Bouterse: we hebben inderdaad veel uitgegeven

45
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 1 dec – De herhaalde kritiek van de oppositie over overmatige overheidsuitgaven, hangt president Desiré Bouterse de keel uit. Als er veel is uitgegeven, was het ergens voor bedoeld.

Dat de oppositie het anders ziet, was te merken tijdens de debatten over de economie. Volgens Asiskoemar Gajadien (VHP) gaat het om meer dan alleen maar het vele geld. “Er is veel geld uitgegeven, maar wat is gerealiseerd”, aldus Gajadien. “We hebben inderdaad veel uitgegeven, ruim achthonderd miljoen aan energie als pijler voor de ontwikkeling, sociale woningbouw, achterstallig onderhoud”, zei Bouterse.

Het kan de regering hooguit worden kwalijk worden genomen dat de inkomsten niet genoeg in de gaten werden gehouden. “U kunt ons daadwerkelijk verwijten dat de inkomsten geen gelijke tred hadden met de inkomsten. Ik had geen glazen bol om te weten dat olie en goud drastisch in prijs zouden dalen”, aldus Bouterse. “Ik kan me best voorstellen dat er politieke leiders zijn die de zaak willen misbruiken.”

45 REACTIES

 1. Vanaf de eerste dag gaf het bewind Bouterse er geen blijk van de behoeften van het volk op de eerste plaats te stellen, ik kan me nog herinneren dat Brampie met de gedachte speelde om een Lear Jet (een privé zakenvliegtuig) aan te schaffen waarmee Bouterse de hele wereld mee zou kunnen rondreizen, Vene was namelijk zo gek geweest een vette kas achter te laten. Na enig onderzoek gepleegd te hebben (zo’n vliegtuig kost gemiddeld USD 3.500.000,- en vergeet het salaris van de piloot en het onderhoudspersoneel niet) besloten ze, vast met tegenzin, genoegen te nemen met de SLM kist uit de roulatie te halen zodra zijne excellentie dat wilde, ook die grap blijkt intussen te duur uit te vallen, de laatste tijd komt zijne excellentie niet verder dan Brokobaka.


  Maak melding

 2. “U kunt ons daadwerkelijk verwijten dat de inkomsten geen gelijke tred hadden met de inkomsten. Ik had geen glazen bol om te weten dat olie en goud drastisch in prijs zouden dalen”, aldus Bouterse. “

  Wat een flauwekul. Er was toen een wereld crisis. Alle landen gingen bezuinigen omdat het niet goed ging. Alleen Bouterse en zijn Suriname wist het niet en voerden een populistisch beleid uit. En nu hangt de kritiek van de oppositie hem de keel uit. Wat een looser als president.

  Laat een militair nooit een land besturen, want zij hebben geen kaas van de economie begrepen. Er zijn voorbeelden zat. Maar de bevolking wilt nog meer 5. A.U.B.


  Maak melding

 3. Bouterse raakt de zere plek aan: de glazen bol. Elke goede regering heeft een glazen bol in de vorm van een potje voor tegenvallers. Zijn amateuristische regering niet.


  Maak melding

 4. Beste mensen.

  Bouterse: we hebben inderdaad te veel geld uit gegeven..

  Sjonge jonge zeg… De hele wereld had deze beste heer voor grewaarschuwd dat zijjn uitgave patroon te hoog is.. Hij lapte die info aan zijn laarsen… hij gaf als reaktie daarop…. de financelen boekhouding van suriname in orde is..

  Beste mensen… Behalve dat we deze heer niet serieus mtn nemen mtn we hem ook niet kwalijk nemen… Hij is geen econoom hij is geen bestuurder.. Strateeg helemaal niet.. Deze beste heer bestuurd ons land gewoon op een WEST KRUISKADE NIVO..

  Beste mensen.. Die Bouterse denk bij zich zelf: Alle kritiek richting mij…WHAT DOESN’T KILL ME MAKES ME STRONGER


  Maak melding

 5. Energie, achterstallig onderhoud, woningbouw? En nog steeds zijn surinamers dakloos , wegen zijn onbetrouwbaar en inmiddels 51 doden in het verkeer. Wat probeert deze idioot nou ons wijs te maken. Praat hij over zijn riante salaris en zijn vette bankrekening. Let maar op na zijn veroordeling zal zjj schoothondje adhin de troep moeten opruimen. Bouterse zal sorry zeggen hoop ik en gaan genieten van zjjn fam en vette bankrekening. Het volk zal verder creperen!


