Persconferentie Bouterse i.v.m. devaluatie

47

President Desi Bouterse (m) heeft zaterdag tijdens een persconferentie gezegd dat de devaluatie van de Surinaamse dollar een onvermijdelijke maatregel was. De Centrale Bank van Suriname kwam middelen te kort om een interventiecampagne voort te zetten, terwijl de wisselkoers op de zwarte markt bleef stijgen. Bouterse werd tijdens de persconferentie geflankeerd door de ministers Joan Dogojo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en Sieglien Burleson van Handel en Industrie aan zijn rechterhand, en vicepresident Ashwin Adhin en Financiënminister Gillmore Hoefdraad aan zijn linkerhand.

Dogojo en Adhin zeggen dat er een sociaal programma zal worden uitgevoerd om de schokken te helpen opvangen voor de zwakkere schouders. Ondertussen doet Hoefdraad alles eraan om de overheidsuitgaven te beperken tot de meest noodzakelijke zaken. Burleson brengt de Economische Controle Dienst in stelling om prijsopdrijving de kop in te drukken.

47 REACTIES

 1. Brief aan de president

  Beste heer.

  Ik wil gebruik maken van deze gelegenheid om u een voorstel te doen namens het Surinamse volk.

  Het zal u sieren en onstervelijk maken als u vandaag nog kenbaar zou maken dat u per direkt de eer aan uw zelf houd en aftreed.. Het is u namelijk niet geluk om het beste van ons geliefde land te maken.. De kennis en kunde hbt u niet dus rot u maar op.

  U bent meer een vloek dan een zegen voor suriname u heb ons nix te bieden.
  Is genoeg geweest op rotten.

  It enigste wat ik u toe wens is heelveel wijsheid want dat is ver te Zoekeb bij u dus go fie en wakka boeng.


  Maak melding

 2. Steeds weer moet ik toch denken aan de “De oude man en de medaille”.Een leuke Afrikaanse vertelling van Ferdinand Oyono.[een aanbeveling]

  Opa D heeft het volk alle rijkdom ontnomen en geeft ze in de plaats daarvan een vangnet.


  Maak melding

 3. Nog steeds bedrog. Het is nooit anders geweest. Maar nu is het heel erg. Trouwens Combe markt eigenaar heeft een tijdje terug groots aangekondigd dat uien en aardappelen prijs stabiel zouden zijn . Komt hij zijn grootspraak na. Uienprijs vanaf het land is op dit moment €0.17 de kilo. Letop exclusief alle transportkosten.

  En zo wordt u bedonderd. Superuni met zijn formule bedondert het volk ook.
  Jammer jammer en nog eens jammer.

  T jee


  Maak melding

 4. Beste mensen

  Ik heb een profiel schets gemaakt aan wat voor eisen ons volgende president zich moet voldoen..

  Die moet een Econoom zijn.
  Moet strategisch en taktisch kunnen handelen.
  Een duidelijke toekomst beeld kunnen schetsen .
  Hij moet getalenteerd zijn en mt de ambitie hebben om Suriname terug op de kaart te doen zetten en op te stoten in de vaart der volkeren.

  Vervolgens mt die een bestuurder zijn en mt oplossing gericht kunnen denken.
  We leven in een muliticulti land dus hij mt ons het gevoel van zaamhorigheid kunnen geven.

  Dat is mijn persoonkijke wens jong Suriname.. ik hou het voor gezien .
  Daaag en eeb hele dikke dikke doei.


  Maak melding

 5. Bouterse blijft maar in monologen kletsen. Wanneer gaat hij eens verantwoording afleggen in het parlement. Wanneer komt hij met een serieus plan om de chaos aan te pakken. Zweer het je nog voor 31/12 staat de koers 1op 6. Nog even we spelen monopoly met Surinaams geld.


  Maak melding

 6. Bouterse blijft maar in monologen kletsen. Wanneer gaat hij eens verantwoording afleggen in het parlement. Wanneer komt hij met een serieus plan om de chaos aan te pakken. Zweer het je nog voor 31/12 staat de koers 1op 6. Nog even we spelen monopoly met Surinaams geld.


