Student start protestactie in Suriname

70

De 23-jarige Stephano Biervliet (r) is vrijdagmiddag in zijn eentje begonnen aan een protestactie tegen de slechte financiële situatie in Suriname. Hij kreeg in eerste instantie steun van enkele familieleden, daarna voegden zich ook anderen bij het protest op het Onafhankelijkheidsprotest. De actie ging ook zaterdag door. Zijn wens is dat alle partijen samenwerken op het land weer uit het slop te halen. Biervliet hoopt dat president Desire Bouterse naar hem luistert. Bouterse hield zaterdag een persconferentie over de politiek financieel economische situatie. Bouterse zei toen dat het geen zin heeft om protestdemonstraties in Suriname te houden.Bouterse-nov2015

70 REACTIES

 1. Respect voor deze dappere jongen.

  Waar blijft de rest van de Surinaamse bevolking die 5 jaar lang is bedrogen en belazerd door Bouterse en zijn Paarse Roversbende.


  Maak melding

 2. Beste mensen.

  Ik blijf dit benadrukken. Die bouterse hb 1 geluk en dat is…. De meetderheid van de surinamse bevolking is onder ontwikkeld.. Die stemmen masaal op NDP.. En dat weet hij.. Die luisteren ook masaal naar baka na torie . Zijn makelijk te beinvloeden.. Bouta eh kies ding makelijk..

  Die 300 slimme geschoolde surinamers die er zijn die stemmen DOE…

  Men moet meer gaan investeren in het onderwijssysteem van ons land.. Als men dat niet doet gaat er altyd van zulke leiders aan de macht komen in suriname


  Maak melding

 3. Beste mensen… Mischien is de term onder_ontwikkeld een te groot woord .. daarmee bedoel ik niet dat de meerderheid van de Surinamse bevolking DOM is… Nee.. Maar is een feit dat de meerderheid anders denkt… Zo is het.. Daarom is het. Makkelijk vr bouta om soms met een dans of soms met een biggie pokku feest eten drinken ect ect stemmen te vergaren en zo aan de macht kan blijven.


  Maak melding

 4. Dame en heren ik roep alle Surinamers om actie te voeren . Deze regering heeft een puinhoop gemaakt van Suriname. Dinnen kort gaat men pakketten verdelen, het is een herhaling van jaren 82. Alles wat Suriname had opgebouwd is verdampt Door corruptie. Actie , actie, de regering moet weg en weg met corruptie. Geld op Zwitserse bankrekening moet terug in Surinaamse kas. Wees niet bang om actie te voeren bouta kan niks doen, mensen kom op voor je land en voor de actie,


  Maak melding

 5. Ik ga de straat op als we beter weten ik ga de straat op voor
  Anticoruptie wet ontroerendgoed vermogen belasting en constetutie wet en human capital danpas zie je mij daar staan
  Niet om andre fuckers daar te zetten en slim
  Gaan spelen terwijl het land door handellaren word gerund
  Hun zien ons als melk koeien
  Je wil de straat op maar weet je wel wat je Wil ?


  Maak melding

 6. SRANAN MAN: Een jongeman van 23 heeft het aangedurfd DeDeBe te trotseren door een eenmansactie te beginnen. Deze jongeman moet MASSAAL door u worden GESTEUND.

  LAAT DEZE HELD NIET IN DE STEEK: PROTESTEER MASSAAL TEGEN HET WANBELEID VAN KUMAKOISI.

  ALLE GELDEN DIE DEZE SCHURKEN GESTOLEN HEBBEN DIENEN TERUG TE VLOEIEN IN DE STAATSKAS.

  HET LAND HEEFT DEZE GELDEN HEEL HARD NODIG!!!


