dinsdag, november 28, 2023
HomeOnderwerpenGeschiedenisBouterse praat dit weekend over 8 december 1982

Bouterse praat dit weekend over 8 december 1982

-

PARAMARIBO, 27 nov – Desi Bouterse legt dit weekend getuigenis af over alles wat gebeurde rond acht december 1982. Dit zegt de leider van de getuigenis, Dew Baboeram alias Sandew Hira. Het mag geen vrijblijvende aangelegenheid worden.

“We gaan een oproep doen aan iedereen om de getuigenis te bekritiseren of te ondersteunen met eigen informatie. Mensen die met hun verhaal Bouterse willen tegenspreken of bevestigen, stellen we in de gelegenheid om dat verhaal te vertellen en te laten opnemen in het eindrapport”, zei Baboeram tijdens een persconferentie. Er zal ook gesproken worden met mensen die betrokken waren bij processen van geweld.

De getuigenis wordt op de videoband opgenomen en op tekst gezet. Op acht december aanstaande wordt de tekst aangeboden aan parlementsvoorzitter Jennifer Simons. Dan is er een persconferentie, waarna de tekst als PDF-file gratis downloadbaar zal zijn. “Ons streven is om volgend jaar acht december het tweede en laatste deel van het rapport te presenteren,” aldus Baboeram.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

54 REACTIES
 1. Over 20 jaar is de oude generatie verdwenen.
  Zelfs ik zal verdwijnen.
  Er zijn nog een paar smaak makers op dit forum die zich Surinamer willen noemen.

  Het grootste deel van de mensen op dit forum zijn geen Surinamers en dat is 100%.
  Wat ik niet begrijp,dat de beheerder van deze forum steeds met de zelfde foto’s te voorschijn komt
  De andere doden waren geen mensen maar dieren ano so dang.


  Maak melding

 2. KUMAKOISI IS EEN NOTOIRE LEUGENAAR: Hij gaat proberen alles naar zijn hand te zetten.

  KUMAKOISI E LEE PE GRAZIE NO E GRO; LIAR, LIAR, LIAR.

  KUMAKOISI NA WAN LEE MOFO MITRALLEUR!!!


  Maak melding

 3. @Sjangdatti : In uw commentaar zit iets van
  waarheid, alleen is het TECHNISCH NIET
  MOGELIJK OM RUIM ZESHONDERD FOTO’S
  van ALLE VERMOORDE SLACHTOFFERS
  VAN DIDIBRI TEGELIJK TE PLAATSEN !

  PS : WAN GADO DE !!!


  Maak melding

 4. Wedden dat hij onschuldig is!!
  Ik ben DE MAN wier een aap dood schoott die zijn eten in de bomen zocht!! ik noem me held!!!

  Wat Simons! zij staat aan de kant van DDB. 2 handen op 1 buik!!! Volgens mij heeft zij de onderbroek van Bouta aan.

  De betrokken bij de moorden zijn vlo gepropt met geld!! Je zult zelf lezen, soso leugens ze zullen vertellen. Vandaar dat kas ook leeg is!!!

  Vergeet niet dat deze kaol.. Dew Baboenaap alias Sandew Hira ook vol gepompt is met geld!! Waarom kwam hij 10 jaren geleden niet met zijn vossenstreekjes????


  Maak melding

 5. Heeft geen enkele waarde, leuk maar generlei nut dienende.
  Zijn volgelingen zoals vz DNA geloofde niet in zijn onschuld anders had zij nimmer er aan mee gewerkt om in een lopend strafproces belemmeringen op te werpen o.a. de nep amnestie, of de mond snoeren van het oudste lid van de DNA omdat hij kritsche opmerkingen plaatst. De DNA en haar voorzitter moeten zich schamen voor deze schamele vertoning en dat op 40 jaar Onafhankelijkheidsdag dag.


