Parlementariër Parmessar: dit is een uitdagende periode

47
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 24 nov – “Dit is een uitdagende periode.” Dit zegt parlementariër en oud-minister Rabin Parmessar (NDP). Uitdagend met een hoofdletter eigenlijk. De devaluatie en aanpassing van wisselkoersen en nuttarieven zijn maar het begin.

Burgers van Suriname doen er best aan hun borst flink nat te maken. “Wij moeten één zaak goed vast stellen: men gaat het de komende periode alles behalve gemakkelijk hebben. De trend is al ingezet, waarbij wij de enorme subsidies terugnemen. De staat heeft dat geld gewoon niet”, zegt Parmessar tegenover Dagblad Suriname. Het is een werkelijkheid waar mensen maar mee moeten leren leven.

Door de jaren en de tijden heen, is teveel aan de overheid gehangen. Het is niet meer. “De staatsinkomsten zijn minder, waardoor wij de onevenwichtigheid krijgen, die ook resulteerde in het aanpassen van de wisselkoers. Dit zijn zeker niet de laatste impopulaire maatregelen. Er kunnen meer maatregelen getroffen worden, omdat wij veel minder hebben om te besteden”, aldus Parmessar.

47 REACTIES

 1. Brief aan de president.

  Bouta Ofa mi mang…. Craps.

  Ik zou u effe een paar vragen willen stellen namens de hele surinamse volk.

  Hoe voelt het nau eens aan om President te mogen zijn van de meest Corrupte land die Suriname ooit gekend hft…Onder uw bewind is corruptie velen malen erger geworden.

  Als u uw verleden terug mag aanschouwen waar hb u namelijk spijt van..
  Hoe ziet u Suriname over 15 jaar.. Stel dat u over 5 jr met pensoen gaat wat voor land hoop u achter te laten.

  Wij de surinamse volk hbben Jou altyd als de reder des vaderland gezien… Kort voor dat u aan de macht kwam 5 jr geleden wikte u de indruk op dat u zeer kerkelijk was.. Toen was het gado na fissie gado na bakka ect ect.. Toen je eenmaal aan de macht kwam … Ie kong miet nanga hab of dukku van in de staats kast… NOOIT MORO YU NO KAR GADO NING… Hoe komt dat.

  Nu is die hele staats kast leeg berooft u met uw roofersbende hbbn de staatskast kaal berooft .. Monie kba.. land gaat achter uit het volk begint zich te roeren. Ding sma eh pina ect ect.. Hoor ik u weer over God praten.. Is dat jou stijll.

  Maar goed ik hou het hier bij voor gezien.. Verder wens ik u namens alle surinamers heel veel wijsheid toe…. Want dat is ver te zoeken bij U.
  I


  Maak melding

 2. Par misser lult nu lekker, voert zijn opdracht uit op orders van bouta voor krantenvulling. Na al die corruptie op OW had hij als minister van OW nooit lef om abrahams op corruptie te laten onderzoeken of CLAD in te schakelen.


  Maak melding

 3. Parmesar, het is makkelijk lullen als jij al je zakken hebt gevult. Ik weet 1000% zeker dat jou nakomelingen en familie het gigantisch goed zullen hebben naast het domme volk van suriname. Met jou al die njang prisiri en dringi idoten. Shame on you!


  Maak melding

 4. Volgens mij is hij foutief geciteerd.
  Lees in plaats van echte uitdaging: echte uitbuiting. Het Surinaamse volk moet nu boeten/opdraaien voor de blunders van deze incapabele kloot…kken, die zichzelf regeerders noemen.


  Maak melding

 5. Jaren 80 tijden breken aan. Lachende 3e is Jos Steeman Shipping & Cargo. Lekker in de rij staan om je doosje op te halen. Elkaar de hersenen in slaan voor een reep chocola uit Holland. Je Djogo wordt niet meer geserveerd in een glas maar in een plastic tasje incl rietje.