  Maak melding

 7. Kondremang oeng opo sranang e kari oeng.
  Tis triest dat 3 protestgangers op n foto staan terwyl er zeker 300 000 dat hadden moeten zyn.
  Niet bang zyn dit is 2015 en niet 1980 .
  Nu hebben jullie alle middelen media,internet facebook twitter instagram you name it.dus niet bang zyn.go for it.suc6


  Maak melding

 8. Sang, Eerst vijf jaren geld over de balk gegooid en mooi weer gespeeld zodat weer op hem werd gestemd. Het volk wordt nu bedankt voor haar stem op de president. Suriname gaat de armoede tegemoet en betaalt de rekening voor 5 jaar Bouta. En zou het nu niet tijd worden voor nieuwe verkiezingen?
  Laat wat van je horen Surinamers.


  Maak melding

 9. Ik ben trots op deze mensen…… en ze zullen niet verdwijnen hoor want dat durft men niet aan…..

  Want als dat gebeurt komen ze meneer de president WEL halen hoor……..


  Maak melding

 10. Surinamers zijn het meest apathische ( lees laffe) volk in de wereld. In elk ander land zou een woedende menigte te straat opgaan en het aftreden eisen van een criminele president die ze 5 jaar lang heeft bedrogen en bestolen.

  In Suriname doet iedereen een plas en alles bleef zoals het was. Treurig.


  Maak melding

 11. @Theo,

  u hebt wel een punt maar er zit een verschil in vroeger en nu.

  Hij is nu op leeftijd vroeger was zijn kracht extra groot omdat hij zelf het voortouw trok en zijn tegenstanders zelf aanpakte.

  Dat kan hij niet meer…..


  Maak melding

 12. @Theo,

  Als DeDeBe militair mocht ingrijpen, betekent dit zijn REGELRECHTE ONDERGANG samen met zijn KORNUITJES

  WIJ LEVEN NIET MEER IN HET JAAR 1980. DeDeBe boezemt mij geen angst meer voor een COUPE.

  WEG MET KUMAKOISI!!!


  Maak melding

 13. Deze 1 mans actie stelt niks voor. Het is een wanhopige spion die door Den Haag is gestuurd. De witmangs proberen suriname weer te destabiliseren, wat niet gaat lukken. Bouterse blijft onze president. Rond deze tijd roert de oud kolonisator zich altijd. Pure afleidings tactiek om de dec.moorden dossiers niet vrij te geven. Zo doorzichtig allemaal. Ook met deze zgn actievoerders gaan we afrekenen vroeg of laat.


  Maak melding

 14. wel makkelijk praten als je in nederland woon en hier alles heb als je zo goed weet wat je moet doen aan de rotzooi in je land ga dan daar naar toe ik weet waar ik over praat ik ga al 26 jaar daar en spreek veel Surinaamse mensen het is moeilijk als je daar moet leven het is net als hier geen een regering is goed wat je ook kies succes


  Maak melding

 15. @ Kees Overhaart,

  Ja, beste Kees, zo is dat. Mensen als Parbo weten precies waar de schoen wringt, maar doen er vervolgens geen moer aan. Het zijn redimusu’s van het ergste soort. Spion van Den Haag? Ik lach me een breuk. Nederland heeft geen spionnen nodig in Suriname en zeker geen enkeling die zich in het openbaar opstelt. Er lopen genoeg spionnen rond en die laten zich niet zien. De AIVD staat binnenkort voor zijn deur, want zijn IP-adres is al bekend. En deze verrader woont in het land van de oud-kolonisator. Ik zou me schamen.


  Maak melding

 16. @Parbo-slaafje De Witmang DESI heeft
  SRANANG AL GEDESTABILISEERD !

  De ZEEUW, Desi, die met steun van de Ned
  MIL INL Dienst onze democratie vernietigde !

  Geheime dossier Nederland bevat BEWIJS
  dat Desi de Nederlandse Nationaliteit bezat
  ten tijde van de Staatsgreep en ten tijde van
  de December-massamoord !!

  PS : Reken af met je eigen Slapende
  Slavenhoofd, door Desi betaalde intrigant !


  Maak melding

 17. De fronters hebben een grote bek als het gaat om democratie. In eens moet de president wijken omdat het hun niet zint. Hypocrisie ten top. Bouterse blijft de rit uitzitten en over 5 jaar valt er weer wat te kiezen. Tot die tijd mogen jullie fronters blèren tot jullie er dood bij neervallen. Onze president ligt daar niet wakker van. Over 2 jaar is de boel weer op orde, daar ben ik van overtuigd. Daarna gaan we weer voor 5 jaar. Neks no fout. Lang leve Suriname, hup hup hup Bouta.


