Regering Suriname laat afspraken met Alcoa schieten

27

PARAMARIBO, 20 nov – De regering wil weer onderhandelen met multinational Alcoa. Dit zei president Desiré Bouterse in een verklaring die is vrijgegeven door het parlement. De kritiek vanuit coalitie en oppositie is aangehoord.

Het overeengekomen memorandum of understanding met Alcoa wordt opgezegd. “Na rijp beraad heeft de regering besloten aan uw geacht college te vragen deze memorandum of understanding bij deze terug te nemen en hiermee de regering de gelegenheid geven te proberen nieuwe onderhandelingen te beginnen met Alcoa”, zei Bouterse tijdens het comité generaal in het parlement.

Het rijp beraad volgde op reacties en regelrechte kritiek op het memorandum. “Dit memorandum of understanding heeft in uw geacht college tot de nodige vragen en discussies geleid. Ik heb bij de behandeling van dit memorandum of understanding aan uw college ook bekendgemaakt dat ik met deskundigen ter zake uit de samenleving ampel van gedachten heb gewisseld”, aldus Bouterse.

27 REACTIES

 1. Ha ha zelfs de doorgaans zo volgzame NDP fractie vindt het onderhandelingsresultaat onder de maat en stuurt de president terug om de onderhandelingen met Alcoa over te doen.
  Wat een afgang voor Bouterse na het ophemelen van de MOU in de jaarrede.


  Maak melding

 2. Alcoa heeft Bouterse in haar pocket. Desi wordt afgescheept met een fles Blue Label en alles blijft bij het oude. Het mes op de keel zetten bij Alcoa heeft weinig zin meer. De paarse regering heeft de Suriname onderhandelings positie verzwakt.

  Buitenlandse investeerders zullen wel 2x nadenken voor dat zij iets beginnen in Suriname.


  Maak melding

 3. Dit soort grappen (ik stel me zo voor dat Alcoa niet bijkomt van het lachen) krijg je wanneer er een president aan het roer staat, die van zichzelf denkt dat hij een vijfsterren Michelin kok is, terwijl zijn scholing alleen toereikend is om ‘poptji patu’ maaltijden te bereiden. Met zo’n president, zelfs al laten we zijn criminele zonen buiten beschouwing, maken we onszelf als land onsterfelijk belachelijk in de wereld.


  Maak melding

 4. Sardjoe, Hoefdraad, Boerenveen en Waaldijk hebben maanden lang met Alcoa onderhandeld met dit als RESULTAAT:

  De zoveelste Verworvenheid van de DeDeBe Administratie!!!

  WAT EEN STELLETJE AMATEURS!!!


  Maak melding

 5. Na anderhalf jaar onderhandelen blijkt een MOU te zijn geproduceerd, die slechts goed is voor de prullebak of als toiletpapier, nou ja, toiletpapier…
  De vraag is, hoeveel U$ dollar zou blijven hangen aan de strijkstok voor de volkspresident en zijn onderhandelaars.


  Maak melding

 6. Wat een soap, Bouta leert het nooit. Met Balast Nedam contractbreuk indertijd, gevolg schadeclaim, nu dit met Alcoa.

  Die grootverdiener allertijden BOEFdraad mogen ze voor mijn part als een crimineel behandelen, kaalplukken en opsluiten.

  Salaris van Jozefzoon. Bosje, Allibux, First lady en domiNEE Meye met twk invorderen.

  Ja, buitenland lacht ons toe ! triest……………..


  Maak melding

 7. Ja we lachen Suribabwe en haar leiders uit. We volgen de banansi tori van de DNA en geliefd volk president ook in Ned. Ik wil niet beroofd en vermoord worden. Dus surisuela ligt links. Voor 699 all in Curaçao ..ticket su 800 zonder ka, wie is gek.


  Maak melding

 8. Het verbaast mij telkens waarom jullie altijd zo negatief zijn. Alles wat Suriname doet, is niet goed in jullie ogen.
  Alles jullie zoveel kennis in huis hebben, waarom gaan jullie niet dan een steentje bijdragen, om Suriname vooruit te brengen?
  Hier gaat het om de beste stuurluien die allemaal aan wal staan.


  Maak melding

 9. @Kwamma
  Beste Kwamma u verbaast zich over negativiteit en dat Suriname het volgens critici nooit goed kan doen.

  Ik kan voor mij zelf stellen dat ik met zeer interessante plannen in oktober 2011 met de minster van NH gesproken heb. Plannen die interessant genoeg waren om de president aan de minister van NH te verzoeken om deze te onderzoeken.
  Plannen die goed genoeg waren om in de jaar rede 2015 aangehaald te worden.
  Ik weet waarom het niet gelukt is en niet zal lukken met de deze regering. Wat mij zelf betreft het heeft genoeg gekost en pijn gedaan. Zolang deze regering maar iets te vertellen heeft is het land voor mij verloren.

  Veel van de critici hebben het zelfde gezien of uit de feiten, gegevens van de CBvS of ander bronnen van de regering heel duidelijk vooraf het falen van deze regering vast gesteld en voorspeld. Ze werden weg gehoond omdat alles zo goed ging. Er is door velen aangegeven dat er consumptief (feesten) geleend werd en niets opgebouwd werd. Alleen voor de buhne werden dingen ondernomen en gestart (ziekenhuis wanica of woningbouwfabriek, etc.). Het vervellende is dat je na de feestelijke start niets meer verneemd van alle mooie beloften.

  Het lijkt mij dat veel critici recht van spreken hebben en genoeg hebben willen doen voor het land.
  Nu zal het land de gif bekker moeten leeg drinken en de mensen met de goede bedoelingen moeten vragen of ze nog een keer iets willen doen.

  Het wordt zaak dat heel wat Surinamers minder eigenwijs worden, leren tegen wat kritiek te kunnen en eens in de spiegel gaan kijken.

  Het land heeft alle potentieel alleen velen willen met niks doen veel verdienen. Echter de kosten en inspanningen gaan altijd voor de baat uit. Het is ondenkbaar dat je in Hotel Crown Plazza in Hoofddrop afdracht voor dat je iets hebt kunnen realiseren of een concreet recht verworven hebt.


  Maak melding

 10. @Kamma Slaper : Niet Sranang, maar DESI FAALT !

  Steentje bijdragen en dictatuur gaan niet samen !

  Opzouten de veroorzakers van het FAILLISSEMENT !

  Daarna inzet van DESKUNDIGE Sranangmangs en
  de juiste NIET-CORUPTE STUURLUI !!!

  PS : Ondro Desi Sranang no habbi STUUR, dat na a problema !


  Maak melding

 11. Speciaal voor Kwamma een positieve noordkoreaanse reactie.

  Het team van internationaal gerenomeerde onderhandelaars samengesteld door onze geliefde president heeft na anderhalf jaar een voortreffelijk onderhandelingsresultaat uit het vuur weten te slepen voor ons geliefd vaderland.

  Het is jammer en volstrekt onterecht dat de gehele assemblee het onderhandelingsresultaat pover en niet te pruimen vindt.
  Deze belediging van de president wordt uiteraard niet getolereerd en alle assemblee leden worden schuldig bevonden aan landverraad en geexecuteerd.


  Maak melding

 12. Schoonzoon Hoefdraad & co hebben niks fout gedaan.
  Ze hebben met Suralco een troefcall toenooi gespeeld.
  Helaas kregen ze elke keer een tegenkap.!


  Maak melding

 13. Misschien kan Meye nu eindelijk iets betekenen voor onze pres. hahahahaaaa hij kan eindelijk laten zien dat hij zijn salaris waard is hahahaaaa. diep en diep triest.


  Maak melding

 14. Waar zijn al die pro-bouta mensen nu???? opvallend stil. ik had gehoopt dat ze hun spaargeld zouden doneren aan DE strateeg. No spang ze zijn aan het collecteren bij de armen hihihiiii.


