Surinaamse medisch specialisten staken met bloedend hart

20

PARAMARIBO, 30 nov – De medisch specialisten van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP, gaan node actie voeren. Met ‘bloedend hart’ wordt hun protest tegen nalatigheid kracht bijgezet. De specialisten willen geld zien.

Het ziekenhuis kan al ruim een jaar geen honorarium betalen omdat de subsidie uitblijft. Hoewel het actieparool onverbiddelijk wordt aangehouden, hebben de specialisten toch nog het hart op de juiste plaats. “Wij gaan niemand laten doodbloeden. Als iemand een ongeluk heeft gehad wordt die normaal behandeld”, zegt Walter Jap Tjoen San, voorzitter van de medische staf, tegenover de Times of Suriname.

Intussen wordt met man en macht getracht een staking te voorkomen. De directie van het ziekenhuis en het ministerie van Volksgezondheid overleggen intensief. De specialisten gaan er vanuit dat zij genoeg geduld hebben opgebracht. De directie krijgt nog enkele dagen om over de brug te komen. De ongeveer tachtig specialisten zullen wel aan het werk verschijnen. Maar er zullen alleen spoedgevallen worden behandeld.

20 REACTIES

 1. Als surinamers het willen overleven moeten ze met 1 overlevings factor rekening houden en dat is GEDULD hebben met deze incompetente NDPregering.
  Voor hun part Mogen de surinamers doodbloeden .
  Subsidies verlenen is een verantwoordelijkheid van elke regering,maar nee ze stoppen het geld liever voor betalen va advocaten van hun even criminele zonen, winkelende dochters,miss verkiezingen,uitbealen van salarissen aan familieleden voor het niks doen,vergeving, enz..enz…


  Maak melding

 2. Hoe lang blijven de ziekenhuizen nog aan de beademing ? Op alle fronten is er wanbeleid gevoerd. Met name bij de invoer van de nieuwe zorgstelsel is er onvoldoende opgetreden tegen corruptie. Ook is er onvoldoende controles op de declaraties. De “nog 5 jaar” schreeuwers krijgen nu de koek van hun eigen deeg ! De zorg is 1 grote chaos. Ik sluit (dodelijke) slachtoffers niet uit nu de specialisten alleen spoed behandelingen doen.


  Maak melding

 3. een zorgstelsel en onderwijs voor iedereen….

  Ziekenhuizen liggen plat=GEEN ZORG..
  Schoolboeken / schoolpap / school bus en bootvervoer is er niet.
  Onze populistische paarse brulboeien hebben het aardig voor elkaar.
  Dom blijven en doodbloeden…maar Bouterse slaapt als een roos…


  Maak melding

 4. Ik vind dat dit gedonder met specialisten afgelopen moet zijn.
  Alle specialisten in overheidsdienst moeten een all-in salaris krijgen afhankelijk van ervaring ,noodzaak en beschikbare middelen.Geen speciale vergoedingen meer voor policonsulten,avonddienst enz.


  Maak melding

 5. @Blaka Djoeka
  Dat deartsen geldvragen voor verleende diensten is opzichzelf terecht!
  Waarom ga jij niet uit huis met de bedoeling GRATIS te werken op kantoor?.Liever plaats je een bordje met het opschrift; Geen SALARIS voor mij,ik werk voor GRATIS!
  Medicamenten.medisch apparatuur,enz is een taak van de regering in vorm van subsidies om ervoor te zorgen !
  De dokters zijn er om patienten te behandelen en de on- en minvermogen kaarten wordt door de overheid uitgegeven waarvoor zij betalen moeten. Het is dus terecht dat de artsen geld willen zien .


  Maak melding

 6. Ik vind dat de minister van financien meer dan de helft van zn twee sallarissen moet atstaan aan deze specialisten,omdat zij mensen leven kunnen redden maar hij niet.


  Maak melding

 7. Blaka Doeka

  En de Overheid heeft wel genoeg geld om een redelijk salaris te kunnen betalen waarmee ze hun studie schulden kunnen afbetalen en een redelijk pensioen kunnen opbouwen etc.

  Het feit ligt er dat er al tussen de 9 maanden en 15 maanden niet betaald is. Elk zorg stelsel / verzekering is gebaseerd op het vergoeden van de kosten en ik heb niemand bij de zorgwetten iets horen roepen over de inkomens van de specialisten.

  Het kan zijn dat de regering toen niet waker was maar dan is dat niet het probleem van de specialisten maar van de slapende regering. Zij zijn verplichtingen aan gegaan die weer eens niet gedekt bleken te zijn door de regering HAP SNAP.


