Bouterse begrijpt ‘sfeer van onzekerheid’ in Suriname

37

PARAMARIBO, 30 nov – “Na de maatregelen is een sfeer van onzekerheid ontstaan onder de bevolking. Dat is begrijpelijk.” Dit zei president Desiré Bouterse tijdens het debat over de economische noodmaatregelen van de regering. Een ‘geïntegreerd pakket ondersteuningsmaatregelen’ moet de pijn verzachten.

De maatregelen bestrijken vier gebieden, namelijk sociale bescherming, productiebevordering, inkomstenverhoging en uitgavenbeperking. Onder meer zal financiële steun worden verstrekt aan burgers zonder inkomen. Ook is er binnenkort ook weer schoolvoeding beschikbaar. Er komt goedkope woningbouwfinanciering en meer geld voor studiefinanciering. Tarieven voor het openbaar busvervoer worden niet verhoogd.

De controle op prijzen en kwaliteit van vooral eerste levensbehoeften wordt opgevoerd. Volgens Bouterse zullen alle schakels in de keten van import, opslag, distributie en verkoop van goederen worden onderzocht. Monopolievorming en prijsopdrijving zullen niet worden getolereerd. De beschikbaarheid van brandstof tegen de vastgestelde pompprijs zal worden gegarandeerd.

37 REACTIES

 1. Wederom 18000 beloften.

  Waar komt het geld vandaan?!
  De enige productie is dat van de geldpers.

  Let op! Niemand, maar dan ook niemand heeft vertrouwen
  in de leugens van deze moordenaar.


  Maak melding

 2. Deze zelfde woorden sprak hij ook in 80 terwijl wij voor alles in de rij stonden.
  De route van de Batco wagen kende ik uit het hoofd.Ik fietste ze allemaal om maar wat sigaretten te kopen.
  We zijn alweer op weg naar geld wisseling en de nullen.Je moet hem toegeven dat hij het weer geflikt heeft.


  Maak melding

 3. De controle op prijzen en kwaliteit van vooral eerste levensbehoeften wordt opgevoerd. Volgens Bouterse zullen alle schakels in de keten van import, opslag, distributie en verkoop van goederen worden onderzocht. Monopolievorming en prijsopdrijving zullen niet worden getolereerd. De beschikbaarheid van brandstof tegen de vastgestelde pompprijs zal worden gegarandeerd.

  Dit soort acties hebben Venezuela compleet gebroken, hoewel de intenties van dit soort beleidsmaatregelen goed bedoeld zijn, resulteren ze altijd in hetzelfde, lege winkels, lange wachtrijen en honger.


  Maak melding

 4. Bouterse heeft op starnieuws of DWT on Line zeker 20 beloftes gedaan om Suriname weer op de rails te krijgen.
  Wie wil met mij wedden? Hij zal 15 van de 20 beloftes zeker niet kunnen realiseren. Wie durft? Waar zijn de goklustige NDPers


  Maak melding

 5. Beste mensen

  Deze beste Hr Bouterse richt zich tot zijn aanhangers en sympatisanten… En dat is die op hem gestemd hbbn… dat is de meerderheid vam de surinamse bevolking die onderontwiikkeld is… Die hft hij in zijn tas.

  Als Suriname een hoog opgeleid bevolkingsgroep had oa als nederland was zo een Gabber nooit President.

  Dus een dictator die heeft er meer baat bij een bevolking die onderontwikkeld is.. Want die kan je makkelijk onder de duim houden… Dat weet deze beste Heer Bouterse. Laat het duidelijk zijn mensen.


  Maak melding

 6. De controle op prijzen en kwaliteit van vooral eerste levensbehoeften wordt opgevoerd. Volgens Bouterse zullen alle schakels in de keten van import, opslag, distributie en verkoop van goederen worden onderzocht. Monopolievorming en prijsopdrijving zullen niet worden getolereerd. Hahahaha. Welkom back in the eighties, met dank aan de oliedomme keuze van die onverbeterlijke paarse oliedomme stommelingen. Wahahahaha neks no fout.


  Maak melding

 7. Een vos verliest zijn haren maar zijn streken niet !
  RobG zal zijn baasje met hand en tand verdedigen.
  Maar intussen ding ptjing mang é k@ inni a kondre !
  Wat een Pleuris zooi is het eigenlijk!
  No spang moro é kong gi wi inni a kondré.
  Unu wani wan mooi kerst,disie na a verassing tang tiki
  Un dong burikie !!!!!!!!

  Jacko


  Maak melding

 8. En ik begrijp de onzekere sfeer bij Bouterse. Ik denk dat hij geen nacht rustig slaapt. Zelfs niet na een hele fles black label en een dozijn snuifjes.


  Maak melding

 9. Beste mensen.

  Als deze man een massameeting houd.. Moet je eens kijken wie er allemaal heen gaan.. ROVERS.. Ding Wojo mang.. Ding pras osso sma sang no kisie skoro.. Wat doet deze man die dag verder.. Inhoudelijk is hij niet sterk.. Dus zet hij een paar biggie pokku band dat… naf kies ding dong wang beste mensen.


  Maak melding

 10. @ Ivanof L. (ik kan de achternaam niet schrijven, wordt tijd dat je een andere nickname verzint),

  Je hebt gelijk. De vele ongeletterden, ongestudeerden en lanterfanters zonder enige toekomst, zijn een gewillige prooi voor deze paarse idioten. En maar klagen, die k…..o grote bekken. Ze krijgen een koekje van eigen deeg. En die uitkeringstrekkers aan de Noordzee links laten liggen. Die lachen alleen maar, want die denken dat ze meer SRD’s voor hun euro krijgen. Mis! De euro is weer gedaald ten opzichte van de $US. Weten ze veel!


