Surinaamse studenten organiseren congres in Rotterdam

7

De vereniging Surinamese Students Abroad (SSA) organiseert op maandag 16 November 2015 het allereerste SSA Congres. Dit evenement is gericht op de ambitieuze Surinaamse studenten in Nederland, waarbij een diversiteit aan kennis en expertise gedeeld zal worden. Aanleiding voor dit congres is de viering van 40 jaar onafhankelijkheid van Suriname.

In 1975 werd Suriname staatkundig onafhankelijk. 40 jaar later is het een bijzonder moment om hierbij stil te staan. Hoe doet Suriname het nu? Hoeveel hebben wij bereikt als zelfstandige natie en volk? En wat zijn de kansen en toekomstperspectieven voor de Surinaamse jongeren in Nederland in het bedrijfsleven van Suriname? Hoe kunnen succesvolle Surinamers onze jongeren inspireren en hun ambitie triggeren?

Vier prominente sprekers zullen op deze avond hun kennis en deskundigheid vanuit diverse invalshoeken delen met het publiek, op een interactieve wijze. SSA heeft een bijzondere selectie aan sprekers weten te maken die allen een bijzondere background hebben. Deze sprekers van verschillende achtergronden zullen een exclusieve sessie van ongeveer 20 minuten verzorgen, welke sterk zal bijdragen aan de ontwikkeling van de toekomst van de Surinamer.

Als 1e spreker zal de befaamde Ronald Snijders, een van de bekendste muziekiconen van Suriname verschillende muzikale en culturele aspecten behandelen. De 2e spreker is de Surinaamse top consultant Stephen Deul die business opportunities voor ondernemers van de toekomst zal toelichten. Tweede Kamerlid Tanja Jadnanansing is de 3e spreker en zal vanuit haar ervaring en prominente functie een politieke insteek geven en de ingrediënten voor persoonlijk succes verklappen. Pieter Kranenburg, General Manager Suriname van Qualogy, sluit de de avond af als 4e spreker. Hij zal focussen op de mogelijkheden om hoogwaardige innovatie en technologie te benutten in Suriname. Vlak voor de pauze zal comedian Roué Verveer de zaal op z’n kop zetten.

Datum: Maandag 16 November 2015
Locatie: Erasmus Universiteit Rotterdam
Adres: Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA
Zaal: De Senaatszaal (Gebouw A, Erasmus Building)
Tijd: 19:00 – 22:00 (vanaf 18:30 inloop)
Entree: Gratis!

7 REACTIES

 1. Dre , je hebt te maken met surinamers. Ze zijn of te laat of veels te vroeg. Resultaat? Te vroeg : dan zijn ze alsnog te laat en te laat dan zijn ze al verloren! Want intussen is alle tijd verloren gegaan en de moeit is ook voor niets geweest. Denk na , welke idioot wil met deze situatie in su nou ondernemer worden?


  Maak melding

 2. Beste kinderen van ouders die het land plunderen,hou een congres over armoede en kinderen die niet kunnen studeren onder de dictatuur van jullie rijke ouders.


  Maak melding

 3. Is SSA een kleinkind van Studiname ? In 1987 en enkele jaren daarna heb ik op de Erasmus vele speeches gehoord van heel veel bekende Surinamers en (zogenaamde) Suriname kenners die gouden bergen zagen aan de Surinaamse horizon, helaas is het tot whisful thinking gebleven.Maar het eten en muziek was Top. Vervallen we nu in herhaling?


  Maak melding

 4. Beste allen,

  Hoe positief of negatief jullie het ook zien, het is een prachtig initiatief van deze studentenvereniging. Het was een geslaagde avond en de zaal was vol. Daarbij niet te vergeten dat ik mensen die hele avond door alleen positief heb horen praten over dit event.

  Ik zal ook meteen mededelen dat niet alleen kinderen van rijke ouders deel uitmaken van de vereniging. Ik kan dat voor me zelf zeggen en voor mijn eigen vriendenkring.
  Dit evenement is een goede basis geweest voor de studenten die terug willen gaan na hun studie om hun land te helpen.

  Waarom zouden ze een congres houden over armoede als je een basis kan leggen om de armoede aan te vechten?

  Als jullie zouden beoordelen ipv vooroordelen dan hadden jullie geweten dat het niet om kinderen van plunderende ouders gaat, dat het niet erom gaat om NU te gaan ondernemen, maar juist om hoe je de situatie kan aanpakken en wat je het beste wanneer en waar kunt doen. Helaas… We vinden het toch altijd leuker om initiatiefnemers de grond in te drukken.


  Maak melding

 5. De idioot die niet verwacht dat alles kant en klaar voor hem/haar staat. Als iedereen zou denken als jou kunnen we indd vergeten dat Suriname een toekomst zal hebben. The ones that overcome barriers are the ones that make history!


  Maak melding

 6. Beste Ingi,

  Mijn vader is inderdaad rijk en plundert het land leeg zodat ik hier kan studeren 🙂 Heeft u misschien ergens een aanmeldingsformulier waar ik deze elite groep kan joinen? Samen kunnen we meer plunderen dan alleen.

  Bij voorbaat dank voor uw hulp 🙂


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.