Toekomstige Surinaamse korpschef lust geen rotte appels

12

PARAMARIBO, 17 nov – Aankomend politiebaas Agnes Daniël zal een zero tolerance beleid voeren als het gaat om rotte appels. Agenten die een scheve schaats rijden hoeven niet te rekenen op de mantel der liefde. Discipline en integriteit voeren de boventoon.

Politieagenten behoren zich er sowieso van bewust te zijn dat er wat zwaait bij fout gedrag. “Als organisatie zijn wij heel erg aan de gang met discipline en integriteit van de medewerkers. Als zich integriteitschendingen voordoen, corrigeren wij die op de geëigende wijze. Plichtverzuimen die strafrechtelijk van aard zijn, gaan de procedure in bij de procureur-generaal”, zegt Daniël tegenover de Times of Suriname.

De nieuwe korpschef zal binnenkort worden aangesteld. Daniël was al nummer twee na de inmiddels vertrokken korpschef Humphrey Tjin Liep Shie. Ze wordt de eerste vrouwelijke korpschef in de geschiedenis van het Korps Politie Suriname. Ze belooft minstens even streng de vinger aan de pols te houden als haar voorganger. “Waar mensen over de schreef gaan, zullen we corrigeren, we zullen niets wegmoffelen.”


12 REACTIES

 1. Er waren al wat rotte appels bij de polizei in su. maar sinds het aantreden van de corrupte regering dibrie bouterse en lover boy Dino is het aantal gaan verviervoudigen.
  Ik hoop van harte dat deze mevrouw de ballen heeft om dit fenomeen binnen de polizei weg te vagen wat erg moeizaam zal gaan.


  Maak melding

 2. Tot dat het eigen familie betreft. Neefje, nichtje, of een Meriba of Dinootje. Of dat er andere belangen in het spel zijn. Geld, relaties, machtsverhoudingen, Baas, etc. etc. Dan zingen de vogels in Suriname een ander liedje. Allemaal mooi gepraat. Weet: holle vaten hebben altijd het harst geklonken. Zie onze Dora. Niks gehoord over Meriba. Muisstil. Poeslief.


  Maak melding

 3. Bij een weg controle aan de van ’t Hogerhuysstraat heeft de politie van het Bureau Nieuwe Haven zondag drie illegalen aangehouden.

  Aha dit is een druppel om een bosbrand te blussen. Het is bekend dat er wellicht wel 20.000 illegale en legale Brazilianen leven in Suriname. En de politie weet ze niet te vinden?
  De politie weet wel de weg naar de sex huizen te vinden waar heel veel Braziliaantjes hun diensten aanbieden waar de politie bij uitstek gretig gebruik van maken.


  Maak melding

 4. Volgens mij heb ik dit verhaal al eens eerder gehoord en gelezen en het resultaat was, dat er niets is veranderd.
  Kortom: oude wijn in een nieuwe zak.


  Maak melding

 5. Dat zeiden al die voorgangers ook en kwam er naar voren?? de zelfde potnatten!!

  Wat heeft Humphry Tjietjebier gedaan??? nottie, nada!! soso pak pak pak-kaaaak!!

  @@ Cochise! ik heb het vaker gehoord!! oude wijn in een lege zak waar gaten in zat!! Boro zakka!!


  Maak melding

 6. En toch zullen enkele zonen van Hermandad besmet raken met het paarse misdaadvirus. Ze verworden net als de lijder van de misdaadstaat………misdaadadviseur of misdaadmedewerker. Hihi


  Maak melding

 7. @utopia,juist ja waarom is het muisstil by dora.
  Hoezo rotte appels verwyderen uit KPS.
  Laat my niet lachu.
  De burger is de LUL en de witteboorden gaan vrolyk verder.
  Geef myn portie maar aan fikie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.