Geen geld voor betaling personeel gezondheidszorg

38

PARAMARIBO, 29 nov – Verschillende instituten in de gezondheidsbranche kampen met geldtekort. Het is zelfs zo erg dat personeel niet op tijd betaald kan worden. Bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en de Medische Zending is het al schrijnend.

Gezondheidswerkers, meer verplegend personeel, van de Medische Zending maakt aanspraak op een loonsverhoging. Die is recent overeengekomen met de leiding. Maar de overheid is laat met het overmaken van de subsidie. Er wordt meer uitleg gevraagd van de uitgaven. “Ik denk dat ze transparantie willen hebben van wat met de subsidiegelden gebeurt”, zegt directeur Edward van Eer tegenover de Ware Tijd.

Gevreesd wordt dat de papierwinkel niet op tijd af is. Het betekent dat extra loon over drie maanden niet uitbetaald kan worden. Bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo is er een achterstand in de vergoeding voor specialisten. “Normaal hebben we een achterstand van drie maanden, maar nu is het negen maanden”, zegt directeur Antoine Brahim tegenover Dagblad Suriname. Het ziekenhuis zelf heeft niet genoeg geld.

38 REACTIES

 1. Hoezo, en jullie wilden nog vijf jaar: wel oen teki noh! Bouta gaat jullie een lesje leren, maar hoop voor nu dat jullie nu een lesje hebben geleerd! Daar gaat onze mooi land suriname. Waar zijn die paarse paupers!


  Maak melding

 2. – verschillende instituten in de gezondheidszorg kampen met
  geldtekort

  – NORMAAL hebben we een ACHTERSTAND van DRIE
  maanden maar nu is het NEGEN maanden

  – bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo is er een
  ACHTERSTAND in de vergoeding voor specialisten

  En ” LAUWPIE ” (RobG ) van Waterkant.net zou als hij de gelegenheid kreeg om het GEDUPEERDE personeel in de gezondheidsbranche toe te spreken, verkondigen dat deze NALATIGHEID van de OVERHEID onder aanvoering van ” DESIDERIUS “, de AFGOD der PAARSE RANDDEBIELEN, te wijten is aan een ” MONDIALE CRISIS ” !!!!!

  ” wees geduldig mijne mensen want de medewerkers aan de CARIFESTA wachten LANGER dan u op hun GELD “. Wij hebben te maken met een wereldwijde crisis,aldus RobG, de LUIER VERSCHONER van DESIDERIUS,het SCHIJTHUIS presidenTJE !!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 3. Beste mensen

  (nostalgie) Ronald Venetiaan.

  Is er dan geen plan B.. Want dat geld moet ergens vandaan komen om deze mensen financeel tegemoet te komen.

  Desie Boutetse wat hb jij nau weer gedaan jonge.

  Hopelijk maak de heer Ronald Venetiaan zich warm om zo richting de start blokken toe te lopen dames en heren. Laten we voor deze beste heer bidden dat hij nog op zo een hoge leeftijd de ambitie heeft om vr de derde keer de puinhoop van 5 jaar paars. (ndp) te mogen doen opruimen.


  Maak melding

 4. Beste mensen.

  Ik blijf dit benadrukken.
  Men moet veel meer gaan investeren in het onderwijs. Doordat de meerderheid van de Surinamse bevolking onderontwikkeld is gaatn er altyd van zulke leiders aan de macht komen.

  Niet dat ik neer kijk op mijn eigen volk want mi srefi no kisie skoro tu. Ik ben een echte chauvinist.

  Beste mensen het probleem licht er laten we niet weg kijken of geheimzinnig overdoen. We moet er gewoon eerlijk over kunnen praten… zo alleen kunnen we dat oplossen…. Zo kunnen we ook voorkomen dat leiders als bouterse nooit meer aan de macht kunnen komen.

  Is mijn mening is mijn verhaal beste mensen.


  Maak melding

 5. Jij toont de onderontwikkeling zeer zeker. In de voorlaatste alinea schrijf je “licht”. Dat moet zijn “ligt”.
  En lees eens goed wat jij wilt voorkomen : dat Bouterse NOOIT MEER AAN DE MACHT KOMT. Je bedoelt toch het tegenover gestelde?


