‘We hebben niet samen gedaan wat goed is in Suriname’

45
SONY DSC

PARAMARIBO, 25 nov – “We hebben niet samen gedaan wat goed is in Suriname.” Dit stelt de politieke partij DOE in het licht van veertig jaar Reubliek Suriname. Het besef van Surinamer zijn is onvoldoende doorgedrongen.

Het kan dan ook niet anders dan dat er gehandeld wordt tegen het nationale belang. “We hebben toegestaan dat corruptie zich in al haar vormen kon uitbreiden. Het werd oogluikend toegestaan of er werd actief meegedaan, terwijl het de duurzame ontwikkeling van ons land en volk frustreerde”, stelt DOE. De corruptie kon vrijelijk om zich heen grijpen en van alles verrotten. De gevolgen zijn merkbaar.

Na veertig jaar kan worden vastgesteld dat niet gedaan is wat goed is voor Suriname” En dat wij Surinamers zijn, en dat is meer dan de groep, is onvoldoende tot ons doorgedrongen. De volgende veertig jaar moeten we als Surinamers veel meer samen doen. Samen doen wat goed voor Suriname is. Het beter doen want er is al een fundament waarop wij voort kunnen bouwen, maar ook anders doen en leren van wat minder goed is gegaan.”

45 REACTIES

 1. Inderdaad. We hebben de moordenaar niet berecht en levenslang opgesloten. In tegendeel, we hebben hem president van het land gemaakt met alle gevolgen van dien.


  Maak melding

 2. DOE maar: hier is Corruptie een nieuwe Godsdienst geworden met pleesident N’Janka als opper priester.
  Iedereen hier wil ‘geregeld’ worden. Als je hier vooruit wilt komen of je kinderen een beurs willen krijgen moet je meedoen! ‘Regelen en geregeld worden’ is de nieuwe motto.

  Geen enkele politicus gaat ooi toegeven dat hij/ zij/het corrupt is! Ook niet die van DOE.


  Maak melding

 3. Wan boeng Srefidensi alla Kondremangs ti déy, DOE heeft gelijk iedereen heeft boter op zijn hoofd,de hele bevolking is corrupt geweest en een ieder dacht alleen maar aan zichzelf en niet in landsbelang handelde ook de mensen aan de zijlijn de afgelopen 40 jaar,dat deze crisis surinamers bewuster gaat maken om creatiever en duurzaam om te gang met haar natuurlijke hulpbronnen en zelfvoorziend(basisbehoeften) wordt de komende jaren.


  Maak melding

 4. Mensen zijn tegenwoordig in Suriname en in deze Wereld materialistisch en gewetenloos ingesteld en rennen achter Babylon (mammon,de wortel van alle geldzucht ) aan en denken niet aan hun medemens om samen te delen in landsbelang ,en houden ook geen rekening dat YAHWEH ZIET en HOOR ALLES wat een mens zegt en doet hier op Aarde, waar er geen Gerechtigheid is maar vriendjespolitiek (names andere faces) maar zijn Veroordeling en Beoordeling niet Ontloopt na zijn dood in de EEUWIGHEID , YAHWEH ZIJN MOLEN draait en maait langzaam maar zeker naar ZIJN GERECHTIGHEID.


  Maak melding

 5. Na 40 jaar onafhankelijkheid …. hebben we eigenlijk niets te vieren. het gaat niet goed. Het zal nog slechter gaan gaan.

  Liever waren we nooit onafhankelijk geworden!

  Dan waren er alleen maar winnaars.
  Bijna alles zou beter zijn dan nu, met uitzondering van die personen die met zwendel en corruptie, drugshandel en al het andere, nu hun zakken meer als vol hebben geladen, alles ten koste van ons land, en ons volk


  Maak melding

 6. Wapenfeiten 40 jaar onafhankelijk:
  Staatsgrepen
  Moorden
  Straffeloosheid
  Zelf verrijking
  Corruptie
  Verdriet
  Dat is de nalatenschap van de opa die aan de macht is.


  Maak melding

 7. Het zegt wel meer dan genoeg over de beperkte verstandelijke vermogens van dit volk om na 40 jaar tot de ontdekking te komen dat je totaal niks gepresteerd hebt. Treurig, triest en kansloos volk.


  Maak melding

 8. Ja Brada’s en Sisa”s.

  Suriname is vandaag 40 jaar onafhankelijk van Nederland.

  Ik zie het als een kind die op eigen benen is gaan staan !

  Maar alleen zijn; / haar benen spastisch, dus er is geen
  sprake van vooruit gang.

  Maar bij deze feliciteer ik alle Landgenoten met hun Srefidensi fesa tidé.

  Jacko.


  Maak melding

 9. Allemaal mooie woorden van deze profeet, maar in praktijk zal de komende 40 jaar het niet anders zijn, zolang je met dit soort geboefte te maken blijft hebben, en ook Breeveld heeft boter op zijn hoofd, zolang hij nog door ėėn deur gaat met deze boevenbende, en de hand blijft schudden van een moordenaar.


  Maak melding

 10. “We hebben niet samen gedaan wat goed is in Suriname.”

  Natuurlijk was dat niet mogelijk want een crimineel nam met geweld het roer over in de jaren 80.
  Het gevolg was een achteruitgang van decenia’s in ons land, moreel verval en stijging van de misdaad waaronder de grensoverschrijdende criminaliteit.

  Met deze zelfde crimineel heeft DOE een pact gesloten om in het machtcentrum te komen.


  Maak melding

 11. @ Sranangmang.

  Berouw komt na de zonde, toch zijn er idioten die blij zijn dat Su onafhankelijk is, ( gewoon stoer doenerij; ding no dé k@) Fo tentie yari ma yu no mang tenapu tap yu egi futu, sortu poppekast na dati ??????

  Sari tori mang.


  Maak melding

 12. Aan alle klagers en beter wetenden.Kijk verder dan je neus lang is het is niet alleen in Suriname maar een wereldprobleem.Om het maar over Nederland te hebben.
  Ik ben een economische vluchteling zoals velen die in Nederland zijn dus iedereen die hier is wordt gezien als economische vluchteling.wij zijn hier en denken de wijsheid in pacht te hebben.Onze broeders die daar wonen weten het beter.In Nederland is de Pensioen en AOW leeftijd verhoogd.Huren gaan omhoog .Geen indexering van pensioenen.
  Ziekenfonds eigenbijdrage 385 per jaar en noem maar op.wat ik hiermee wil aangeven om niet negatief te zijn over je geboorte land.Als Suriname echt vooruit wil gaan dan moeten een paar Economen in de Politiek.Kijk maar naar Hakrinbank daar zit een Econoom die sinds jaren de leiding heeft en durft beslissingen te nemen.Verder wil ik aangeven dat Suriname vooruit is gegaan om de klok een uur vooruit te zetten zodat het verschil niet teveel met de rest v/d wereld is.Gefeliciteerd 🎂 met 40jarig onafhankelijkheid alleen als je een echte Surinamer bent.


  Maak melding

 13. DOE weet zo goed wat het grootste probleem is van Suriname en toch zitten ze met één armzalig zeteltje in één en dezelfde regering met de grootste corrupte bende die Suriname ooit heeft voortgebracht. In het verleden heb ik op DOE gestemd en bij iedereen die het horen wilde gepleit dat ook te doen, nadat ze met de NDP zijn gaan samenwerken, mogen ze het in de toekomst vergeten, ik stem nog liever op de ABOP, de leider van deze op eigen gewin beluste partij zegt tenminste onomwonden dat hij een gangster is en geen principes heeft.


  Maak melding

 14. Zolang Bouterse voor het zeggen heeft in Suriname gaat het niet goed meer komen.Die man heeft geen economische kennis.Met zo een domkop lukt het niet.Ook zijn adviseurs zijn zakkenvullers.Die mensen die op de NDP hebben gestemd weten het ook niet beter.Jammer voor zo een mooi land.De Hindoestanen lachen Bouterse uit met name Sital.Die zou het misschien beter hadden gedaan de afgelopen 5 jaren.Ook Ronny Brunswijk wilde President worden van Suriname maar die is ook zo een domkop als Bouterse.Het land huilt onder Bouterse maar er is geen andere uit weg.Ze hebben gekozen en zitten nu met een zware last.Dat is mijn mening.


  Maak melding

 15. Ik vind die Breeveld van Doe maar zo zo hoor ! Iemand met principes zou nooit en te nimmer met deze kwal moeten samenwerken; alleen voor 1 zetel doe je dat? Wat voor nut heeft dat? Je bent gewoon een aanhangsel;hij moet nu maar gewoon zijn mond houden; bij de amnestiewet was hij ook nergens te bekennen ; echt hij is in mijn achting gedaald !!!


  Maak melding

 16. @ Frank.

  Is dat zo wat je schrijft ?

  In welke opzicht is Sme vooruit gegaan ?
  De meeste Surinamer die hier zijn bestempel je
  als economische vluchteling is dat zo ?
  Als ik goed lees dan concludeer ik dat meeste mensen
  op deze forum niet het land bekritiseerd maar het beleid
  dat in Sme wordt gevoerd.

  Stel je dat gelijk hebt dat de meeste landgenoten die in NL economische vluchtelingen zijn, (dan hebben ze gelijk.)
  Een ieder wil toch op zijn /haar manier vooruit komen ?
  Niet alleen economisch, maar ook op educatieve gebied !


  Maak melding

 17. @Koos, ik heb geen partij, maar je hebt groot gelijk.

  @Frank, je hebt het over al die verhogingen van Nederland en wereld problemen.
  Wees eerlijk, in Nederland is de euro NIET gedevalueerd en aan het hoofd staat NIET een moordenaar die zich zelf rijk heeft gemaakt en er is een beleid.

  -DOE heeft groot gelijk.


  Maak melding

 18. In de vier jaren dat Sur.onafhankelijk was,zijn er enkele grote projecten ge-initieerd.Er was geld en de Suri’s waren van heinde en ver gekomen om hun schouders onder het werk te zetten.
  Nog steeds praat opa D over dat er in het jaar 80 er 2000 volks woningen waren gebouwd.Nou die waren er eerder gebouwd maar zo als het toen ging,moest men een show van maken voor men de huizen toe wees.En als een lokkertje voor de verkiezingen achter de hand houden.
  De toenmalige politici waren allen modo mangs.Ze maakten sier met alles.Waardoor dingen langzaam verliepen.Maar boeven waren ze in geen geval.Ook Willy Willy niet die veroordeeld is geworden door de rechtbank opa D.
  En omdat alles naar de zin van het volk langzaam verliep,zou er corruptie in het spel zijn.En ze waren blij met de militairen.Sur.werd van republiek tot wingewest voor de militairen.


  Maak melding

 19. Frank vergeet dat er mensen zijn die het niet slecht hadden in Suriname, maar ook van avontuur houden, en dat het land ze te klein werd en de – over het algemeen- bekrompen gedachtegang van de meeste Surinamers ze te veel werd. Een ticket kostte ook geen twee centjes.

  Tijdens de perikelen rond onafhankelijkheid kon je met een krediet ticket naar Holland. Dat zijn o.a. de economische vluchtelingen.

  Verder moet Frank zelf een oplossing zoeken voor zijn frustraties m.b.t. Ziekenfonds eigen bijdrage etc. Anderen gaan er minder gebukt onder 🙂

  De felicitaties van Frank zijn zeker niet voor mij bestemd want met mijn reactie zal ik waarschijnlijk niet voor de “echte Surinamer” worden aangezien. Maar als er iets is wat de mens niet te vaak moet doen, is rekening houden met hoe een ander tegen hem/haar aankijkt, tenzij het een voordeel oplevert.


  Maak melding

 20. Ira, speciaal voor jou en al de overige azijnpissers die het beter weten.

  25 nov 2015, 12:25

  Euro duikt onder $1,06

  door onze DFT-redactie
  De neergang van de euro zette vanochtend voort na uitspraken van Vitor Constâncio, vice-voorzitter bij de ECB, die onder meer benadrukte dat de neerwaartse risico’s voor de eurozone nog steeds aanwezig zijn.
  De euro gleed 0,6% weg tegenover de dollar naar een stand van $1,058, dicht tegen het laagste niveau van het jaar die begin maart werd neergezet.
  Constâncio stelde in een interview dat de risico’s voor het economische herstel in de eurozone nog steeds niet zijn verdwenen, waardoor de hoop verder werd aangewakkerd dat de ECB bij de volgende rentevergadering in december opnieuw in actie zal komen meer meer steunmaatregelen.
  De ECB is begin dit jaar al begonnen met het maandelijks opkopen van €60 miljard aan staatsobligaties om de economie te stimuleren en de inflatie aan te jagen.


