VHP wil economisch crashprogramma voor Suriname

20

PARAMARIBO, 26 nov – De Verenigde Hervormings Partij, VHP, ziet het liefst een crashprogramma ingevoerd voor Suriname. Volgens partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi kan zo gericht worden gewerkt aan het oplossen van de economische problemen. Vervroegde verkiezingen zijn nu geen optie.

Aan vervroegde verkiezingen zou weliswaar makkelijk kunnen worden gedacht. Er is veel kritiek op het economische beleid van de tweede regering Bouterse. “Laten we niet vragen naar een vervanging van een regering, maar laten we ook de mogelijkheden aanbieden, van welke maatregelen men het best kan treffen om de economie weer op peil te brengen”, zegt Santokhi tegenover Dagblad Suriname.

Gedacht wordt aan het oprichten van een denktank. Met maatschappelijke groepen kan dan worden gebrainstormd. Het zou neerkomen op doen wat al was voorzien en aangekondigd. “Wij hadden reeds voor de verkiezingen heel wat maatregelen voorzien, we hadden ook voor de verkiezingen aangegeven dat we met een herstructureringsprogramma zouden komen om de economie te herstellen”, aldus Santokhi.

20 REACTIES

 1. De paarse electoraat heeft niet gevraagd om een denktank. Dat zou kiezersbedrog zijn. Gewoon de gifbeker leegdrinken of anders nieuwe verkiezingen. Santhoki moet niet kletsen of je neemt verantwoordelijkheid of niet.


  Maak melding

 2. Koos heeft groot gelijk. Paars moet haar eigen puinhopen opruimen. Niets denktank. Bouterse heeft kort na de verkiezingen genoeg gesproken met de actoren en ze hebben hem van goede adviezen voorzien. Chan vergeet dat Bouterse straks weer met andersmans veren gaat pronken en daarna de VHP dumpen. Ik had Chan wel hoger ingeschat!


  Maak melding

 3. Aan de ene kant vind ik die Chan slim, aan de andere kant zegt hij tegenstrijdige dingen. Hij wil geen nieuwe verkiezingen. Stel je voor dat hij wint, dan moet hij die puinzooi die DDB heeft gecreeerd gaan opruimen en daar heeft hij overduidelijk geen zin in. Gelijk heb je mi booi, laat DDB zelf zijn eigen puinzooi opruimen.
  Het idee van een denktank is op zich wel goed, maar zal door DDB niet gewaardeerd worden. Heeft deze DDB niet zelf de FEP (zijn denktank) opgericht om even later om zeep te helpen. Conclusie: DDB houdt niet van slimme en knappe mensen.


  Maak melding

 4. Santokhi zit te voeren, laat deze sluwe vos maar schuiven. Hij zal echt niet insteken op de zinspelingen van paars om gezamenlijk de door paars veroorzaakte puinzooi op te ruimen. Santhoki is slim zat om zich wel te realiseren dat hij zich niet helemaal afzijdig kan houden. Zou hij dat wel doen dan levert hem dat minder potentiële kiezers op als er over een half- tot een jaar sprake zou kunnen zijn van nieuwe verkiezingen. Kunst is nu om op een subtiele manier mensen (kiezers) aan je te binden, stapje voor stapje de hengel binnenhalen! Met een denktank kan je sterke mensen rekruteren voor het moment dat de overname daar is.


  Maak melding

 5. Gedacht wordt aan het oprichten van een denktank. Met maatschappelijke groepen kan dan worden gebrainstormd. A no go jepi, Net als tijdens de mislukte revo jaren a denktank no beng jepi. Enige oplossing was, baas moes gwe en handen af van ministerie van financien. Enne nu, baas no moes gwe, want a financile paarse puinhoop eng nanga corrupte trawanten meki, na foe ruim joe egi ka op. Dus wiens baas e gwe, a hebi tap sang deng paars briki stem e go tang. Zij zullen het moeten opruimen, al die oliedomme paarse stommelingen.


  Maak melding

 6. Venetiaan heeft tot 3 keer toe de puin van Bouterse moeten opruimen, toen Vene met zijn aanpassing programma’s kwam om het land weer op spoor te brengen, werd Vene als de grote veroorzaker van de malaise in het land betiteld.
  Laat Bouterse het nu zelf doen, hij heeft om nog 5 gevraagd en het Surinaamse volk voorgehouden dat het goed ging in het land.
  Ruim je eigen rotzooi eens een keer op, anderen hadden je hiervoor gewaarschuwd, maar je was veels te arrogant om te luisteren.


