Nepotisme of niet? Minister benoemt echtgenote tot adviseur

52

PARAMARIBO, 27 nov – De oude politieke rot Paul Somohardjo (PL) zei het ooit al: iemand mag niet gestraft worden omdat hij of zij toevallig familie is van een politicus. Minister Soeresh Algoe van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV, is helemaal een volgeling. Je echtgenote accommoderen moet kunnen.

Vashna Algoe – Sewnarain mag zich sinds kort dan ook beleidsadviseur noemen. “Er is niets mis met de accommodatie van mijn echtgenote als beleidsadviseur. Moet mijn familie stoppen met studeren? Als een familielid van een minister de juiste scholing heeft ondergaan en voldoet aan de gestelde sollicitatie-eisen, staat niets in de weg om deze dan een goede baan aan te bieden”, zegt Algoe tegenover Dagblad Suriname.

Niet zeuren dus over nepotisme en voortrekken. Ook niet vragen hoe het dan zit met die tig Surinamers die goed opgeleid zijn, maar niet in aanmerking komen. Volgens Algoe is er plek voor ruim tien soortgelijke krachten. Slechts drie hebben zich aangemeld, onder wie mevrouw. “Soms worden dingen zodanig naar buiten gebracht alsof het een probleem is wanneer de familie van een minister wil werken of studeren”, aldus Algoe.

52 REACTIES

 1. @Koos
  aub een mevrouw die u niet kent kwalificeren zoals u doet.

  Het is natuurlijk niet slim om ongeacht de kwaliteiten van de mevrouw in kwestie deze te benoemen op een ruim betaalde overheidspositie.
  Dat doet men nergens ter wereld.

  Om een voorbeeld de echtgenoot van de Nederlandse minister van verkeer en waterstaat heeft zijn belang in een bedrijf dat een test project deed voor het ministerie van Verkeer en Waterstaat op afstand moeten plaatsen. Dit om te voorkomen dat er sprake zou kunnen zijn van belange verstrengeling.

  Ook al handeld men zuiver dan nog wekt men de indruk van Nepotisme


  Maak melding

 2. Ja laten ze toch maar zeuren, er is helemaal niets mis met de accommodatie van echtgenotes, dochters en zonen van de NDPers
  We leven in Suriname waar alles mogelijk is, waar een hoofdverdachte van moord en drugsveroordeelde tot president kan worden benoemd.
  Bouterse’s echtgenoot, zijn dochter en veroordeelde zoon en de echtgenoot van dc Miranda zijn ook geaccomodeerd, maar dat is niet in het artikel vermeld.
  Begrijpelijk misschien, rancuneuze maatregelen liggen in het verschiet voor DBS, met inkomsten derving als gevolg.

  “A moni de” zei de president, dus een paar ambtenaren meer kunnen er gerust bij.


  Maak melding

 3. Aaah, waarom niet moet Algoe hebben gedacht: Wat KUMAKOISI kan om zijn DOCHTERLIEF te benoemen als Beleids-Adviseur met een MINISTER SALARIS KAN IK OOK.

  NEKS NO FOUT: IT`S ALL IN THE FAMILY dus NO DU WERI!!

  In een Tijd van TAI BERE cq BEZUINIGINGEN: WHO CARES!!!


  Maak melding

 4. Business as usual dus. Wanneer ziet het volk in dat zij de rekening van de financiële crisis betaalt en dat de bende van Bouterse gewoon doorgaat met roven, stelen en familie accomoderen? Ga zo door jongens dan is de crisis zo bedwongen.


