zondag, februari 25, 2024
HomeFotoSalaris 'spookambtenaren' Suriname stopgezet

Salaris ‘spookambtenaren’ Suriname stopgezet

-

Does Travel & Cadushi Tours

Minister Edgar Andre Dikan van Regionale Ontwikkeling geeft een toelichting op zijn opdracht tot stopzetting van het salaris van vijftig ‘spookambtenaren’. Na zijn aantreden als bewindsman liet hij het ministerie doorlichten waardoor tientallen mensen verdeeld over verschillende afdelingen en districten in beeld kwamen, die jarenlang niet aan het werk verschijnen, maar salaris ontvingen. Hij liet hen oproepen om aan het werk te verschijnen. De mensen van wie de uitbetaling van salarissen nu is stopgezet, zouden herhaalde oproepen hebben genegeerd. Dikan zegt dat ze alsnog de gelegenheid hebben zich te verweren.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

17 REACTIES
 1. @ Juist Ramon,

  Wat is dit voor gelul? Je komt niet op je werk en je krijgt toch betaald? En dan nog de gelegenheid hebben je te verweren? Als ik één dag zonder het te melden wegblijf van mijn werk word ik onmiddellijk ontslagen! Opzouten dat rapalje.


  Maak melding
 2. Dikan zou wel eens van een koude kermis thuis kunnen komen.
  Ik heb wel meer ministers grote woorden horen gebruiken die ze bij nader inzien moesten terugnemen.

  Laat Dikan de hoge ambtenaren die vanwege “veranderde beleidsinzichten” thuis zitten aanpakken en niet bij de kleine man die door politieke partijen zijn misleid (a vote for a job).


  Maak melding
 3. Waar kan ik solliciteren om aan zo´n baantje te komen ??
  Het is toch te gek voor woorden, daarom is het land naar de
  klootten !! @ Barnie en @ Ramon hebben bij deze gelijk.


  Maak melding
 4. Zie de halfslachtige reacties van de politiek (Hooghart en Jogi) nu moet men plotseling zorgvuldigheid betrachten en de tradities in ere houden.
  Net als of men niet altijd zorgvuldig moet zijn als er maatschappelijke of persoonlijke belangen in het spel zijn.

  Indien iemand al jaren niet verschijnt op diens werk en er geen reden voor is lijkt het mij duidelijk na de eerste aanzegging betaling stopen wegens onrechtmatige afwezigheid.
  Zij die buiten functie gesteld zijn en dat niet adequaat aangevochten hebben en daar mee een formele afwikkeling bedongen hebben kunnen allemaal qua werkrelatie beeindigd worden. Het is slechts zaak de juridische formaliteiten goed na te leven.
  Alle vergoedingen en faciliteiten die bij het uit oefenen van een functie behoren behoeven niet meer verleend te worden indien men thuis zit dan wel allang iets anders is gaan doen.

  Ofwel een oproep aan alle ministers richt een taskforce op die iedereen die salaris ontvangt en daarvoor geen werk verrichten of geen volwaardig werk verrichten (zoals raadsadviseurs die ook in de DNA zitten) te identificeren en met hun tot een settlement te komen dat bedoeld is de relatie te beeindigen.


  Maak melding
 5. Spookambtenaren, spookministeries, spookministers spooksalarissen, spookregering, spookbewind, spookSuriname.
  En het spook dat regeert heet: Cor Ruptie
  Je ziet hem niet maar je voelt hem wel in je portemonnee.
  Wat hij nu doet is spookgeld persen. Mooie spiksplinternieuwe gladgestreken biljetten die niet gedekt zijn. Spookbiljetten!!


  Maak melding
 6. Als Dikan nog meer blijk wil geven van dadendrang i.p.v. het oh zo gebruikelijke Surinaamse veel praten maar ‘nietszeggerij’, dan stuurt hij minstens een kwart van de ambtenaren naar huis, met de gelden die daar mee uitgespaard worden kunnen dan de boeken en het busvervoer voor de (school)kinderen betaald worden. Investeren in de jeugd en toekomst i.p.v. de overbodige stemvee ndp’ers te faciliteren.

  zal wel een utopie zijn gezien de laatste opmerking van Dikan dat er nog een keer de mogelijkheid is om in verweer te gaan.


  Maak melding
 7. Onder hen bevinden zich vele paarse aanhangers. Enkelen van hen verworden als hun lijder, misdadiger. Misdaad loont in misdaadstaat Suribabwe. Kijk noh 2010-2015 hebt baas en paarse boefe huis gehoude in staatskas, enne nu er geen geld meer is da ga we het ook voele in onse zakke, maar voor het beroven van de staatskas krijge ze geen straf noh….we hebt op gestemd…hij hebt gejokt dat er geld is in overvloed. Hahahahaa, paarse ezels en ezelinnen zijn er heel veel in het land. Ze zullen de rijke paarse dictatoriale familie van baas dragen. Met z’n allen zullen ze moeten bijdragen in de staatskas voor baas, hihi de opbouw van de paarse misdaadstaat. Hihi Voor baas en zijn Boeve Hoefje is er geen probleem. Hihi Die zetten de paarse geldmachine aan. Hihi Na soso ka. Jullie wille meer geld noh..wel jullie krijgen het ook hoor paarse paria’s, pas uit de geldmachine van baas en zijn Hoefje. HahahaWahahahahahahahaha


  Maak melding
 8. Allemaal theorie,ik ben surinamer ik weet waarover ik het heb.
  Dit is niet de eerste keer dat er geroepen wordt dat spook ambtenaren gekort gaan worden .so so bar voroe.
  Ik zou liever zien dat er duizenden ambtenaren worden afgevloeid omdat deze mensen een verlies post zijn voor het land.het kan niet zo zijn dat mensen in dienst worden genomen omdat ze gelieerd zijn aan een politieke partij. Dit zijn gezwellen die moet worden uit geroeit door alle politieke partijen .de grootste werkgever van mijn land is de staat, hoe kan dat .worden jullie wakker .


  Maak melding
 9. De ten onrechte betaalde gelden terug vorderen en de laan uitsturen.

  Nu moeten de Surinamers begrijpen ook mede waarom de staatskas geen geld meer heeft! Dit is in mijn ogen een topje van de Juliana gebergte!! er zijn zo nog tientallen duizenden die ook nog doorbetaald krijgen. Allemaal aanpakken!!

  PAK ZE HARD AAN ZONDER ENIGE EXCUUS!! EN INDERDAAD!!! NIKS MEER OVER NOG EEN GELEGENHEID, MAAR GEEN MOGELIJKHEID VOOR TERUGKEER!!!


  Maak melding
 10. Mooie reactie Joy..je bent alleen vergeten te melden dat het spook van Meriba en een spookauto vh kabinet vd president gezien zijn tijdens of kort na de overval in ParamariBo-Noord..Het is een kwestie van zijn of Suriname wordt Door het spook van Bouterse geregeerd., want de familie Bouterse en de parasieten die dankzij hem hun miljoenen hebben vergaard, zullen ten koste van alles meneer Cor Ruptie in stand willen blijven houden..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES