Financiering van Frankrijk voor Suriname

14

Directeur Régis Marodon van het bureau van het Agence Française de Développement, AFD, (l) vrijdag in een geanimeerd gesprek met de Franse ambassadeur Michel Prom (r), met directeur Antoine Brahim van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo op de achtergrond. Het AFD heeft vandaag de officiële overdracht verricht van medische apparatuur, dat al was geïnstalleerd en uitgeprobeerd, onder andere in het lab. Marodon ondertekende vrijdag ook een intentieverklaring met minister Gilmore Hoefdraad van Financiën. Het document maakt de weg vrij voor nieuwe financieringsmogelijkheden voor Surinaamse ontwikkelingsprojecten tussen 60 en 90 miljoen Euro.

14 REACTIES

 1. de zoveelste intentieverklaring van plunderaar Hoefdraad… als die Fransen ontdekken hoe “Goed” Suriname van terugbetalen is, trekken ze het meteen weer in.


  Maak melding

 2. Aloha Brada!……Nou Mati France geeft een lening aan Suri.Dat is geen slechte zaak. Voorlopig kan Hoefdraad de salarissen betalen aan ambtenaren en de regeerders.Kijk als je een huis koopt bv dan moet je ook een hypotheek krijgen van de bank om af te lossen. Dus alles is op z,n plaats mi brada!!!


  Maak melding

 3. Als ze hier net zo voortvarend te werk gaan als met de subsidie voor het ziekenhuis in Albina zal er iets zichtbaar worden in 2025.
  De Fransen zijn niet gek en geven niet de vrije hand. Suriname zal eerst zelf wat moeten doen.


  Maak melding

 4. Vraag me af waar Misikaba thans zijn wijsheden loopt te verkondigen “Suriname wordt de DUBAI van het Caraïbisch gebied”.
  Ik denk dat deze blaasbalg meer bedoelde dat Sunny Point wordt gepromoveerd tot het handelscentrum van de samenleving.


  Maak melding

 5. Off topic.

  Leuk en aardig ,maar was de alom geliefde pres er ook bij in parijs (klimaat top) om su op een hoger niveau te tillen zoals hij de paarse ezels dat graag wijs maakt ,of lag hij te brokkobakka in zijn amakka de gestolen miljoentjes te tellen.

  stree de foe stree, ete 5vie


  Maak melding

 6. Hoe komt het toch dat zoveel Surinamers ziek zijn? Het aantal zieken is wel groot voor zo’n kleine bevolking. Elke dag verse groenten voorhanden, je zweet er zonder iets te doen alle afval uit, schone lucht, water enz. Waar ligt het dan aan?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.