  Maak melding

 6. Steeds meer voorzieningen in het land functioneren gebrekkig of komen volledig tot stilstand door gebrek aan geld en verkeerde prioriteiten bij de aanwending van de weinige middelen. En het ergste moet nog komen.
  Elke capabele regering zou nu met een samenhangend pakket van maatregelen en prioriteiten komen zodat het volk weet wat haar de komende tijd te wachten staat en wanneer er perspectief op verbetering is. Maar niet deze regering. Het neks no fout beleid wordt voortgezet. Poor judgement politiek is troef.
  Nu weten we niets, ondergaan de gevolgen van het hap-snap beleid van regering en CBvS gelaten en hopen met deze regering dat de prijs van goud en olie op de wereldmarkt gaat stijgen zodat er meer geld binnenkomt. Maar de huidige vooruitzichten voor de goud en olieprijs zijn juist neerwaarts gericht. De dalende trend zal zich nog enige tijd voortzetten met daarna een stabilisatie op lager nivo.

  Het wordt dus de broekriem steeds strakker aanhalen. Met elke maatregel van deze regering nog 5 cm. We gaan voor nog 5 toch?
  Ik hoop dat meer mensen zich aansluiten bij het protest voor de assemblee. Dat gaat waarschijnlijk vanzelf als meer mensen niet meer terecht kunnen in ziekenhuizen , de EBS niet meer kunnen betalen enzovoort, enzovoort en niet weten wanneer deze ellende ophoudt.


  Maak melding

 7. Hugo Chavez, heb je gehoord van het woorden………. fraude en……….. efficiëntie? De is een zorg is ondoorzichtige beroepsgebied waar de fraude gigantisch is en waar mensen extreem rijk van worden.Er zijn van die graaiers actief in dit beroepsgebied die niet van ophouden weten. Neem van me aan dat de zorgkosten met de helft terug gebracht kunnen worden.Jij moet voortaan maar eerst je hersenen gaan gebruiken alvorens je uit haat en nijd moord en brand te schreeuwen. Het geld van de overheid kan niet in een bodemloze put verdwijnen. Corruptie moet bestreden worden.

  Jij met je remmenloze hersenen zou nooit in de zorg moeten gaan werken tussen al die vrouwen die daar werkzaam zijn. Jij bent het type die de……. p i k……… eerst laat denken en achteraf de hersenen.


  Maak melding

 8. Dagelijkse kost van mensen, groepen, bedrijven, dienstverleners die hun geld niet krijgen, En de paarse maffia graait zichzelf puissant rijk. Meer dan schofterig en schaamteloos wat in dit 5e wereldland gebeurt.


  Maak melding

 9. Beste Single.

  Read between the lines

  Ik ben een high school dropout dat steek ik niet onder stoelen of banken.. Dat weerhoud mij ook niet dat ik niet mijn mening mag geven.


  Maak melding

 10. @Ivanof Limburg,

  Respect voor je reactie.
  Waar het mensen als Singel (ndp) aan ontbreekt is zelfreflectie. Daarnaast beschikken ze over een overdosis aan hoogmoed. Ze zullen nooit de hand in eigen boezem steken, ze zullen nooit toegeven dat ze iets of een situatie verkeerd hebben beoordeeld, ze zullen/willen nooit hun eigen tekortkomingen onder ogen zien. Tunnelvisie, dat is de modus operandus van de ndplee.

  Singel probeert je monddood te maken door de intellectueel uit te hangen terwijl hij weet dat jouw reactie zeker wel hout snijdt.


  Maak melding

 11. DE grote circus en toneel groep treed op 8 december 2015 .
  Koop je kaart bij Limbo SRS Radio en STVS Mvr Lacking vol is vol .

  Kaarten zijn ook te koop bij NON Jenny Simons en DIKKE SILLOS

  Toneel groep heet Hira BROKOBAKA Amnestie er zijn veel bekenden er bij .

  Van af 1980 zouden zij het beter doen dan Henk ARRON

  Kaarten worden ook bij Pater ABRAHAMS de heilige van NDP verkocht er is geen korting .

  Locatie optreden Fort Zeelandia nieuw naam is Fort Herrenberg , bij Henk Herrenberg kan je ook kaarten kopen
  met gepast geld AUB .

  limbo van srs RADIO heeft een nieuwe naam uit gevonden tijdens de verkiezing tegen V7 het woord racisme .

  Limbo ga je familie en kinderen met het woord racisme opvoeden en laat anderen er buiten .

  Limbo straks word je radio Rauwanda van Africa waar er duizenden onschuldig dood zijn gegaan .