  Maak melding

 21. Zelfs al daalt de euro kunnen ze in Ned. alles kopen. Geen lange rijen bij een tankstation, nog steeds volle supermarkten, en het leven gaat gewoon door. Houden jullie een keer op om appels met peren te vergelijken!


  Maak melding

 22. Beste allen,
  Ik respecteer jullie allen mening.Om enkele van de vragen te beantwoorden dat de Euro niet is gedevalueerd kan ik kort zijn.
  Indien alles verhoogd is zoals ziekenfonds premie eigen bijdrage leeftijd Pensioen AOW ga maar zo door verzekering dan betekent het dat je minder over houdt.Hiervoor hoef je niet afgestudeerd te zijn als Econoom maar spreekt voor zich.
  Jongeren moeten langer werken houden ook minder over als ze de Pensioen gerechtigde leeftijd halen.Verhoging Pensioen leeftijd komt eraan in 2018 of eerder.Enkele jaren geen loonsverhoging De meeste bedrijven werken met Uitzendkrachten.Geen indexatie van AOW en Pensioen.Jongeren die elk jaar afgestudeerd zijn komen moeilijk aan een baan.Nogmaals in Suriname is het ook slecht hier betaal je bijna de helft v/j salaris aan huishuur en de verhogingen komen in juli weer aan.Dus je Euro is geen rijksdaalder meer waard.Nogmaals aan een ieder veel geluk en wijsheid die oprecht en beleefd zijn eigen mening geeft.Blijven jullie correct en niet schelden dan komen wij als volwaardige Surinamers over.En tot de volgende keer.


  Maak melding

 23. Frank, ook Suriname kent om de door jouw omschreven redenen economische vluchtelingen uit Nederland, kijk alleen maar naar de gepensioneerden of anderen met een uitkering, die een bouwkavel op een of ander project kopen en daar een huisje op te zetten of al zoiets al voor elkaar hebben, om hun oude dag in Suriname te slijten omdat ze met hun uit Nl. afkomstige AOW en eventuele pensioen toch nog beduidend meer kunnen doen in Su.dan in NL.


  Maak melding

 24. Een DESI-slaaf vergelijkt de SRD-RAMP-MUNT
  met de Euro. Hij vergelijkt de productie van Europa
  met de Sranang productie ! Het sranang BNP met
  het totale BNP van alle Europese landen !

  De slapende slaaf mag van DESI nog niet in
  de gaten hebben dat het Sranang VOLK
  zojuist van ongeveer VEERTIG PROCENT
  van HAAR INKOMEN is BESTOLEN,
  als gevolg van NDP-SUPER-WANBELEID !

  20% DEVALUATIE Plus 20% PRIJS-
  STIJGINGEN = VEERTIG PROCENT MINDER
  TE BESTEDEN ! DESI BEDANKT !!!

  PS : Sranangmang allemaal gefeliciteerd
  met de 4o Jaar Onaf !

  Weest waakzaam en streef naar
  herstel van de RECHTSSTAAT !

  LET OP : Onze Veiligheidsdienst heeft naast
  haar spy-werk van politieke tegenstanders van
  de DESI-Onrechtsstaat-Corruptiestaat,
  tijd vrij gemaakt voor VERVALSING van
  ONZE GESCHIEDENIS !

  Via een soort PROJECT wordt samen met
  een BUITENLANDSE “deskundige” binnenkort
  een SPROOKJE aan het Volk gepresenteerd
  dat voor WAARHEID zou moeten doorgaan !

  De Veiligheidsdienst zoekt naar deze
  “WAARHEID”, achter MASAMOORDEN
  gepleegd door MILITAIREN, toevallig in
  samenwerking met EEN VOLKSVIJAND,
  een BUITENLANDER, EEN NEDERLANDER,
  ene communist dhr Dew Baboeram !