  Maak melding

 18. De fronters hebben een grote bek als het gaat om democratie. In eens moet de president wijken omdat het hun niet zint. Hypocrisie ten top. Bouterse blijft de rit uitzitten en over 5 jaar valt er weer wat te kiezen. Tot die tijd mogen jullie fronters blèren tot jullie er dood bij neervallen. Onze president ligt daar niet wakker van. Over 2 jaar is de boel weer op orde, daar ben ik van overtuigd. Daarna gaan we weer voor 5 jaar. Neks no fout. Lang leve Suriname, hup hup Bouta.


  Maak melding

 19. @Parbo-wolfenbuttel De staat was OP ORDE
  toen DESi overnam, VENE heeft ruim 800
  MILJOEN aan reserves aan deze DOMBO
  overgedragen !

  U blijft maar over Fronters of over Bouta’s vrienden
  de Koloniale Hollanders ouwehoeren .HET VOLK
  HEEFT NIET TE ETEN, NDP-SLAAF !

  PS : “Over twee jaar is de boel weer op orde”,
  JAWEL, als het Volk, DE VLOEKEN DESi en
  Hoefdraad OPDONDERT !!!


  Maak melding

 20. Parbo is zo dom, dat hij denkt dat iedereen die tegen Bouterse is per definitie een fronter is. Hij heeft meer tegenstanders in zijn eigen partij dan je denkt! Maar die worden een voor een door de dictator uit zijn gezichtsgeveld verwijderd. Ga maar weer lekker slapen, sukkel!


  Maak melding

 21. Blaka Bakra, het gaat er niet om wat jij wil. Het volk heeft massaal op het ndp gestemd en daarmee moet je het doen. Als de meerderheid van de surinamers niet meer in Bouterse gelooft dan kunnen ze dat over 5 jaar kenbaar maken. Verder adviseer ik je een cursus democratie te nemen. Wat jij en je matties hier doen is het land proberen te destabiliseren. Tot die tijd je pampers goed strak trekken verdwaalde Frontertje.


  Maak melding

 22. Parbo Bier,

  Jij praat DRONKENMANSTAAL: Over 2 jaar is de boel weer op orde, daar ben ik van overtuigd. Daarna gaan we weer voor 5 jaar.

  The KUMAKOISI SHIP IS SINKING: IN 2016 IS DEZE KA OSO GRUN GRUN DEFINITIEF GEZONKEN.

  Sorry, Ik heb geen ander woord voor deze PLEE-FIGUUR.


  Maak melding

 23. Henry, dat zeiden jullie ook toen Bouterse in 2010 werd gekozen als president. De man zou zijn ambtstermijn niet afmaken. 5 jaar later is Bouterse herkozen. Eerst zouden de amerikanen hem komen halen, daarna de nederlanders, toen de fransen.

  Ga rustig op je krent zitten.Wij lossen onze eigen problemen wel op. Als het volk Bouterse niet meer wil dan zien we dat tzt wel weer. Henry je bent een onruststokertje. Bouterse ia geliefder in su dan je denk.


  Maak melding

 24. Parbo is één van de mensen die het idiote gedachtegoed van de mensen die op Bouterse hebben gestemd vertegenwoordigt. Daar zijn deze lakeien van bouterse en consorten goed in..Ze praten alles was krom is recht. Doen aan persoonsverheerlijking ten koste van land en volk..” hij is een beetje dom” zou koningin maxima hebben gezegd..De jongeman is inderdaad een held en ik hoop dat meerderen op zullen staan tegen dit beestachtig slecht en corrupt regiem. Parbo..ik wil je adviseren om niet als een uilskuiken alles wat er gebeurt ge verdedigen en goed te praten.. word wakker. Bouterse heeft niet alleen bloed aan zijn handen maar in de 35 jr dat hij een rol van betekenis speelt in de Surinaamse politiek heeft hij het 20 jr voor het zeggen gehad..De overige 15 jaar heeft is hij constant destabiliseren geweest..Denk maar aan de telefooncoup, oprichting vd tucajanas afgeschreven worden uit de DNA ( als een scholier die te vaak spijbelt) enz enz..Zowel hij als zijn beide zonen zijn veroordeelde criminelen..Meriba heeft reeds lang de leiding over een criminele bende en Dino die dacht even een paar hezbollah mensen ( wat ze niet waren) in Suriname zich te laten vestigen om vandaaruit terroristische aanvallen te plannen en te coördineren.. Parbo..jij hebt een Nog zekere geest als die gasten die je verheerlijkt. En blijkbaar het IQ van een vis stick.


  Maak melding

 25. @ Parbo,

  Hoe weet jij dat nou van afstand. En wie zijn “wij”? Bouterse is in 2010 niet democratisch gekozen, maar dat weet jij net zo goed. En ga niet zo met je borst vooruitlopen, dat staat je niet, want je bent niet eens een Surinamer! En zo ja, dan ben je het grootste surrogaat dat ik ooit heb meegemaakt. Wat dat betreft heb ik meer respect voor je maatje Rob G., want die zegt nog wel eens zinnige dingen, maar daar heb ik jou nog niet op kunnen betrappen.


  Maak melding

 26. Nog zekere geest dan die gasten die je verheerlijkt..En in de 20 jr dat Bouterse het voor het zeggen had heeft hij het land naar de verdoemenis geholpen samen met zijn boevenbende.


  Maak melding

 27. @Parbo,

  Bouterse ia geliefder in su dan je denk: Ik wil met je wedden voor een Parbo dat jouw KUMAKOISI PLEE-SIDENT volgend jaar gaat moeten AFTREDEN.

  WE ZULLEN ZIEN HOE GELIEFD DEZE KUMAKOISI GRUN GRUN DAN WEL IS.


  Maak melding

 28. Hoe ziet de toekomst van verworden misdaadstaat Suribabwe eruit? Simpel zie landen als Haiti, Zimbabwe, landen waar oliedomme aanhangers warlords de macht over zich hebben gegeven. Die onderdrukken hen zevenmalen erger dan de vroegere kolonisators. En dat allemaal onder het mom van eenheid en vaderlandsliefde, terwijl die hele ka ontwikkeling draait om de dictator en co. aan de macht te houden. De hele wereld weet en lacht alle oliedomme aanhangers uit. Na dicta bouta oe lobi soso, na dicta fasie ai go tja ontwikkeling richting armoede en onderdrukking. A mang disi na echt wang Held. En de zgn eerste burger een lafaard. Die paarse paria’s eten nog liever baas zijn paarse ka vol kommer en kwel dan baas te wijzen op zijn beloften. Ook zij zijn lafhartig van geest en verdienen de komende uitbuiting door baas en co.


  Maak melding

 29. @parbo, je baas Bouterse was toen ook een Nederlander die toen een vuile staatsgreep had gepleegd in Suriname.
  Ook toen door die witte man naar Suriname gestuurd!!!!!

  Blijf slapen en dromen dat er niets aan de hand is in Suriname.


  Maak melding

 30. @ Ira,

  Dat is het hele probleem met Parbo. Hij heeft een psychose met als zijsprong het escapisme. Hij kent het verschil tussen een droomwereld en de realiteit niet. Ik zou hem willen adviseren een arts of psychiater te raadplegen. Een van de oorzaken van escapisme zijn: drugs- en alcoholgebruik. Ik wil absoluut niet suggereren dat dat bij hem het geval is maar het lijkt er verdacht veel op.


