Vreedzame demonstratie tegen Zwarte Piet in Meppel

79

Actiegroep Kick Out Zwarte Piet houdt vandaag (zaterdag 14 november) een vreedzame demonstratie tegen de volgens hun racistische karikatuur Zwarte Piet in Meppel. In Meppel wordt zaterdag de landelijke intocht van Sinterklaas gehouden. Kick Out Zwarte Piet vindt dat de NTR en andere organisatoren van het Sinterklaasfeest hun plicht verzaken door het Sinterklaasfeest niet voor álle Nederlandse kinderen een feest te maken. Zij geven geen gehoor aan de klachten uit de samenleving en vanuit de VN.

Kick Out Zwarte Piet vertrekt op zaterdag met vier volle bussen vanuit Amsterdam en Rotterdam richting Meppel. Daarnaast verwacht de organisatie veel mensen die met het openbaar en met eigen vervoer naar Meppel komen. De demonstratie zal op een prominente plek langs de route plaatsvinden: voor Het Kollektief, naast de Prinsengracht in het centrum van Meppel.

Om de veiligheid van de demonstranten te waarborgen zullen de bussen Meppel betreden onder politiebegeleiding. Ook bij de opstapplaatsen in Amsterdam en Rotterdam zullen agenten patrouilleren. KOZP heeft alle reden om voorzichtig te zijn, na verschillende gewelddadige uitingen naar de organisatie toe. Woordvoerder Jerry Afriyie: “Het is verbazingwekkend dat wij een politie escorte nodig hebben om gebruik te kunnen maken van onze rechten.”

Kick-Out Zwarte Piet is een gezamenlijk initiatief van de campagne Zwarte Piet is Racisme, Zwarte Piet Niet en StopBlackFace.com.

UPDATE: VIDEO

Fiyah! !!!!!! 󾮖󾮖󾮖󾮖 #meppel #protest #wegmetzwartepiet #nomoreblackface

Posted by Stijn Brinkhaus on zaterdag 14 november 2015

79 REACTIES

 1. Deze demonstranten hebben geen enkel respect voor een kinderfeestje.
  Het is hun goed recht in Nederland om te demonstreren maar doe dat dan op gepast wijze.
  Kinderen snappen niets van geschreeuw van gejoel van mensen en ervaren dat als bedreigend.
  De ouders van de kinderen worden natuurlijk kwaad.
  Gelukkig vieren de meeste Surinamers in Nederland gewoon het feest en voelen ze zich niet gediscrimineerd door pieterbaas.
  Stel je eens voor dat Nederlanders in Suriname zouden gaan demonstreren en de orde zouden gaan verstoren op een kinderfeestje,
  Succes.
  Neem van mij aan dat het deze zaak geen goed doet.
  De blanke nederlanders krijgen lagzamerhand schoon genoeg van alle buitenlanders die in Nederland de boel komen verpesten.
  De PVV vindt het prima. Ze krijgen aleen maar meer stemmen en de racisten zijn de overwinnaars.
  Als je met nederlanders iets wil bereiken moet je het gesprek aangaan.


  Maak melding

 2. 7 % van de Nederlandse is tegen Zwarte Piet,
  8 % heeft nog) geen standpunt ingenomen,
  dus 85 % vindt dat Zwarte Piet moet blijven, en nu komen er een stel voornl. zwarte grootbekken uit de randstad de intocht van Sinterklaas, een feestje voor kleine kinderen in een provincieplaatsje min of meer verstieren, knap hoor


  Maak melding

 3. Echt diep triest, deze stoere grote mannen en vrouwen gaan demonstreren op een kinderfeestje. Jullie demonstranten snappen het gewoon echt niet he een kinderfeestje is wat het is daar hebben jullie niks te zoeken en zeker na wat er in Parijs is gebeurd vanacht zijn mensen toe aan wat leuker nieuws zoals een leuk verlopen sinterklaas intocht voor de kleintjes. Bah Bah wat ben ik vies van zulk volk zeg, in en in triest zijn jullie. Racisme heeft niks met sinterklaas te maken jullie hebben gewoon iets nodig om te kunnen zeiken!


  Maak melding

 4. Waarom zou men niet mogen protesteren tegen het fenomeen zwarte piet. Het is duidelijk dat onder de blanke bevolking, niet of nauwelijks begrip lijkt te zijn voor het standpunt van de medelanders die zich niet kunnen verenigen met deze figuur.

  Voorlopig blijft het argument dat niet zo netjes is om een kinderfeest te verpesten, door aktie te gaan voeren. Het lijkt mij integendeel juist nuttig dat ook deze kinderen, hierdoor aan her denken worden gezet. Die zullen zich de vraag stellen, waarom staan die donkere mensen daar. Dat geeft in ieder geval een statement af, waarover ze zich kunnen beraden. Neks no fout…

  Goed initiatief….


  Maak melding

 5. Ik ben geen nakomeling van Cham (zoon van Noach) maar vindt het zeer ongepast dat Nederland doet alsof haar neus bloed en suggesties opwerpt waarom Pieten zwart zijn anders dan hun huidskleur, we kennen toch ook het woord verpieterd.

  Destijds, pakweg 30 jaar geleden, had Het Parool een hele grote ets achter op haar krant staan waar de Pieten geketend waren. Het Parool wil deze ets niet prijsgeven, veel te bang om leden kwijt te raken.

  Eerder zag ik filmpjes van deze lui en hoe of ze werden verwijderd door de politie, ’t is ongehoord, ik had mijn mening geventileerd op mijn website maar twee vrienden van mij – die als enigen eigenlijk nog reageren waren het er ook niet mee eens.

  Ik denk toch dat op den duur een heleboel mensen zichzelf ooit nog eens tegen zullen komen.


  Maak melding

 6. De volwassenen (kinderen maakt het niets uit) die geen concessie willen doen en het uiterlijk van Zwarte Piet voor niets en niemand in de wereld willen aanpassen, zijn geen haar beter dan de terroristen in Parijs, zij zouden met even veel gemak de tegenstanders van Zwarte Piet kunnen doodschieten. De tegenstanders van Zwarte Piet zijn niet tegen het Sinterklaas/kinderfeest, ze hebben slechts bezwaar tegen het karikaturale, beledigende, racistische uiterlijk van Zwarte Piet. Zelf ben ik er niet op gekomen, maar de ongeschminkte, blanke, zwarte, Indische, Chinese enz. Pieten zijn de perfecte oplossing voor dit slepende, te lang durende probleem; door de ongeschminkte Pieten afkomstig uit alle bevolkingsgroepen die er tegenwoordig in Nederland wonen, kan niemand zich meer uitgesloten of gediscrimineerd voelen, op deze manier wordt het Sinterklaas feest een kinderfeest voor alle kinderen (en volwassenen) in Nederland.

  ’t Zingend Voske, hoe weet jij wie er nakomelingen zijn van Cham (wie dat ook mag zijn), als je slechts kijkt naar de huidskleur van mensen, dan kan jij je lelijk vergissen, in mijn familie hebben de nakomelingen van mijn Surinaamse grootvader alle kleuren van de regenboog. Het verhaal van Cham is een achterlijk verhaal, dat stamt uit een tijd dat Europeanen niet wisten dat een zwarte huid in de tropen voordeliger is dan een blanke huid, de enige verklaring die ze daarom konden vinden voor de zwarte huid van mensen elders in de wereld, is dat zij wel vervloekt zouden moeten zijn door een of andere idiote, door hen zelfbedachte god, ik wil wedden dat Afrikanen ook een soortgelijk verhaal hebben gehad, waarin mensen met een blanke huid degenen zijn die vervloekt zijn.


  Maak melding

 7. Ik ben benieuwd hoe dit gaat aflopen.
  Nu na de aanslagen in Parijs zijn de mensen behoorlijk opgefokt.
  Het zal mij niet verbazen als er rake klappen gaan vallen.
  Mensen zijn welkom in Nederland maar heb respect voor de volksfeesten en tradities.
  Wie het niet zint gaat maar terug naar de zandbak in Afrika.


  Maak melding

 8. Henkes, met alle respect, uit de vragen gesteld in diverse kinderprogrammas op de Nederlandse TV aan kinderen, van allerlei kleuren, bleek dat door de overgrote meerderheid waaronder ook de kinderen met een kleurtje het totaal niet nodig vonden dat Zwarte Piet niet zwart hoefde te zijn.
  en de vergelijking voorstandigers van zwarte Pieten met ISIS terroristen is ronduit belachelijk 85 % van de Nederlandse bevolking zou dan volgens jouw een potentieele moordenaar van tegenstanders van Zwarte Piet kunnen zijn volgens mij is het in verhouding een handjevol moslim extremisten die dood en verderf aan het zaaien is uit naam van Allah en dat laatste geloof ik niet eens het zijn verknipte geesten die de naam vam Allah misbruiken.
  Maar ik ben nieuwsgierig hoeveel doden er gevallen zijn in de tijd rond de aankomst van Sinterklaas tot en met zijn terugkeer naar Spanje, dat hele racisme verhaal is een idee dat in die bovenkamer van jou rondspookt en zo en dan tot leven komt, zoals nu rond Sinterklaas,
  Als het een probleem is voor mensen als jou, vraag je dan eens eerlijk af waarom het dat is voor jullie een relatief kleine groep en niet voor de overgrote meerderheid


  Maak melding

 9. Aah tante Bep.. U bekend kleur met die racistische opmerking.
  Ieder mens heeft recht op zijn of haar mening. Het geleuter over een kinderfeestje is onzin. Want het zijn de kortzichtige volwassenen die zich vasthouden aan hun zogenaamde traditie. Hoe hebben de witte overheersers, met stip op 1 de Nederlanders niet landen niet hun tradities ontzegd omdat het slecht zou zijn? Kijk je geschiedenis boeken er maar op na…

  We maken ons druk over een stompzinnige kinderfeest, een feest dat vol leugens gevierd wordt. Terwijl er zich in de wereld grotere issues afspelen…

  Houd toch op met die kortzichtigheid…


  Maak melding

 10. @Wortu
  je begrijpt er dus geen steek van.
  We leven in een democratie en de meerderheid wil Sint en Zwarte Piet.
  Jullie hebben ontzettend je best gedaan om de naam negerzoen weg te krijgen.
  Nou gelukt . Gefeliciteerd.
  Jodenkoek en blanke vla bestaan nog wel.

  Surinamers en Antillianen zijn voor mij de grootste racisten van deze aardkloot.
  Wij Nederlanders spelen hun spelletje niet mee.
  Ga eerst maar eens orde op zaken stellen in Suriname.
  Steek dus je hand in eigen boezem.
  Eeen meerderheid in Suriname kiest een moordenaar als president en zegt tegen Nederland. Pech maar de meerderheid beslist.
  Ik zeg pech gefrustreerde neger maar de meerderheid in Nederland wil een zwarte piet.


  Maak melding

 11. De sint en piet horen bij het nederlands cultureelerfgoed . Helaas is hij met knecht niet echt welkom om schiphol om de buitenlandse toeristen te verwelkomen en laten zien dat dit ook een deel van hun erfgoed is . Ze vrezen de verbijstering .


  Maak melding

 12. Nogmaals Bep… je bekend kleur! Jullie Nederlanders hebben spelen het spelletje niet mee? Jullie zijn de uitvinders van het spelletje!

  De meerderheid van de traditieloze Nederlanders wilt zwarte Piet…
  Doe een verzoek of je mee mag in de zak kan je je het hele jaar aan je zogenaamde traditie vasthouden…


  Maak melding

 13. @ Wortu, we maken ons druk over een Stompzinnig kinderfeest een feest dat vol leugens gevierd word.

  Inderdaad waar maak jij je druk om als het zo stompzinnig zou zijn, in jou ogen.
  Is dat niet net zo stompzinnig?. een benauwende opvatting van een relatief heel kleine bevolkingsgroep over een wel heel simpel kinderfeest


  Maak melding

 14. Hans, niet ik alleen vind dat Zwarte Piet racistisch is, ook Dieuwertje Blok, die al vanaf 2001 het Sinterklaas journaal verzorgt is tot het besef gekomen dat Zwarte Piet racistisch is.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/24739232/__Dieuwertje_wil_van_Zwarte_Piet_af__.html

  Ik zeg niet dat het hele Nederlandse volk de anti Zwarte Pieten zou willen vermoorden, net zoals ISIS (en niet alle moslims) niet moslims willen vermoorden, maar ik weet zeker dat er onder de voorstanders van Zwarte Piet vast wel een paar idioten te vinden zijn die maar al te graag een AK47 zouden willen leegschieten op de tegenstanders van Zwarte Piet. Hans, je wil toch niet beweren dat er geen enkele Nederlander te vinden is die in staat is om moorden te plegen omdat hij/zij het niet eens is met wat anderen willen? Nederlanders hebben niet zo lang geleden in Indonesië massaslachtingen aangericht onder de mensen die het niet met hun standpunt eens waren. Als Nederlandse Ajax aanhangers Nederlandse Feijenoord aanhangers naar het leven staan en elkaar wekelijks zouden vermoorden als de politie er niet tussen zat, hoe makkelijk is het dan niet voor enkele Nederlanders om allochtonen af te slachten omdat ze hun Heilige Zwarte Piet willen afschaffen?

  Hans, kun jij mij uitleggen wat het bezwaar eigenlijk is om ongeschminkte Pieten in te zetten in plaats van Zwarte Piet, waar sommige mensen, terecht of onterecht, aanstoot aan nemen? Als jij kinderen van alle kleuren zou vragen of zij bezwaar hebben tegen ongeschminkte Pieten zullen ze zeker ook massaal te kennen geven dat ze daar helemaal geen bezwaar tegen hebben.


  Maak melding

 15. Volgens de jongste enquete onder een representatief deel van de Nederlandse bevolking is 85% voor handhaving van het Sinterklaasfeest in zijn huidige vorm.
  Een kleine 9% heeft geen mening of interesseert het niet en ruim 6% is tegen dit feest in zijn huidige vorm.
  In ieder democratisch land laten dit soort cijfers aan duidelijkheid niets te wensen over.
  Natuurlijk heeft iedereen het recht te demonstreren, ook over de vorm van het Sinterklaasfeest, maar doe dat wel in de wetenschap, dat bijna een heel land voor handhaving van dit feest in zijn huidige vorm is.
  Volgens mij noemen ze dat een culturele traditie, zoals wij er zoveel hebben.


  Maak melding

 16. Ik heb liever dat men demonstreert tegen onderdrukken van mensen in Afrika of Suriname.En het idiootste ervan is dat het zwarte mensen zijn die elkaar in heel Afrika en Suriname onderdrukken en zelfs discrimineren want de witte negers in de stad die aan de macht zijn gunnen bosland creool ook niks. Maak je liever daar druk over.