  Maak melding

 6. Meneer Sandew Hira gaat zijn tijd verdoen.
  Hij had eerst moeten lezen het boek “The psychopath next door” of “Destructieve relaties op de schop” van Jan Storms of “Ratgevallen” van Sigrid van Dort.
  Dan zou hij weten dat het profiel van onze president precies past in het profiel van een psychopaat.
  Psychopaten zien eruit als heel gewone mensen die naast ons wonen of in onze familie zijn.
  Ze komen meestal heel charismatisch over, formeel en keurig! En dat is de oorzaak dat ze grote groepen mensen kunnen inpakken en een spoor van vernietiging achter zich laten.
  In hun handelen worden ze gekenmerkt door leugens, bedrog, manipulatie en oplichterij.
  Als Sandew Hira zich enigszins had verdiept in het valse imago van deze psychopaat, dan had hij zijn tijd beter kunnen besteden.
  Maar de goede man heeft zoals hij het zelf zegt een belofte gedaan aan zijn ouders dat hij ooit de moord op zijn broer zou wreken. Hij probeert dat te doen op deze voor hem geweldloze manier.
  Hij vergeet dat als de lippen van de president bewegen er een leugen uitrolt.
  Het wordt een grote morbide poppenkast! Met veel verbaal en mentaal geweld!


  Maak melding

 7. -Hira wil gewoon bekendheid krijgen en denk dat hij alles kan. Hij vergeet te vermelden waarom er nooit een rechtszaak is gekomen en waarom het ook zo lang duurt.

  -Wie is Hira om te denken dat Nederland belang bij heeft????
  –Laat Hira gaan onderzoeken welke nationaliteit zijn baas Bouterse had.

  -Bouterse en gezin slapen lekker en zijn goed beveiligd, maar velen kunnen dit niet dus moet je heel voorzichtig zijn.
  -Straks hoeft niemand meer naar de rechter te stappen voor verhoor.

  ==Lees hier die andere tekst ::::

  Bouterse ‘getuigt’ over jaren 80
  PARAMARIBO –

  -De eind juli aangekondigde ‘getuigenis’ van de Surinaamse president Desi Bouterse vindt dit weekeinde plaats in Broko Baka, het buitenverblijf van Bouterse. Daar zal initiatiefnemer Sandew Hira met Bouterse spreken over de gebeurtenissen die in de jaren tachtig hebben geleid tot de moord op vijftien politieke tegenstanders in december 1982.

  -Die moorden zorgen anno 2015 nog voor verdeeldheid binnen de Surinaamse samenleving. Sandew Hira, pseudoniem voor Dew Baboeram, is een jongere broer van een van de slachtoffers van 8 december. Bouterse wordt gezien als de verantwoordelijke voor de moorden omdat hij toen de leiding over het leger had. Hira hoopt dat de getuigenis van Bouterse leidt tot minder verdeeldheid.

  -De bereidheid van Bouterse om met Hira in gesprek te gaan was voor velen een verrassing. Niet iedereen is blij met het initiatief, sommigen vinden dat Bouterse in de rechtszaal moet getuigen over zijn eventuele daden. Hira heeft echter geen geloof in een juridische oplossing omdat dat de afgelopen 33 jaar ook niet gelukt is.

  -De Surinaamse staatszender is dit weekeinde bij het gesprek aanwezig en zal het materiaal verwerken en uitzenden. Hira zal over een kleine twee weken, op 8 december, een verslag van het gesprek aanbieden aan het Surinaamse parlement. Hira heeft benadrukt dat hij, noch Bouterse, het materiaal zal bewerken.

  -Ook na het gesprek met Bouterse gaat Hira verder met zijn onderzoek naar de gebeurtenissen. Hij hoopt dan ook over materiaal uit de Nederlandse archieven te kunnen beschikken. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft medewerking daarover toegezegd. Of dat betekent dat alle informatie vrijgegeven wordt, is nog niet duidelijk.