  Maak melding

 6. Ik had geen glazen bol om te weten dat olie en goud drastisch in prijs zouden dalen”, aldus Bouterse. “Ik kan me best voorstellen dat er politieke leiders zijn die de zaak willen misbruiken.”

  Neen joe ka… domme indiaan. Het enige dat gevraagd werd is om je oren te luister te zetten. Dat jij je zaken kan voorstellen wisten wij allang. Maar dat jij je zaken niet kan voorstellen en schijt hebt aan alles, ja dat wisten wij allang.
  Zelfs nu wil je niet toegeven dat zaken
  verkeerd zijn aangepakt
  verkeerd zijn uitgepakt
  verkeerd zijn begrepen
  verkeerd zijn uitgelegd
  verkeerde vrienden zijn bevoordeeld
  nog steeds heel veel geld achterover word gedrukt door enerzijds verkeerd beleid en anderijds door oogluikend het stelen toe te staan.

  Boi op de dag des oordeels valt nog het e.e.a. te beleven.


  Maak melding

 7. De Surinaamse president Desi Bouterse moet alsnog worden vervolgd voor zijn rol in de Decembermoorden in 1982. Dat zou het Hof van Justitie bepaald hebben na een klacht die nabestaanden hadden ingediend tegen het Openbaar Ministerie (OM). Dat meldt de Surinaamse krant de Ware Tijd dinsdag op basis van een “zeer betrouwbare bron”. Officieel is het besluit nog niet bekendgemaakt.

  Het zogeheten 8 Decemberstrafproces werd in 2012 opgeschort. Dit gebeurde nadat de omstreden Amnestiewet met een ruime meerderheid werd aangenomen in de Nationale Assemblee, het parlement van Suriname.

  Daarmee werd amnestie verleend voor allerlei strafbare feiten, waaronder de Decembermoorden. Veel landen, waaronder Nederland, hadden daar felle kritiek op.

  In de zaak staan 25 verdachten, inclusief de huidige president Bouterse, terecht voor hun vermeende betrokkenheid bij de moord op vijftien vooraanstaande Surinamers in december 1982.

  Legerleider

  Nabestaanden van slachtoffers dienden in augustus van dit jaar een klacht in. De klagers eisten dat het Hof van Justitie een bevel tot verdere vervolging zou afgeven. Dat is volgens de Ware Tijd nu gebeurd.

  Als het bericht klopt, betekent dat volgens de NOS dat de rechtszaak moet worden hervat en er strafeisen op tafel moeten komen voor Bouterse en andere verdachten.

  De huidige president was ten tijde van de decembermoorden legerleider en de hoogste man van Suriname dat toen door militairen werd geleid. Bouterse heeft altijd ontkend dat hij politieke tegenstanders heeft vermoord. Dit weekeinde herhaalde hij die woorden.

  Bron: NU

  Flinke streep door de rekening voor de megalomane president. Gefaald als legerleider, gefaald als volks president, berecht in Nederland voor cocaine smokkel, zoonlief Dino die vast zit in Amerika, pleegzoon Meriba die vastzit op verdenking van een roofoverval. Dochter(s) die shoppend door de straten van Parijs wandelen terwijl het volk de broekriem moet aanhalen, weer een dochter benoemen tot adviseur terwijl ze geen aantoonbare kwaliteiten heeft. Aaai baja hoe geloofwaardig ben je dan.

  Die familie heeft lak aan Suriname en haar bevolking. En nog zijn er mensen die achter deze familie aanlopen. Tel uit je winst.


  Maak melding

 8. Bouterse: we hebben inderdaad veel uitgegeven

  ==============================================

  Conclusie: Als Bouterse nu de waarheid gaat vertellen dan heeft hij dus 5 jaar gelogen.

  De brandstofprijzen werden gisteren verhoogd. Een liter diesel bij Gow2 wordt SRD 4,34. Bij SOL moet SRD 4,45 per liter worden neergeteld. Ongelode benzine kost bij Gow2 SRD 4,57. Bij SOL is de prijs van ongelode benzine 7 cent goedkoper en kost SRD 4,50. Ongelode benzine met additieven kost SRD 4,57.

  Absurde prijzen voor een olieproducerende land. Goudenkerst is verder weg dan ooit. Maar goed de paarse motto luid “NEKS NO FOUT”


  Maak melding

 9. De uitgaven waren bedoeld voor bouterse – abraham – schoonzoon (bouterse ) Makasnekie graanoost en niet te vergeten het prive leger van bouterse- dino en de dure auto’s etc.