  ONZE RECHTSSTAAT, in dit geval Onze
  Rechtsspraak, die bezig is met het afhandelen
  van een lopende Strafzaak mbt MASSAMOORD,
  wordt met behulp van een buitenlandse
  staatsvijand, een Hollander, openlijk
  GESABOTEERD ! DESI BEDANKT !!!


  Maak melding

 25. Hans,
  Dat zijn de slimmerd onder ons ze weten dat ze in Nederland een toerist zijn.
  Hebben hard gewerkt en wat in Suriname kunnen opbouwen.
  Deze mensen beoordeel ik als mensen die hun gezonde verstand goed gebruikt hebben.
  Maar het is niet een ieder gegeven dat ze er zijn voordeel mee halen
  Dus Surinamers die hier zijn en na hun AOW of Pensioen terug gaan kan ik niet typeren als Economische vluchtelingen.
  let wel als je vanuit Suriname hier komt dan wel maar als je terug gaat een huis bouwt en daar lekker verder wil leven dat zijn nogmaals de slimmerd onder ons.En de mensen die vinden dat ze alles hier kunnen kopen kan ik zeggen dat ze een vertekend beeld geven van Surinamer.
  In Suriname vind je ook alles goede supermarkt en als ze een dag in lange rijen staan dan wordt gelijk geroepen van lange rijen bij Pompstations.
  Lange rijen voor de mensen die het niet weten of lezen maar niets van begrijpen zal ik zeggen omdat de SRD gedevalueerd was dus men dacht dan ga ik mijn auto 🚗 goegkoop tanken.Niveau van enkele is veels te laag ze willen wat zeggen of schrijven maar weten niet hoe het precies zit.
  Toch respecteer ik een ieders menig.


  Maak melding

 26. @RobG,

  Nederland is weer opgenomen in de club van kredietwaardigste landen ter wereld. Standard & Poor’s (S&P) heeft ons land vrijdag de AAA-status teruggegeven, twee jaar nadat de kredietbeoordelaar Nederland had gedegradeerd tot de tweede divisie. Een belegging in Nederlandse staatsschuld wordt weer volkomen veilig geacht.

  De kredietbeoordelaar zegt in een vrijdagavond bekendgemaakte verklaring dat het economisch herstel en de toekomstige groeivoorspellingen van Nederland sterker zijn dan voorheen verwacht. Het is nooit eerder voorgekomen dat een euroland zijn ’triple A’-status van een kredietbureau heeft teruggekregen.

  Standard & Poor’s ziet de Nederlandse economie als ‘welvarend, gediversifieerd, open en concurrerend’. Dat blijkt, aldus de kredietbeoordelaar, onder meer uit het hoge inkomen per hoofd van de bevolking, de netto externe positie, het terugkerende en het hoge overschot op de lopende rekening. Ook houdt Nederland volgens Standard & Poor’s er een lang ’trackrecord’ op na van een voorzichtig en flexibel macro-economisch beleid. Dat laatste leidt weer tot een verbeterde begrotingssituatie.

  Wij zijn sterk genoeg op de klappen in Europa op te vangen.


  Maak melding

 27. RobG..

  met de invoering van de Euro was de koers 0.76. Dus nu nog altijd 40% hoger. Voorts heeft Ned. een triple A status en dat drugslandje van jou mag zijn torenhoge buitenlandse schuld tegen de hoogste rente terugbetalen omdat die munteenheid in Su. minder waarde heeft dan gebruikt toiletpapier. Dus kijk liever in je eigen rommelige keuken i.p.v. naar de geciviliseerde wereld die hun zaakjes WEL op orde hebben en geleid worden door mensen met titels VOOR hun naam i.p.v. moorden ACHTER hun naam.


  Maak melding

 28. Ook ik respecteer ieders mening, hoewel ik met een aantal van ons op dit forum nogal van mening verschil, maar dat moet kunnen zonder in scheldpartijen te vervallen.
  Ik vind overigens ook, dat we helemaal van bovenstaand artikel afdwalen door zelfs de kredietwaardigheid van de euro erbij te halen.
  Het een heeft volgens mij volstrekt niets te maken met het ander.