  Maak melding

 17. Tante Bep j bent GN hollander Ik ruik het Sanskriet helemaal hier ,wel een wannabee gatlikker, abani skeer uit jou woordenkeuze blijkt ook dat j een wannabee awari intellectueel bent in de bijstand go Suku wroko


  Maak melding

 18. Beppie,

  ga je gal effe ergens anders spuien k.. pvver.
  Ga lekker als de meeste gefrustreerde blanke Nederlanders je frustraties lozen bij de telegraaf! Met jou opmerking dat de Nederlanders zich in andere landen aanpassen is pure bullshit.. sterker nog jullie hebben die zogenaamde cultureel erfgoed in jullie koloniale verleden verplicht bij mensen die er niet om vroegen. En hoeveel witte hollanders zitten er in andere landen met hun boerenkool en pindakaas die moeten ook lekker terug naar die kaasdorpen.


  Maak melding

 19. Hans uit een enquete uit de tweede wereld oorlog bleek ook dat 85% van de Nederlanders de joden hadden verraden en dat ook 85% de wapens hadden neergelegd voordat de Duitsers 1bom hadden gegooid vandaar kan je ook concluderen dat 85% van de Nederlanders lafaard zijn wat ik ook bijna vergeten was dat ze ook 85% van de joden hadden uitgeleverd aan de Duitsers trek van daar uit j conclusie, maw jou enquete van 85% steld geen reet voor


  Maak melding

 20. Lieve tante Bep!de waarheid is voor sommige hier te hard. Deze mensen hebben geen spiegel thuis om te zien dat zwart heel mooi is en het aan jou mooie hart en fatsoen ligt hoe men je behandeld.


  Maak melding

 21. De volgelingen van Klunsie Halvegario maken zichzelf onsterfelijk belachelijk. Zwarte Piet blijft zwart en de nederlanders zullen daar geen concessie aan doen. En gelijk hebben ze. Als een blanke in Suriname zou tornen Keti Koti dan zouden ze ophangen. Kortom stop met janken en accepteer zoals de jongen zijn. Zint het je niet koop dan een enkele reis.


  Maak melding

 22. Mac,

  Laten we maar niet beginnen over dikke (ongewassen) vrouwen.
  Ik ken er ook veel te veel van heel dichtbij.
  Volgens mij is obesitas zo ongeveer de belangrijkste volksziekte in ons eigen land.


  Maak melding

 23. Make no mistake mi lobi mi hindustaanse bradas en sisters maar if sommige mensen uit deze groep wani beledig wie sranangman mi no teki dati ik ben en blijft een nationalist deng mag kosi mi maar ik ben geen racist heb ook hindustanen in de familie


  Maak melding

 24. De intellectuele witte Nederlander begrijpt de commotie en het protest tegen het fenomeen Zwarte Piet heel goed omdat hij luistert en verstaat!!?..dus hij past Piet aan!
  De lagergeschoolden met een bekrompen intellect (IQ rond de 60 en lager) roeptoetert de volgende onzin: “Het is een kinderfeest! Het hoort bij onze cultuur! Zwarte Piet hoort zwart te zijn want hij hoort bij Sinterklaas!”
  Niets zinnigs dus, geen onderbouwing! Geen argumenten die dit staven.
  Jullie kinderen zullen zich, als ze ouder zijn, schamen voor jullie gevecht om het behoud van een racistische karikatuur die jullie hen voorgehouden hebben als te zijn een knecht van Sinterklaas! Schaam je dood!
  En vraag je af waarom er geen spoor van Zwarte Piet te bekennen is op Schiphol. Een plek waar de hele wereld kan aanschouwen hoe racistisch jullie Nederland is. Daar duiken jullie voor weg. Stelletje lafaards!
  Maar geen NOOD, zwarte piet is DOOD!


  Maak melding

 25. Als die kaHollanders hier blijven zeggen dat we wegmoeten om onze mening dan ga ik je nu al vertellen dat de expats aldaar last gaan krijgen van mijn chagrijnige mood..

  Ik ben bijna een juriste dus ik vind vast wel dingetjes om ze te sarren of dwars te zitten. Ik geen lekker verblijf hier, zij een nog minder lekker verblijf daar😉

  Echt hoor! Su wilt ons ook niet terug. Weet je wat full on kritiek met je doet? Wordt je kritisch terug van..dingen gaan dan daar en hier anders.


  Maak melding

 26. Je ziet dus iemand die zijn gezicht zwart geverfd heeft, die dikke rode lippen heeft, die een zwarte pruik opheeft, die gouden oorringen in heeft, die grappig doet en snoep uitdeelt, en wat denk je dan als persoon met een donkere huidskleur? Alsof ik in de spiegel kijk! Men doet mij na! Men maakt mij belachelijk!
  Dan ziet men een witte man op een paard die blijkbaar de baas is van die zwarte persoon. Mijn god, een zwarte man met een blanke baas, dat moet wel slavernij zijn want welke zwarte gaat vrijwillig voor een witte man werken!

  En weer een zwart leven verwoest! Is dat wat jullie willen, jullie smerige witte institutionele racisten met jullie witte privileges! Gauw even kijken of mijn uitkering al binnen is. Ja, leven in Nederland heeft zijn voordelen voor een zwarte, je hoeft nooit te werken voor een witte man.


  Maak melding

 27. Als ik in Su ben laat ik die expats dubbele diensten draaien voor hetzelfde geld.
  Mijn hele leven hoor ik dat het zulke harde werkers zijn..

  Nou harde werkers, moeten hard werken mwuahaha..ik zie het zo zitten!


  Maak melding

 28. Sara,

  Volgens mij zijn verreweg de meeste expats in ons land gepensioneerd, althans degenen, die ik ken.
  Die hoeven geen enkele dienst meer te draaien.
  Veel succes met het afronden van je rechtenstudie.


  Maak melding

 29. Sara, dankzij die kahollanders ben je bijna een juriste. Suriname wil zeker je wel terug hebben. Waarschijnlijk heb je de oproep van Bouterse gemist. Je zou ook gebruik kunnen maken van een PSA. Stel voor dat je met je boeltje opkrast naar Suribabwe. Ga Bouterse helpen het land op te bouwen. Gwe vandaag nog…


  Maak melding

 30. Sara:
  Je uitlatingen en taalgebruik komen niet overeen met iemand die zich” bijna” jurist mag noemen! Van een jurist mag je verwachten dat hij/zij het “sarren” overlaat aan diegene die hij/zij later in het echte leven misschien wel bij zal moeten staan.


  Maak melding

 31. Sinterklaas feest is de enigste dag in het jaar dat alle racisten en pedofielen hun gang kunnen gaan met kinderen en zwarten mensen.
  Daarom vechtenten die knollanders voor behoud van het feest in zijn huidige vorm


  Maak melding

 32. Sara (50+??)

  koop lekker van je eerste verdiende centjes een enkele reis naar die corrupte, criminele apentuin…en probeer daar iets te betekenen om dat narco-staatje uit de financieel / economische chaos te halen. Waar moorden, kappartijen, geweldpleging, roven stelen en bedreigingen aan de orde van de dag zijn, en hou je dikke rode lippen op elkaar als het om een kinderfeest gaat. Oja…en nooit meer terugkomen, ook als je daar geen hap te vreten hebt.


  Maak melding

 33. En maar blèren over de slavernij en met het vingertje wijzen naar de blanken, niet wetende dat diverse afrikaanse stammen meegewerkt hebben aan deportatie van slaven. Sterker nog ze hebben er goed aan verdiend. De mensen die nu met het vingertje alleen naar de blanken wijzen zijn hypocriet. Anno 2015 is afrika de grootste racistische continent op deze aardkloot. Ben je van de verkeerde ras of stam dan heb je een groot probleem. Zie hoe ze elkaar te lijf gaan. De onderlinge strijd heeft al meer levens geëist dan de slachtoffers van de 2e wereldoorlog. En dan zijn er een paar malloten die zich druk maken om zwarte piet en schreeuwen om herstelbetalingen. Natuurlijk gaan de blanken niet vrijuit en zo groot is de haat ook weer niet jegens de blanken. Immers wonen er meer dan 300 duizens Suri’s in Nederland.

  Herstelbetaling prima maar dan in de vorm kennis en geen ontwikkelingsgeld !!!


  Maak melding

 34. Astaman…

  Sara, staat voor 50 jaar.

  en nu pas bijna juriste. Lang op school gezeten waarschijnlijk. Elke klas 2x gedaan. Dit ongeloofwaardige sujet kakelt zo maar wat, maar eieren …ho maar.


  Maak melding

 35. Dubbele diensten laten draaien ?

  Je valt zwaar door de mand meid. Slavernij in moderne vorm. Notabene iemand die rechten studeert en moord en brand gilt over zwarte piet. Lol ..

  Maak je studie af en kras op naar Suribabwe. Je mentaliteit komt aardig overeen met de bestuurders daar. De fam Bouterse kan nog wel een juriste gebruiken.


  Maak melding

 36. hier kun je dus goed zien hoeveel echt domme Surinamers op de site zitten, i.p.v. dat ze zich druk maken over Brownsberg, een grandioos mooi stuk natuur in Suriname wat naar de kloten geholpen word door de goudzoekers en de omgeving vergiftigd door kwik wat vanzelf wel in Paramaribo terecht komt, waar trouwens ook al de nodige kwikdampen hangen, liggen ze hier te zeiken over witte Nederlanders die zich zwart sminken om kleine kinderen te vermaken, niets meer en niets minder, en waar bovengenoemde posters zich in zouden herkennen, dan moet je toch wel behoorlijk krom in elkaar steken, geestelijk niet in staat om zich los te maken van een slavernij verleden waar ze zelf nog hun ouders part nog deel van hebben uitgemaakt , eigenlijk heel zielige mensen


  Maak melding

 37. Ach. Ze gaan verliezen.
  Maar één troost. De negerzoen heet nu zoen.
  Ik heb bij de intocht van sint trowens heel wat kindertjes gezien die verkleed waren als zwarte piet.
  Niemand als Sint. Denk eens na???
  De blanke kindertjes indentificeren zich dus liever met Piet dan met Sint.
  Maar goed als dit achter de rug is dan beginnen we te sleutelen aan het kerstverhaal. Alle herders zijn blank, Of twee van de drie wijzen waren donker gekleurd.
  Daarna is de kerstman aan de beurt.