  Wordt de hoogste tijd dat de bevolking Bouterse met pek en veren het land uitschoppen. Zie Bouterse niet de komende 5 jaar uitzitten. De bevolking gaat dit niet pikken.


  Maak melding

 6. Pramesser waar om was je geen vice president geworden of minister van openbare werken .zie maar hoe Bouterse je ook onderdruk in ndp nep partij ,je ben gewoon een puin opruimer .
  Een puin hoop heeft NDP van Suriname gemaakt ,niet op elk grond kan je planten , vraag dat maar aan Algoe van LVV .

  Door corruptie van de verkiezing op 25 mei 2015 zit je nu daar en niet hoger .

  Abrahams moet gewoon opgesloten worden door DIKKE Sillos en geen Muskiet dood slaan .

  Anderen Surinamers worden voor de gekste stront zaken dood geschoten en dan lopen die BOEVEN als Abrahams
  BOEREVEEN ,DOMPIG ,LENSHEER HERRENBERG .
  KROLIS .CALDEIRA JIM HOK nog vrij rond ,schurken en heb zuchtigheid dat zit in NDP .

  Dat er mensen in NDP zijn die mensen hebben dood geschoten ,en gewoon rond lopen , zie maar voorbeeld van DINO Bouterse .

  Ik laat het verlopig hier , morgen is het 25 NOVEMBER 2015 .


  Maak melding

 7. Parmisser weet natuurlijk reeds lang dat deze regeringsboot op de klippen gaat lopen en komt nu doen alsof hij een vooruitziende blik heeft waarom kon hij zn baas toen niet attenderen op zn spilzucht en mismanangement! Was hij vroeger nietde geweldige mananger van het ziekenhuis ? Hij en zn familie en vele anderen die in en om Bouta flaneerden gaan niks voelen ; ze zitten er warmpjes bij.Herrenberg, van der San,deze fossielen Linscheer zn dochter en vele anderen op het Kabinet en niet te vergeten de Staatspropogandist Vetnek Nijlpaard Limbo die gaan niks voelen because they speaks their masters voice !!! Stelletje Hufters, profiteurs !!


  Maak melding

 8. Ik ben het volkomen eens met de heer Rabin Parmessar, De tering moet naar de nering gezet worden. Suriname heeft op dit moment minder te besteden door de tegenvallende economie. Dit probleem is een mondiaal probleem geworden. Alleen de tegenstanders van de regering willen ons doen geloven dat dit probleem zich alleen voordoet in Suriname. Foei toch, foei toch leugenaars.


  Maak melding

 9. De suri’s zijn met droge ogen ingetuind in de populistische gewauwel van Bouterse. Die Parmisser weet ook dat er geen eer meer te behalen is. Het is puinruimen. Geld voor nw initiatieven is er niet. Komende 10 jaar is het hosselen geblazen. Mijn advies aan de hoogopgeleiden is vlucht het land uit. Met de revo lijders op de achtergrond gaat niks worden.


  Maak melding

 10. Ook hr Parmessar blijft LIEGEN tegen het Volk !
  “De staat heeft dat geld gewoon niet”, zegt
  Parmessar”

  Jaja, DESI en Clan, waarvan u deel uitmaakt,
  hebben AL ONS GELD VERKWANSELD,
  kom met VERANTWOORDING van de
  MILJARDEN-UITGAVEN voor Niet-productieve
  zaken !

  Wat hr Parmessar ook VERZWIJGT is dat het
  VOLK NOG STEEDS belangrijke INFO wordt
  onthouden !

  Hoe groot is de Staatsschuld precies ??
  HOEVEEL EXTRA ONGEDEKTE SRD-
  BANKBILJETTEN zijn gedrukt en in omloop
  gebracht ??

  Van wie zijn de Buitenlandse Bankrekeningen
  waarop HONDERDEN MILJOENEN
  DOLLARS staan ??
  Waarom GEEN ONDERZOEK hiernaar
  hr Parmessar ???