  -Hira hoopt van wel. “Nederland heeft er straks misschien wel extra belang bij om openheid van zaken te geven als Bouterse zijn verhaal gedaan heeft”, aldus Hira. Hij doelt daarmee op sterke geruchten dat een Nederlandse militair in 1980 betrokken zou zijn geweest bij de voorbereiding van de staatsgreep door het leger onder leiding van Bouterse.


  Maak melding

 8. De grote schuldige aan de huidige situatie in Suriname, heeft zich reeds in 1975 teruggetrokken van het toneel en wast zijn handen heden ten dage in onschuld. Er is geen Surinamer behalve de huidige president die deze moordlustige slavendrijver durft te beschuldigen van het leed dat deze al sinds de 16de eeuw heeft berokkend.Mensenrechten schending, Wanbeleid, onderdrukking, massamoord, Slavernij, racisme, discriminatie, uitbuiting, alles puur uit winstbejag en nooit geen enkel greintje spijt betuigt.

  Ik denk dat er achter de revolutie die zich in Suriname heeft afgespeeld, deze schuldenaar meer dan een dikke vinger in de pap heeft gehad. Daar mag de huidige president zeker ook een boekje over opendoen. Wat daar de gevolgen van zijn geweest en zijn eigen rol daarin. Misschien dat er dan een zet word gegeven in de juiste richting betreffende de waarheids bevinding wat betreft de recente geschiedenis van onze jonge natie Suriname.

  Alles heeft een reden gehad en wij allen zijn niet zonder schuld. Laten mekaar recht in de ogen kunnen aankijken.. schoon schip maken en nu eindelijk eens naar voren kijken en niet achterom.

  Ik ben benieuwd… wat je ons gaat vertellen president. Houd niks achter en doe het juiste.. Succes


  Maak melding

 9. Ieder mens heeft een oorlog te strijden tegen het kwaad in zichzelf. De zwijgende meerderheid zal zoals in elke Samenleving de doorslag geven voor Rechtvaardigheid, Vrede en Vergevinggezindheid om geen onschuldig bloed te vergieten in Lobi Sranang . Wie zonder Zonde is Werpe de Eerste Steen Mattheüs 15:18-20 . Mattheüs 18 : 6 .


  Maak melding

 10. De Massamoordenaars-militairen, de plegers
  van de moorden , willen steeds anderen betrekken,
  (bijvoorbeeld Nederland of de CIA), bij de door hen
  gepleegde Massamoorden !

  Wanneer de Massamoordenaars een zinnig
  verhaal hadden, inclusief strafontlastende
  bewijzen en omstandigheden, dan zouden zij
  de DURF hebben gehad WEL voor de
  KRIJGSRAAD te verschijnen !

  Nu de massamoordenaars de rechtsmacht van
  de Surinaamse Rechterlijke Macht ONTKENNEN
  en SABOTEREN (Zie Nep-amnestiewet) ,
  dan kunnen zij hun NEP-WAARHEIDS-
  VERKLARINGEN en INDIANEN-VERHALEN
  voor ZICHZELF HOUDEN !

  Trouwens de Sranang Geheime Dienst (Veilig-
  heidsdienst) schrijft het VERPLICHTE SCENARIO
  voor dit “PROJECT” WAAR DEW BABOERAM
  ZICH AAN MOET HOUDEN !

  Vast staat in elk geval dat, NIET De NEDER-
  LANDERS/of de CIA, De ONGEWAPENDE
  SURINAAMSE DEMOCRATISCHE HELDEN
  op 8 DECEMBER HEBBEN GEMARTELD,
  VERMINKT en IN KOELEN BLOEDE HEBBEN
  DOORZEEFD MET KOGELS !

  KOM op met rechtsgeldige BEWIJZEN bij de
  RECHTER,
  stelletje LAFFE MASSAMOORDENAARS !

  PS : HERSTEL RECHTSSTAAT SRANANG !