  Maak melding

 5. Algoe heeft als NDPer natuurlijk groot gelijk, Dino en zijn zuster waren en zijn ook de meest geschikte personen voor goedbetaalde banen op het kabinet van hun vader, die toevallig ook de president is van het land. De zoon en dochter van Brampie hebben toevallig ook de beste papieren om in aanmerking te komen voor lucratieve contracten waar hun vader voor kon zorgdragen. De broer van ex minister Lackin kreeg toevallig ook het contract om in het kader van de Petro Caribe deal rijst te leveren aan Venezuela. Viren Adhin, de broer van V.P./minister A. Adhin werd directeur van SIS omdat de vorige directeur Soeromedjo, die het bedrijf al tientallen jaren succesvol geleid heeft, plotseling van de ene op de andere dag niet meer geschikt bevonden werd om het bedrijf te leiden. Als rechtgeaarde NDPer is er in al deze gevallen niets aan de hand er is gewoon sprake van neks no fout.


  Maak melding

 6. Beste mensen

  Made in surinam.. Alleen in surinam mensen…. Is toch bizaar voor woorden.

  Hoe gekker kan het nog… Waar ligt de grens beste mensen. Eerst had je de minisiter van financien die ook de voorman van de centrale bank is en nu dit.. En wat doet het surinamse volk… Zie en kijk ernaar

  Maar goed.. Ik zeg het nogmaals… De meerderheid van de surinamse bevolking is onderontwikkeld…. Suriname is een onderontwikkeld land dus is normaal dat we zulke tavrelen aan nemen.. Count ure blessing.


  Maak melding

 7. Beste mensen

  Zulke tavrelen zou je eerder in een land als sri lanka .. Sudan.. Tadjikiestan ect ect ver wachten .. Alleen in suriname beste mensen.. Uit schaamte voor mijn land en volk.. Hb ik er zin in om planeet aarde levend te verlaten.. Meen ik van uit de grond van mijn hart..


  Maak melding

 8. Yep, de Suribabwaanse wijze van regeren die alle oliedomme paarse paria’s verdienen of niet? Hihi. Overduidelijk is het handelen van de paars stinkende elite, zichzelf, familie en vrienden bevoordelen met een belangrijke positive zoals baas dat doet. Neks no fout, wel schijten alle paarse paria’s een paarse buffel vol kommer en kwel iaiaia. Baas is de lijdsman.


  Maak melding

 9. Zoals jullie weten is er geen kwalificatie eisen zyn voor beleidsadviseur. Zelf een schoonmaakster kan als beleidsadviseur optreden. Deze pepa big van Aliexpress.com heeft het IOL gedaan. Ze is daar om hqar man te corrigeren. ..meer ook niet. Ze is een viswijf die nooit zal functioneren. Ze heeft geen kwaliteit en is van laag allooi. Omdat lvv veel koelies heeft is ze bang dat hqar man naait met een van ze. Dus…die aloë is een lafaard


  Maak melding

 10. Beste mensen..

  In feiten mtn wij deze arme minister niet kwalijk nemen… Als de baas van het land het heeft gedaan.. Om zijn vrouw daarna zijn zoon en als klapper zijn dochter op een hoge post te plaatsen…

  Nogmaals…. Alleen maar in Suriname beste mensen

  Nogmaals alleen in Suriname..


  Maak melding

 11. Tuurlijk NDP minister. Het hele volk heeft van de honger geen ontlasting en u benoemt met uw giga salaris gewoon uw vrouw tot beleidsadviseur met nog een giga salaris.

  Moet kunnen want het is Suriname……


  Maak melding

 12. Zucht vol wroeging. Hoe ik hebt mij zo door dese presdent late pakke. Hebb in 2010, ma ook nog in 2015 gestemt op hem. Hij hebt vele beloftes gezegd aan alle mensen die echt van hem houdt. heb niet nagedenkt om weer op ndp te stemme. Enne kijk nu. Ze doe maar en baas zegt neks. Ik hebt beslote ndp en baas uit me gedacht en hart te verwijdere. Want echt waar. Na soso ka baas tja kong. Zucht, vol wroeging. Mi na wang buriki ndplee’r.