  Maak melding

 31. De enige remedie nu voor Suriname is de vloek Bouterse dwingen om op te stappen. Alles wat onder de moordenaar Bouterse gedaan zal worden om uit deze crisis te komen zal niet lukken, want de moordenaar staat de ontwikkeling in de weg. Bouterse moet goed- of kwatschiks worden verdreven en meteen daarna moet al zijn bezittingen door de staat worden teruggevorderd. Zijn rekeningen in het buitenland moeten ook worden geblokkeerd, de VS kunnen ons hiermee helpen.
  Dit moet ook gebeuren met de naaste medewerkers en vrienden van deze gevaarlijke crimineel Bouterse.
  Deze bende staat al 35 jaar Suriname’s ontwikkeling in de weg.
  In die 35 jaar heeft Nederland de volgende primiers: Lubers, Kok, Balkenende en Rutte; de VS hebben de volgende president gehad: Reagan, Bush (vader), Clinton, Bush(zoon) en Obama. Is de analfabete crimineel Bouterse beter dan deze hoog ontwikkelde en capabele mannen.
  Ik zeg nee zijn criminele en narcistische karakter misschien.
  We moeten Bouterse en zijn bende verdrijven anders zal het nooit goed gaan in ons land.


  Maak melding

 32. Get a Live, als er 1 schaap over de dam is volgen er meer, misschien is met verloop van tijd er wel iemand die zo gefrusteerd raakt dat hij hetzelfde middel toepast wat Bouterse ook deed in dec. ’82 op de 15 mensen waar hij last van had, het zou me niets verbazen


  Maak melding

 33. Overal in Zembabwe zitten diamanten in de grond.Het is een van de rijkste landen in Afrika. Mugabe is de president die als een tijger zijn land en de rijkdom van het land verdedigd tegen rovers die op de loer staan. Deze rovers hebben handlangers in Zembabwe die hun belangen moeten behartigen.Mugabe was slim genoeg om de vruchtbare gronden van de blanken te onteigenen. In de bodem van die gronden heeft met ook grote hoeveelheden diamant ontdekt. Dit nemen de rijke westerse landen de man zeer kwalijk omdat hij hen in de weg staat. Mugabe is niet hun vriend.


  Maak melding

 34. Ay baja…..Weten de mensen van Suri wat protesteren is.De 3 jongens die het wel durven dan kunnen de stomme Suri,s ook. Wat wordt het later,huilen kan niet meer.


  Maak melding

 35. Het schijnt dat de jongeman die als eerste en enige met deze protestactie is begonnen geen Stefano Biervliet is, maar ene Curis Hofwijks. Hij gaat wat mij betreft de geschiedenis in als een vd echte helden van Suriname. Ik voorspel dat hiermee de ” Surinaamse lente” is begonnen. Het schijnt dat vandaag meerdere mensen en ook politieke partijen zich gaan voegen bij deze actie voor het gebouw van DNA. Goede zaak..it only takes one personen to start a revolution.


  Maak melding

 36. Ja jongeren, eerst jullie eigen glazen ingooien en alles weer bij elkaar proberen te lijmen. Een ding is zeker ,de scheuren zul je altijd blijven zien. Trouwens respect voor deze jongeman en ik hoop van harte dat alle jongeren zich aansluiten bij deze jongen. Het is jullie laatste kans!


  Maak melding

 37. Wat een lieve en vriendelijke protestant. Protesteren tegen Bouterse is een gevaarlijke zaak. Hij kan jouw als student breken en omdat jij het hebt aangedurfd om openlijk tegen hem te zijn, loop jij heel veel risico’s. Ik zou, als ik in jouw schoenen stond daarom het uiterste eisen.
  Dus: Bouterse heeft ons genaaid. Hij moet weg..


  Maak melding

 38. Het begint bij 1 en daarna komt het op gang. Hopelijk krijgt deze actie, die ondersteuning nodig heeft, een boost die duidelijkheid zal moeten verschaffen.