  Maak melding

 38. Oh keur maar weer af succes
  Al 2 bijdrages hebben de keuring niet doorstaan.
  Leve de democratie in Suriname
  Maar wel de vrijheid in Nederland opeisen.


  Maak melding

 39. ” If We as a People realized the Greatness from which We Came, We would be Less Likely to Disrespect Ourselves ” Marcus Garvey. Sankofa means : ” Go back to your Roots, Learn from the Past to Achieve your full Potential in the Future ” Kwame Nkrumah.


  Maak melding

 40. Koos, schaf de dodenherdenking in Nederland ook maar af omdat een paar Nederlanders de Duitsers geholpen hebben de Joden te vermoorden en er ook dik aan verdiend hebben net als een paar Afrikanen die er ook aan verdiend hebben door andere Afrikanen aan de Europeanen te verkopen.

  Koos, jij weet niet waar je het over hebt als je beweert dat er meer Afrikanen vermoord zijn door andere Afrikanen dan er mensen omgekomen zijn tijdens de tweede wereldoorlog, het vermoorden van mensen tijdens de tweede wereldoorlog geschiedde op industriële schaal door tanks, vliegtuigen, oorlogsschepen, treinen, gasovens en atoombommen in te zetten, de Afrikanen, die wat moordzucht betreft zeker niet onderdoen voor Westerlingen, vermoorden hun mede Afrikanen met primitievere middelen in vergelijking met de middelen die door Westerlingen werden ingezet tijdens de tweede wereldoorlog, al wilden ze even veel mensen vermoorden als de Europeanen, het zou ze gewoon niet gelukt zijn.


  Maak melding

 41. Oh daar zijn jullie ook al zo simpel? Geen woord gerept over de slavernij maar lelijke, rode whiteboy moest het perse weer opbrengen…

  Jullie gaan gewoon een keer jullie bek leren houden. Zou zo een mooi gezicht zijn hahaha! Een minderheid zijn jullie daar toch, en ik begin redelijk vriendelijk. Heb veel van Geertje geleerd!

  En..als je de habitat daarzo wilt redden: kill yourself!As a matter of fact bijna iedereen hier. Geen zuurstof meer verspillen aan die waardeloze, uitgezakte bieruitpuilende lichamen van jullie. Zelfs de bomen sterven van ellende af als jullie in de buurt zijn.

  We gaan proberen voor Su wat andere inkomstenbronnen te bemachtigen en dan kan ik rustig los op jullie. En als dat niet lukt dan gaan we toch over op ietwat zwaarder geschut? Komt goed. Don’t worry ik ben niet uit op bloed..

  Gewoon een witroze gedeelte in een land die gewoon eens dimt. Zijn bek even houdt als het ware…kunnen wij ook eens ontplooien zonder jullie zeikers die de boventoon voeren. Is toch redelijk? Vast niet..maakt mij echt niet uit. Roze biggen meet your bkack nightmare.


  Maak melding

 42. Weet je, ik kan mijn laatste opmerking niet wissen en ik heb er best wel nu al spijt van..

  Ja, ik ben wat ouder en behoor niet zo (terug) te beoordelen zoals veel van jullie Hollanders hebben gedaan. Shit mang, vandaag 8 keer uitgescholden voor katoenplukker om mijn mening. Die ik trouwens veel rustiger en beheerster bracht dan hier, maar dat heeft me diep geraakt.

  Mijn excuses, ik ben niet uit op meer tweedracht. Wel gelijkheid, maar jullie zijn ook weer niet de demonen. Mijn zenuwen, die aanslagen alles.


  Maak melding

 43. Namen van rivieren, kreken, wegen, gebouwen en gebergten die Suriname doen denken aan de koloniale tijd, moeten worden veranderd. Dit heeft de voorzitter van de Nationale Reparatie Commissie, Armand Zunder schriftelijk voorgesteld aan de regering

  Ik vraag mij af wanneer dit nou eindelijk zal stoppen.
  Wellicht kan Armand Zunder ook actie ondernemen om de namen van de marrons te veranderen. Want weet je hoeveel van hen lopen met namen van hun “meesters” bijvoorbeeld:
  Ter Been, Coca Cola, Pina, Poenné etc

  Probeer is dit aan te pakken en niet de straat en rivier en kreek namen.
  Of ook de bergen in Suriname zoals Kayser, Wilhelmina, Tafel etc

  Wat een domme LUL is die Armand Zunder


  Maak melding

 44. Henkes, alleen de Rwandese genocide telde al 1 miljoen doden. Tel daarbij op de branfhaarden in Doedan, Kongo, Uganda, Namibië etc etc…. Waar het mij om gaat is dat bij de slavernij discussie iedere keer naar de blanken wordt gewezen terwijl de zwarte bevolking ook niet vrijuit gaan.