  Maak melding

 7. Die sluwe paarse vos zag de bui al hangen vandaar dat hij na de verkiezingen consultaties hield met diverse maatschappelijke groeperingen; dat was een manier om ze erbij te betrekken in een collectieve schuld van de komende economische ramp.ik vond het al verdacht waarom hij dat deed hoor want normaal is Desiderius niet iemand die samen met anderen beslissingen neemt
  Dus mensen het water staat hem tot de paarse lippen vandaar zogenaamd inspraak ! Hij is heus niet de slimste van de klas hoor !Don Kaw.!!!


  Maak melding

 8. Buitendien laat hij zn eigen puin maar opruimen.Elke keer na zn mooi weer en Bigi takies moeten anderen dat voor hem doen oh no, its enough now, show me your motion now my “friend”


  Maak melding

 9. De suri’s hebben massaal gestemd op het ndp. Zij hebben niet gekozen voor een crash programma. Bouterse moet doen wat hij heeft beloofd. Maakt het waar of rot op. Adviseer de oppositie om niet mee
  te werken met de regering. Laat ze maar gaar koken in hun eigen sop. Ze wilden nog 5 jaar. Prima toch.

  PS Chan is niet sluw, de vhp profileert zich steeds meer als een zuster partij van de ndp.


  Maak melding

 10. Koos:
  De tijd zal het ons leren. Vanuit de emotie zeg ik ook, ‘ laat Paars het maar lekker zelf uitzoeken’ , zij zijn de veroorzaker! Vanuit het verstand bekeken denk ik dat paars finaal vast loopt en geen andere uitweg ziet en nog verder in de voetsporen van bijv. Venezuela treed en uiteindelijk een onoverkomelijk probleem voor Suriname creëert !
  Mogelijk een gewapend ingrijpen omdat de bevolking het uiteindelijk niet meer zal pikken? Als je als oppositie je slag wilt slaan zal je wel voorbereid moeten zijn. Op een subtiele manier!


  Maak melding

 11. @allen. Lees wat kritischer.

  Hoe goed heeft Santokhi het voor met het Surinaamse volk? Hij wil geen nieuwe verkiezingen, terwijl hij die zou kunnen winnen met de maatregelen die hij al heeft voorzien.

  quote:
  “Wij hadden reeds voor de verkiezingen heel wat maatregelen voorzien, we hadden ook voor de verkiezingen aangegeven dat we met een herstructureringsprogramma zouden komen om de economie te herstellen”

  Het is overigens wel eigenaardig dat hij blijkbaar van de economische situatie op de hoogte was, maar dit en de benodigde maatregelen tijdens de verkiezingen niet in zijn voordeel heeft kunnen gebruiken. Is dit onkunde of onwil? Daarnaast wil hij de maatregelen nog steeds niet delen, zelfs niet voor het goed van het Surinaamse volk. Waarom zou je anders geld willen uitgeven aan het oprichten van een denktank, trewijl je de maatregelen al voorzien hebt? Waar wacht hij op?

  quote:
  Gedacht wordt aan het oprichten van een denktank. Met maatschappelijke groepen kan dan worden gebrainstormd.

  Of zou er gewoon helemaal niets zijn …


  Maak melding

 12. De VHP’ers moeten niet lullen ! Met Chandrika aan het stuur zullen ze voorlopig in de oppositie blijven zitten waarbij ze enkel goed moeten volgen hoe de Baas het land bestierd !

  Te veel geschreeuw maar bitter weinig wol vanuit de VHP en hoeven wij de komende 20 jaar niets anders van deze extreem etnisch gerichte partij verwachten.


  Maak melding

 13. Deng grondstoffenprijzen tapu a
  Wereldmarkt OGRI YERE,

  zij hebben enkele duizenden Nieuwe
  ambtenaren aangesteld, hebben een
  MEGA-corruptie doen ontstaan, hebben
  17650 woningen opgeslokt en hebben de
  SRD met vele miljoenen gesteund, terwijl
  er tegelijkertijd op ALLE begrotingen
  MILJOENEN-OVERSCHRIJDINGEN
  werden toegestaan !!

  Den grondstoffenprijzen TJA DENG YERE !

  PS : Slaven, WAKE UP, it is 2015 !!!