  Maak melding

 13. De vocale oppositie heeft het maar al te druk mee om naar eigen bevindingen overheidsvoorschriften te breien. Volgens mij is het bij wet niet verboden dat echtgenotes ook in dienst treden bij de overheid. Er is in dit concreet geval helemaal geen sprake van belangenverstrengeling

  De situatie zou anders zijn als de echtgenote een eigen bedrijf had en dat de minister zijn vrouw allerlei overheidsopdrachten toespeelde.In Nederland zijn er wel meer van dit soort constructies boven water komen drijven waarbij families,vrienden en bekenden elkaar opdrachten toespeelden.


  Maak melding

 14. Maar het probleem is, als ze niet goed presteren, heb je wel de guts om ze te ontslaan? En daar ligt nog een probleem te wachten, je zit later vast met oncapabel personeel.
  En je kan ze niet ontslaan omdat het fam & friends zijn.
  Zo zit overgroot deel van ambtelijk apparaat in elkaar.


  Maak melding

 15. Wat een gedoe. Dit het zoveelste bewijs dat de huidige regering geen andere boodschap heeft aan het volk, dan: “Hou je mond. Je hebt ons 5 jaar gegeven, dus wij doen wat wij willen”. De huidige president heeft zijn dochter ook benoemd als super minister met een gigantisch salaris. Zingend “En geef mij nog 5″….

  Sorry maar onder Venitiaan was dit niet gebeurd.


  Maak melding

 16. Ik zou zeggen als het waar is dat deze mevrouw op terechte wijze beleidsadviseur is geworden, prima. Laat het volk haar dan in de gaten houden over haar functioneren. Een fout!!!! Direct aanpakken en uitroeien. Niet wachten!


  Maak melding

 17. One big family aan het roer van het schip Suriname. Intussen heeft het schip huizenhoge golven te verduren en het stevent uiteindelijk af op een grote rots. Schipbreuk!!!

  Maar geen zorgen, the big family zal niks overkomen. Voor zichzelf hebben ze gezorgd voor reddingsboeien, reddingsvesten en reddingsboten. De opvarenden zullen als ratten in de val zitten. Neks no fout.

  De moraal van het verhaal is dat deze big family een eigen agenda heeft nl: zichzelf binnen de regeringsperiode dusdanig verrijken zodat zelfs hun tiende nageslacht als rijke mensen worden geboren.


  Maak melding

 18. Zijn vrouw is al adviseur, net als alle andere andere vrouwen van beleidsmakers. Iedereen praat thuis toch wel over zin werk? De meeste hebben alleen geen salaris…
  Dat deze minister haar wel salaris geeft, van geld dat we samen moeten ophoesten uiteraard, geeft aan dat ook hij helaas al besmet is met het “neks no fout nie” virus.

  @RobG, wat heeft nederland hier in godsnaam mee te maken?? Hou eens op met in elke discussie nederland te betrekken, dat is zo zinloos


  Maak melding

 19. Waar blijft de derde macht in su . Die afrekend met dit soort idioten. Waar blijft organisaties als de raf,ira,farg etc etc die kunnen gaan knokken tegen kwaad.

  Tjee


  Maak melding

 20. Mevrouw Bouterse toucheert maandelijks toch ook een megasalaris om eens in de zoveel tijd een lintje door te knippen en een glimlach tevoorschijn te toveren. Volgens de president gaat het om hoogstaand beleidsmatig werk om volk en natie tot grote hoogte verheffen.
  Neks no fout!


  Maak melding

 21. Rudi boss, waarom ik Nederland aanhaal? Kijk je moet het simpel bekijken. Nederland heeft een vergevorderde wetgeving om bepaalde vormen van dienstbetrekkingen bij de overheid te omschrijven, te verbieden of toe toe te staan. Ik weet niet of men in Suriname dit bij wet heeft verboden.

  Trouwens de echtgenote van de minister kan een bepaalde specialisatie hebben die in Suriname niet te krijgen is. Daarnaast kan deze constructie bij wet niet verboden zijn. Mensen moeten maar eerst verder denken en hun verstand aan het werk zetten. Als dit volgens de wet niet in Suriname kan of mag, is de minister fout bezig.