  Wij Surinamers zijn nooit op gegroeid met het woord racisme ,en om dat nog te horen op verkiezing dagen op radio SRS Staat Media met DOMBO LIMBO aan het stuur .

  Strooi maar geen gift onder Bevolkings Groepen met je SRS Radio van de Staat .

  Met dank aan VHP NPS PSV SPA DA91 KTPI PL BEP zit je in een Studio , dat niet door de ndp is gebouwd

  Kom dus jong en oud niet onderdrukken met je gebabbel, koop ook een kaart van de toneel groep Hira Brokobaka Amnestie , koop je kaart bij Pater Abrahams ondervoorzitter ndp .

  Pater ABRAHAMS geeft geld dat je gestolen heb aan de bejaarden huizen ,je dagen zijn ook geteld .


  Maak melding

 12. @kolibri

  No mie mang…lessen leren ze nooit…kost teveel moeite..

  Mijn ” broeders” zijn ECHTE EZELS en zijn intussen gewend met FLINKE KOENDOES op hun voorhoofd te lopen…


  Maak melding

 13. RobG, nu ben je toch echt helemaal in de war, dat je de zorg al verward met de overheid en regering
  En wat die laatste alinea in je posting aangaat, Freud schreef het al “Whats in a Mans Mind”


  Maak melding

 14. Snippi, Suriname is tegenwoordig HOOFDPIJN. Niks loopt goed. Zelfs de brug over de Meursweg staat op instorten. Reden achterstallig of helemaal geen onderhoud. De vraag die wij nu moeten stellen is welke brug is de volgende. Bosje brug?


  Maak melding

 15. Een aantal waarden die niet in de bijbel van de NDP staan.

  – Discipline;
  – Hard werken;
  – Goed onderwijs;
  – Sterke democratische controle;
  – ijzeren wil;
  – Spaarzaamheid;

  Blijvend investeren in Kennis en Kunde.


  Maak melding

 16. @ RobG

  ” neem van me aan ” zegt de PAARSE DORPSIDIOOT, RobG, tegen ” Chavéz !!!!

  Wel, luister eens DRIEDUBBELGESTOORDE PAARSE LAPZWANS !!!! Ik, ” CHAVÉZ ” neem NIETS van de ROTZOOI en LARIEKOEK die jij hier op WKN verkondigt !!!
  NEVER, NUNCA, ALDRIG !!!!

  Enkele hier op Wkn zullen onder de indruk zijn van de PAARSE BAGGER die jij hier ventileert maar IK hoor daar ABSOLUUT NIET bij !!!

  Mijne mensen ! Onze ” intellectuele DORPSPALJAS ” kan “Chavéz ” NIET KLEIN KRIJGEN dus gooit hij het over de EROTISCHE boeg.
  Goed, het blijkt dat zij die op dat gebied NIET genoeg of HELEMAAL NIET aan hun TREKKEN komen, vaak geneigd zijn voorbeelden aanhalen in DIE RICHTING !!!

  RobG, de PAARSE DORPSCLOWN, schrijft het volgende :” het geld van de overheid kan niet in een bodemloze put verdwijnen ”

  Nou, PAARSE DORPSIDIOOT, een AANZIENLIJK deel van het OVERHEIDSGELD is verdwenen in de BODEMLOZE ZAKKEN van de BOEZEMVRIEND ( Brampie de ZAKKENVULLER ) van Desiderius, het SCHIJTHUIS presidenTjE !!!!

  ” Brampie de ZAKKENVULLER ” mag het gestolen geld uiteraard houden wat jou AFGOD betreft !!!!

  Voor de tweede keer ; vertel jou LARIEKOEK maar aan het PAARSE KLOOTJES VOLK te Flora, Sunnypoint, Hannaslust en Wit boiti ” wanneer je weereens een keer in Suriname bent !!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 17. NDP Nationale dom partij of nationale DRUGS partij zie maar
  waar Dino Bouterse zit , lekker in de cel in AMERICA .

  Dank zij DINO gaat vader BOUTERSE nooit meer naar AMERICA AL BLIJF hij NOG 15 JAREN ndp president .

  Met geld alleen breng je geen welzijn voor een Volk
  Anderen moeten hard werken, en de NDP STEELT

  Waar is dominee Misiekaba -vice president Doekie van Nickerie – Kensenhuis Duizend poot van Para – jullie kunnen volgend jaar met Lacking rijst KONING NAAR AMERICA gaan .

  OBAMA PRESIDENT VAN AMERICA WEL NIETS VAN ndp weten
  Als afro American in zuid America staat BOUTERSE als de
  domste te boek in America .


  Maak melding

 18. Ete 5vie jari!! ete 5vie jari!! Ete 5vie jari!! ete 5vie jari!! Ete 5vie jari!! ete 5vie jari!! Ete 5vie jari!! ete 5vie jari!! oen teki nmo!!!

  oen teki no!!! oen teki no!!! oen teki no!!! eigen schuld dikke bult!!! eigen schuld dikke bult!!! eigen schuld dikke bult!!!

  Hopelijk wint de VHP de volgende verkiezing niet!! om de shit van deze klojos op te ruimen en ik denk dat de gat zo groot is dat hij het niet helemaal dicht kan krijgen, dan is hij weer die de schuld van alle kanten krijgt!!


  Maak melding

 19. Zou die Brahim, en Hoefijzer(draad), ook 9 maanden moeten wachten op hun geld? de ėėn van 60.000 in de maand, en dat andere geboefte van Hoefdraad, die zogenaamd een autoriteit is op financieel gebied, zal die nu meer dan een ton moeten ontberen, met zijn 2 functies?


  Maak melding

 20. De zorgsector Is ter ziele, evenals de vele mensen die daarvan afhankelijk zijn. Deze shit regering bekommert zich niet om het volk, ze kunnen wat hun betreft kreperen. Ze denken alleen aan zichzelf, nepotisten en egoïsten als ze zijn. DE STRAAT OP, VOLK VAN SURINAME! Jaag die ellendelingen weg!


  Maak melding

 21. RobG

  Iedereen is gek behalve Desi Delano Bouterse. Nu is het niet de internationale crisis maar de zeer corrupte zorg sector.

  Hoe kan er gefraudeerd worden als er niet uit betaald is.

  Heeft de regering niet haar stinkende best gedaan de zorg te verbeteren en betaalbaar te maken voor alle Surinamers.

  Beste RobG iedereen die waker was heeft gemeld dat de ziektekosten wetten zouden eindigen in een RAMP en zie weer iets wat de regeringen Bouterse hebben laten mislukken.

  Men heeft 5 jaar gehad om iets te doen en wat heeft men gedaan praatjes verkopen. Zelfs een door de Fransen gefinancieerd ziekenhuisje in Albina is er na jaren “Bouwen” nog niet.

  Wie fraudeert het hardste RobG een specialist in een ziekenhuis of een projecttrekker die de aannemers niey betaald of de aannemers betaald die geen werk uitvoeren. Of aannemers het dubbele betalen voor de helft van het werk.


  Maak melding

 22. RobG,

  Met alle respect, maar de grootste graaiers zitten in de regering en niet in de gezondheidszorg.
  Deze regering heeft het graaien tot haar grootste hobby gemaakt.


  Maak melding

 23. -Ik zou alvast die 6000,00 die Steve Meye ontvangt van Bouterse gaan halveren.
  Zie ook wat die andere moordenaar Linscheer ontvangt.

  =Misiekeba zou van Suriname een tweede Dubai maken, maar zoals iemand dit vandaag zei kan hij beter naar Zimbabwe gaan om daar een tweede Dubai van te maken.

  -Abdoel heeft geroepen dat er helemaal niets aan de hand is, zijn vrouw wordt nu adviseur dus wordt het heel erg spannend.

  EEN VERVLOEKTE REGERING IS AAN DE MACHT EN BOUTERSE HEEFT NOOIT WAT GEDAAN.


  Maak melding

 24. Al die oplichters en degenen die het oplichten heeft helpen faciliteren strafrechtelijk vervolgen. Mensen die de waarheid hebben verkracht en moedwillig de bevolking hebben belogen en voorgelogen. Het zijn een stelletje misdadigers tegen de mensheid en de menselijkheid. Denk ook maar aan Roemenië hoe een dictator aan zijn einde is gekomen.


  Maak melding

 25. Alle wereld zijn leiders in Parijs , maar D Bouterse zit in Brokobaka

  Hij moet geen smoesje maken ,want hij kan niet naar PARIJS

  Ga wandelmars lopen en Goud verkopen , zelf ziekenhuizen en school vervoer kan de regering niet betalen.