  Maak melding

 8. Maak dat je weg komt uuit dat land.
  We hebben net nog gelezen dat er mensen in Suriname sterven omdat ze de noodzakelijke zorg niet kunnen krijgen.
  Suriname

  mannen: 69,31 jaar
  vrouwen: 74,18 jaar

  Nederland
  79,1 jaar voor mannen en 82,8 jaar voor vrouwen.

  Mannen worden in Nederland dus gemiddeld 10 jaar ouder en vrouwen 8 jaar.

  Vier dan maar 40 jaar zelfstandigheid.


  Maak melding

 9. Gezondheidszorg heeft in ons land geen prioriteit onder deze regering.
  Het is iedere keer hetzelfde probleem.
  Overal in de wereld worden ziekenhuizen en zorginstellingen voor een belangrijk deel bekostigd via overheidsgeld, maar in ons land wil dat maar niet lukken.
  Voor deze regering is het veel belangrijker om familieleden te faciliteren en aan goed betaalde baantjes te helpen.


  Maak melding

 10. Ieja. Zucht. Ndp is een ware vloek voor het gehele land en volk geworden. En toch prijzen oliedomme stommelingen in het kwadraat, didibri de hemel in. Ieja, zucht. Neks no fout, baas na grote lijder in dit alles.


  Maak melding

 11. Als de vos de passie preekt boer pas op je ganzen. De roofdieren gaan staken met een bloedend hart.Wie nemen deze gasten, deze grootverdieners nou in de maling?Hoogste tijd dat de Surinaamse regering deze veelverdieners gaat vervangen door artsen voor wie geld niet op de eerste plaats komt te staan.

  Suriname heeft behoefte aan artsen en medische specialisten die de gezondheid en het welzijn van de mensen op de eerste plaats positioneren. Hoogste tijd voor het kabinet om de stakende medici te vervangen door artsen en medische specialisten uit Cuba. De kwaliteit van de Surinaamse gezondheidszorg gaat hierdoor ook in een wip en een zucht omhoog.

  Met deze maatregel kan men in-een-klap ook de hoge declaratiekosten van de medici terugdringen. Een ieder moet de tering naar de nering zetten, dus ook de grootverdieners, de medische specialisten..


  Maak melding

 12. RobG , dan kunnen ze op1 ding in ieder geval al behoorlijk bezuinigen, gewoon zorgen dat jij daar in het ziekenhuis aanwzig bent,……. als braakmiddel van dat commentaar van jou ga je spontaan over je nek, de onzin die jij allemaal uitkraamt, niet te geloven dat een zogenaamd gestudeerd iemand zo zwaar gestoord kan zijn


  Maak melding

 13. blaka bakra, er lopen in Suriname medische specialisten rond die qua inkomen helemaal niet onder doen voor de grootverdieners onder de medische specialisten in Nederland.

  Voor een dure medische specialist in Suriname kan men 5 Cubaanse medische specialisten aantrekken. De Surinaamse samenleving wordt hierdoor alleen maar beter van. Mensen/patiënten hoeven dan ook niet meer een hele dag op hun beurt wachten op de poli. bij een bezoek Daarnaast wordt de monopolie-/machtspositie van de specialisten in Suriname doorbroken.

  Deze gasten gaan in staking omdat ze menen macht te hebben terwijl velen van hen overheidsvoorzieningen gebruiken voor hun particuliere patiënten.

  Hans de hoogste tijd dat jij je laat nakijken door een gespecialiseerde psychiater of een Surinaamse piayman.


  Maak melding

 14. @robby-G-de-slapende-NDP-slaaf

  Slaafje Robby-G zegt over de artsen en de
  medische specilisten:

  “De roofdieren gaan staken met een bloedend hart.”
  HELP, slapende-NDPslaafje-Robje-G ZIET
  ROOFDIEREN !

  Noemt de artsen en specialisten ROOFDIEREN !

  Robje, slaper, U zoekt niet op een juiste wijze naar ROOFDIEREN :

  Zoek en zie bijvoorbeeld, voordat u bij medici komt :

  — Het ROOFDIER DINO dat ons land wil VERKOPEN
  aan de Terreurbeweging HEZBOLLAH !

  — Zie de ROOFDIEREN die DUIZENDEN nieuwe ambtenaren hebben benoemd de afgelopen drie
  jaar, ondanks een Personeelsstop !

  — zie het ROOFDIER dat een GEHEEL JAAR-
  BUDGET van het ministerie van Openbare
  Werken heeft weggesleept !

  — Kom op met het ROOFDIER dat GRATIS
  de Ex-Bruynzeel-Mega-Houtconcessie naar
  zijn hol heeft gesleept !