  Waarom komt de REGERING-DESI niet met
  een OVERZICHT per ministerie HOE GROOT
  de OVERSCHRIJDINGEN ZIJN zijn geweeest
  in de afgelopen VIJF JAAR ???
  En hoe is dat zo gekomen ???

  Inderdaad MOETEN nu SUBSIDIES worden
  ingetrokken, maar het ingevoerde SOCIAAL
  STELSEL van DESI, dat Financieel
  ONGEDEKT is, is GEWOON BEDRIEGERIj !

  Waarom heeft U als minister GEEN
  ONDERZOEK gedaan/laten doen op OW
  nadat er JAARBUDGETTEN waren
  VERDWENEN ??

  De regering, waarin u als minister fungeerde,
  heeft Sranang Volk beloofd een Stabiliteits-
  fonds te maken, wij zitten nu met een
  INSTABILITEIT van VELE MILJARDEN !!

  U hr PARMESSAR moet ZWIJGEN en
  STOPPEN met LIEGEN tegen het VOLK !


  Maak melding

 11. Netals dat fossiel van Herrenberg zegt voorde camara, dat de crisis op het juiste moment is gekomen, met dit soort, zul je nooit een land kunnen opbouwen, laat staan ontwikkelen.


  Maak melding

 12. Parmessar: Ik geef jou op een briefje dat het volk op straat komt met nog meer BEZUINIGINGEN.
  DeDeBe en Consorten gaan moeten wijken!!

  Het schip DeDeBe gaat ZINKEN IN 2016, LINKS OM of RECHTS OM.


  Maak melding

 13. Deze vent is de grootste klootzak allertyden. Hy heeft zyn hele leven gestolen en blyft stelen. Zeker is hy de klap van de president vergeten. Wellicht heeft hy een hersenschudding opgelopen. Ik schaam me voor zulke mensen. Ze gedragen zich als dieren en graaien overal waar ze kunnen. Stelletje imbecielen


  Maak melding

 14. Srafu, jij denkt nog steeds dat het volk dom gehouden kan worden met een paar pondjes bakkeljauw of een fles daroe. Het leugen geschreeuw van jouw vrienden in de oppositie wordt met de dag minder geloofwaardig. De bevolking in Suriname krijgt dagelijks via de diverse t.v. stations in het land toegang tot het wereldnieuws. Men weet wat de toestand van de economie van de wereld is op dit moment. Ja zelfs op Stoelmanseiland kan men je vertellen wat het weer in Nederland is en waar het in Nederland gevroren heeft.

  Het is belangrijk dat de regering blijft communiceren met de bevolking over de economische toestand van het land en over de oorzaken van de teruggang van de economie. De oppositie heeft de bevolking niets te bieden. Als het aan de oppositie ligt zou er nooit een verhoging van de kinderbijslag, de bijstand,het pensioen, enz ingevoerd worden. De bevolking moet weten dat de oppositie ervan uitgaat dat de bevolking voor zichzelf moet zorgen en dat een overheid geen voorzieningen moet creëren voor de bevolking en voor het land.


  Maak melding

 15. Ik zag een uitgebreid interview op de Surinaamse tv met fossiel Herrenberg over de Srefendensi feest. Die gek is compleet seniel en hij behoort tot de adviseurs van Bouterse. Vindt je het gek dat Suriname in 5 jaar onder Paarse bewind volledig naar de kloten is geholpen.


  Maak melding

 16. Beste RobG

  “De tering moet naar de nering gezet worden” Helemaal met u eens wat dit betreft.
  U bent echter heel hypocriet want toen anderen reeds jaren geleden waarschuwden dat het van belang was zuinigheid met vlijt toe te passen waren het idioten etc.

  Dat de grondstoffen prijzen tegen zitten is een gegeven waar de regering al jaren geleden op had kunnen en moeten anticiperen.

  U haalt altijd voorbeelden aan uit de rest van de wereld. Neem dan eens een voorbeeld aan de spaarpotten van Noorwegen, Koeweit en Quatar die aangelegd zijn voor de slechtere tijden.