  Maak melding

 11. * Sandew Hira heeft zeker contact gezocht met de instituten die voordrachten doen voor o.a de Nobelprijs voor de Vrede in de hoop dat hij genomineerd wordt. Als het Pakistaans meisje Malala de Nobelprijs heeft gekregen, waarom ik niet? zal Sandew Hira gedacht hebben. Aan de Nobelprijs voor de Vrede hangt een prijskaart van 1 miljoen US dollars. Ik hoop dat ik ongelijk krijg.

  * Sandew Hira weet toch dat Misdaad tegen de Mensheid altijd bestraft moet worden. Is Bouterse 80,90 jaar, hij moet en zal vervolgd worden, al moet het posthuum gebeuren. Bovendien, hoe vaak moet aan Bouterse amnestie verleend worden? Het Parlement heeft dat reeds gedaan. Sandew Hira zal zijn verslag het Parlement aanbieden, met de bedoeling dat NDP+Doe+BEP Bouterse opnieuw amnestie verlenen.

  * Na Bouterse, gaat Sandew Hira ook de medeplichtigen { z.a. Brondenstein, Gefferie } horen, verhoren? Zo niet, waarom niet? We benne benieuwd!


  Maak melding

 12. Beste mensen

  Ik hoop dat dit geen door gestoken kaart is een toneel stuk die strak geregiseerd is… Ik ben benieuwd hoe die bouterse uit de staart blokken komt. Verder ben ik ook benieuwd naar zijn lichaamstaal.

  Bouterse mt toe geven dat hij een dictator is die puur van uit zijn principe hft gehandeld.. Een dictator als die aan de macht komt ruimt hij de inteligente mensen op..

  Een dictator hft er meer baat bij een bevolking die onder ontwikkeld is… Is een feit.. Verder houd een dictator niet van kriitise vragen.. Hij. Voelt zich aan gevallen.. Die zijn ook super eigenzinnig.

  Maar goed ik zie er naar uit die gesprek. Ik ben benieuwd wat er uit de bus komt.


  Maak melding

 13. De zoveelste paarse show. Oma taki keba, didibri nooit habi en sa sori werkelijke spijt. Na so eng ati de keba. Spijt nanga mofo, ma no nanga heri ati. No fergiti dati a eerste show beng de dat nangi Stef Anus M. baas valse paarse profeet in loondienst. Sinds november 2010 publieke spijtbetuiging nooit kong. Didibri leri eng oliedomme pikien aanhangers keba……Neks no fout efoe a fout na neks. Wahahaha. Dus de zoveelste paarse opera. Hihih. Gratis voor de maand december. E nne Hieraap kande fa paarse lekkers o go fadong. Want………alla sani na monie e takkie..de rest na paarse bullshit. Wahahahahahahhaha


  Maak melding

 14. Uiteindelijk speelt de dader het zo dat híj slachtoffer is geworden én martelaar door een uitermate listig spel te spelen en zodoende de sympathie te winnen van heel veel goedgelovige mensen.
  De feiten zullen dusdanig verdraaid worden dat men ze zal gaan geloven en zelfs medelijden zou kunnen krijgen met de dader/moordenaar.
  Hij zal misschien zelfs spijt betuigen nadat hij de schuld bij de slachtoffers heeft neergelegd:
  ” Als ík ze niet had laten doden dan hadden zíj mij gedood”

  Waarom denkt u dat deze man het aanbod van Sandew Hira met uitgespreide armen heeft aangenomen? Voor het zogenaamd schoonwassen van zijn kwaadaardige ziel!
  En meneer Hira tuint er lekker in. Dom, dom, dom!


  Maak melding

 15. @ Joy,..nu zijn jij en je sjtomme vrienden ook tegen Meneer Sandew Hira…zijn jullie BANG VOOR DE WAARHEID ?..WANT DE BOM GAAT BARSTEN.! laten jullie de enigste genuanceerde in jullie gelederen zijn werk doen,..maar ik begrijp jullie the heat is comming.!