  O,o wat een B. is bouterse schandeloos parasiet.


  Maak melding

 10. Bouterse tegen Baboeram “ik heb niemand vermoord”…intussen is hij bezig om een heel volk de nek om te draaien. Zijn volgevreten kop hangt al half in de strop. Mark my words.


  Maak melding

 11. “Ik had geen glazen bol om te weten dat olie en goud drastisch in prijs zouden dalen”, aldus Bouterse. 

  Als Bouterse straks een glazen bol voor miljoenen laat aanschaffen zullen sommige paarsen dit als een meesterlijke, brilliante zet classifiseren.
  Bouterse heeft één grote handicap, hij kan niet tegen kritiek al is het als opbouwend kritiek bedoeld.
  Hij laat zich daarom liever omringen door personen die hem de hemel in prijzen, door slijmende jaknikkers.
  Er is geen glazen bol nodig om te laten weten dat prijzen van commodities zullen dalen.
  Elke huishouding weet dat je altijd een appeltje voor de dorst dient te bewaren voor slechte tijden.
  Het is jammer om het te zeggen het ligt niet aan het ontbreken van een glazen bol bij de president maar meer aan het ontbreken van IQ in de grijze bol daarboven.


  Maak melding

 12. Bouterse onze volkspresident zegt: “Ik had geen glazen bol om te weten dat olie en goud drastisch in prijs zouden dalen”.

  Als hij de Handelsschool met succes had doorlopen, had hij kunnen weten dat de prijzen van grondstoffen op de wereldmarkt heel erg kunnen schommelen.

  Ook ik heb geen glazen bol, maar ik kon met mijn gezond verstand voorspellen dat de NDP, gezien haar prestaties in het verleden, met dezelfde gebrekkig geschoolde schurk met een onverbeterlijke hossel/waka man mentaliteit aan de leiding, er iets van zou bakken.


  Maak melding

 13. KUMAKOISI heeft het volgende gerealiseerd; SKEER KAS, Ramon Miljonair Gemaakt. Winston Lakei heeft bijzonder goed geboerd.

  DEVALUATIE hier, DEVALUATIE daar.

  Ik wil het niets eens hebben over de familie KUMAKOISI.

  KUMAKOISI; LAZER OP!!!


  Maak melding

 14. Resultaten uit het NDP verleden zijn absoluut een garantie voor dezelfde armoe en ellende. De grote “visionair”, volgens de paarse kontlikkers RobG, Parbo, Printa, heeft het “talent” om tot 3x in successie een heel land naar de kloten te helpen. De toekomst ziet er hopeloos uit met dit paarse dievengilde en roversbende.


  Maak melding

 15. President U bent goed bezig. De grote puinhoop is ontstaan bij de niet ndp ministeries. Het volk raakt nu in paniek en dat komt door de valse hoop en informatie die jonge gajadien aan het vertellen is.
  Laat hij eerst vertellen hoe hij zo,n paleis heeft kunnen bouwen. Hij is eenmaal toch mondverlegen.


  Maak melding

 16. Op telegraaf online 1 december 2015 staat dit artikel.’OM moet doorgaan met vervolging Bouterse’

  Waarom staat zo een belangrijk artikel niet op waterkant?????


  Maak melding

 17. Teveel uitgegeven aan;

  – Graaimans (300 milj. plus)
  – Carifeesta (ERU 6 milj. Graanroof)
  – Balast Nedam (de hele roversbende met de
  MOORDENAAR voorop)
  – Trammetje komt zo (de hele roversbende met de
  MOORDENAAR voorop)
  – Etc. etc. etc. (de hele roversbende met de
  MOORDENAAR voorop)


  Maak melding

 18. Velen zullen niet begrijpen dat Bouterse I behoorlijke uitgaven heeft gedaan zonder steun uit Europa. Men moest de tering naar de nering zetten om projecten te realiseren en wetten te implementeren ten gunste van de economische ontwikkeling van Suriname.


  Maak melding

 19. Glazen bol ?? dan moet je bij je zelf te rade gaan heer Bouterse, met je alom geprezen bewoording dat regeerders visie moeten hebben, kijk maar hoeveel ministers gereshuffeld zijn in regering BA 1. Maar wat wil je nog meer verwachten als je geadviseerd wordt door :
  -Alibux ( Verdachte decembermoorden en in gevang gezeten wegens oplichting van de staat, valsheid in geschrifte en overtreding van de deviezenwet.)
  -Winston Caldeira (Verdachte bij OM ivm decembermoorden)
  -Jules Albert Wijdenbosch( faillisement suriname )
  -Ramon Abrahams……………………………………..

