Scholen in Suriname vieren Srefidensi

5
SONY DSC

De viering van Srefidensi, is vandaag (dinsdag) op de Bernadetteschool begonnen met de formatie van de Surinaamse vlag. Op verschillende scholen was het sinds maandag al feest in aanloop naar de grote dag, woensdag 25 november. Dan wordt de 40ste jaardag van de Republiek Suriname herdacht.

President Desire Bouterse onthult woensdag in de ochtend een gedenkplaat, inspecteert de gewapende machten op het Onafhankelijkheidsplein en houdt een volksreceptie in de tuin van het Presidentieel Paleis. De drukte in Paramaribo wordt verwacht in de omgeving van het Onafhankelijkheidsplein, de Waterkant en de Palmentuin.

Ook op de OS Balonaschool was het dinsdag al feest. Pupillen en leerkrachten bouwden er een feest met cook-out, compleet met haast alle Surinaamse gerechten. ,,Dat is om de saamhorigheid in de groep te bevorderen,” let schooldirecteur Dulsine Belliot uit.
Foto’s:
Scholen in Suriname vieren Srefidensi

Scholen in Suriname vieren Srefidensi

Scholen in Suriname vieren Srefidensi


5 REACTIES

  1. In 1975 hebben de jongeren dit vlag gevormd, Daarna GEEN vernieuwing., gewoon blijven teren op de door de bakras geregelde parade en maar ondankbaar doen. schande !


    Maak melding

  2. M’e fersteri ala dyadya Sranansma èn ala sma di e’ firi den srefi Sranansma nanga a Srefidensi Fotenti fu wi Switi ‪‎Sranan‬. ‪

    Sranan sa wini !!!!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.