  Tijdens de regeringen Venetiaan is hard gesaneerd en zijn Schulden van Wijdenbosch en co afgelost.
  Ondanks de enorme voorspoed van 2010 t/m 2013 en de enorme extra inkomsten en de gelegenheid om in de welvaart de informele goudsector serieus te ordenen heeft men alles na gelaten.
  U kunt niet stellen dat er niet gewaarschuwd is door jan en alleman.

  Sociale bestedingen zijn prima maar ze moeten wel in relatie staan tot de verdien capaciteit van het land. Nu blijkt al die Bouterse vooruitgang gebaseerd te zijn op lenen en lenen en zal men in de toekomst met rente moeten bloeden voor dat gedrag.

  Er is een groot verschil met de rest van de wereld. Daar kan men de schulden met een beetje normale inflatie laten verdampen in de tijd. In Suriname heeft men die luxe niet.

  Indien Baas een echte Baas geweest was dan had hij de informele goudsector echt geordend en had Suriname over de afgelopen jaren ongeveer $ 1.200.000.000 meer inkomsten genoten. Edoch dat geld zou hij uit de zaken van zijn vrienden, Zoals NaNa resources, Safrina holding, Pieter Peneux etc, hebben moeten halen. Dat geld staat nu ongetwijfeld veilig elders in de wereld omdat na het betalen van een schamele fee het goud geëxporteerd kan worden en de eigenaar in het buitenland harde valuta op zijn of haar bankrekening kan laten bijschrijven.

  Suriname wordt kapot gemaakt door de Surinamers die hun ogen sluiten voor de realiteit en hopen ooit met de grote baasjes mee te mogen profiteren.

  Baas heeft helaas pech want hij kan Suriname niet meer uit.


  Maak melding

 17. Ik ben het volkomen ook eens met de heer Rabin Parmessar, de tering moet naar de nering gezet worden.
  Met een grote MAAR erachter, had men toen maatregelen getroffen dan was het niet zover gekomen, in het begin van Bouterse 1 was hiervoor ten overvloede gewaarschuwd.
  Men leefde in de veronderstelling dat het nooit zover zou komen, mede door zijn arrogantie wilde Bouterse niet naar anderen luisteren.
  Nu is Bouterse op zoek naar een goede governor voor de Centrale bank, waarmee hij in principe Hoefdraad een brevet van ongeschiktheid geeft.
  Waarom Hoefdraad dan nog in zijn functie blijven behouden met een heel hoge salaris en de man niet onmiddelijk de laan uitsturen?

  We gaan heel zware tijden tegemoet, maar nog zwaarder is het als je in aanmerking neemt de hoge salarissen die regeringstoppers ontvangen voor hun wanbeleid.
  Privileges en salarissen van de hoge pieten in deze regering zijn heilige huisjes waar niemand aan mag komen.

  A moni de Bouta bin taki, Abdoel taki unu no e devalueer, Misikaba e sji Dubai kaba.
  Ma now wi e fir ing in unu zzakkaa!!!
  Wi e fir ing in unu zzakkaa!!!


  Maak melding

 18. Srafu,
  Het volk wordt nu om moderne wijze dom gehouden met mooie leugenachtige woorden, zang en dans, portie bruine bonen en een cup cola met als hoofdatractie een bejaarde clown.


  Maak melding

 19. Jojo, ik maak zeker vergelijkingen met andere landen als het om de economie van Suriname gaat omdat Suriname een open economie heeft. Schommelingen in de wereldeconomie hebben direct gevolgen voor de Surinaamse economie. Je kan de spaarpotten van Noorwegen en de twee andere landen niet vergelijken met Suriname. Noorwegen is schatrijk omdat men veel aardolie heeft en ook heel veel aardgas. Daarnaast is de welvaart van de relatief kleine Noorse bevolking heel hoog. In feite is het welvaartsniveau van Noorwegen verzadigd. Het zelfde geldt voor Koeweit en Quatar. In Suriname zijn de voorzieningen van een zeer eenvoudig laag niveau.De Surinaamse regering had dus de taak om de voorzieningen op een hoger niveau te krijgen.

