taal men spreekt. Dus fout of niet, a paars beleid bun no ka. Het volk betaald nu het gelag dat met de dag zwaarder wordt. Neks no fout voor al die paarse oliedomme aanhangers die nu klagen. Help baas liefdevol dragen, alle paarse ka die ze verdienen. Hahahahahahaha.( Vol Spot )


  Maak melding

 4. Genoeg steun, maar geen geweldige ideeen om het tij te keren. Begin met het leger af te schaffen, Die voert toch geen moer uit. Wanneer hebben ze de landsgrenzen verdedigd?


  Maak melding

 5. Het is goed dat ”de neuzen allemaal dezelfde richting op staan”, want alleen zo kun je prudent beleid nastreven. Als iedereen verdeeld is, komt er niets van het beleid terecht. Dat is nu al voldoende bewezen. Zaken moeten u over een andere boeg worden gegooid. Een land kan niet steeds verdeeld zijn tegen zichzelf want door verdeeldheid kun je niets bereiken.


  Maak melding

 6. Zaken moeten nu over een andere boeg worden gegooid. Een land kan niet steeds verdeeld zijn tegen zichzelf want door verdeeldheid kun je niets bereiken.


  Maak melding

 7. Ik had niet anders verwacht van al die jaknikkers in de coalitie.
  Op dit moment het niet eens zijn met de coalitie betekent hetzelfde als politieke zelfmoord.
  Waar moet overigens het geld vandaan komen voor het correctiebeleid ?
  Misschien van de mensen, die een spaarrekening op de bank hebben staan ?
  De regering heeft helemaal geen geld meer, tenzij de geldpers opnieuw harder gaat draaien met als gevolg een nieuwe devaluatie van de SRD over drie maanden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.