  Maak melding

 16. Vele stinkend corrupt rijk geworden paarse parasieten en poepvliegen die sinds 1980 hand- en spandiensten aan baas hebben verleend tot heden, allen met een titel voor hun naam, kunnen aan toevoegen,dr,mr.ig in de bescherming van geliefde misdadigers.


  Maak melding

 17. Hoe naief moet je zijn, dat de moordenaar van je broer, jouw de waarheid gaat vertellen na 33 jaar, terwijl die moordenaar er alles aan gedaan heeft, om het niet tot een veroordeling te laten uitdraaien


  Maak melding

 18. In Venezuela is een politieke tegenstander van Maduro vermoord. De gezamenlijke oppositie in Suriname sprak, zoals het hoort, haar afkeuring uit over de politieke moord gepleegd in Venezuela en condoleerde het Venezolaanse volk met deze tragische gebeurtenis, onze president zwijgt echter als het graf, terwijl hij het Franse volk wel gecondoleerd heeft met de dood van de slachtoffers van het terrorisme in Frankrijk.

  Misschien kan Baboeram Bouterse op Brokobaka vragen wat zijn mening is over het doodgeschoten oppositielid in Venezuela, dan weet Baboeram meteen hoe zwaar Bouterse tilt aan het vermoorden van politieke tegenstanders. In ieder geval lijkt deze politieke moord totaal ook geen indruk gemaakt te hebben op Bouterse, waarschijnlijk slaapt hij, ondanks een politieke moord op een tegenstander van zijn politieke vriend Maduro, zoals altijd, nog steeds als een roos.


  Maak melding

 19. Hier op Aarde is er geen Gerechtigheid waar vriendjespolitiek en names and faces heerst,maar geen mens ontloopt zijn Veroordeling en Beoordeling na zijn dood in de EEUWIGHEID als hij geen Oprechte Vergiffenis aan de ALMACHTIGE en zijn medemens vraag om zijn Zieleheil te redden. YAHWEH ZIET en HOOR ALLES.


  Maak melding

 20. Printa hoe bedoel je bang ? Als er iemand bang is dan is het je president wel. De man schijt alle kleuren stront om voor de rechter te staan. Niet alleen in su maar ook in Nederland. Waarheidsvinding hoort in de rechtbank thuis en niet bij die clown Hira. Anders kun je net zo goed de rechtelijke macht afschaffen. Have a nice day….


  Maak melding

 21. SANDEW HIRA zet zijn COMPLOT tegen de
  VERMOORDE DEMOCRATISCHE HELDEN
  van 8 December, tegen hun familie en vrienden
  en tegen ALLE SRANANG staatburgers, voort !

  Sandew gaat rustig, in opdracht van de
  VEILIGHEIDSDIENST van DESI, verder
  met zijn POGING de Sranang-Geschiedenis
  te VERVALSEN !

  Thans poogt hij de 8 December-MASSA-
  MOORDEN van DESI, die gewoon MILITAIRE
  MOORDEN ZIJN OP ONGEWAPENDE
  STAATSBURGERS te benoemen als
  “PROBLEMEN VAN POLITIEK GEWELD ” !
  (Zie Starnieuws)

  SANDEW-DE-VERVALSER, het POLITIEKE
  geweld WAS er voor de massamoorden al, de
  Sranang GRONDWET EN DE RECHTSSTAAT
  waren reeds MET MILITAIR-DESI-GEWELD
  ontmanteld, WEGGEVAAGD !

  In opdracht van DESI en LINSCHEER van de NDP-Veiligheidsdienst, deelt SANDEW, een
  NIET-JURIST, ons mede, dat “problemen van
  politiek geweld” niet altijd met JURIDISCHE
  MIDDELEN kunnen worden opgelost !

  SANDEW voegt daar een ORDINAIRE
  LEUGEN bij in opdracht van de ex-militairen
  en daders :
  “Berechting is om politieke redenen niet gelukt
  in de afgelopen dertig jaar ”

  Wel “deskundige” SANDEW, u VERZWIJGT, dat vertegenwoordigers van de VERMOORDE
  SLACHTOFFERS het grondwettelijke Strafproces,
  dat MOET volgen op Mensen-rechtenschendingen,
  misdrijven en Misdaden tegen de menselijkheid,
  op gang hebben gebracht bij de KRIJGSRAAD !

