Politieofficieren Suriname ontvangen onderscheiding

19

De president van Suriname Desire Bouterse (l) kijkt toe hoe politietoppers die hij heeft gedecoreerd hun onderscheidingen opgespeld krijgen. Het staatshoofd heeft maandag 36 politieofficieren onderscheiden: Grootofficier in de Ere Orde van de Palm (4), Commandeur in de Ere Orde van de Palm (5), Officier in de Ere Orde van de Palm (7), Ridder in de Ere Orde van de Palm (21).

Tot de decoranten behoren waarnemend korpschef Agnes Daniëls en de voormalige korpschefs Humprey Tjin Liep Shie, Carlo Hunsel, Delano Braam. Braam was niet aanwezig op de ceremonie. De huldigingsceremonie vond plaats in het kader van 120 jaar Korps Politie Suriname, maar maakt ook deel uit van de gebruikelijke lintjesregen aan de vooravond van de viering van Srefidensi. Suriname viert op 25 november 2015 de 40ste jaardag van de republiek.

19 REACTIES

 1. Melvin Bouva, ondervoorzitter van het parlement en lid van NDP weet niet wat de persoonlijke relatie is tussen de president en diens pleegzoon, want de ‘zoon’ is geen inwonende. “Ik vind het jammer voor welke Surinamer dan ook die betrokken is in een dergelijke zaak. Hij vindt het verregaand indien het handelen van de pleegzoon de president persoonlijk aangerekend wordt

  Dan had DDB geen amnestie moeten hebben verleend aan zijn stiefzoon Meriba.
  Hierdoor heeft DDB zich bewust de stiefzoon bevoordeeld t.o.v. andere moordenaars en zou je als Bouva nu niet kunnen zeggen dat je het de president niet persoonlijk aanrekent. Want de president heeft ich persoonlijk ingezet om amnestie aan een moordenaar te verlenen,


  Maak melding

 2. Volgens mij zijn er zo langzamerhand geen lintjes meer, want dit soort foto’s van onderscheiden politiemensen staan om de haverklap op deze site.
  Loopt er nog wel een agent rond, die niet is onderscheiden ?


  Maak melding

 3. Ik zie alleen donkere politie functionarissen, bestaat het korps alleen uit donkere mensen vraag ik me zelf af !!
  Waar zijn de andere etnische groep dan ??
  Zoals de Hindustaan en de Javaan, die worden zeker
  over het hoofd geslagen de Pres.


  Maak melding

 4. Hoe kan dit nu? Dit gedrag verdiend absoluut geen lintje.

  “Ik heb de dood gezien. Ik ben echt ontsnapt aan de dood. De situatie was erg triest.
  “ Zo uit Ricardo Sabajo (24) zich. Sabajo is samen met drie collega’s zondag slachtoffer geworden van politiegeweld in Powakka. De vier contractarbeiders van Staatsolie, zijn onderweg naar huis afgetakeld door minstens acht gewapende mannen.
  De groep daders bestaat uit politiemannen en vermoedelijk veiligheidsmannen van het Kabinet van de President.”
  Bron:dwt 17/11/15

  Afschuwelijk!


  Maak melding

 5. @ John.

  Mi no sabi sang yu dringie,maar het is geen Paé.
  Lees de namen maar onder de foto, maar ja misschien hebben de andere geen ( verdienste verricht bij het korps, en buitendien geen vrienden van de Pres )

  @ Esmerald.

  Het geval R. Sabajo heb ik ook gelezen, inderdaad dat is niet normaal. Ik zie dit als een soort macht misbruik van de de dienders. Misschien hebben gedecoreerden daarvoor de
  lintjes gekregen who knows !!!!


  Maak melding

 6. Wedden dat er boeven tussen zitten!!! wordt vervolgd!!!

  @@Braam was niet aanwezig op de ceremonie.
  Hoe kan een domme koe niet aanwezig zijn? was hij op de crematie van zijn dierbaren? en als het zo is, dan heb ik wel begrip voor!!

  Maar deze de zelfde Bouterse wilde tijdens de decembermoorden de gehele politie apparaat uitschakelen toch, of vergis ik mij hierin??? en nu staat hij daar tussen als een smiecht/Paria

  Nanga Palm wi bing go!


  Maak melding

 7. Suriname is een kleine gemeenschap..het is inmiddels publiek geheim dat Meriba een buiten echtelijk kind is van Bouterse en voor de buitenwereld Door het leven gaat als pleegzoon. Zijn moeder is de zus van minister Moestadja.. Bouterse heeft niet zomaar de woonlasten van Moestadja betaald toen die zogenaamd kras bij kas was nadat hij in het vorig kabinet minister af was..Het is niet te hopen dat de politie uit dankbaarheid voor de lintjes Meriba met zijden handschoenen gaan aanpakken..Hij moet deze keer echt brommen en nooit gratie krijgen of vervroegd in vrijheid gesteld worden..Ik weet dat een ieder onschuldig is totdat het tegendeel is bewezen, maar Meriba is recidivist en de wijze van geweld op die bewuste dag vd beroving in Noord komt sterk overeen met zijn modus operandi.


  Maak melding

 8. =Is lintjes spelden een echte Surinaamse traditie zoals Bouterse dit vertelt heeft???Ik weet het niet.

  =Typisch Surinaams::::::Ik ben bang dat die SRD 1,8 miljoen die is uitgetrokken voor 40 jaar onafhankelijkheid naar een kleine groep zal gaan.
  Sommige Surinamers zijn altijd LAAT met hun zogenaamde beleid::::een stukje tekst,,,,

  ==PARAMARIBO – De voorbereidingen voor de landelijke onafhankelijkheidsviering verlopen volgens de districtscommissarissen moeizaam. Met nog een week te gaan hebben ze nog geen cent ontvangen voor voorgenomen activiteiten. Ze hopen nog deze week het geld te krijgen, anders zullen de geplande activiteiten niet doorgaan. Per district zijn bedragen begroot van tussen de SRD 50.000 en SRD 100.000.

  -Wat een lachertje toch mensen!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.