  Ik wil ook even verwijzen naar de economie van Nederland. Nederland is een zeer rijk land, maar ook met een gigantische staatsschuld. In Nederland wordt ook op grote schaal bezuinigd en dat kan je niet ontkennen. Op bijna alle gebieden wordt in Nederland zwaar bezuinigd. In grote steden worden bijv. politiebureau’s gesloten en rijden er minder politiewagens rond. Studenten moeten thans gaan lenen om te studeren. Alle belastingen o.a. de btw zijn opgeschroefd.Het rijke Nederland heeft ook meer uitgegeven aan allerlei voorzieningen en men werd ook verrast door de mondiale ontwikkelingen. Je kan dus niet ontkennen dat de Surinaamseregering een zware taak op zich heeft genomen.


  Maak melding

 20. @Robje-Slapende-Desi-Slaaf: U komt na de DESI-DEVALUATIE gewoon met een ONZIN-VERHAAL !
  Jaja, moderne communicatie, ook op Stoelmans-
  eiland weet men dat er MNDER gevaren kan
  worden door de DESi-Government TIKKI en de
  DESI-verhoging van de Benzineprijs !
  Plus nog de NDP-Devaluatie !

  Opa Desi weigert al RUIM DRIE jaar te
  BEZUINIGEN op de overheids-uitgaven,
  tot de vorige maand was “MONNIE DE”
  de NDP-leuze !!

  U als slaafje stelt :
  ” Als het aan de oppositie ligt zou er nooit een
  verhoging van de kinderbijslag, de bijstand,
  het pensioen, enz ingevoerd worden.”

  Wat u NIET vermeldt is dat ALLE Sranangmans,
  door de DESI-Devaluatie van 20% en de
  daaraan gekoppelde prijsverhogingen, in totaal
  VOOR MINSTENS 40% aan INKOMEN KWIJT
  ZIJN !

  Dus alle sociale wijzigingen door regering-DESI
  zijn NEP ! Deze maatregelen van het Graai-
  regiem, waren geen van allen onderbouwd met
  een Financiele dekking !!
  Ook zijn door de DEVALUATIE ALLE gepen-
  sioneerden GERIPT !

  Dus dat is wat u noemt de DESI-‘Vooruitgang”!

  U als NDP-blinde-kip stelt ook nog :
  “Het is belangrijk dat de regering blijft
  communiceren met de bevolking over de
  economische toestand van het land”

  Jaja, slaafje, kom op met de cijfers van de
  begrotingsover-schrijdingen van de laatste
  DRIE jaar en kom op met het AANTAL VERS
  gedrukte ONGEDEKTE SRD-bankbiljetten
  die DESI en GILMORE in omloop hebben
  gebracht !

  Gaat het om 2,8 MILJARD of om VIJF MILJARD
  ONGEDEKT GELD ???
  Kom op met de CIJFERS dan kunnen wij tot een
  zinnige discussie komen !

  DESI komt met COMMUNICATIE, maar er is
  HONGER, gebrek aan INKOMEN, Gebrek
  aan GELD voor Salarissen, gebrek aan
  VOORZIENINGEN etcetera, als gevolg van
  het DESI-wanbeleid en door de verhevigde
  en openlijk toegestane MEGA-CORRUPTIE !!!

  PS : CHANGE IS COMING !!!


  Maak melding

 21. Momenteel zijn alle papieren valutas zich aan het devalueren (incl $ €). Zij die het snappen snappen het.
  $ 20 triljard in de min.
  € 12 triljard in de min.

  Srd 2 MILJARD in de min.

  Je zal als volk maar hoofdelijk aansprakelijk moeten zijn voor die bedragen… Welke kies je dan?!