  Maak melding

 45. Mi no é begrijp san éde unu é krutu fu Zwarte Piet.

  Ik ben volkomen eens met de reactie van Skeer.

  Ik de demonstatie gezien op TV (Meppel ) aankomst Sinterklaas, die Mijnheer de z.g. demonstratie leider was
  nog geen eens een Sranangmang.

  Het was een Afrikaan, erger nog de Afrikanen moeten helemaal niet lullen over Zwarte Pieten.

  Ze mogen blij zijn dat ze hier mogen komen, wij Sranangmang hadden tenslotte een binding met Holland
  gehad.

  Wij vierden in Sranang toch ook Sinterklaas feest als kinderen zijnde ?????

  En nu lullen we over zwarte Piet, Ik ben zwart maar heb geen moeite mee als ze me roetmop noemen.

  Het feit dat Sinterklaas en zijn Pieten op 14-11-15 bijna overal zijn intocht heeft gedaan, is toch duidelijk zo klaar als een klontje dat het om een traditie en kinderfeest gaat !

  Mensen ik maak me meer druk over de samenleving, van de mensen die aanslagen plegen onder de mom van geloofs overtuiging !

  Een ieder mag zelf denken : Pro of Anti Zwarte Piet.
  Ik respecteer jullie mening, en respecteer jullie als mens.

  Un tang bun.

  Jacko Zwartmans.


  Maak melding

 46. @Sara, mens je bent geschift tot en met. Kan mij niet voorstellen dat je met een IQ van een bevroren ijslollie af kunt studeren als juriste. Moge god je toekomstige cliënten bijstaan. Je blèrt maar wat voor de bühne in de hoop enkele zwarte zieltjes te winnen. Waarschijnlijk ga je gehoor kunnen vinden onder de paarse aanhang en daarmee is alles gezegd. Ook ik ben niet uit op bloed alleen slechts op je vertrek naar Suriname. Geloof me we kunnen je missen als kiespijn.


  Maak melding

 47. In heel Afrika worden albino’s afgeslacht uit bijgeloof. Het gaat om duizenden kinderen per jaar. lijkt me iets belangrijker om actie tegen te voeren dan zwarte piet.


  Maak melding

 48. Deze mensen zoeken alleen een excuus om er munt uit te kunnen slaan.

  Ze helpen een geweldig feest voor kinderen wat al zolang traditie is om zeep!!!

  stop met slachtoffer spelen en ga je nuttig maken voor zaken die ertoe doen.!!!!


  Maak melding

 49. @Tante Bep !

  Tante Bep,..of Oom Bep,de man met het snorretje in Duitsland had ook de hele bevolking achter zich,en door zijn wandaden wordt hij tot nu toe nog gehaat in Nederland ook door Tante Bep !!..over democratie gesproken.ga terug in de keuken Beppie,waar je thuis hoort !


  Maak melding

 50. @ henk molenaar.

  Ba frustratie,jij hebt een geregelde baan misgelopen in Suriname vandaar jou Rediemoesoe gedrag.Santhokie kan niks voor je doen mie mang.hij wordt langzaam Bouta mang !

  Probeer bij Sommo de onbetrouwbare.


  Maak melding

 51. @ Tante Bep

  De dagen van je Zwarte Pietje zijn geteld, maar dat kan nog steeds niet doordringen in die harde kokosnoot boven op je nek.wordt wakker,de wekker is al lang afgegaan maar je bent nog in diepe koloniale roes.


  Maak melding

 52. Printa, jij ongewassen zulu lip. Keer op keer ben je door de mand gevallen. Je zit zo diep in Bouterse dat je eigenlijk reddeloos verloren bent. Als de megalomane president morgen je zus verkracht dan sta je erbij en klap je ervoor.


  Maak melding

 53. Wanneer komt er een protest tegen Boka Haram zwarte mannen die zwarte meisjes in gijzeling.houden tot de dag van vandaag.
  Hou toch op met dat gezijk.


  Maak melding

 54. Beste Printa,

  De hele familie Bouterse bestaat uit criminelen..Dankzij dom volk als jij is deze schoft voor de 2de keer gekozen als president terwijl hij het land niet uitdurft uit angst te worden opgepakt.

  En jij steunt deze duivel door dik en dun.

  Dan alleen in. landen in donker Afrika en Suribabwe.


  Maak melding

 55. @hans
  Was jij niet degene die mensen handen wilde afhakken etc..
  Ik heb nieuws voor je.
  IS zoekt mensen met dit soort ideeën.
  Je kunt dus solliciteren.
  Succes gegarandeerd.