  Maak melding

 22. Algoe , is nog geen 5 december Sinterklaas zonder Piet
  Van af voor de verkiezing ben je aan het delen ,met dank van de ndp NATIONALE DOM PARTIJ OF NATIONALE DRUGS PARTIJ .


  Maak melding

 23. Ik ben blij voor haar. Het zou pas erg zijn als Algoe zijn buitenvrouw zou benoemen.
  Suriname: Het land van de onbegrensde mogelijkheden in corruptie. Revo 3.0 de corruptie revolutie!


  Maak melding

 24. Min . van LVV moet nu zeker 200 beleids advizeuren hebben met een maandsalaris van 8000 srd , als ik al dat geld kon besckking zou ik op zijn minst per maand 16000.000 srd aan goederen kunnen produceren en elke jaar ook 50 mensen bij halen, en het belangrijkste 2000.000 us aan de stad overdragen .jammer dat dit geld naar de koeparis gaan en het land schaamteloos leeg zuigen. HET WAS BEGONNEN BIJ DE “FIRST LADY” wachten nu op de andere


  Maak melding

 25. Hoe meer ik er over nadenkt hoe bozer ik word.

  Wat een gore tyfus mentaliteit hebben de ministers van de Paarse Roversbende toch om maar zo veel mogelijk te graaien uit de staatskas.

  Ik word er kotsmisselijk van. En dan vragen van het straatarme vol om de broekriem aan te trekken.

  Te smerig voor woorden.


  Maak melding

 26. Baja,gelukkig is dinootje ergens met vakantie voor een lang periode,want wat zou ons te wachten staan als we plotseling met 14 beleidsadviseurs getrakteerd zouden worden (14 baby mammies)>
  Hai Baja,de ndpers toch,altijd is er wat met ze. Het lijkt wel en familiekwestie deze incompetente ndp regering.


  Maak melding

 27. Het is de vraag wie de echtgenote heeft benoemd: hijzelf of een ander en op welke departement, op z’n eigen departement of op een andere. Want het staat iedereen vrij om te solliciteren op een vacature.


  Maak melding

 28. Geen enkel diensthoofd, directeur, minister
  of president moet met zijn handelingen of
  keuzes, zelfs DE SCHIJN WEKKEN
  VAN BELANGENVERSTRENGELING !

  DAN PAS KAN DE STAAT SRANANG
  ERGENS KOMEN !!!

  PS : ANDERS GEWOON WEGWEZEN !

  JAGGI DENG PSEUDO-SRANANGMAN !
  (‘ik hou van land en volk”, opeh !)


  Maak melding

 29. @ Arme paarse paria,

  De Here zij geprezen! U heeft het licht gezien! Nu de rest nog. Paars is NOT DONE in Suriname! En dan zijn er nog schaamteloze paupers die ontkennen dat zij op de NDP hebben gestemd terwijl zeker is dat ze dat wel hebben gedaan! U bent in ieder geval eerlijk.
  Ik ben er ondanks dat van overtuigd dat u destijds hebt gestemd op de retoriek en de poppetjes en niet op het partijprogramma. Want uw Nederlands is niet bepaald van hoog gehalte en dat Is ook een van de oorzaken. Het is bekend dat veel NDP-ers niet gezegend zijn met een goede educatie. Zij gaan dit binnenkort aan den lijve ondervinden.


  Maak melding

 30. Het volk lijdt in armoe, zorginstellingen en ziekenhuizen kunnen hun personeel niet meer betalen, maar de regering zorgt er wel voor, dat alle ministers er warmpjes bij zitten.
  Het is een groffe schande en de meeste Surinamers accepteren het alsof het de gewoonste zaak van de wereld is.
  Ons volk is figuurlijk helemaal lam geslagen door deze regering, maar het vervelende is, dat het ergste nog moet komen.
  Suriname staat nog maar aan het begin van de crisis.


  Maak melding

 31. Beste Cochise,

  Je slaat de spijker volledig op zijn kop.

  Ik heb nog nooit zo’n apathisch volk gezien als Surinamers.

  Ze worden belazerd en bedonderd en op hun kop gescheten door de Paarse Roversbende en geven geen kik.