  Maak melding

 22. Parmessar…

  dat het geld er niet is…is inherent aan het criminele paarse Bouterse regime voor de 3e keer in successie sinds de jaren ’80
  Kom liever uitleggen waar die miljarden de afgelopen 5 jaar gebleven zijn


  Maak melding

 23. Schaamteloos en ongegeneerd lopen deze regeerders te roepen dat de situatie die zij veroorzaakt hebben met hun wanbeleid en corruptie, erger zal worden…..
  Totdat het gepeupel dat op hen gestemd heeft het zat is en met brandende buiken van de honger de straat op zal gaan om ze met een uitbarsting van volkswoede weg te jagen
  Remember: A hungry man is an angry man!
  Kwestie van tijd……


  Maak melding

 24. “Dit is een uitdagende periode.”
  Zeker weten. Parmisser piekert zich suf: ‘hoe gaan we de komende 5 jaar nog meer geld stelen van het volk’.


  Maak melding

 25. Beste RobG

  U vergelijking gaat weer geheel mank. Nederland moet bezuinigen omdat men doorgeslagen is in de verzorgingsstaat en de vergrijzing niet adequaat heeft op gepakt. Men is een beetje te royaal geweest en niet echt kritisch.
  Vanuit mijn dagelijks activiteiten weet ik hoeveel er verspild wordt. Zo kost elke vluchteling die de grens overkomt Nederland vanwege alle regeltjes ongeveer euro 28.000/jaar. Je moet toch wel heel erg rijk zijn wil je dat met 10.000den mensen zonder echte herrie volhouden.

  Meneer Addoel riep ooit iets over een 2de Dubai als toekomst beeld terwijl de economie om hem heen al in brandstond.

  Suriname is een relatief klein land met grote reserves in de grond en op de grond (Hout/ Agrarisch Areaal/Water) en relatief goedkope arbeid. Suriname kan beschikken over alle kennis van de wereld zonder heel veel moeite te hoeven doen (Paramaribo = Amsterdam qua mogelijkheden). Echter waar de regeringen Venetiaan rustig aan verbetering werkten en spaarden heeft de regering Bouterse direct alle registers opengetrokken. Lopende projecten afgeblazen, middelen her bestemd naar droom projecten, een grote mond opgezet en een heel grote broek aan getrokken omdat er gespaard geld was.

  De Surinaamse politiek was gebaseerd op droomdenken. bijvoorbeeld; Wij bouwen een academisch ziekenhuis in Wanica en plaatsen bouwbord stond gelijk aan er is een Academisch ziekenhuis in Wanica.
  Nu een jaar na de 1ste betonstort is er een modderpoel.
  Het laatste is toe reeds voorspeld.

  Dit is een voorbeeld dat op alle Bouterse Projecten geplakt kan worden. Zelfs Waterkant is nooit afgemaakt. De regeringen Bouterse hebben niets gemaakt en niets gerealiseerde behalve een lege schatkist en mega Schulden die nu na de devaluatie boven het leenplafond van Suriname gekomen zijn. Je moet immers de schulden van staatsondernemingen wel mee rekenen.

  De regering Bouterse heeft nog steeds niet gemeld dat met de reductie van de grondstoffen prijzen ook het BNP heel hard achter uitgaat. iets wat met de devaluaties voor de burger verborgen gehouden wordt.

  Beste RobG, houdt u aub op met Suriname met de rest van de wereld te vergelijken. U kunt het beter vergelijken met Malawi, Zambia, Zimbabwe, Haïti en dergelijke landen.


  Maak melding

 26. AY JA JA ……Die Pramesar kraait nu alleen bullshit. Toen hij in de vorige regering van Bouta minister was,lulde hij niet hoe corrupt hij was. Die was zeker bang voor Bouta,dat hij zijn boezemvriend Abrahams zou zwart maken als super graaier en boef van de miljoenen bij de Ministerie van Openbare Werken aan de Media. Wel, die Pramesar hoort gewoon bij de Paarse Boevenbende thuis.Nu komt hij “Witte voetjes maken “.Tjonge!


