Museum TRIS Kontakten inspiratiebron legermuseum Suriname

6

PARAMARIBO, 15 nov – Het museum van de Stichting TRIS Kontakten in Nederland is de inspiratiebron geweest voor de oprichting van een legermuseum in Suriname. Dit zegt minister Ronnie Benschop van Defensie. Hij bezocht het museum toen hij nog bevelhebber was van het Nationaal Leger.

Toen ontstond het idee om ook in Suriname een museum op te zetten. “Met het museum is ook de periode van de TRIS (Troepenmacht in Suriname, red.) vereeuwigd, niet alleen in onze harten”, zei Benschop tijdens een ontmoeting met TRIS Kontakten. Dat was in het legermuseum in Paramaribo. TRIS Kontakten heeft een gerenoveerde DAF legertruck cadeau gedaan. De truck werd indertijd ingezet.

Het voertuig voor personeels- en vrachttransport staat symbool voor de ‘eeuwige band’. Dat er ook schaduwzijdes waren, blijkt uit de geschiedenis van de ‘drietonner’ truck. Tijdens een transport raakte het betrokken bij een incident buiten Paramaribo. Drie militairen verloren toen het leven. “Een cadeau met een verhaal erbij”, zei voorzitter Ad van Wingerden tijdens de ceremonie.
(FOTO: www.trisonline.nl)

6 REACTIES

  1. Haha laat die Herrenberg dit maar niet lezen dan. Die vind alles wat met de koloniale tijd te maken heeft vies en in een museum thuis hoort.Oude straten worden herbenoemd als de Herrenberg eerste straat, Herrenberg tweede straat enz. Wie de geschiedenis wist verliest zijn eigen identiteit ook.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.