  Zo werd zijn zoon Dino ook als de” right man on the right place” om leiding te geven aan CTU (bestaan ze nog ?)bevonden uit zijn “VISIE” zonder hulp van een glazen bol en wat denk je al niet van onze Big moneyman BOEFDRAAD.

  Triest !


  Maak melding

 20. Klagers in Su….anti bouta…
  Nooit gehoord van wereldcrisis
  .. In Holland b.v.gaan de pensioenen voor derde jaar niet omhoog… In Su daar hebben b.v de zestigjarigen aov en vrije geneeskundige behandeling……


  Maak melding

 21. @al, met een aov van SRD 525 kan je misschien net de verhoogde nuts prijzen bekostigen, heb het nog niet eens over de geldontwaarding afgelopen week.

  Hollanders zijn de grootste klagers die op deze aardbol rondlopen.


  Maak melding

 22. beste President Bouterse
  U had geen glazen bol nodig maar slechts een leesbril. Namelijk in elk bejubeld rapport van de credit rating agency’s, het IMF en wereldbank had u kunnen lezen dat er gevaren op de loer lagen.

  U had ook eens naar websites als Kitco.com kunnen kijken om een idee te hebben hoe de goud cycli in elkaar stekken over de lange termijn.

  U had ook eens een gehoorapparaat aan kunnen zetten om eens te luisteren naar de mensen die iets kritischer waren.

  Vanaf 2012 bent u gewaarschuwd dat goud en olie cyclische commodities zijn.


  Maak melding

 23. Bouterse kom je nu pas achter dat je teveel hebben uitgegeven.Je vult alleen maar je zak samen met je familie en die domme massa stemmen op de partij van jouw.Ik lacht mij rot als ik deze man hoort praten.Wat een domkop hebben wij in Suriname als president.Zelf mijn opa van 90 jaar had het beter gedaan dan de president.


  Maak melding

 24. Tussen al deze reacties zit er niemand bij die naar mijn inziens, een betere president zal kunnen zijn dan deze meneer bouterse…

  Niemand die met nuttige informatie komt om de problematiek in Suriname aan te pakken of op te lossen. Alleen maar vingertje wijzers..

  Zielige mensen die denken een punt te kunnen maken door hier hun gal te spuien. In plaats van mekaar voorzien van opbouwende kritiek.

  Mensen die dag in, dag uit hetzelfde roepen en er zelf niet van vervelen. Ik heb vaak de neiging om dit allemaal niet meer te lezen. Maar in mijn hart hoop ik toch dat we met zijn allen, elkander van nuttige informatie kunnen voorzien om een hoopvolle toekomst tegemoet te gaan in ons Switi Sranang.


  Maak melding

 25. Al
  Wij hebben in Holland onze pijn al geleden. Nu zijn jullie aan de beurt. Het klopt dat onze pensioenen de afgelopen jaren niet zijn gestegen, maar één ding wil ik wel zeggen van Nederland en dat is dat, afgezien van de PGB (wegens organisatorische problemen) Nederland niet achterloopt met betalen. Ook zijn onze pensioenen niet gehalveerd, iets wat Suriname zeker te wachten staat. Suriname loopt achter met betalen en de halveringsspook van de AOV etc. ligt op de loer. Soms moet je wel eerlijk zijn. Ik heb de laatste keer verkeerd gestemd en op die partij zal ik nooit meer stemmen. Heb jij niet verkeerd gestemd want ik vind en je hoeft het niet eens met mij te zijn, dat Bouterse al die paarse stemmers gen..id heeft. Durf jij over 5 jaar weer op deze kl..tzak te stemmen? Zo ja, dan ben je een beetje dom.


  Maak melding

 26. beste pres.
  je glazen bol heb je allang , weliswaar in de vorm van adviseurs.
  bij deze kan je elke adviseur die je hebt ontslaan , al was het maar om een gedeelte van je gezicht te redden.
  het is vreemd om te zien hoe je een minister bij het minste of geringste ontslaat , maar je falende adviseurs de hand boven het hoofd houd.


  Maak melding

 27. @Get a life……dus dat. En ook al was het mogelijk voorspellingen te doen met een glazen bol, dan nog had hij het niet zien aankomen. Hij was door zijn haat tegen het volk van SU te druk bezig met zijn eigen zakken vullen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.