  Maak melding

 15. Kwamma, niet omdat wij zelf niet aan her roer staan van het land, zijn wij niet in staat om te beoordelen dat de regering Bouterse er niets van bakt. Iedereen binnen de samenleving heeft zijn eigen taak en wanneer iemand zich goed kwijt van zijn taak, dan heeft die persoon het recht de regering kritisch te mogen beoordelen. Alleen personen die hopen dat Bouterse ze, zonder dat ze een poot uitsteken, alles zal geven wat ze op hun verlanglijstje hebben staan, hebben geen kritiek op Bouterse, ze gedragen zich als verstokte gokkers die steeds weer, hoe vaak ze ook verliezen, denken dat ze de volgende keer wel geluk zullen hebben. Al is Bouterse aantoonbaar corrupt, al steelt zijn hele familie openlijk, Kwamma-achtigen hebben toch nooit kritiek op hem omdat ze tegen beter weten in blijven hopen dat Bouterse hun leefomstandigheden eigenhandig zal verbeteren.

  .


  Maak melding

 16. Kwamma, ik laat me helemaal niet beïnvloeden door de waan-ideeën die zijn gaan overheersen in de hoofden van dat groepje. Ze overdrijven bij opbod. De een probeert de ander te overtreffen met leugens, verdachtmakingen, beschuldigingen, achterklap,enz. Met zeer geringe kennis van zaken pretenderen deze quasi deskundigen het beter te weten.

  Net als de oppositie in Suriname denken zij in ‘enge’ zin. Zij denken dat de wereld zich alleen afspeelt op het Surinaams grondgebied en dat de Surinaamse economie niet mede beïnvloed wordt door externe factoren.

  Ik ben van mening dat de regering in Suriname haar best heeft gedaan, maar dat er ook door de regering op sommige gebieden verkeerde inschattingen zijn gemaakt. Van deze fouten leert men.


  Maak melding

 17. beste RobG
  U bent wereld kampioen verdraaien en omdraaien.

  U beschuldigd oppositie en critici van Leugens, Verdachtmakingen, Beschuldigingen en Achterklap. Ik beschouw mij als criticus omdat ik niet tot de oppositie behoor.

  In dat kader herleidt ik informatie uit de daden, de handelingen en de informatie die de regering resp. de formele instanties verstrekken. U noemt het dan verdachtmaking of leugens terwijl u nog nooit een enkel getal heeft weerlegt.

  U schuift iets op door te onderkennen dat de regering op sommige gebieden inschattingsfouten gemaakt heeft. U voegt daar aan toe dat er van doe fouten geleerd wordt.
  Het eerste is zoals gewoonlijk vaag, welke inschattingsfouten en zijn de gevolgen beperkt of desastreus. Dat maakt een heel groot verschil. Laten we een paar gevolgen noteren:
  1) Goud voorraad is verdampt zonder enigerlei verantwoording.
  2) Deviezen voorraad zwaar onder het absolute, zelf verklaarde, minimum zonder verantwoording.
  3) Nationale schuld nu na devaluatie boven de SRD 10.000.000 of wel 250% gestegen.
  4) Schulden Staatsolie zo hoog dat winst nihil geworden is.
  5) Alle beloften en voornemens zijn verdampt.
  6) Vele Miljarden etra inkomsten 2010 t/m 2014 zijn verjubelt zonder resultaat.
  7) Raar concessie beleid en geen handhaving van de mijnbouwwetgeving of wel het missen van miljarden aan inkomsten.
  8) Mislukte projecten Ethanol, Tapajay, Dijken, Bruggen, Woningbouw (fabriek), Voedselschuur, Naschoolse opvang, Ziekenhuizen, Snelweg met flyovers, Diepzeehavens, Schoolboeken, Spoor en weg naar Brazilie, etc., etc.,etc.

  is bij het voor gaande een enkele leugen of verdachtmaking.

  Uit het voorgaande volgt natuurlijk een beschuldiging namelijk wanbeleid.

  Tot slot
  U beweert dat er geleerd wordt van fouten. Dat kunt u alleen stellen indien u in de regering zit.
  In mijn ogen wordt er niets geleerd. zie daar voor de MOU waarover men 1,5 jaar heeft zitten blunderen. De president behandelt het niet in het openbaar maar achter gesloten deuren om te komen tot het verzoek willen jullie (DNA) aub opdragen het ding te verscheuren want dan kan er op nieuw onderhandeld worden.
  Alcoa doet het in de broek van het lachen over dit resultaat.
  Santokhi lacht in het vuistje bij deze verschutting die de president zich zelf aandoet.

  leren kan deze regering niet. Het machtscentrum bevindt zich bij een stelletje oude knarren die meer begrijpen van kadaver discipline dan van deze tijd.


  Maak melding

 18. Ja mang Jojo, jouw verklaring is duidelijk.

  Mooi in grote lijnen.

  Ik wil kleinere details aan toevoegen:
  De ultra milde reprimande voor dhr Gopie ( onmetelijk groot stuk oerwoud ).Bij Front belandde je in het gevang voor een stuk diefijzer, Balesar bijvb.
  Dino’s paspoorten aanvraag, nooit onderzocht.
  Interne bemoeienis door Tigri barba bij bervorderingen en belediging aan het adres van de rechterlijke macht.
  Ramon zijn super dure prive wc en opgepimte auto, het mocht gewoon.
  Toewijzing van bouw fundering van Wanica ziekenhuis aan Dillip Sardjoe, ziekenhuis was trouwens een gift van China, sampsa?
  Plaatsen van uiterst onbekwame mensen op hoge functies, Boerenenveen RVC staatsolie, gros van ministers die ontslagen werden.
  CTU uit de lucht gevallen , zonder wettelijke basis, en blijkt importeur van terreur te zijn.
  Documenten tekenen zonder te weten wat het inhield, pres tekende per ongeluk goedkeuring voor boete betaling onvoltooide brug, met opzet per ongeluk.

  Waar is de regering wel goed in geweest? Show, presentatie, entertainment, en vooral in het uitgeven van geld tot in het einde der dagen.
  Prive budget van kabinet is exponentieel groter dan die van Vene. Vene hield nog geld over aan het einde van de rit.

  Front nam het roer over van een pover en kapot gemaakte Suriname en heeft elke keer stabiliteit weten te creeren. Als gevolg hiervan onstond groei. Verdien capaciteit van Staatsolie was veel lager toen, en de goud deals waren verre van ideaal maar men wist met dat kleine beetje inkomsten beter om te gaan.

  Jullie vergeten dat het NDP was die Staatsolie destijds vooor een appel en een ei wou verkopen aan het buitenland. Het is ze toch gelukt om alsnog Staatsolie uit te knijpen.

  De coup in Suriname heeft voor veel minder dan wat ik geschreven heb in 5 min plaatsgevonden. Ik heb nog zoveel niet vermeld.

  Incompetentie is een NDP keurmerk, en onderhandelen met een gigant als Alcoa ….. ik zeg niks.

  Dus elke keer als RObg iets schrijft dan ervaar ik niks anders dan 1 ding, PROPAGANDA, PROPAGANDA en nogmaals PROPAGANDA. Ndp apparatchick.


  Maak melding

 19. @jojo
  Fantastisch en goed gezien dat parasiet. rob.g. allemaal bullshit zit te verkondigen, dus een echte Surinaamse kampioen in het verdraaien en geen wereld kampioen voor zo’n ellendeling en billele. L.


  Maak melding

 20. Kwamma, en RobG jullie hebben gelijk groooooooooot gelijk alles gaat goed in Suriname neks no fout
  ,maar waarom zijn er zoveel problemen of zijn jullie zo bekrompen om dat te zien.

  Dus Laat Me.


  Maak melding

 21. @ Kwamma,

  De beste stuurlui staan zeer zeker niet aan de wal!!
  Ik als Nedsur geboren in Nederland met een zeer goed lopend bedrijf wil niets liever dan naar Suriname komen.

  Echter moet iedereen zijn of haar schouders eronder moeten zetten. Maar met alle respect, ik ben twee keer kort achter elkaar naar ons mooie Suriname gekomen en ben tot twee keer toe erg teleurgesteld.

  Je kunt niet verwachten dat als je met je armen over elkaar achterover leunend in een stoel gaat zitten zaken voor elkaar komen. No way!!!!!

  Laten we met z`n allen 10 jaar keihard werken zonder onderbreking dan zul je zien hoeveel mooier Suriname kan worden….. ja nog mooier als dat ze nu is!!!!!

  People please wake up and let`s build our country up again!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.