  Maak melding

 27. Waarom Zij wel ontslagen en Boefdraad niet :
  Ik citeer : “Starnieuws,03 May 2012,

  President Desi Bouterse heeft bij de beëdiging en reshuffling van zijn kabinet gezegd dat de ministers die zijn vervangen niet hebben voldaan aan de politieke beleidsrollen van de regering. Het gaat om beleid, vormgeving, de agendering en het functioneren als manager van een ministerie.

  Verder staat er :
  ” De president zegt voor zichzelf een periode van vijf jaar te hebben uitgetrokken waarin de uiteindelijke doelen bereikt kunnen zijn. Zijn deskundigen hebben hem ervan verzekerd dat dit in drie jaar de job wel geklaard kan worden. Eigenlijk gaat hij uit van twee jaar, want het laatste is in het teken van de verkiezingen. Volgens de president is elk team dat wordt samengesteld het beste team. “Niemand komt met een team om te verliezen. Wanneer dat team dan niet goed functioneert, ga je evalueren en mensen vervangen”, benadrukt Bouterse”……………..

  Boefdraad wordt beloond met een ministerpost of misschien wel gestraft om die zooi zelf op te ruimen, stelletje debielen.

  ParMISSER moet zijn bek houden, ga weer op je knieen en janken viswijf. Zie:
  https://www.youtube.com/watch?v=Z7RK0o-hoy4

  Note, wel pijltje terug klikken kom je weer op deze forum.
  Odi, nog 5 toch !


  Maak melding

 28. De leden van de Paarse Roversbende hebben makkelijk lullen met hun ‘uitdagende periode’.

  Het land is leeggeroofd , hun zakken zijn gevuld en dan vragen ze aan het al straatarme volk om de broekriem aan te trekken.

  En voor de derde keer is het Bouterse die Surinaamse economische afgrond heeft ingeduwd.

  Maar het Surinaamse volk heeft massaal voor deze criminele clown gekozen dus ik heb geen enkel medelijden met deze Paupers die 6 maanden geleden nog met hun Paarse vlaggen stonden te zwaaien en verklaarde dat Bouterse door God was gezonden naar Suriname.


  Maak melding

 29. Er moet een post Bouta tribunaal komen die al deze hufters gaat berechten. Al die mensen die geholpen hebben om dit land naar de Fillestijnen te helpen, alle handlangers, fotoe bois, kont likkers, alle judassen, alle profiteurs, mensen die ook nog de durf hebben om de schuld aan externe factoren te wijten en alle protagonisten die hier lekker in het comfortabele Nederland zitten en profiteren van dit land. Ik vraag mij alleen af wanneer deze mensen daadwerkelijk en fysiek hun geliefde president in Suriname gaan steunen. Land is weer uitgemolken en leeggezogen door parasitair paars. Denk maar aan Misi Kaba, Abdoel, Simons, Parmessar, Sardjoe, Linscheer, Abrahams, etc. etc. Suriname is een wingewest van Bouta en zijn inner circle.


  Maak melding

 30. Wat lult die @RobG eingelyk,die heeft altyd wat te klagen over nederland en nu weer.Als je zoveel negativiteit uitspugt rot dan lekker van hier en lever je nationaliteit meteen in,maar dat zal je niet doen he auwe steunstrekker met n grote muil!


  Maak melding

 31. @Henk Molenaar.
  Zoals bekent,jij de grote REDIEMOESOE,en de bewonderaar van de stonfoetoe van de corruptie vanaf 30 jr terug.Bouterse pakt jullie NU aan en iron lady SILOS,schopt jullie nu allemaal deruit.alles oud zeer.


  Maak melding

 32. @koos,,,Henk Molenaar.
  Regering Bouterse.zal en moet jullie soort kennis bijbrengen.hoe men een land regeert,die door vorige rovers benden is benadeeld.NU WORDT OPGERUIMD ! gelukkig.jullie SOORT willen de Noordzee iconen van jullie weer aan de macht hebben,..wat een verslaving aan het BAKRAISME.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.