  Maak melding

 29. VOORNAMELIJK de corruptie van de afgelopen vijf jaren olv van de president en corrupte paarse boevenbende ( want dat is een feit ) kon vrijelijk om zich heen grijpen en van alles verrotten. De gevolgen zijn merkbaar. Enne net zolang de veroorzakers de macht in handen hebben, net zolang zal de corruptie verder gedijen. Wacht maar af. Wie werkelijk hopen, geloven en denken dat didibri en trawanten de oplosing zijn of verlossers zullen het te laat weten, ook hen die momenteel hand- en spandiensten verlenen, zoals ooit de 8 dec. slachtoffers dat deden. De werkelijke vloek van het gehele land is didibri en co. En wat komen gaat is niets anders dan het gevolg dan de oliedomme stomme keuze van zijn aanhangers. ONDERDRUKKING, ONRUST,ONNVREDE EN ARMOEDE. Back to the eigthies. Geloof het of niet, het ligt al om de hoek. De misdaadstaat zal door China worden geholpen, maar tegen welk offer? Nog meer misdaad. Iea, we hebt gestemt en gekoze vo baas dus NEKS NO FOUT krijsen de verwordende paarse paria’s.


  Maak melding

 30. Een stem op DOE is een stem op de moordenaar!!!

  DOE moet niet vergeten dat de rechtstaat wederom verkracht
  is door het verlenen van amnestie aan een hoofdverdachte.

  Waar heeft DOE het over???

  DOE, voor uw geloofwaardigheid moet u eisen dat al ons geld,
  dat door de Nationale Debiele Personen gestolen is, terug
  vloeit in de staatskas.

  – Brug ballast Nedam
  – SRD 300.000.000,00 Graaimans
  – EBS EUR 6 miljoen
  – Carifuru feest EUR 6 miljoen
  – Etc., etc., etc.,


  Maak melding

 31. Beste RobG

  Wat u als rechtvaardiging probeert te verkopen, de euro daalt naar een record laagte, kan ook anders gezien worden.

  Het quantative easing belid van de Europese Centrale Bank werkt en doet waarvoor het bedoeld is, inflatie aanwakkeren en de verhouding USD | Euro gunstiger voor Europa maken.

  De euro economieën hebben er schijnbaar baat bij omdat zij het op kunnen brengen.

  Het zou raadzaam zijn u vrienden niet te misleiden. Alles wat in Europa kan is ook goed voor en mogelijk in Suriname.
  Suriname heeft niets om te exporteren. Suriname ligt nu de goudprijzen echt dramatisch worden aan het infuus van de euro’s die van de familie en vrienden komen zonder dat er iets voor geproduceerd wordt.

  Weest u aub eens eerlijk voor u zelf. Nederland is weer Tripel A terwijl uw president ooit, in een overmoedige bui, dozen wilde gaan sturen.
  Leest u wat de credit rating agency’s nu over Suriname schrijven.
  Leest u dat wat nu de werkelijke devaluatie is. Want die, blijkt nu na het ontraffelen van wat listig woord gebruik groter te zijn dan gemeld.

  De middenkoers was SRD 3,30 absoluut en is nu SRD 4,04 met een float van 5% ofwel de boven rand is SRD 4,25. ofwel de realiteit zal zijn dat er 29% gedevalueerd wordt.

  Het gevolg zal zijn dat alle dollarschulden met 29% gegroeid zijn en dat het BNP in echte Dollars met 22% gedaald is.

  Bij de verkiezingen in 2010 werden NDP liedjes gezongen dat het land SKEER was. Nu gaat het land beleven wat SKEER betekend en hoe dat zover gekomen is.


  Maak melding

 32. Suriname heeft 40 jaar lang gekropen voordat het heeft leren lopen! Staatkundig is het onafhankelijk, ja. Maar voor de rest? Nog steeds afhankelijk van alles en iedereen.
  Als de voorzitter van de DNA stelt dat 60 á 70% van het parlement onafhankelijk is, wie zijn dan die overige 30 á 40%? Zo onafhankelijk is Suriname dus niet.


  Maak melding

 33. @Blaka Bakra

  “de voorzitter van de DNA stelt dat 60 á 70% van het parlement onafhankelijk”

  De voorzitter geeft daar mee zelf aan niets van democratie te begrijpen. Het maakt niet uit wie het budget verstrekt of beheert.
  Bij hun eedsaflegging zweren alle parlementariërs dat zij 100% onafhankelijk zijn. Ze zweren geen gunsten te verlenen etc.
  In elke democratie zal een gekozen lid zonder last of ruggespraak moeten kunnen optreden en kunnen stemmen.