  Wie weet de naam van de bekende ondernemer die door de devaluatie 63 miljoen SRD c.q. circa 16 miljoen US$ rijker is geworden en wel binnen 3 dagen en met ondersteuning van de CBvS?
  Graag zijn naam a.u.b puclicerebn


  Maak melding

 39. Ik heb een interview op de radio beluisterd met de nieuwe Surinaamse held. Hij heeft aangegeven dat hij het toejuicht als er meer mensen komen demonstreren, maar hij heeft graag dat ze als Surinamers komen en letterlijk en figuurlijk hun politieke pet thuis laten. Het gaat bij hem om een nationale zaak die alles te maken heeft met de zeer slechte situatie in het land. Eigenlijk moet het volk van Suriname zich schamen dat een 23 jarige studente hen de weg naar verandering wijst Door deze heldhaftige daad. Hij heeft aangegeven dat 1 vd eisen is dat alle gestolen geld teruggevorderd moet worden en dat degenen die de staat en het volk bestolen worden , worden vervolgd zonder aanzien des persoons Ik zei het al in een vorige post. Deze jongeman gaat voor mij nu al de geschiedenis in als een van de waarachtige Surinaamse helden..


  Maak melding

 40. De Surinaamse held Hofwijks zoals ik hem in het vervolg met alle egards zal noemen, heeft namelijk een zeer wijs besluit genomen om niet in te gaan op de uitnodiging van de schurk des vaderlands om met hem op het kabinet te gaan praten. Hij is pas 23 jaar, maar strategisch en intellectueel al rijp om te weten dat dit een poging van de schurk des vaderlands kan zijn om hem te intimideren dan wel te paaien om zodoende te verdelen en te heersen. Dit is hem met talloze andere zogenaamde leiders waaronder Hooghart, Santokhi Breevelt enz..gelukt. vandaar dat die nu vleugellam zijn.. Geheel terecht en uitermate bedachtzaam wil de Surinaamse held Hofwijks dat de schurk naar hen toekomt bij het gebouw vd DNA. Met de pers en andere mensen erbij zal de schurk zich duizendmaal bedenken om de held Hofwijks te intimideren of proberen om te kopen met mooie beloften zoals geld, werk, huis enz enz.


  Maak melding

 41. Ik hoop niet voor Parbo dat hij of een dierbare van hem een nierziekte krijgt en gedyaliseert moet worden. Als je de berichten volgt zal je hebben gelezen dat vanwege de economische toestand in het land, mensen die dyaliseren in problemen kunnen geraken. De schurk Bouterse die ook dyaliseerd cq heeft gedyaliseert heeft een duur dialyse apparaat thuis. Bronnen melden dat hij een niertransplantatie heeft gehad. Drie keer raden wie volgens die bronnen de nierdonor is: juist ja. De boef die onaantastbaar is in Suriname: Ramon Abrahams. …niks blijft geheim in de kleine samenleving Suriname..


  Maak melding

 42. Ik heb de persconferentie van Bouterse gezien inzake devaluatie. Wat een afgang. De paniek staat in zijn ogen. Hij heeft geen idee waarover hij lult. Ook zijn ministers en vice president niet. Verzameling van amateurs die het land verder naar de kloten helpen.


  Maak melding

 43. Echt iemand met durf en moed. Hij doet het werk van de gehele oppositie die gewoonweg bang en schuw is.
  Hij is een eenmans maar hij vertegenwoordigd een groot deel van het volk.
  Echt een symbool van het volk.


  Maak melding

 44. Dialyse
  Mijn vader is in het jaar april 2000 in het Academisch ziekenhuis opgenomen. Hij moest gedialyseerd worden (voordien is hij nooit gedialyseerd geweest) maar de medici hadden besloten dat hij veel te oud was om gedialyseerd te worden. Hij was pas 65 en verder mankeerde er niks aan hem. Door het laat onderkennen van suikerziekte functioneerde zijn nieren niet adequaat. De artsen hebben toen voor God mogen spelen en hebben besloten dat mijn vader veel te oud was om gedialyseerd te worden. Door de verslechterde medische situatie in Suriname door het beleid die de paarse honden (Wijdenbosch) hadden gevoerd, hebben toen de artsen tegen deze context/reliëf besloten dat mijn vader mocht sterven. Binnen 1 week was hij overleden. Dit dankzij die paarse honden. Praat nu over het jaar 2000. Ik weet ook nog alles over het jaar 1980. Sar ati wat ik in Suriname tegen kwam. Een jongen met een ringworm in zijn gezicht. Geen medicatie te krijgen. Elk dag werd het groter in zijn gezicht. Goed dat ik Dakatarin had meegenomen en zo konden we die ringworm in zijn gezicht bestrijden. En die paarse honden nu die allemaal miljoenen op buitenlandse rekeningen hebben gestald. Bouterse heeft minstens 500 miljoen op buitenlandse rekeningen gestationeerd. En nog een hoop in zijn kielzog. Van mijn geen enkele euro meer voor die paarse ezels. Hier worden we verketterd, maar onze euro’s hebben die zakken hard nodig.