  Maak melding

 56. De dagen van het geduld van de Nederlanders zijn geteld.
  Was Nederland een paar jaar geleden nog redelijk gematigd dan is dat nu voorgoed voorbij.
  Meer dan 90% van de mensen willen de grenzen dicht en een stop op immigranten.
  Daarnaast heeft men genoeg van de praatjes van de nieuwkomers.
  de gevangenissen zitten vol met allochtonen. Als er een misdaad wordt gepleegd is het bijna altijd een denker gekleurd persoon.
  Het overheidspersoneel wordt bespuugd, beledigd en aangevallen.
  De kruik gaat net zolag te water tot hij barst.
  men weet dat na de negerzoenen en zwarte piet er wel weer wat nieuws zal worden bedacht.
  Misschien is de kerstman wel te wit of waren er toch twee zwarte wijzen uit het oosten in de stal van betlehem. Wie weet.


  Maak melding

 57. Koos, als we elke keer dat we kritiek hebben op misstanden ergens in de wereld, er telkens weer op gewezen worden welke misstanden bij ons of in onze contreien plaatsgevonden hebben, dan kunnen we met z’n allen net zo goed onze mond houden en nooit meer kritiek hebben op misstanden elders in de wereld; de mensen in Rwanda kunnen jou b.v. gaan verwijten dat je niets te vertellen hebt over hun meer dan 1 miljoen doden omdat de witte Germaanse stam in Europa alleen al meer dan 6 miljoen leden van de witte Joodse stam heeft omgebracht (jullie noemen jullie oorlogen geen stammenoorlogen maar dat zijn ze in wezen ook) en dan hebben we het nog niet gehad over de moorden van Frankrijk (Napoleon b.v.) Rusland (Stalin) Joegoslavië (Tito) en de miljoenen doden die aan Franse, Duitse, Poolse, Russische enz. enz. kant zijn gevallen tijdens de vele onderlinge oorlogen. Europa en Afrika verschillen in dat opzicht dus niet zo veel van elkaar, het enige verschil is dat de Europeanen met kop en schouder boven de Afrikanen uitsteken als we het vermoordde aantal rasgenoten bij elkaar optellen, maar mensen zoals jij zien de splinter in de ogen van de Afrikanen maar de balk in de ogen van de Europeanen zien jullie niet of jullie willen die balk maar al te graag vergeten.


  Maak melding

 58. @Tante bep groooooooot gelyk.ik kon het niet beter verwoorden.
  Deze egoisten die zyn ooooit klein geweest en hebben sinterklaas heel leuk gevierd en nu mogen door deze zwaar gefrusteerden die achter elke boom een rasist zien de kleintjes van nu onderlyden.


  Maak melding

 59. juist Henri55, en ze roepen maar racist racist wat echt nergens op slaat dit is cultureel erfgoed net zoals jullie dat van je eigen afkomst mogen beoefenen in ons land. De kinderen moeten het weten? Ben je wel helemaal lekker dus jij gaat het idee racisme opvoeden en inbrengen bij jonge kinderen, die nog geen minuut hebben stil gestaan bij het feit dat sinterklaas blank is en de pieten zwart? NEE dan ga je inderdaad racisme tegen hoor!! Tuurlijk jij bent echt een slimme en met jij bedoel ik elke zogenaamde DEMONSTRANT maar ik bedoel natuurlijk onrustoker en HAATZAAIER want dat zijn ze. Racisme snapt geen een kind en doet er dus ook niet aan mee, maar als je dit balletje blijft opgooien werkt het averechts, denk nou eens na mensen!

  En als je dat dan echt perse niet in dat kleine verstand kan proppen dan, ga je feiten en het verhaal maar eens na.

  Sinterklaas was een goedheilig man uit Turkije, Die SLAVEN opkocht, ze daarna hun vrijheid gaf terug oftewel vrij maakte snap je wel? en de OPTIE om voor hem te komen werken voor normaal en goed loon in die tijd. Dat is het herkomst verhaal van Sinterklaas en zwarte Piet daarom is Sinterklaas zo gekleed en dragen de pieten de ringen die we uit RESPECT weggelaten hebben!

  Maar een beetje respect terug door ons ons kinderfeestje te laten houden voor nogmaals de KINDEREN want dat lijkt ook niemand te snappen, is dan te veel gevraagd? Jongen als het je niet bevalt ga dan weg. Echt ik ben diep terleurgesteld in de mensen die hier ophef over maken en vind het gewoon vies BAH BAH

  Peter, een vader van 4 kinderen.


  Maak melding

 60. @ tante Bep,

  ja inderdaad is de Kerstman dan niet een beetje racistisch tegenover de kleine mensen onder ons, ik kan me voorstellen dat die beledigt zullen zijn dat de Elven zo hard en lang achter elkaar het speelgoed in elkaar moeten zetten in de sweatshop op de Noordpool. Dat zullen ook wel demonstratie worden, O NEE wacht die mensen zijn redelijk, weten dat het niet over hen gaat en snappen de bedoeling KINDERFEEST.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.