  — Welk ROOFDIER zit bij de Centrale Bank van
  Sranang, VELE MILJOENEN Ongedekte Bank-
  biljetten te drukken, waardoor ALLE Sranangmans
  na logische DEVALUATIE, ongeveer 45% van hun
  INKOMSTEN kwijt zijn !

  — Welke ROOFDIEREN zitten in de DNA onze
  GRONDWET op te VRETEN, door in opdracht
  van een pleger van massamoord een
  Ongrondwettige amnestiewet aan te nemen.

  — Welk ROOFDIER heeft de beloofde 17.200
  Volkswoningen GEJAT ?

  — Welke Sranang ROOFDIEREN hebben circa ZESHONDERD MILJOEN USA-dollars (zwart geld)
  op Zwitsere bankrekeningen ?

  — Welke ROOFDIEREN hebben voorafgaand aan
  de onderhandelingen met de SURALCO, reeds
  een NV en een stichting opgericht om oa de
  Afobaka-stuwdam over te nemen ??

  Robje, slapende Desi-slaaf, zoek EERST eerst
  naar ROOFDIEREN in NDP-gelederen !


  Maak melding

 15. @RobG

  “Voor een dure medische specialist in Suriname kan men 5 Cubaanse medische specialisten aantrekken. ”

  Hoeveel tolken spaans zijn er in Suriname of hoe lang moeten deze artsen opgeleid worden om adequaat en veilig in het Nederlands te kunnen communiceren.

  Uw oplossingen zijn erger dan de kwaal.


  Maak melding

 16. Srafu, dat de organisatie Hezbollah mogelijk actief in Suriname wilde zijn is een mega verzinsel van Amerikanen geweest. Dino trapte in de verzinsels en de Amerikanen konden gaan cashen bij de Amerikaanse overheid. Hezbollah heeft niets te zoeken in Suriname. Ze hebben hun handen vol aan activiteiten in het Midden Oosten. Hezbollah is een linkse Sjiitische organisatie. Ze zijn anti kapitalistisch, anti-Amerikaans, Anti Zionistisch, Anti Saoedisch. Het is me duidelijk.Jij slikt maar klakkeloos het braaksel dat de Amerikanen aan je voorleggen.

  Jojo, problemen zijn er om op te lossen. Trouwens veel van de Cubaanse artsen hebben in het buitenland gewerkt en ze zullen het Engels beheersen. Heel wat westerse universiteiten werken met de Cubaanse medische faculteiten samen omdat men op medisch gebied van de Cubanen kan leren. De conversatie met de Cubanen is in het Engels. Jij maakt van een oplossing een probleem en dat is contra-productief ongezond.


  Maak melding

 17. @robby-G-de-slapende-NDP-slaaf

  Slaafje Robby-G klaagt over het USA-strafdossier
  van CTU-HOOFD, DINO, mbt zijn Verkoopplannen
  van Sranang aan terreurorganisatie Hezbollah !

  Wat het DINO dossier bewijst, is dat de zoon van
  onze president, tevens Hoofd van onze Anti-terreurbestrijdingseenheid CTU, BEREID is ONS
  Land en Ons Volk voor GELD te verkopen
  aan de internationale Terreurbende HEZBOLLAH !

  U heeft het over USA-propaganda waarin ik zou
  trappen, het zijn echter BEWEZEN rechtsfeiten
  en handelingen van deze Sranang-verrader DINO !

  Daarom is hij zonder meer gestraft en in de USA-
  BAJES gesmeten !

  Weet u trouwens al bij wie, in Suriname, hij de
  GESTOLEN blanco Sranang-diplomaten-
  paspoorten had “geregeld” ??

  De president was boos om de DINO-affaire,
  zijn onschuldige zoon was in een val gelokt
  door de YANKS !
  Weet u ook hoe ONZE AANVAL op de USA
  met onze landmacht, luchtmacht en zeemacht
  is verlopen ???

  Is er NOG STEEDS geen strafrechtelijk onderzoek
  naar de landverrader DINO gestart in Suriname ?

  Sliep oom Melvin LINSY in deze case ??

  PS : DIT IS ECHT GEEN USA-PROPAGANDA Slaafje !!!

  Baksis : Trouwens Dino had ook een eigen prive-legertje
  bij Hezbollah bedongen, om onze BEVOLKING te
  onderdrukken !


  Maak melding

 18. Maar die mensen kunnen toch in nature betalen? Een kip, een bos kouseband, een varken, een kist sinasappels, een zak rijst. Die specialisten moeten die lijst maken welke goederen ze willen. Dan hebben ze tenminste te eten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.