Mars tegen mishandeling en misbruik van kinderen

12

Bijna 1.300 schoolkinderen hebben zaterdag, in aanloop naar een kindersymposium volgende week, meegelopen met een mars door Paramaribo tegen mishandeling en seksueel misbruik van kinderen. De mars is voor de derde keer georganiseerd door het Bureau Externe Stage & Trainingen in verband met de Internationale dag van Kinderrechten. Het doel is om kinderen in Suriname bewuster te maken van hun rechten, hoe gebruik te maken daarvan en hoe hulp te zoeken als het ooit nodig mocht zijn.


12 REACTIES

 1. ” Wie zo’n Kind met open armen ontvangt,uit Liefde voor MIJ, Ontvangt MIJ, Maar als iemand een van deze eenvoudige die in MIJ geloven,op het slechte Pad brengt,zou het beter voor hem zijn dat hij met een Zware Molen Steen om zijn Nek in de Zee werd Gegooid ” Mattheüs 18 : 5 – 9 .


  Maak melding

 2. Begin de kinderen te leren dat zij voor een mobieltje of iets dergelijks geen horizontale diensten moeten leveren. Hebzucht van kinderen is ook een oorzaak van kindermisbruik.


  Maak melding

 3. @ Koos

  Dat is en al jaren zo geweest, de meeste kinderen worden verwekt na een one night stand.

  Ik ben zo wie zo tegen kinder misbruikt, en zou daar als het nodig is heel keihard optreden tegen plegers van deze mensen !!!!

  @ John.

  Ben totaal niet met je eens :

  Oké iedereen mag denken wat hij /zij wil, maar jou opvatting is de mijne niet.
  Men moet kinderen niks aanbieden om hem/ haar tussen de laken te krijgen, gewoon afblijven van kinderen.

  Ik ben geen geweldenaar ;
  Maar ik zou niet weten wat met de dader zou gebeuren als één van mijn kinderen, verkracht zou worden !!!

  Meer wil ik niet kwijt ;

  Pedo´s, dienen opgeruimd te worden en Castreren.
  Na mi takki, en dat na mi mening.

  Jacko.


  Maak melding

 4. Kindermisbruik is kennelijk niet alleen het monopolie van NL misbruikers, zoals sommigen hier het willen doen voorkomen. In Suriname schijnt men er ook goed mee uit de voeten te kunnen. Shame on you.


  Maak melding

 5. Als er sociaal-maatschappelijke of andere poblemen boven komen drijven, gaan we een WANDELMARS organiseren!
  Nee, leg de problemen op de bordjes van de verantwoordelijke ministeries!


  Maak melding

 6. De virussen van Babylon zijn overal naar toe gegaan, ook in swiet Sranang,omdat er geen gerechtigheid hier op aarde is,vrees men de toorn van de ALMACHTIGE niet,bij Wie geen aanzien des persoon is en zijn straf niet ontloopt in de Eeuwige Hell,als de persoon volhard in zijn onreine wandel en handel te beginnen in de kerk en daar buiten. Matteüs 18:8-9


  Maak melding

 7. @ Get a Life,

  Ik werk bij de Surinaamse media en ik word misselijk van alle berichten over kindermishandeling cq. seksueel misbruik van hele jonge kinderen die ik dagelijks op mijn bureau krijg. Ik denk dat Suriname in de top-3 staat van landen waar dit ‘fenomeen’ het meeste voorkomt. Winnen ze eindelijk eens een keer een prijs! Om oprecht trots op te wezen. NOT!


  Maak melding

 8. Blaka Bakra, ik schrik van uw reactie. Dat kindermisbruik overal voorkomt, lijkt mij evident maar dat het in Suriname volgens u zo ernstig is daar had ik geen voorstelling van. Ik hoop van harte dat de hulpverlening aan de slachtoffers adequaat is maar ik heb zo mijn twijfels.


  Maak melding

 9. @ Get a Life,

  Ik zou mijn posting willen ‘opfleuren’ met een aantal voorbeelden, maar dat zou de schrik alleen nog maar erger maken. Als je eens tijd hebt, kijk eens op de nieuwssites van Surinaamse kranten en internetmedia.


  Maak melding

 10. @ Get a Life,

  De opvang, begeleiding en bescherming is er wel in Suriname, maar op een dermate kleine schaal dat er nauwelijks resultaten zichtbaar zijn. Bovendien is er – soms terecht – nauwelijks sprake van transparantie. De zaken liggen soms heel gevoelig, zoals je zult begrijpen. Bovendien speelt cultuur ook een grote rol.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.