  Jullie zouden het beter doen dan Henk Aaron

  Een vloek heeft ndp in Suriname laten komen ,met Steve Meye .

  NDP Nationale Dominee PARTIJ

  Misiekaba dominee goede verwachting

  Karel Breeveld de heilige Amnestie

  Steve Meye de Vloek in Suriname


  Maak melding

 26. Surinaamse instellingen zijn subsidie verslaafd. Onder de motto ” ik wil alles doen als ik maar niet hoeft te werken” gaat de lokale kondre man verder. Een goede leider geeft zijn volk niet wat zij willen, maar wat zij nodig hebben.


  Maak melding

 27. Het land moet weer terug naar het Koninkrijk. De onafhankelijkheid moet nietig verklaard worden er is een clausule opgenomen in de documenten.
  Maar ze vinden het schandelijk dat ze niet die op die clausule willen vallen omdat hun mond tussen de benen is gekomen. Cout ke Cout wilde men onafhankelijk worden en kijk na 40 jaar is het een klote zooi geworden het land is failliet. Het is de schuld van de slavernij. Sommige voelen nog steeds de zweepslagen van 300 jaar geleden.

  Drugspresident en criminaliteit is gestegen naar grote hoogtes. Wacht maar ga zo door straks hebben jullie niets meer te vreten. Lijd maar honger achterlijk zooitje.

  Bepaalde nazaten van Afrika dachten ze een land welvarend kunnen maken!!!!

  Iedereen over de hele wereld dat Afrikaanse nazaten niet de competenties beschikkend om welvarend te worden.

  Afrika met al haar natuurlijke hulpbronnen is het nog steeds een zooitje en altijd afgeven op die blanken.


  Maak melding

 28. Meer dan honderd wereldleiders zijn maandag in Parijs bijeenkomen voor de start van de Klimaattop 2015. Grote afwezige is Desiderius Bouterse. Dit was toch een kans om in de informele circuit zaken te doen.

  Bouterse doet Suriname weer eens tekort.


  Maak melding

 29. Laat Steve Mey ons( Suri profeet)uit deze verdoemenins hallen ,want hij kan toch wonderen verrichten.Hij spreekt Gods Woord !!!!! maar begrijpt geen moer wat dat allemaal inhoud.SIMPLE;leef eerlijk en te vreden,IDIOOT.


  Maak melding

 30. Zolang een groot deel van de bevolking niet wil inzien dat het grootste probleem van ons land de maffia-, roversbende met bendeleider Desi Bouterse is zal Suriname nooit vooruitgaan.
  NDP en Desi Bouterse zijn er om hun belang veilig te stellen, roven de staatskas, en niet het belang van Suriname.
  Zolang het volk Desi Bouterse en zijn handlangers niet verjagen en desnoods a la Kadhafi laat verdwijnen zal er geen vootuitgang zijn in Suriname.


  Maak melding

 31. @Sapakara : Sranang heeft een MINi-economie
  een mini-BNP en een MINI-Export !

  Een klein land is NIET te vergelijken met USA
  of een heel werelddeel !

  USA en EU hebben een zeer grote PRODUCTIE
  en bijbehorende VALUTA- INKOMSTEN,
  terwijl Sranang een mega-staatsschuld heeft
  en geen tot weinig productie !

  Drukken van ongedekte bankbiljetten zal in
  Sranang leiden tot NIEUWE DEVALUATIES !

  De neerwaartse spiraal, die het gevolg is van
  MASSALE onbegrote en NIET-gefinancierde
  consumptie-uitgaven, is ingezet en zal verder
  verergeren !

  De eerstkomende twee jaar KOMEN ER GEEN
  nieuwe INKOMSTEN op basis van PRODUCTIEVE
  ACTIVITEITEN !
  Er is in dergelijke activiteiten NIET, in elk geval
  ONVOLDOENDE, GEINVESTEERD !

  Dus, AFBLIJVEN van de bankbiljettendrukpers,
  anders zakt Sranang steeds dieper in het
  FINANCIELE RAVIJN !!

  PS : DAADWERKELIJK ZWAAR BEZUINIGEN
  op de overheidsuitgaven kan wat verlichting
  brengen ! Gelet op het ONAANGTAST gelaten
  waterhoofd, het overheidsapparaat, heb ik mijn
  twijfels ! (IDIOOT fenomeen dat mini-economie
  en mini-staat Sranang zit met ongeveer
  55.000 ambtenaren !)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.