  ZOALS DAT IN ELKE RECHTSSTAAT WETTELIJK
  IS VASTGELEGD !

  En deze KRIJGSRAAD, ONZE KRIJGSRAAD,
  kan BINNEN EEN MAAND TOT EEN
  EINDVONNIS KOMEN !

  Uit uw verklaring concludeer ik, dat ook u, in
  opdracht van de ex-militairen, tevens de
  Massamoordenaars, de RECHTSSTAAT in
  Sranang AFWIJST !

  Los van het FEIT dat u de ERNSTIGE SABOTAGE
  van de RECHTSGANG in Sranang, door deze zelfde MASAMOORDENAARS, niet vermeldt !

  Wat u SANDEW ook niet snapt (vanwege uw
  gebrek aan juridische kennis) is dat u werkt IN
  OPDRACHT VAN een president en een
  Veiligheidsdienst die onze Rechterlijke Macht
  niet ERKENNEN en SABOTEREN, oa met een
  ongrondwettige Amnestiewet !

  U kunt uw zogenaamde Veiligheidsdienst-
  Project ook rustig uitvoeren, nadat de WETTIG
  aangewezen KRIJGSRAAD, haar STRAFVONNIS
  heeft UITGESPROKEN !

  Immers, DESI en de Veiligheidsdienst, zijn tot op
  dit moment, nog steeds van mening, dat zij NIET
  IN STAAT ZIJN, DUSDANIGE FEITEN of
  OMSTANDIGHEDEN aan de KRIJGSRAAD
  voor te leggen, die tot VRIJSPRAAK, NIET-
  VERDERE-VERVOLGING etc , van de
  MASSAMOORDENAARS, zouden kunnen leiden !

  LEVE de Surinaamse RECHTSSTAAT !!!

  Srafteng psa keba !!!


  Maak melding

 22. Het is aan de rechterlijke macht om dit proces af te maken.
  Daarna moet Bouterse veroordeeld worden.
  Dan moet hij berouw tonen en dan is eer kans op vergeving.

  Deze moordenaar draait de zaken om.
  Hij vondt zichzelf slim en handig maar hij is dom.
  Zie hoe zijn zoon aal wegkwijnt in de gevangenis in de VS.
  Peggy Bouterse is benoemd tot raadsadviseur van haar vader, president Desiré Bouterse. De twee en veertigjarige Bouterse krijgt “de verantwoordelijkheid voor de interne organisatie van het Kabinet van de President.” Het betreft een proces van verjonging.

  Dat zegt genoeg.Zo ook de verklaringen van Ruben Rozendaal.
  Laat Bouterse nog maar een tijdje roven in Suriname.
  Misschien gaan dan de ogen van zijn aanhang open


  Maak melding

 23. Als men,met alle respect, in een Revolutionaire strijd iemand uitschakelt,is men geen moordenaar,het is in een heel andere context.dat snappen vele Ezels in dit forum niet.


  Maak melding

 24. Ook in een revolutionaire periode worden gevangenen voor een tribunaal berecht, hetgeen tegen de mensenrechten is omdat er niet gezorgd wordt voor een adequate verdediging.
  De gevangenen waren ongewapend en volgens de hoofdverdachte op de vlucht doodgeschoten, een pertinente leugen verder hadden ze ook geen mogelijkheid tot verweer.
  De hoofdverdachte tevens regeringsleider probeerde zijn met bloed besmeurde handen schoon te wassen door aan te geven dat hij niet op de hoogte was van hetgeen zich had voltrokken en ook niet op de plaats van delict was, ook een leugen.
  Er is door de regeringsleider/hoofdverdachte geen onderzoek gedaan naar de moorden, de hoofdverdachte wil niet aangeven wie de daders waren.

