Srefidensi marathon in Suriname

9

Guillermo ‘Rasta’ Udenhout is zaterdagavond winnaar geworden van de Srefidensi Marathon 2015. Hij stapte na 2 uren, 57 minuten en 35 seconden lopen over de eindstreep bij het Onafhankelijkheidsplein. Dat de 12de editie van deze marathon door een Surinamer werd gewonnen, is een bijzonderheid. Sinds Rajinder Patan in 2004 de eerste editie won, moesten de Surinaamse lopers al die jaren buitenlanders voor zich dulden. Udenhout heeft de titel opgedragen aan Suriname, in verband met de viering van 40 jaar Onafhankelijkheid woensdag. Chomeyni Pinas werd tweede met een tijd van 03:06:27, terwijl Carlos Feliksdal derde werd (03:15:51). Titelverdediger Lionel D’Andrade (Guyana) kreeg te maken met krampen en kon de race niet afmaken.marathon-srefi-20152

9 REACTIES

 1. Jongens;

  Proficiat ;

  A no spotu in de zo’n zon marathon lopen.
  Het idee alleen om dat te doen werd ik al ziek.
  Ach ja, ik ben teslotte geen geoefende hard loper.


  Maak melding

 2. Hier is dan de eerste azijnpisser, en dan nog wel in Suriname! Er is vanaf 1975 niets veranderd aan de viering van Srefidensi. Alles is precies hetzelfde gebleven, net zoals in het land. Srefidensi-marahon, Srefidensi-vlooienmarkt, Srefidensi-dit en dat, het is allemaal hetzelfde, ieder jaar weer. Bedenk eens iets anders!


  Maak melding

 3. @ Beste Rayactie,

  Ik heb mijn vaste worstverkoper en daar ben ik nog altijd zonder schade aan mijn ingewanden vandaan gekomen. Al ruim 12 jaar, dus inmiddels zijn mijn darmen getectyleerd.

  Overigens is bij Carifesta TE driftig met de geldbuidel gerammeld, zodat er nu voor een beetje Srefidensi-viering geen muntje meer over is.


  Maak melding

 4. @ blakabakra

  nou koninginnedag en sinterklaasfeest zijn zo innovatief… ( behalve dat t nu koningsdag heet vanwege veranderde beleidsinzichten 😉


  Maak melding

 5. @ Rayactief.

  Scherp! Het enige verschil tussen Koningsdag en Srefidensi is dat je na Koningsdag gegarandeerd loes’bere krijgt van die Turkse en Marokkaanse hapjes!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.