Braziliaanse boot voor kust Suriname onderschept

5

Eenheden van de Surinaamse Kustwacht hebben vorige week een illegale Braziliaanse schoener met smokkelwaar (sigaretten en brandstof) aan boord onderschept voor de Surinaamse kust. De bemanning is aangehouden. Zowel het vaartuig met lading als de opvarenden, allemaal Brazilianen, zijn overgedragen aan de Fraudepolitie. Kolonel Jerry Slijngaard, chef van de kustwacht in Suriname, zegt aan Starnieuws en De West dat er bij de operatie tussen de 1.100 en 1.200 dozen sigaretten en bijna 12.000 liters diesel in beslag is genomen. De reisdocumenten van de bemanningsleden riepen ook vraagtekens op.

5 REACTIES

 1. Als ik deze “scheve schuit” zo bekijk, dan vraag ik me af of dit bootje met een ton of 13-14 niet gelijk afzinkt!
  Waarschijnlijk slechte rekenmeesters of gevalletje stevig overdrijven!


  Maak melding

 2. Ik kan me vergissen, maar ik heb deze boot al een paar keer op de rivier gezien. Maar goed, toen zat iedereen (als gebruikelijk) te slapen. Controle is er niet of nauwelijks.


  Maak melding

 3. zoals door sommige NDPers wordt beweerd moet Suriname het 2de Dubai worden en de Suriname rivier de Creek.

  Er is een groot verschil Dubai levert aan Iran en India middels dit soort smokkelboten Dhows en Suriname moet zometeen bevoorraad worden met dit soort smokkelboten.

  @ Blaka Barka. U heeft gelijk dit type boten licht regelmatig voor anker op de Suriname rivier zonder dat ze last hebben van de havenautoriteiten. kustwacht of douane


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.