  Maak melding

 45. Utopia. Heel erg wat jouw vader is overkomen. Ik denk dat heel veel mensen zich herkennen in jouw verhaal..Misschien m.b.t. een andere medische situatie. Het ergste is dat deze paarse volksverraders en dieven genoeg gestolen geld hebben om zichzelf en hun naasten in het buitenland te laten behandelen. Daar hebben zij genoeg geslenterd geld voor. Ruben Rozendaal die ook al jaren dyaliseert heeft onlangs in een interview met Willy Alberga verteld hoe bouterse zijn dialyse situatie aanpakt. Bouterse was bij hem thuis geweest om hem om te kopen om geen verklaring tegen hem af te leggen in het 8 dec proces. Hij kreeg 10.000 us van bouterse bij die gelegenheid. Enkele jaren daarna heeft Rozendaal toch tegen hem getuigd. Ik las net ook dat NPS geen voorstander is van protest acties.. Dat is nou lafheid ten top. Als met deze acties de regering zou komen te vallen, dan staan deze NPS bangeriken wel voorop om de regeermacht te verkrijgen..ik heb hier geen woorden voor..Anderen de kastanjes uit het vuur laten halen en later daarvan de vruchten plukken.


  Maak melding

 46. Zal ik u vertellen dat ik Abrahams heb” gekend”. Op de Mavo moest hij bij mij afkijken bij proefwerk. Denk persoonlijk niet dat hij de Mavo heeft behaald. Denk ook niet dat aan zijn handen bloed kleeft. Zie in welke context hij heeft gefunctioneerd en geacteerd. Duizenden ha grond en miljoenen, miljoenen harde valuta op buitenlandse rekeningen. Allemaal roofgeld.


  Maak melding

 47. Abraham huilde en huilde,riep steeds om zijn moeder,toen hij samen met Neede en Sital in het gevang werd gegooid.
  Die man heeft elke dag gehuild en gebruld als een baby.


  Maak melding

 48. Zoals paarsje in zijn posts haarfijn heeft uitgelegd is dit wat er allemaal gebeurt pas het begin van hun voornemens om het land en volk in de komende jaren voor miljarden te benadelen. Vandaar dat ze die staatsbedrijven onderling in handen willen krijgen. Het is duidelijk hun intentie dat hun nageslacht altijd in luxe en weelde zal baden terwijl het arme Volk pinaart. Het maakt hun niet uit waarmee ze geld kunnen ” maken”. Of het nou drugs, goud, hout, aardolie, wapens, energie , terrorisme of wat dan ook is. Deze mensen o.l.v.bouterse zijn de aardshandlangers van de duivel. Ze gaan over lijken om geld te “maken” en te stelen.


  Maak melding

 49. Waarom wordt deze actievoerder nu als held neergezet? Algemeen is bekend dat vooral jongeren en meer in het bijzonder studenten op die massamoordenaar en oorlogscrimineel gestemd hebben. Toen al hoorde men dat als hij aan de macht zou blijven het in Suriname bergafwaarts zou gaan. Veel armoede, stakingen, ontevredenheid onder het volk, lonen die niet worden uitbetaald, toename van criminaliteit en geweld; voor al deze factoren heeft de VHP de Surinamer voor gewaarschuwd. Helaas was die waarschuwing niet aan de domste bevolkingsgroep besteed. Waartoe het geleid heeft, en dat 6 maanden na de verkiezingen, kunnen wij dadelijks zien en meemaken. Ik zeg, net goed laat het Surinaams volk maar creperen. En als deze student een held is dan volgt hij het voorbeeld van Gavrilo Princip d.d. 28 juni 1914. Maar dat durft Biervliet niet want zoveel trots heeft hij niet tussen zijn ballen.