  In welk context dan ook als je iemand vermoord, ben je hoe dan ook een moordenaar en in dit geval ben je een massamoordenaar.


  Maak melding

 25. De SLAGER van PARAMARIBO/
  FORT ZEELANDIA loopt als gevolg
  van zijn PANISCHE ANGST voor de
  KRIJGSRAAD, tegenwoordig in
  PAMPERS rond !

  De ONGEWAPENDE MOIWANA-
  DORPELINGEN, die op brute wijze
  zijn afgeslacht door de LAFFE DESI-
  militairen, waren ook TERRORISTEN !

  PS : Wat betreft TERRORISME verwijs ik
  u naar de HEZBOLLAH plannen van DINO
  en familie ! VERKOOP van Sranang aan de
  TERRORISTISCHE HEZBOLLAH-BENDE !!

  ZOGENAAMDE NDP-REVOLUTIE, ZONDER
  HET VOLK, KOMT NEER OP ONDERDRUKKING
  en SLAVERNIJ !


  Maak melding

 26. beste surinaamers er is in de Jaren zo vaak over gepraat maar heel eerlijk het heel geen zin of betekenis meer was het wel zo dan was bouterse geen president meer geworden het moet eigenlijk nu over het land surinaame gaan hoe en wat gaan we doen om surinaame weer op het juiste spoor te zetten er zijn kansen en visie en mensen om het werk te doen maar komt men er wel toe met alle problemen en on verwerkt leed en ruzies politiek spel en omkoping machts spel samen werken niemand buiten sluiten en overall en iedereen er bij betrekken ook Nederland men moet het land verder op bouwen en produceren geloof in Eigen kracht maar men moet ook hulp aanvaarden het kan nog steeds ook met bouterse en de ndp maar er moet iets veranderen gado bless surinaame


  Maak melding

 27. Het volk heeft Bouterse vergeven. Deze rotzooi moet een keer ophouden. Laat Hira zijn werk doen daarna kan het boek def. gesloten worden. Natuurlijk zullen er redimoesoes zijn die klagen maar die zijn in een minderheid. Sranang lobie paars. God bless Suriname.


  Maak melding

 28. De waarheid is dat 15 mensen zijn vermoord zonder vorm van proces. Is dat niet genoeg om de moordenaars te straffen? Anders weet ik ook niet wat voor nut strafrecht dan nog heeft.


  Maak melding

 29. VERGEET NIET :

  HOOFD-REDI-MUSI is Hoofdverdachte van de
  Sranang MASSAMOORDEN, dhr DDB !

  Samen met NEDERLANDSE MILITAIRE
  INLICHTINGENDIENST, onder andere met
  NED Kolonel VALK, heeft DESi met Nederlandse NATIONALITEIT, onze Democratie en Rechtsstaat
  met een GEWELDDADIGE KOLONIALE
  STAATSGREEP VERNIETIGD !

  KOLONIALER KAN NIET !!!

  PS : Desi NOG STEEDS bang voor RECHTSSTAAT
  en KRIJGSRAAD ! En dat noemt zich president !


  Maak melding

 30. @Parbo

  “Het volk heeft Bouterse vergeven” Daar in heeft u ongelijk.

  Ongeveer 40% van de kiesgerechtigden heeft de NDP gekozen. .Hoeveel van die kiezers zijn echte Bouterse Kiezers en hebben ooit volledig deze materie door dacht.

  Velen hebben voor de NDP gekozen vanwege de schone beloften en niet te vergeten het Charisma van de heer Bouterse. Deze kiezers hebben minder naar het verleden gekeken en welke invloeden dit heeft op het functioneren van een regering (waar in het buitenland wordt de president serieus genomen).

  Er is nu een regering die zwaar beïnvloed wordt door de persoonlijke belangen van de heer Bouterse. Het gevolg is dat er heel veel Populistische keuzen gemaakt zijn met alle nare gevolgen van dien.