  Het is niet te geloven.


  Maak melding

 32. @ Rob G.,

  Soeresh Algoe is ook cum fraude geslaagd. Hij noemt zich ir., maar hij heeft op geen enkele universiteit gestudeerd. Een gewone MBO-er met Bsc achter zijn naam. Maar hij is net zo’n titeljager als al die andere omhooggevallen zielepoten. Cuba staat op de wereldrangrijst qua educatieve mogelijkheden en persepties op een veel lagere plaats dan b.v. Brazilië of Colombia. Een Braziliaanse ing. in de Landbouw heeft beduidend meer in zijn mars dan deze zogenaamde ir. die hij niet is. In Wageningen, Enschede en Utrecht komt je niet eens binnen zonder HBO-opleiding. Ik bedoel maar. Maar misschien is zijn vrouw van meer professionele Landbouwzaken op de hoogte van wij allen weten. Maar het lijkt mij niet meer dan normaal dat ook zij gewoon moet solliciteren, met overleg van haar cv. Niet geaccommodeerd worden zoals zovele anderen. Dit zal het volk ook op termijn begrijpen. Maar je b


  Maak melding

 33. Oh….la..la.Neks no fout volgens Baas Bauta. Wel als minister Algoe een vrouw aangesteld heeft als beleidsadviseur op z,n ministerie is niet erg. Want je studeert niet voor niemendal. Als je bekwaam bent voor dat beroep,not no pasa. Wel alleen vraag ik me af of het geen buitenvrouw van Algoe is,want de echte vrouw moet thuis voor de kinderen en eten zorgen in huis. Che-Che.


  Maak melding

 34. Wie is RobG(od)?!

  De Firma RobGod voor alles wat krom is.
  Wij van de Firma RobGod maken alles wat krom is
  recht in 1 minuut.

  Schroom u niet om ons te benaderen.
  Het adres; Ka kabinet!!!


  Maak melding

 35. Hoe is het met de gebroeders Rusland?
  Venitiaan en echtgenote,Zaalmijn en echtgenote,Arron en echtgenote,de familie Misser,Kamperveen en familie Rechter Abendanon en familie enz.

  Iedereen mag solliciteren voor een baan daar is men vrij in.
  In Nederland als je minister af bent wordt je burgemeester of commissaris van allerlei zaken,De partner van deze heren hebben de beste banen in Nederland,.

  Nellie haar vorige echtgenoot werd directeur van de ptt.
  En de andere echtgenoot burgemeester van Rotterdam.


  Maak melding

 36. @Sjang

  U haalt weer eens van alles door elkaar.
  Meneer Smit was directeur bij PTT toen mevrouw Smit Kroes minister werd. Hoe naar het mens Nelly Kroes ook is zij heeft op eigen kracht haar dingen gedaan.

  Meneer Peper was Burgemeester van Rotterdam toen zij trouwden.

  U draait de zaak om.

  Het enige wat u bewijst dat u en ik mevrouw Kroes minder makkelijk tot een huwelijk zullen kunnen verleiden dan deze heren. Het is maar in welke omgeving/netwerk men verkeerd .

  Nepotisme is gezien de sociale controle vrijwel uitgesloten. Om iets te kunnen betekenen moet men wel met de juiste kwalificaties in de juiste vijver rondzwemmen.
  Blijkt men te bluffen en niet over de juiste kwalificaties en netwerk te beschikken is men snel klaar.


  Maak melding

 37. @ Sjang,

  Mag ik even verwijzen naar de ‘vlekkeloze’ carriere van staatssecretaris Philomena Bijlhout van de firma List en Bedrog? Wereldberoemd door het feit dat ze maar enkele uren staatssecretaris is geweest door het geven van valse informatie. Zo gaat dat in een democratie zoals in Nederand!


