Illegale goudwinning in gebied Iamgold ongestoord verder

15

PARAMARIBO, 16 nov – Alsof er nooit een ultimatum was, zo ongestoord gaat de illegale goudwinning door in het wingebied van multinational Iamgold. Het ultimatum dat dochterbedrijf Rosebel Goldmines de regering stelde is verlopen. Maar van acties of aanpak is er geen spoor.

Vanuit kringen rondom president Desiré Bouterse wordt formeel geen reactie gegeven. De commissie Ordening Goudsector Suriname, OGS, heeft af te wachten. “Wij hebben al ruim een jaar een plan om de operatie uit te voeren en staan altijd klaar. Maar we zijn slechts een werkarm van de regering. De opdracht moet van hogerhand komen”, zegt OGS-voorzitter Gerold Dompig tegenover de Ware Tijd.

Rosebel Goldmines vindt dat de honderden goudzoekers op haar concessie moeten vertrekken. Het betreft leden van omliggende leefgemeenschappen. Ondanks afspraken blijft het illegaal mijnen doorgaan. Het bedrijf zegt verliezen te lijden en dreigt met een miljoenenclaim. Rosebel Goldmines wil minstens een ontruimingsplan zien. Over het illegaal mijnen wordt al jaren geklaagd. De goudzoekers zeggen geen alternatief te hebben.

15 REACTIES

 1. Niets nieuws dus, illegaal gedrag en criminaliteit worden door de huidige regering niet aangepakt maar gewoon gedoogd, wat wil je ook met een moordenaar een drugscrimineel als president die van een heleboel duistere praktijken indirect beter van wordt, naast het kapitaal wat hij op gelegaliseerde maar dubieuze manier van de Surinaamse bevolking rooft


  Maak melding

 2. Het ziet er naar uit dat na een overtuigende start mevrouw Silos en de heer Dodson zichzelf voor bij gelopen zijn en vast zitten in het web van de het Kabinet van de President.

  Heeft de president in februari 2014 geen harde afspraken gemaakt. Is er geen nieuwe locatie aangewezen en is er geen weg aangelegd.

  Wie houd wie voor de gek.

  Wie denkt dat er nog een buitenlandse ondernemer iets gaat doen in Suriname zolang deze President alles naar de knoppen laat gaan.


  Maak melding

 3. Ik heb de illegale goudzoekers voorgedragen bij opa D,om hun als collectief op te nemen in de orde van de Palm.
  Voor hun ijver en inzet tot vernietiging van het land hebben ze enige erkenning verdiend.


  Maak melding

 4. ja he, wat is dat voor economie of beleid? alles mag, als je maar niet aan desie komt. dus snij om de desie heen. dat is toch geen beleid voeren? dat is persoonsverheerlijking.


  Maak melding

 5. Opa D en papa D en oom D en neef D hebben plannen om de hardwerkende porknokkers in te zetten om IAM GOLD over te nemen en zelfstandig alle goud op te halen en deze af te dragen aan de regering ter ontplooiing en Suriname tot een tweede Dubai op de wereldkaart te zetten.


  Maak melding

 6. Natuurlijk worden er geen acties ondernomen, omdat regerings- en Assemble-leden tot over hun oren in de illegale goudhandel zitten.
  Een en een is twee, daarvoor hoef je geen hogere wiskunde te hebben gestudeerd.


  Maak melding

 7. En net zolang als baas en zijn stinkend rijk corrupt geworden trawanten het paars beleid uitmaken, zal ook de vernieting van de natuur voortgang vinden door zijn vele oliedomme aanhangers begaan.


  Maak melding

 8. En wat doet die veelgeprezen Ordening Goudsector van die omhoog gevallen Arubaanse politieagent Dompig? Geen moer hebben ze gedaan en bereikt. Schandelijke rovers zijn het, van hoog tot laag!


  Maak melding

 9. =Zie maar wie zich aan de wetten en regels houden.
  Het zijn juist deze mensen die het hards roepen dat niemand naar ze omkijk als de nood toeslaat.

  =Het land vernietigen,
  =Geen doel voor ogen hebben
  =Laks aan de regels

  -Waar is Pokie????

  -Ik hoop ook dat de personen die dit doen ook de eerste zullen zijn die op het water zullen drijven richting de zee als die dam afbreekt.


  Maak melding

 10. Kijk dat bedoel ik er is geld genoeg in het land….
  met een goed bedrijfsplan en betrouwbare mensen aan het roer is de Surinaamse economie binnen een paar jaar weer een beetje op nivo.

  Maar zolang corruptie de boventoom voert gaat he keihard achteruit!!!!

  Surinamers wordt toch een wakker!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.