  Maak melding

 14. Remi

  Tijdens verkiezingen heeft V7 en de VHP duidelijk gemaakt hoe het land er voorstond en wat er zou moeten gebeuren.

  Bouterse en co hebben vlak voor de verkiezingen populistische wetten laten aannemen en hebben duizenden ambtenaren aangenomen en uitgedeeld zonder dat daar dekking voor was. Bouterse heeft voor de verkiezingen de onbetaalde rekeningen laten oplopen om mooi weer te spelen.

  Toen is er gekozen en hebben de Surinamers voor Mooi praat en Mooi weer gekozen.

  Nu zitten ze allemaal in de prut omdat Santokhi niet instaat was zijn boodschap even aantrekkelijk te maken als die van Bouterse. Alleen de boodschap van Bouterse had een houdbaarheidsdatum van een 5 dagen tot 5 maanden en geen 5 jaar.


  Maak melding

 15. @Milton
  Achter de gesloten deuren van de DNA luistert de regering nu naar wat de oppositie te zeggen heeft.

  Baas Bouterse is uit gespeeld en zijn directe vrienden weten dat. Het is nu alleen nog maar hoe vinden we een veilige vluchtplaats.
  Er zullen heel war NDPers verhuizen naar de Antillen.


  Maak melding

 16. Ik denk dat Santokhi wel weet dat het niets uitmaakt welke regering op dit moment aan de macht is. Ook een regering van NPS en VHP zou met dit moeilijk economisch vraagstuk geconfronteerd worden.

  Ook onder een regering van VHP en NPS zou er vroeger of later ook een schaarste aan valuta zijn ontstaan. Het probleem van Suriname ligt veel dieper en de NDP mag de kastanjes uit het vuur halen. Dit is een van de de reden waarom de VHP zich gematigd heeft opgesteld.

  Ik blij het herhalen. Onder de vroeger regeringen van VHP en NPS kon men een beroep doen op betalingsbalanssteun van Nederland en men kon valuta uit de verdragsmiddelbenen aanspreken. De regeringen van VHP en NPS hebben het land niet bestuurd in een periode van financiële onafhankelijkheid van het buitenland.Ze konden altijd een beroep op Nederland doen.


  Maak melding

 17. RobG

  “Ze konden altijd een beroep op Nederland doen.”

  U doet aan geschiedenis vervalsing. Hoeveel honderden miljoenen heeft Bouterse / Chin a Sen in 1980 extra gehad en hoe weinig was er in 2000 nog over.
  Over de periode 2000 tot 2010 heeft Venetiaan ongeveer euro 400.000.000 gehad echter:
  Hoe diep was de kuil die Wijdenbosch/Bouterse achter gelaten hadden.
  Hoe hard is de economie tussen 2000 en 2010 gegroeid. 300%.
  Hoevol was de kassa toen Bouterse I van start ging.
  Hoeveel extra goud en olie inkomsten heeft de Bouterse I gehad in de periode 2010 – 2014.
  Hoeveel extra schulden zijn in de periode 2010 – 2015 ontstaan, en
  Hoeveel is het geld tijdens Bouterse I en II ontwaard.

  Dit allemaal staat in geen enkele verhouding wat Nederland nog bij gedragen heeft in de 10 jaar van Venetiaan II en III.

  U komt met een vertekend beeld dat geen recht doet aan de prestaties van Suriname in de periode 2000 – 2010


  Maak melding

 18. jojo, ik doe helemaal niet aan geschiedenis vervalsing. Ik heb het over de periode 2010-2015. In deze periode kon Suriname helemaal geen beroep doen op verdragsmiddelen uit Nederland. In deze maakten diverse internationale hulpverleningsorganisaties aan Suriname bekend dat het land niet meer gerekend kan worden tot de arme landen van de wereld.

  Dat de economie tussen 2000 en 2010 groeide met 300% had te maken met de Nederlandse verdragsmiddelen die werden opgeteld bij het Nationaal Inkomen van Suriname.Diverse auteurs schreven over de schijnwelvaart en armoede systeem van Suriname in die periode. Er wordt nog steeds gepocht over een periode van economische groei die niet bestond in de Surinaamse geschiedenis.


  Maak melding

 19. Santhokie,..na joe Crash,samen met NPS,over Sommo praten wij niet meer,sinds Bouta SJKOPING deruit,is zijn zg politieke schurken loopbaan achter de rug,’Brunsie idem dito.die crash programma kunnen jullie goed gebruiken Bouta komt er wel uit hoor.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.