  Maak melding

 50. @ Brutus,

  Zimbabwe is Suriname niet. Ik snap absoluut niet waar je heen wilt met je posting. In Zimbabwe vreten ze ook gras. Weet jij hoeveel Zimbabwanen naar Zuid-Afrika zijn gevlucht? Voor hun plezier? Mugabe is zo mogelijk een nog grotere dictator en staatsdief dan Bouterse.


  Maak melding

 51. Ik vroeg mij af hoe een man als Bouterse de verkiezingen heeft kunnen winnen en 4 woorden kwamen bij mij naar boven.
  Paaien, beloftes, chantage en omkoperij.
  Paaien. Bouterse verstaat de kunst om net als Wilders met onderbuikgevoelens van de Surinamers te spelen.
  Beloftes: hij heeft kennelijk mensen/ondernemers beloofd om hun rekening sneller te betalen als ze op hem stemmen.
  Chantage . Hij heeft de mensen/ondernemers kennelijk gezegd dat hij de nota,s niet betaald als ze niet op hem stemmen.
  Reden: Hoe verklaar je anders al die paarse vlaggen op boten en bussen, terwijl wij weten dat deze mensen veel te laat worden betaald.
  En als het bovenstaande niet werkt mensen dan omkopen. Vandaar die ongedekte cheque van ruim 3 miljrd SRD.
  Ik vind het overigens wel een kunst om geld uit te geven wat er in feite niet is..,


  Maak melding

 52. @ John,

  Die kunst verstaat de Surinamer als geen ander. Als er geen geld Is om b.v.een feestje te vieren, wordt het gewoon geleend! Ik jok niet, want ik heb het meegemaakt.


  Maak melding

 53. Parbo:

  “Over 2 jaar is de boel weer op orde, daar ben ik van overtuigd. Daarna gaan we weer voor 5 jaar. Neks no fout. Lang leve Suriname, hup hup hup Bouta.”

  Vuilnisman, kan deze zak ook mee…..?


  Maak melding

 54. Laat je stem horen en vertel wat je wil. Wanneer hij het niet kan keveren zal hij plaats moeten maken. Je kunt ook tot 2018 gaan wachten en hopen dat alles maar gauw veranderd. Of je kunt iemand aanzetten die van wanten weet en dus nsoat hoe je tegenmaatregelen moet nemen.


  Maak melding

 55. Hulde aan de nieuwe Surinaamse helden Curtis Hofwijks, Stefano Biervliet , Bryan Boerleider en alle anderen die opstaan met gevaar voor eigen leven en opkomen voor Suriname en het Surinaamse volk. Ik vraag me af wat Door bouterse heen ging toen hij deze helden hun verhaal hoorde vertellen op TV. 35 jr geleden heeft hij om een relatief veel mindere “zaak” een staatsgreep gepleegd waarbij doden zijn gevallen, gebouwen in Brand gestoken enz… vandaag de dag bagatelliseert hij de reden van de protestactie en noemt de actievoerenden badinerend ” een groepje met bordjes”. Iedereen die de coup geschiedenis van Suriname kent weet dat het de coupplegers allemaal te doen was om een vakbond strijd van onderofficieren. Daarnaast lagen zij overhoop met de toenmalige bevelhebber Elstak. Deze zelfde bouterse die te pas en te onpas roept dat Nederland mensen aanzet is toen zelf Door “Nederland” cq een Nederlandse functionaris( van der valk) opgejut en aangezet om een coup te plegen. Deze functionaris had eerst enkele officieren vh Surinaams leger benaderd om De boel over te nemen. Die hebben geweigerd. Bouterse..die zich tot de dag van vandaag laat beïnvloeden had daar wel oren naar..Hij en de andere coupplegers werden extra geprikkeld toen ze Door Henk Arron voor padvinders eerden uitgemaakt..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.