  President Bouterse bewijst dat men doordacht landsbestuur niet kan overlaten aan iemand die populist is en niet over de vereiste ervaring en inzichten beschikt.


  Maak melding

 31. Beste Sranangman DENKI A TORI,

  er komt een reeds ONHERROEPELIJK
  veroordeelde drugshandelaar/ tevens
  Hoofdverdachte van MASSAMOORD
  met een VERKLARING !

  NEEN NIET BIJ DE KRIJGSRAAD DIE DE
  MASSAMOORD IN BEHANDELING HEEFT,
  MAAR EEN VERKLARING BIJ hr BABOERAM,
  INGEHUURD DOOR DESI’S VEILIGHEIDS-
  DIENST, om SPROOJES TE SCHRIJVEN !

  LEVE DE RECHTSSTAAT , KRIJGSRAAD
  SPREEK UW EINDVONNIS UIT !


  Maak melding

 32. In Zuid -& Latijns Amerika dachten velen dat ze amnestie hadden gekregen voor Massa Moord, denk aan de militairen in Argentinië. Ze zijn ondanks allerlei opschuif en gedoe toch de bak in gedraaid.

  Als het boek dicht nodig ik zowel DDB als Hira uit voor een bezoekje in New York.

  Kijken wat er dan gebeurd.


  Maak melding

 33. Deze hele discussie interesseert me geen bal. Alleen voor de rechter moet DDB zich verantwoorden, niet tegenover een publicist en columnist. Stelt geen moer voor.


  Maak melding

 34. ik hebt geen geloofd meer in dese hele dingers van dese man en plesitent. ik hebt gestemd vo een beter lant en leven. ma ik hebt nu gesien dat is alles wat de klok slaat in deze lant is bouta. hij hebt vo ons geliegd en is self beter van dit alle dinges gewordt. zucht. vol wruging. ik bent seer dom geweesd door hem te gelove. en weer te stemme op hem. pater meye hebt gesegt is de verlozer van et lant. me ma hat me gewarsuwt. ik hebt vreslek speit. zucht, vol wruging.


  Maak melding

 35. Toneel groep van radio SRS Limbo en STVS Mvr Lacking geven op 8 december 2015 eerste voorstelling

  kaarten verkoop bij NON Jenny Simons Gerlings
  Kaarten verkoop bij DIKKE Sillos van politie

  De toneel Groep naam is Hira Brokobaka amnestie verhaaltje .
  Er veel bekenden voor vol is vol ook je kaart op tijd .


  Maak melding

 36. Sandew Hira (Dew Baboeram) zegt dat 8 december geen op zichzelf staand incident is. Baboeram bedenkt nu zelfs als de argumenten voor de moordenaar om de moorden te rechtvaardigen. De broer van Baboeram zal zich omdraaien in zijn graf. Hij is zinloos gestorven en dan nu dit, door je eigen jongere broer die de slimme intellectueel probeert uit te hangen. Wat ben ik blij dat het mijn jongere broer niet is. Ik zou mij diep schamen.


  Maak melding

 37. “Sandew Hira (Dew Baboeram) zegt dat
  8 december geen op zichzelf staand incident is.”

  NEEN, heer DEW BABOERAM, ABSOLUUT NIET !

  8 December hangt nauw samen en is verweven
  met de periode MILITAIRE ONDERDRUKKING
  van het SRANANG VOLK en met de DAARBIJ
  GEPLEEGDE RUIM ZESHONDERD MOORDEN
  OP SURINAAMSE STAATSBURGERS !

  PS : A DEY DORO PE YU E DJI DENG
  MASS-MURDERERS A OKASI FU MEK
  WANG TERRORIST FU YU BRADA, ZALIGER !


  Maak melding

 38. Die Sandy Hira is een slimme vos. Nu hij weet dat op Bouterse na slechts een enkele getuige nog in leven is durft hij te beweren dat iedereen die meer weet zich kan melden. En risico loopt alsnog uitgeschakeld te worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES