Dertig dagen extra cel voor pleegzoon Bouterse

27

PARAMARIBO, 18 nov – Romano Meriba, pleegzoon van Desi Bouterse, moet nog dertig dagen extra brommen. Dit heeft de rechter-commissaris beslist. Volgens de magistraat is de aanhouding wegens betrokkenheid bij een roofoverval rechtmatig. Eerder had het OM al om verlenging gevraagd.

Het OM besliste hiertoe na een bezoek van officier van justitie Duncan Nanhoe aan Meriba in het cellenhuis. Ook de andere verdachten van de roofoverval werden bezocht. Doorgaans worden verdachten onder politiebegeleiding voorgeleid bij de officier van justitie. Nanhoe zegt tegenover de Times of Suriname dat hij bewust zelf de verdachten bezocht. Zo is voorkomen dat een groot aantal politieagenten moest worden ingezet.

Op één na blijven alle verdachten vast. Eerder is een man vrijgelaten, die niets met de overval te maken bleek te hebben. Hij was thuis bij een verdachte aangetroffen. Het contact tussen de verdachten en hun advocaten is beperkt. Volgens Nanhoe is dit om ‘bewijsvertroebeling’ te voorkomen. Kort na de overval werden twee rovers gedood door politiekogels. Twee agenten en twee verdachten raakten gewond.

27 REACTIES

 1. Weet je wat voor motto de pleegvader heeft? ” Wie zoekt die vindt “. Met andere woorden wie, om problemen solliciteert zal die ook krijgen.Dit geldt ook voor zijn zoon en pleegzoon.


  Maak melding

 2. @ Rob G.,

  Dit zegt veel over het ‘vadergevoel’ van Bouterse senior. Hij begrijpt blijkbaar niet dat hij als opvoeder een voorbeeldfunctie diende te vervullen. Maar inderdaad, waar je mee omgaat wordt je mee besmet.


  Maak melding

 3. Jajaja, met een krabje achter het oor. Wat kan men verwachten? Niet veel, alleen paarse trammelant wat komen gaat. Soso paarse ka vol leugens. Voor men het weet is deze paarse rover weer op vrije voeten. Zie het zo, als zijn stiefpa I’m Nasty, de lijder van de misdaadstaat dat is, hij idemdito of niet? Het verwordt met de dag paars misdadiger, maar ook paars armer in verworden misdaadstaat Suriboutababwe. Hihi. Neks no fout met onschuldige moordenaars, drugsbonzen en rovers toch?Ook is neks no fout met zoon en stiefzoon, want………ze zijn als hun opvoeder, misdadiger, neks no fout. Soso lobi baas en de paarse wijze van beleid en regeren. Jajaja, wiens we ka, baas na lijdsman in dit alles. Soso paarse misdadige ka e go kong moro dee nanga dee. Als onkruid zal de misdaad op de paarse wijze welig tieren. Soso lobi misdaad, kijk na baas en zijn rijk geworden paarse rovers, ze lopen vrij en blij rond en worden ook nog aanbeden door oliedomme paarse stommelingen. Hahahahahaha


  Maak melding

 4. Wat zegt het van jou als vader, opvoeder, als niet één maar wel twee van je zonen crimineel gedrag vertonen?

  Zoals mijn oma altijd tegen me zei: “Nee mijn kind, het is niet God die straft, het is Het Kwaad dat zichzelf straft!


  Maak melding

 5. Het is inmiddels publiek geheim in Suriname dat Meriba niet gewoon een pleegzoon van bouterse is, maar zijn biologische buiten echtelijk kind..Zijn moeder is een zus van minister Moestadja. Bouterse heeft zijn criminele genen overgedragen aan zijn beide zoons.Ik weet niet wat deze man moet bewegen om de eer aan zichzelf te houden. Schaamteloos als hij is gaat hij doodgewoon hoogstpersoonlijk collegae vd politiemannen die zijn zoon samen met andere rovers heeft proberen te vermoorden, lintjes omhangen I.v.m. 40 jr onafhankelijkheid. Nu kijken wanneer pappie zijn zoon weer gratie verleend.


  Maak melding

 6. @ Manu,

  Niet alleen op 8 december. In de daaropvolgende jaren is hij ook verantwoordelijk geweest voor de dood van ruim 400 onschuldige landgenoten. Vergeet dat vooral ook niet!


  Maak melding

 7. Blaka bakra, er zijn ook grenzen aan de bemoeienis van ouders m.b.t. hun kinderen. In Nederland komt het zelfs voor dat het ouders wordt verboden om nog te bemoeien in het leven van hun volwassen kinderen.Sommige kinderen krijgen het soms zo erg benauwd van dat zelfs de rechter aan te pas moet komen. Zodra het kind volgens de wet volwassen is en het kind wil niet meer luisteren naar de adviezen van de ouders, is het verantwoordelijk voor haar eigen daden. Als het dan fout gaat moet men de ouders geen verwijten maken.


  Maak melding

 8. Die @RobG mi boi.
  Die voelt zich altyd aangesproken en springt altyd direct in de verdediging door altyd NEDERLAND er by te betrekken.
  Hy verwoord het keurig hoe t in Nederland aan toe gaat,omdat t hem zo uitkomt.
  Jonge jongr


  Maak melding

 9. Die 2 zonen zijn crimineel omdat zij het gedrag van pappie willen imiteren en baas boven baas willen zijn. Ze zijn verder ook beschermd geweest door hun vader in het criminele milieu die zij bewandelde. Ze voelden zich oppermachtig en zijn met moorden weggekomen. En trouwens een banenboom brengt bananen voort. Zo ook een crimineel. Die brengt crimineeltjes voort. En dan papie willen na-apen en proberen te evenaren. Papie trekt straks nog een blikje amnestie open. Of we worden geconfronteerd met blinde muren – zwijgende getuigen.


  Maak melding

 10. @Rob G
  Crimineel gedrag kan o.a. als oorzaak hebben:

  – genetische factoren
  – opvoedingsfouten
  – een neurologische aandoening
  – zwakke gezinsstructuur, ingewikkelde thuissituatie
  – traumatische jeugdervaringen

  Ouders zijn na het 18de jaar niet meer verantwoordelijk voor de daden van hun kind. Dat zegt de wet.
  Desondanks zijn zij in sommige gevallen toch de oorzaak van het criminele gedrag van hun kind. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat het bij beide zonen van de president het geval is omdat hun vader zelf crimineel is.


  Maak melding

 11. @ Blaka bakra, ben inderdaad in gebreke gebleven die andere moorden die jij vermelde aan tegeven, waardoor het alleen nog meer aangeeft, hoe deze massamoordenaar dankzij mensenrechtenschenders en grondwetrechtenschenders zoals Panka, Missikaba, opa Bouva, Katrijntje Simons, en nog meer van die paarse ratten, buiten schot kon blijven door middel van een omstreden amnestiewet.
  Verder is een gedeelte van het volk mede verantwoordelijk dat een moordenaar president kon worden.


  Maak melding

 12. ik probeer het te begrijpen ,maar het gaat mijn pet te boven . kijk maar , straks loopt die rover vrij buiten -wegens gebrek aan bewijs en – vormfouten . Corrupte benden ,die schaamteloos rijker en rijker wordt


  Maak melding

 13. De directeur van het Kabinet van de President, Eugène van der San, zegt dat er normen zijn voor de gratieverlening.

  Zeker heeft Meriba zich goed gedragen en het gestolen geld nog steeds niet terug betaald.
  Aha dit zijn de normen:
  Recidivist
  Moordenaar
  1 jaar uitzitten van de 10 jaar
  Stiefvader is president


  Maak melding

 14. Zo! Die heeft tenminste zijn beloofde Gouden kerst.

  Vraag aan RobG(elderland), want daar woont deze
  Man/Vrouw;

  Wie heeft amnestie gegeven aan een moordenaar en
  tevens “Pleeg”zoon? Zodat wij als samenleving wederom
  in gevaar gebracht zijn?!


  Maak melding

 15. Lees en huiver, dit is dan de beloofde Gouden kerst namens
  de Nationale Debiele Personen.

  “VIER SLACHTOFFERS VAN POLITIEGEWELD
  17/11/2015 22:02 – Van onze redactie
  Het moment waarop Ricardo Sabajo wordt afgevoerd naar de SEH. Zijn rechterarm is kapot en hij heeft een kapwond aan zijn heup.
  Het moment waarop Ricardo Sabajo wordt afgevoerd naar de SEH. Zijn rechterarm is kapot en hij heeft een kapwond aan zijn heup. Foto: Facebookpagina Princess Channy
  PARAMARIBO – “Ik heb de dood gezien. Ik ben echt ontsnapt aan de dood. De situatie was erg triest.” Zo uit Ricardo Sabajo (24) zich. Sabajo is samen met drie collega’s zondag slachtoffer geworden van politiegeweld in Powakka. De vier contractarbeiders van Staatsolie, zijn onderweg naar huis afgetakeld door minstens acht gewapende mannen. De groep daders bestaat uit politiemannen en vermoedelijk veiligheidsmannen van het Kabinet van de President.

  De verwondingen als gevolg van het hardhandig politieoptreden zijn duidelijk zichtbaar en spreken boekdelen. Een kapot geslagen arm, een kapwond in de linkerheup en schaafwonden zijn de stille getuigen van de ernstige mishandeling. Sabajo en Cercinio Biswane (20) zijn ter verpleging in het Academisch Ziekenhuis opgenomen. Biswane kan niet opstaan en daardoor ook niet lopen. Hij klaagt van ernstige pijnen op diverse plekken in zijn lichaam. Orpheo Sabajo is maandag ontslagen uit het ziekenhuis met kneuzingen en twee gapende kapwonden aan zijn hoofd, terwijl Roël Sabajo na behandeling bij de Spoedeisende Hulp heengezonden is met kneuzingen en ook een gapende kapwond aan zijn hoofd.

  Zondagavond zijn de slachtoffers op weg naar huis overrompeld door enkele onbekenden. Er kwam plotseling een voertuig met ‘verblindend’ licht vanuit de tegenovergestelde richting hen tegemoet. De jongemannen riepen de bestuurder toe om het licht te dempen, maar dat bleek niet in goede aarde te zijn gevallen. Sabajo zegt dat de auto toen stopte, waarna drie gewapende heren uitstapten en hen te lijf gingen. Een had een knuppel bij zich waarmee hij zonder aarzelen de heren bewerkte. “Sommigen hielden ons vast zodat anderen ons konden mishandelen”, zegt Sabajo. “Ik weet niet hoe ik me heb losgerukt en ben beland bij de dorpelingen.” De publiciteitsdienst van de politie bevestigt dat een dergelijk voorval zich heeft voorgedaan, maar wenst geen details prijs te geven.

  Bron:
  DWTonline


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.