  Maak melding

 7. Ivanof Limburg, ik ken maar zeer weinig presidenten die een economische achtergrond hebben. Venetiaan was ook geen econoom, Obama is ook geen econoom,etc. Het gaat erom dat de president een aantal adviseurs, waaronder economen om zich heeft om hem van advies te dienen o.a. op economisch gebied. Deze personen zijn actief op de achtergrond.

  Het geschreeuw van de oppositie in Suriname is niets anders dan politieke chantage van mensen zonder politieke macht. Het hoort eenmaal bij het politiek spel van de oppositie. President Bouterse heeft genoeg economen om zich heen , net als min.president Rutte van Nederland die geschiedenis heeft gestudeerd. Het is geen vuistregel dat een president een econoom moet zijn.


  Maak melding

 8. RobG, je hebt gelijk dat een president geen econoom hoeft te zijn maar ieder weldenkend mens weet dat je geld niet kunt uitgeven als je het niet hebt. Het is een vuistregel dat grondstoffen producten een appeltje voor de dorst hebben als de markt tegenzit. En daar is Bouterse de mist mee in gegaan. Hij heeft het allemaal verbrast. Hij heeft onverantwoorde risico’s genomen oa gouddeals, sociaal contract etc etc. Snap niet waarom je deze president nog verdedigd.


  Maak melding

 9. “Ivanof Limburg, ik ken maar zeer weinig
  presidenten die een economische achtergrond
  hebben. Venetiaan was ook geen econoom,
  Obama is ook geen econoom,etc.”

  VERSCHIL met BOUTA is dat deze presidenten
  WEL kunnen TELLEN !!!

  NDP rekenkunde ; 1 + 1 = 3 , MONNIE DE !

  BOVENDIEN MOETEN GEEN van deze
  PRESIDENTEN HOE DAN OOK,
  TEN KOSTE VAN ALLES, TEN KOSTE VAN
  DE VOLKSBELANGEN, AANBLIJVEN,
  OM DE JAIL TE ONTLOPEN !

  PS : STAATSINKOMSTEN groot X ,
  STAATSUITGAVEN groot X + Y !

  Zelf op de Verhoogde Cleviaschool begrijpen
  de KINDEREN DAT DEZE NDP-DOCTRINE
  ONJUIST IS !


  Maak melding

 10. Koos, een staatsschuld of een begrotingstekort komt in bijna alle landen voor.De staatsschuld kan men in Suriname terugdringen door of te bezuinigen, dus de uitgaven te verminderen, en/of de inkomsten (belastingen) te verhogen. Bij handhaving van een correcte begrotingsdiscipline zal men de staatsschuld in Suriname binnen 1 a 2 twee jaren kunnen terugdringen. “Elk nadeel hen z’n voordeel”. Bij devaluatie van de munt worden ook de overheidsdiensten gesaneerd. Verspilling wordt aangepakt en dat brengt o.a. corruptie aan het licht.

  In de EU dwingt men de lidlanden om een staatsschuld van 3% van het BNP te handhaven. Dat merken we ook in Nederland. Voor overheidsdiensten moet men meer betalen, subsidies worden ingetrokken, de zorg- en huurtoeslag wordt elk jaar minder, de eigen bijdragen voor medicijnen worden fors duurder, kortom de overheid in Nederland is bezig haar staatsschuld af te bouwen en de burgers moeten een bijdrag leveren.


  Maak melding

 11. Beste RobG

  Klop dat de gasten geen econoom zijn maar in hun studie hbbn ze een flink bagage aan economie mee gekregen.

  Je kan economische adviseurs om je heen hbbn die je van advies vr zien maar de president heeft het laaste woord.. Adviseurs kunnen de plank ook mis slaan.

  Maar goed ik is mijn mening.. Mijn profiel schets van de ideale Press van Suriname..


  Maak melding

 12. Venetiaan is geen economen maar petje af voor de job die hij telkens mede dankzij Telting en Hildenberg heeft bewerktstelligd.
  Telkens weer moest de troep, door Bouterse achtergelaten worden opgeruimd.
  Al zou Bouterse de beste economen ter wereld als adviseur ter beschikking hebben, het zou hem toch nooit lukken.
  Zijn mentaliteit laat het niet toe, beslissingen zullen worden overruled omdat hij altijd denkt het toch veel beter te kunnen en te weten.

  Overigens iemand met een graaimentaliteit, een graaiattitude kan nooit en te nimmer een land op een behoorlijke wijze besturen dat heeft hij, Bouterse wederom bewezen.


  Maak melding

 13. Persco noso Stree Lee ?

  BAKBA-WINKRI persconferentie over
  DEVALUATIE, waarbij de persoon met
  de MINSTE KENNIS het hoogste
  woord heeft !
  Wat verwacht u dan ??? NADA !

  Triest is dat in de Bananenrepubliek de
  FUNGEREND WND GOVERNOR van de
  Centrale Bank expliciet ONTBREEKT !

  Daaruit blijkt dat ook deze PION, NIET
  ONAFHANKELIJK ZAL OPEREREN !

  Juist die AFHANKELIJKHEID van Gilmore,
  (de ex-governor CBvS) van hr BOUTA heeft
  gemaakt dat Sranang NU FAILLIET is !

  PS : Expert Desi taki Abra 2 JARI KANDE
  INKOMSTEN O KOME !!!

  A Volk sa njang bana-ba !

  Vangnet o meki, sondro MONNIE !

  Basja Desi, Sraften psa keba, keba
  nanga lee, Lus’a Volk, go Yu passi !


  Maak melding

 14. Even inventariseren wat Boutere heeft gezegd:
  1. Er is monetair gefinancierd. Hij zegt alleen niet dat het om een bedrag van 3 Miljard SRD gaat. Het ophogen van de kasreserves van de banken was dus duidelijk niet voldoende om deze zonde goed te maken.
  2. Er is veel uitgegeven, maar de uitgaven hadden het karakter van een investering. Sorry, ik ben kennelijk kippig want ik heb dit negens kunnen waarnemen. er is wel geld van Staatsolie gebruikt.
  3. Er waren te weinig middelen voor interventie. Ja, als je 3 miljard srd’s ongedekt in omloop brengt heb je zeker 1 miljard US dollars nodig om te intervenieren.
  4. De crisis is over na 2016 omdat staatsolie en newmond vanaf 2016 inkomsten gaan genereren.
  Ik hoop dat ik alle punten heb omdat ik deze punten van diverse fora heb geplukt.

  Mijn opmerkingen.
  Kennelijk heeft onze Bouta nooit gehoord van het economische naijleffect. De meeste economische impulsen, los van de vraag of deze impulsen groot genoeg zijn, hebben een naijleffect van zeker twee jaar. Dit betekent dat je pas in het jaar 2018 de positieve effecten zal merken, onder voorwaarde natuurlijk dat je dit proces niet in negatieve zin mag beinvloeden.
  Bouterse moet de formule MV=PT respecteren. Dit betekent dat hij het overtollig geld, door de monetaire financiering in omloop gebracht en de omloopsnelheid van het geld moet neutraliseren. Hoe? Dat vertel ik lekker niet. Dat moeten zijn duur betaalde adviseurs toch weten. Ook de andere zonden moet hij neutraliseren. Te denken valt aan het weer verhogen van de dekkingsgraad om de waarde van de SRD weer op te krikken naar het oude niveau.
  De deviezenpotten spekken door andere bronnen van de economie aan te boren of op te vijzelen, daar ik op dit moment niet geloof dat de wereldmarktprijzen van goud, olie en bauxiet op korte termijn spectaculair zullen stijgen.


  Maak melding

 15. Hoe vaak bezoek bouterse deze site.. Ik denk dat hij dagelijks effe langs komt kijken. Hopelijk geniet die van de opbouwende kritiek richting hem.. Af en toe word er wel met scherp geschoten maar hoort bij het vaak..
  Als je het goed doet.. Word je de lucht in geprezen… Als je het slecht doet wotd je de grond in gettapt..
  It zij zo.


  Maak melding

 16. Julie lullen, blijf toch lekker in je koude land en lul niet in DAT van ons. We redden het heus wel all n heleboel jaren zonder Jullie. Stelletje land verraders. Redi musu’s en Pieter bazen zijn Jullie. We hebben Julie advises en commentaar niet nodig. Wie tegen de President is, is tegen zichzelf.
  Basta, Stomme zwarte aardappel vreters. Jammer DAT Vincent Van Gogh dood is, want Dan hingen Julie voor het nageslacht met Julie domme koppen in het museum.stelletje verkleurde apen. Wilde eigenlijk in mijn taal schrijven maar ben DAT van Jullie ook machtig, dus ga maar lekker schrijven en vergeet de zorg of de parkeermeters maar even.


  Maak melding

 17. We moeten geen dreig- en intimidatiepresident hebben maar een president met een normale intelligentie. Iemand die een prudent beleid kan voeren en een president die van nature een sober mens is met ambitie om dit land omhoog te tillen. En niet een president die het land in het ravijn laat donderen. Ook niet een president die zich ten koste van het volk zich heeft verrijkt en het Surinaamse volk heeft bestolen. Denk nog aan onze eerlijke Vene met zijn Telting.
  Nee bij deze president is het gebrul omgekeerd evenredig met zijn intelligentie. Hoe harder ze brullen, hoe dommer ze zijn. Genante rijkdom dat paars heeft opgestapeld en heeft geparkeerd op buitenlandse rekeningen.
  Paarsje nog bedankt voor uw goede uitleg. Blijft het doen. Misschien wordt dat de lont van de welbekende kruitvat.


  Maak melding

 18. Ben het met u eens! Hij is een moordenaar.
  Is iedereen de decembermoorden die hij heeft begaan dan al vergeten !? En hij zal als eerste well zijn Eigene zakken vullen.


  Maak melding

 19. Is om te lachen.
  Land gaat naar de verdoemenis en waar zeuren we over?
  Over zwarte piet. We willen wel gratis eten,drinken,muziek,lol maken. Maar werken liever niet. Bepaalde bevolkingsgroepen hangen alleen maar,roven,verkrachten,mensen lastig vallen, Nederlanders beledigen, maar blijven hetzelfde als de brulapen en komen niet verder. Wel zeuren over Chinezen etc….
  Liever suriname onder Nederlandse bewind. 40 jaar onafhankelijkheid heeft het land alleen maar shit gebracht.


  Maak melding

 20. Wie o Wie weet wie de degene is die een winst heeft gemaakt bij de devaluatie?
  100 miljoen lenen bij de CBvS voor devaluatie en binnen 3 dagen terug betalen heeft deze persoon, ik heb geen naam hiervoor maar denk aan een niets ontziende persoon, een winst gerealiseerd van 63 miljoen SRD en tegen een koers van 4 SRD per US $ is dit dan een winst van 15 miljoen US Dollar.


  Maak melding

 21. Deze President stelt morgen wordt het beter. Hij is iets voorzichtiger geworden. Nu is het in 2017 zal het beter gaan, want dan gaat Newmont produceren en zullen de olie prijzen beter worden. DROOMDENKEN heet zulk gedrag. Newmont zal de uitkering van Dividend nog jaren uit stellen tot zeker 2019. Dit omdat hun eerste operationele winst pas eind 2018 zichtbaar kan worden. De president zwetst.


  Maak melding

 22. Bananen republiek

  De President stelt dat de minister van Financieen nog steeds formeel de Governor van de Centrale Bank is.

  WANBELEID in het kwadraat. De kassier met de handen in de Kassa zonder dat iemand optreed.
  Elk parlement zal een dergelijke president naar huis moeten sturen.


  Maak melding

 23. HOEFDRAAD Formeel nog steeds Governor CBvS :

  Inderdaad, CONTROLEERT Gilmore HOEFDRAAD
  ZICHZELF op dit moment, een VERREGAANDE
  VORM VAN BELANGEN-VERSTRENGELING,
  die ELKE STAAT MOET VERMIJDEN !

  De Combinatie van Governor Centrale Bank,
  TEVENS minister Van Financien, moet ten
  allen tijde worden vermeden !

  Er is geen Besluit van de Ministerraad
  gepubliceerd waarbij combinatie van
  beide genoemde funkties expliciet is toegestaan !

  Die toestemming is bij de Bankwet, artikel 22 lid vijf,
  VEREIST, wanneer de Governor TEGELIJKERTIJD
  OOK andere AMBTEN (zoals een ministersambt) wil
  gaan bekeden !

  De belangenverstrengeling is ongewenst omdat
  de Minister van Financien, de Governor,
  AANWIJZINGEN kan geven, die van
  belang zijn voor bijvoorbeeld de stabiliteit van
  onze munt.

  Die aanwijzingsbevoegdheid van de Minister
  van Financien is geregeld in de Bankwet,
  artikel 24 lid 1 !

  Op dit moment moet Gilmore zichzelf Controleren
  en Aanwijzingen geven !

  PS : Dus inderdaad is de Bananen-Republiek
  in place !

  Na het plotseling ingestelde verbod op
  Depot-goederen zullen DWINGENDE
  restricties volgen inzake IMPORTEN,
  het hebben of verhandelen van VREEMDE
  VALUTA, het dwingende opleggen van
  prijzen van goederen en in beslagname
  goederenvoorraden !

  Desi heeft gekozen voor de Chavez-Maduro-
  route voor ONDERDRUKKING !
  ZIE HET DICTATORIALE OPTREDEN VAN
  DE VENEZUELAANSE COMMUNISTEN
  TEGEN DE BEVOLKING !


  Maak melding

 24. @Boy Guardiola,

  Je bent zeker zo boos en jaloers omdat de ptata’s je als postzending hebben teruggestuurd naar Suriname. Jij bent een typisch gevalletje “Return to sender”

  Ik heb nieuws voor je. Hou een enquete in Suriname met de vraag wie zijn Surinaamse paspoort wil omruilen voor een Europese. Suriname/Paramaribo zou dan een spookland/stad worden wegens het economisch en moreel verval en niet vanwege haar ongeëvenaarde beauty.


  Maak melding

 25. D.Bouterse zou het beter doen van af 1980 ,kijk maar hoe hij met de familie regering van ndp, Republiek Suriname bestuurd

  Die adviseurs van ndp zijn alcoholisten, laten zij een reken som van de 6 de klas basis school maken dan zal je de uitkomst zien .

  Dan praat je nog niet over een Wiskunde berekening , indien je een land Bestuurd, moet je in staat zijn zulke zaken kennen .

  IMF en De Wereld bank gaat NDP Adviseren, alleen maar smoesjes vertellen jullie ,daar het geld nu op is .

  Zonder advies van IMF en Wereld Bank had de Regering Nieuw Front van Vene 1.2 miljard USD op centrale bank .

  Hoefdraad komt uit America , hij maakt in vijf jaren als op met de NDP Familie Regering .Hoefdraad ga terug ,en blijf van het GELD af of spaar het weer terug naar 1.2 miljard USD .

  Tel dat van ABRAHAMS de schurk ook bij, dat van DOMPIG en LEENSCHEER onderdrukkers ook bij .

  Jullie zouden het beter doen dan Henk Aron , kijk maar wat voor rommel NDP van Suriname heeft gemaakt .Zelf wandelmars gaat President lopen .

  Limbo srs radio de studio is niet gebouwd door een NDP regering STVS ook niet , met dank van NPS kan je nu in een studio werken .

  Limbo srs studio maak je eigen valse geschiedenis voor NDP en hou de rest buiten . Het woord Racisme had jij uit gevonden tijdens de verkiezing , Zelf ABOP hebben jullie buiten gehouden , een regering die via Studio LIMBO SRS radio samen gesteld is .

  Blijf maar bij FORT Bouterse of FORT Zeelandia met je Adviseur dromen dat Suriname voor uit gaat .

  Al krijg ik Paramaribo gratis, zal ik dat af staan aan de heb zuchtige leiders van NDP en DINO EN MERIBA ook een deel .


  Maak melding

 26. @ jojo,
  Groot gelijk heeft u de verslaafde paarse ezels (economen) en aanhang zijn hiervoor blind.
  Als bouterse een windje laat ongeacht of het stinkt a mang e smeer swietie.


  Maak melding

 27. SRANANG IS RIJK BOI …………… !!
  Brada nanga sisa, wij hebben TWEE
  Centrale Bank-Presidenten !

  De ene, DRUKT HAAR SNOR, die zij volgens
  mij niet eens heeft !

  De andere , Gilmore HOEFDRAAD, DRUKT
  voor MILJARDEN aan ONGEDEKTE SRD-BANK-
  BILJETTEN, OMDAT DE WET HET NOG NIET
  VERBIEDT EN OMDAT HET NIET-STRAFBAAR IS !

  PS : NEKS NO FOUT , BAKA TU YARI INKOMSTE
  O KOME !

  BAKA TU YARI A VOLK SA NJANG BAKA !!!

  TWEE JAAR OP WATER EN BROOD !!
  DESI BEDANKT !!!


  Maak melding

 28. Als men een beetje slim is in Suriname voert men vrije vestiging in voor gepensioneerde Nederlanders en Belgen. Die hebben een vast inkomen, zijn geen bedreiging voor de Surinaamse werkers, en als ze ouder worden dan betaalt de Nederlandse verzekering de verzorging, in harde valuta!
  De Surinaamse overheid kan als voorwaarde stellen dat belasting door de pensionado’s in euro’s betaald wordt.

  Een Nederlander of Belg zal gemiddeld zo’n duizend euro per maand uitgeven. Als er duizend komen dan is dat al een instroom van een miljoen euro’s per maand, ongeveer vijf miljoen Surinaamse dollars, tien dollar per Surinamer, waar men niets voor hoeft te doen. Komen er tienduizend dan is dat honderd dollar per Surinamer per maand.

  Het aantrekkelijke van Suriname is het klimaat en vooral dat men er Nederlands spreekt. Voor ex-Surinamers is het natuurlijk extra aantrekkelijk.

  De Surinaamse schatkist zal er van profiteren alsmede de gewone Surinamer vanwege toenemende werkgelegenheid. Andere landen, bijvoorbeeld Maleisië, hebben al zo iets.


  Maak melding

 29. er is rook rondom die wisseltruc van 100 milj srd .zal er dan toch een vuurtje zijn?
  van begin af al twijfels gehad over die Hoefdraad. heeft hij wel een sur. paspoort?. als governor durfde hij uit schaamte ? niet te devalueren. nu laat hij iemand anders het zaakje opknappen. hij doet soms uitspraken die een econoom niet kan onderbouwen. devalueren doe je niet midden in de nacht om de reden die hij geeft. devaluatie doe je met terugwerkende kracht van minstens enkele maanden. die 2 petten die hij opheeft zijn uniek in de wereld.


  Maak melding

 30. -Ik heb naar het gesprek van Bouterse geluisterd en het volgende is mij opgevallen. Dit zegt hij:::

  =Wij moeten GEEN populistische maatregelen nemen. Een waarschuwing die hij jaren heeft gevoerd.!!!!!!


  Maak melding

 31. Boy Guardiola,

  Volgens mij zitten wij in ons land niet te wachten op mensen, zoals jij.
  Jij kunt niet anders dan schelden in plaats van op inhoud op dit forum een discussie aan te gaan.
  Mensen zoalsjij zijn de oorzaak, dat ons land steeds verder uit elkaar wordt gedreven.


  Maak melding

 32. Dit kan nooit goed aflopen, alle beloftes over herstel ten spijt. Dit leidt onherroepelijk tot rampzalige situaties. Armoede. Hoefdraad is reeds sinds vorig jaar nieuwe biljetten aan het drukken. Onze economie was al sinds toen aan de grond. Het laatste beetje geld is door de NDP gebruikt tijdens de verkiezingen om gif te produceren voor het volk, valse propaganda vol leugens.


  Maak melding

 33. Chocise en ptata,
  Of hoe jullie ook heten mogen. Als jullie elkaar de kou niet gunnen, hoe kunnen jullie ons hier een bestaan toewensen.
  Ik will jullie leeuwebekjes horen wanneer wilders jullie je verdiende loon zal geen. Dan sta je mooi voor aap met je leeuwebek. Dit is geen schelden dit is n profetie. Jullie zijn dan welkom in ons land. Wedden DAT ons Caricom paspoort je beter zal bevallen en DAT Bouterse plotseling een engel voor jullie zal blijken te zijn. Laat de zorg weer even en beef j3 ontwikkeling been eerlijke kans. Ga bv een keer uit de hollandse box en doe het met oud goud, waar je vandaan komt. Ik probeer je Alleen maar uit je frustratie te helpen. Check jezelf even wat je karaat is. Neem goudbad of n wasi en babbel dan verder over opbouw. Laat ontrouw en afbraak varen. Zet n ongekleurde bril op en praat geen Hollanders na.
  Norm jezelf geen Surinamer met n Ned pasp en noem jezelf geen Nederlander als je in Mijn land bent.want DAT fruust je.
  Neem n beslissing kom hier mee betalen, meedoen en meebeslissen of houd je bezig met groningen en wilders. Laat Desi voor ons. Willempie cs find je natuurlijk niet so spanned of heb je daarover geen zeg. Of Ben je brutaal als je daarover begint. Moet je dan de schoenmaker uithangen en zie je dan Desi als je leest. Kom kom je bent Matzeliger niet. Pak Aboutaleb, die is Jullie trouwens voorbij geraced. Is DAT geen goed onderwerp voor Julie; “Sliepen wij toen Abou voorbij kwam?”


  Maak melding

 34. Volgens Ristie Denny R.:
  Precies wat Suriname nodig heeft: You have to give some to receive something. Het voordeel van een devaluatie is dat de eigen producten in het buitenland goedkoper worden. Zo zal het tekort op de handelsbalans verminderen. Suriname komt dus is een betere positie om te produceren en te exporteren. Een gelegenheid die wij moeten benutten.

  Ristie, Ristie,
  Dit geldt alleen als je productie groter is dan de import.
  Daar Suriname niet produceert, alleen goud en hout en olie en de rijst dat is helemaal niks gezien de schaalgrootte, zal deze redenatie niet datgene opleveren wat jij aangeeft qua schaalgrootte.


  Maak melding

 35. Bouterse de economie gaat kapot onder jouw leiding dan ga je over feesten lopen praten.Je moet je schamen als president van het land.Dat is mijn mening dom kop.


  Maak melding

 36. Deze president is niet in staat om in openbare dialoog te treden met medestaanders alsook tegenstaanders. Hij is en blijft een MONOLOOG, die enkel en alleen zijn ideeen anderen wil opdringen. Hij heeft een kliek om zich heen verzameld die enkel en alleen aan zichzelf denken en in openbare gelegenheden pretenderen het goede met het volk voor te hebben, terwijl men achteraf corrupte handelingen en deals aan het sluiten is in het voordeel van zichzelf. Bouterse zou best kunnen weten dat er zulke handelingen plaatsvinden, maar uit vrees dat bij verlies van macht hij in het gevang zal belanden, houdt hij zich van de domme. Hij zal ongetwijfeld heel goede bedoelingen met het land voor hebben, maar de aasgieren die hij om zich heen heeft verzameld, beletten hem om die goede voornemens tot uitvoer te brengen.
  Een heel grote manco van hem is de mindere schoolopleiding die hij genoten heeft (GLO). Hij voelt zich dan ook erg bedreigd als iemand met een betere opleiding critisch is op hetgeen hij gezegd heeft of doet.
  Deze man heeft niet de skills om op een normale manier met iemand in debat te gaan, en hij weet dat ook van zichzelf. Hij zal dan ook in een open debat heel gauw geirriteerd raken en op slinkse wijze met bedreiginen beginnen. Dat is dus de reden dat hij niet in debat duft te gaan en bovendien heeft hij dictaroriale neigingen. Hij verzekerd zich van steun door de sympathisanten om hem heen en is slim genoeg om zoveel als mogelijk anderen naar voren te schuiven en te misbruiken, zodat hij van heel weinig beschuldigd kan worden.
  Kort gezegd : “het is gewoonweg een LAFFAARD”


  Maak melding

 37. Hoezo lafaard??

  Zie me de hele wereld inreizen met mijn eigen SLM. Ben alleen een beetje bang dat ik niet meer naar BrokoBana en naar mijn Broko prenasie terug mag als ik weer uit landig ben. Hoezo laf???


  Maak melding

 38. @Hans van den Broek,

  De NDP is bang dat blanke gepensioneerden economisch actief gaan worden, bedrijfjes gaan starten en de economie gaan domineren. Weg met de macht van de NDP dan, want deze mensen gaan natuurlijk andere partijen ondersteunen. Dus er komt niks van jouw leuke idee terecht.


  Maak melding

 39. Hans van der Broek.
  Dit heb ik al vaker voorgesteld. ik heb zelfs gezegd dat als ik het voor het zeggen had in Suriname,ik die pensionado’s uit Nederland en elders vrijstelling van belasting zou geven indien en voor zover hun pensioenen bancair worden overgemaakt. De voorwaarden die ik stelde was dat Suriname moest zorgen voor betaalbare woningen, goede gezondheidszorg en veiligheid.Ik kijk meer naar deviezen dan naar belastingen, maar daar hadden die domme Surinamers geen oor voor. Laat ze dus bakken in hun eigen wijsheid. Ik heb zelfs rekensommen geponeerd.
  100.000 geremigreerde Surinamers a 12.000 euro’s per jaar leveren Suriname aan deviezen 1.2 miljard euro op. Deze mensen hebben tuinmannen, werksters en verpleegkundigen nodig. U mag zelf gaan uitrekenen hoeveel werkgelegenheid dit zou opleveren.
  Maar ja, Suriname is nog niet rijp voor echte doordenkers. jammer.


  Maak melding

 40. De ontwaarding van de Surinaamse munt zal de druk op de overheidsfinanciën als gevolg van lagere grondstoffenprijzen en hoge pre-electorale uitgaven verlichten. Dat zegt Fitch Ratings in een gisteren uitgegeven verklaring. Een grotere wisselkoersflexibiliteit kan de Surinaamse munt beter in staat stellen om toekomstige externe schokken op te vangen. Maar…het risico van de laatste devaluatie is hoger dan bij voorgaande devaluaties, omdat het land zijn buitenlandse reserves grotendeels heeft opgebruikt.

  De Surinaamse dollar op de parallelle markt werd voorafgaand aan de devaluatie verhandeld voor SRD 4, 25 voor de US$. De internationale reserves zijn meer dan gehalveerd sinds de devaluatie 2011 en zijn blijven afnemen sinds de afgelopen verkiezingen in mei. Reserve liquiditeit zal krap blijven totdat de Merian goudmijn begint met de productie (gepland voor eind 2016) en begint te exporteren, waardoor het land inkomsten kan genereren.


  Maak melding

 41. De surinaamse president moet een volksdienaar zijn. Een MINISTER PRESIDENT. Geen alcohol verslaafde crimineel narcist.

  Dat zou al een hoop schelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.