  Een 60 of 70% onafhankelijke parlementariër is een contradixi


  Maak melding

 34. @ jojo, helemaal mee eens,goede statement.
  @frank de klok is maar n HALF UUR vooruit gegaan hoor dus geen UUR zoals jy beweerd.
  Ik heb my weer geamuseerd vandaag met de comments waarvan myn dank.


  Maak melding

 35. Economie is gebakken lucht of lucht kastelen bouwen voor de dwazen,wat vandaag omhoog gaat komt morgen of overmorgen weer naar beneden maar intussen zijn er schulden opgebouwd door naïvelingen en graaiers miljoenen verdienen met bonussen,wereldwijd rijken worden rijker en armen worden armer door inflatie,devaluatie hyperinflatje en nog meer door Babylon bedachte systemen. Waardevermindering van Dollars en Eurobiljetten heeft overal plaats gehad,omdat er veel te veel geld is bij gedrukt bij de Fed en centrale bank Europa, daarom heb je overal voedselbanken,nulurencontracten,flexwerkers en mensen die 2of3 banen hebben om hun hogehuren te betalen enzo enzo….Dus niet alleen in Suriname is het hard times maar wereldwijd zijn wij allemaal moderne slaven van de multinationals elites van Wall street dus Economie is één grote Zeepbel waar men niet op moet vertrouwen maar men moet zijn vertrouwen op de ALMACHTIGE stellen die ALLES IN ZIJN HANDEN HEEFT.


  Maak melding

 36. -Het is zielig om te lezen hoe men op zijn/haar ziel getrapt wordt als het om Bouterse gaat.
  Wel, omdat ik principe heb hoef ik niet aan tafel met zo iemand te gaan zitten, omdat Bouterse geen gemakkelijk persoon is.

  -Ik zit niet in de politiek of organisatie, maar als ik wil kan ik deze man zo spreken, maar dit doe ik niet, omdat ik mij niet ga verlagen.

  Bouterse, zijn familie, vrienden en kennissen hebben het heel goed en de rest!!!!!!!!!!


  Maak melding

 37. Ik snap eerlijk gezegd niet wat RobG nog steeds in Nl. zoekt een land waar alles duur is en waar het economisch gezien steeds verder achteruitgaat dit in tegenstelling tot Suriname met een voortreffelijk en alom geliefd leider en voortreffelijke en integere regering die elke vorm ven corruptie de kop indrukt en keihard aanpakt, dat is althans de mening van hem, volgens mij is hij de weg behoorlijk kwijt, maar dat zal hij wel weer met zijn pennevruchten uit een paarse koker weerleggen


  Maak melding

 38. Lieve mensen onafhankelijkheid wilde Suriname….
  Het land was er echt wel klaar voor in 1975…….
  De surinamers echter niet je kunt niet leven met het idee van wat morgen komt zien we wel.
  Als ik de beelden van toen en nu bekijk zie ik een rode draad dansende feestvierende mensen……

  Niets mis mee hoor maar er moet ook gewerkt worden en verdomd hard ook!!!!!!

  Dus Surinamers sta op en ga ervoor het is nog niet te laat.

  Gezegende dag nog


  Maak melding

 39. Voor al die stommelingen die elke keer weer Suriname met Nederland vergelijken….pak de goede dingen mee en niet de slechte. Nederland is een hoog ontwikkeld land en Suriname nog steeds een land in ontwikkeling en nog een heel eind te gaan. Als je genaaid wil worden door een regering die je zelf hebt gekozen, mijn zegen heb je. Elke dag dat deze clown als President is in Suriname zal het land nog meer de verdoemenis in gaan. Hij heeft het voor elkaar gekregen zich 15 jaar op de achter grond te houden en zich voorgenomen dat het volk van Suriname zal bloeden voor het “onrecht” dat hem was aangedaan tijdens Front. Er zullen velen achter de tralies moeten verdwijnen en ook alles wat ze gestolen hebben zou terug moeten naar de staat al eer er gebouwd kan worden aan de vooruitgang van Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.