  Maak melding

 38. Blaka bakra, het verwonderd me niet dat jullie de heer Soeresh Algoe door het slijk halen met zijn studieachtergrond. Ik sta er ook niet versteld van wanneer mijn opleidingsniveau in twijfel trekt omdat ik sympathie heb voor de NDP. Net als vele Hollanders hebben jullie een soort van vermeende superioriteitsgevoel. Ik ben een Surinamer met een Nederlands paspoort en ik kijk niet neer op mensen van buitenlandse komaf die in het buitenland een hogere of universitaire opleiding hebben gevolgd. Vaak zijn deze mensen opgeleid aan opleidingsinstituten die beter zijn dan de Nederlandse instituten.

  Neem maar de gezondheidszorg in Cuba. De gezondheidsparameters zijn vele malen hoger dan in Nederland of de Verenigde staten van Amerika. Dat jullie neerbuigend doen over het Cubaanse onderwijs komt door de Amerikaanse anti-Cubaanse propaganda die ongemerkt in jullie hersenen is binnengeslopen.

  De kinder- en moedersterfte in Cuba is vele malen lager dan die in Nederland of de verenigde staten.Waarom zijn de sterfte cijfers van Cuba laag? Dit komt door de hogere opleiding van de gemiddelde Cubaan en de gratis gezondheidszorg.


  Maak melding

 39. Let the People Go !

  Set the Cuban People FREE !

  Cubanen NU Vrijmaken !

  Herstel de MENSENRECHTEN van ALLE

  CUBANEN !!!

  “Srafteng Psa Keba”, geldt ook voor de
  CUBAANSE MENS !!!


  Maak melding

 40. beste RobG

  Het gewicht van titels proberen te meten is geen door het slijk halen of neer kijken op de prestaties of kennis van iemand.

  Het gaat er vaak niet om wat meen geleerd heeft maar wat men er mee doet. Titels zeggen mij weinig terwijl ik er een paar heb en mijn dochter haar PhD doet. Het gaat er om wat je er mee doet.
  Als je er wat mee doet kun je met recht tegen een prof zeggen U weet alles van Niets en ik een beetje van Alles.

  U gaat het gewicht van de Cubaanse gezondheids-zorg vergelijken met die van Europa en de VS om daar mee het gewicht van Cubaanse Landbouw titels op te trekken.

  Wat u doet is krom en banaal.

  Medicijnen studeren in Cuba biedt de studenten een kans het land uit te komen en over beperkte internet faciliteiten te beschikken om te kunnen zien hoe de stand van de techniek is in de VS en Europa. Ik heb dit uit de eerste lijn toen ik een medicijnen student In Rio de Pinar een lift gaf naar Vinales.

  Als ze afstuderen en ze moeten ik Cuba blijven werken ze liever in een Hotel dan in een ziekenhuis omdat het schoonmaken in een goed hotel meer oplevert dan arts zijn.
  De schoonmaaksters in Hotel National/Havana verzamelen Wifi tegoed van de gasten zodat de studenten in de tuin met de rest van de wereld contact kunnen houden en scripties kunnen downloaden.

  Als we van gezondheid-zorg nin Cuba aar landbouw gaan.

  In Cuba ploegt men voor de tabak-industrie (met fenomenale opbrengsten 1 sigaar even veel als wat een arbeider per maand verdiend) nog steeds met Ossen.

  Ik heb heel wat landelijk gebied in Cuba gezien en heel wat heel magere runderen. Cuba stelt qua landbouwkunde niets maar dan ook helemaal niets voor.

  U probeert weer iets bewijzen uit het ongerijmde.

  de kwaliteiten van Algoe val ik niet aan op basis van diploma’s maar op basis van ruggengraatloosheid. Ze alle belofte die hij gedaan heeft en niet nagekomen is.

  de pompen uit voor bevloeiing in Nickerie worden niet onderhouden, zijn regelmatig lang buiten bedrijf, er is geen geld voor brandstof, het petro-caribe rijst-deal levert winst op voor de broer van Lackin maar niet voor de sector.

  Algoe zwetst in het algemeen uit zijn nek en heeft niets tot stand gebracht. Dat is het CV.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.