  Maak melding

 11. Deze moordenaar trekt alles uit de kast om nog geloofwaardig over te komen, nu zijn imago tanende is, en het volk zich bedrogen voelt met al die beloften tijdens de verkiezingen.


  Maak melding

 12. Beste Printa…

  Nogmaals.. Mi srifi no kisie skoro.. Dat zie je aan mijn woorden opbouw.. Ik ben een high school dropout… Ik kijk niet neer op mijn land genoten en volk.. Ik ben een ras echte chauvinist.. Maar ik sluit mijn ogen niet voor de werkelijkheid…

  Dat de meerderheid van de Surinamse bevolking onderontwikkeld is… Is een kei harde feit… En dat die massal op NDP stemmen is ook een Feit beste Printa.. Mt ik gekruisig worden omdat ik de waarheid spreek… Face Reality beste mensen.


  Maak melding

 13. Blakka bakkra.

  Ivanof Limburg is mijn echte naam.. Ik hb nix te verbergen .. Ik woon in friesland.. RODE SCHOOL zins een paar jaar.. Ik ben al moe van de randstad.. Ik hb mijn rust hier gevonden.


  Maak melding

 14. Hoe kan je de sfeer van onzekerheid bij de bevolking begrijpen, als je zo een riant salaris verdient.
  Als je het hebt klaargespeeld dat jouw echtgenote 6000 per maand verdient en jouw dochter een minister salaris hebt geaccomodeerd.
  Hoe kan je de onzekerheid bij de mofinawangs begrijpen als je over goudconcessies beschikt op naam van stromannen.
  Als je het beheer hebt over de deviezen van de CBvS, want hoe je het draait of keert, met Hoefdraad als jouw marionet.


  Maak melding

 15. @ Ivanof.

  Ik ben blij voor je dat je de rust hebt gevonden. Ik weet niet wat je doet, maar Rodeschool lijkt me niet het bruisende dorp waar je je ei kwijt kunt. No spang, brada, doe je ding. Alle respect.


  Maak melding

 16. @ Printa,

  Ben je weer aan het stoken? Hou eens een keer op met die oerdomme postings van je en beperkt je eens tot de actualiteit. Maar dat laat je intelligentieniveau blijkbaar niet toe.


  Maak melding

 17. Ach, die Bouterse doet wat hij kan. In Fort Zeelandia, hij heeft ook gedaan wat hij kon. En dat was veel. Dus we moeten vertrouwen hebben in de kunnen van die man.


  Maak melding

 18. Bouterse heeft zijn zakken al gevuld met zijn familie en die arme volk die op zijn partij hebben gestemd zitten nu met de gebakken peren.Jammer voor het land die 5 jaren lang in de mailing is genomen door deze President.Om een land te besturen moet je economische kennis hebben.Dat is mijn mening.


  Maak melding

 19. Als Bouterse ook tot het besef komt, dat hij de voornaamste oorzaak is, dat het Surinaamse volk nu in onzekerheid leeft en dat hij daaruit de conclusie trekt dat hij moet opkrassen, dan zijn we al een heel eind op de goede weg.


  Maak melding

 20. ” Weer een Gouden kerst………………. zonder kerstbrood en al helemaal zonder boter ! ”

  Kondreman Hamstereeeeee ! nu het nog kan………!


  Maak melding

 21. De Demente Bejaarde is een gelukkig man met hersenloze, ongeschoolde, imbeciele, achterlijke randdebielen en dorpsidioten als Printa, RobG, Parbo en overige jaknikkers, die alles wat hij ze voorliegt voor zoete koek aannemen. Deze megalomane gek weet van narigheid niet meer wat hij moet bedenken om uit de bajes te blijven. Maar jullie drinken de gifbeker tot op de bodem leeg. You get what you want.


  Maak melding

 22. Ivanof Limburg@,

  High school drop-out? Aan je schrijven te zien heb je zelfs de lagere school niet afgemaakt.

  Ik hoop dat je meer verstand hebt van politiek dan van topografie? Roodeschool ligt namelijk niet in Friesland maar in de provincie Groningen.


  Maak melding

 23. ‘..er heerst een sfeer van onzekerheid en dat hebben jullie aan mij te danken ‘ zegt bouta zo trots als een pauw.
  En wij weten dan ook dat die crimineel niet weet waarover hij praat zoals gewoonlijk.


  Maak melding

 24. Ie sie fa un dong … We fit lik crabitta, terwijl a nonsense e go doro.. Prev we bundru, dan un kan doe wan sani..

  Neem voorbeeld aan die student met zn eenzame protest.
  Zorg ervoor dat er volgend x 3 000 000 surinamers eensgezind zijn en met zn alle actie ondernemen om SU beter te maken van dit kanker gezwel


  Maak melding

 25. @Henkes,

  Ik vraag me af wat erger is: een wakka mang mentaliteit of een kraaboe mentaliteit? Aan doemdenkers hebben we in ieder geval niets, want daar stikt het hier van op deze site. We hebben meer aan mensen met visie en hart voor Suriname dan aan al die kleingelovigen en koeterwaalsschrijvenden hier. Je komt ze iedere keer weer tegen hier op het forum. Tot vervelends toe.


  Maak melding

 26. Bouta volkspresident….midden 2017 let maar op….
  Economie groeit dan….
  2020 regering bouta met een absolute meerderheid;!!!
  Let op mijn woorden!!!!;


  Maak melding

 27. Na dit soort uitlatingen van de President zal het voor Pero. Printa, Paraman, 1502, Sabidieri en RobG Game over zijn.

  Wat kan men nog meer doen als deze sterkste leider aller Surinaamse leiders dit soort uitspraken doet en vergeten is dat hij zelf 1,5 jaar geleden de SGS deal opblies.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.