Surinaamse politie vordert gestaag in zaak roversbende

37

PARAMARIBO, 13 nov – De politie maakt gestaag vorderingen in het onderzoek rond de recent uitgeschakelde gewelddadige roversbende. Er zijn behalve de drie aangehouden overlevenden, nog twee mannen gearresteerd. Er zijn legerwapens in beslag genomen.

Tot het arsenaal van de bende behoorden wapens van de merken AK-47 en Uzi. Ook zijn volgens de Ware Tijd politie-uniformen, camouflagepakken, kogelvrije vesten, handgranaten en vuistvuurwapens aangetroffen. De politie nam ook voertuigen in beslag, waaronder een vrachtauto op naam van Romano Meriba, pleegzoon van president Desiré Bouterse. Intussen blijft het gonzen van de geruchten.

Bewoners van Geyersvlijt, de buurt waar het treffen plaatsvond tussen de politie en de bende, beweren dat Meriba ter plekke was. Dat was ten tijde van het treffen. Volgens twee buurtbewoners is de man opgehaald door een voertuig van het kabinet van de president. Dit wordt ontkend. “Als er een voertuig van het kabinet is gesignaleerd. Was het misschien toevallig in de buurt”, zegt Melvin Linscheer, presidentieel veiligheidsadviseur.

37 REACTIES

 1. De mond krant regeert Suriname.

  Mevrouw Silos doe er wat aan. Dit soort geruchten zijn te gek voor woorden zonder ze met een echt onderzoek te weerleggen.


  Maak melding

 2. Jammer dat er geen camerabeelden waren. Maar het bericht spreekt boekdelen. Het is jammer en triest dat het volk niet de straat opgaat en al die misdadigers die de macht is gegeven het land uitjagen richting Zimbabwe. Let op, de Ndp en haar lijder zijn de vloek van Suriname. En zolang er geen recht wordt gedaan aan de vele slachtoffers vanaf 1980, zolang zal de misdaad blijven toenemen onder de paarse aanhangers olv van baas. Na wang bigi sheng, ma ooktoe heel paars kut voor wat gaat komen. Dit is het topje van de paarse misdaadgolf dat komen gaat. Wacht maar af. Venezuelaanse wantoestanden liggen al op de loer. Kondre fadong inni wang misdaadstaat veroorzaakt door de vervloekte ndpclan en rovers bende. Enne neks no fout. hahahaaha


  Maak melding

 3. ik hoop dat de crimi die nog ergen is gepakt kan worden voordat hij het land ontvlucht.dit is letterlijk hebzucht voor geld en macht.daarom wil ik nietsmeer van bakana tori weten toch probeerd limbo die jongen te verdedigen.brada joe las ing ga van die radio station.press heeft al geld .jullie als kinder laten zien hoe jullie met waterskooters je vermaken en met omen classe wagies rijen enz. hee oeng rot op jere. ik begin geen respect meer je hebben voor bouta.echt


  Maak melding

 4. Bouterse is niet de hoofdschuldige voor de wantoestanden in Su.Het Surinaams volk voor een groot verziekt staat hierachter.
  De rekening krijgen zullen ze gepresenteerd krijgen.
  Het is de wet van de natuur.Wat je zaait zal je oogsten.


  Maak melding

 5. Venezuela woedend over oppakken neven presidentsvrouw door VS
  GISTEREN, 14:41BUITENLAND

  De Venezolaanse president Maduro is woedend op de VS over de arrestatie van twee neven van zijn vrouw in Haïti. De twee zijn overgevlogen naar New York. Daar moeten ze terechtstaan voor drugssmokkel. Maduro spreekt van een “imperialistische aanslag” en een “hinderlaag”.

  De neven van Maduro’s vrouw Cilia Flores werden in een hotel in de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince opgepakt. Volgens de Wall Street Journal hadden ze contact opgenomen met een Amerikaanse undercover-agent over de verkoop van 800 kilo cocaïne. Venezuela is het belangrijkste doorvoerland voor het transport van cocaïne van Colombia naar de VS en Europa.

  De affaire komt Maduro bijzonder slecht uit. Het land kampt met hyperinflatie. Veel goederen zijn niet meer verkrijgbaar. Op 6 december zijn er verkiezingen. Op meer negatieve publiciteit zitten hij en zijn partij niet te wachten.


  Maak melding

 6. Twee neven van de vrouw van de Venezolaanse president Maduro worden donderdag in New York aangeklaagd wegens drugssmokkel. Het tweetal werd dinsdag op Haïti gearresteerd tijdens een undercoveroperatie van de DEA en overgebracht naar New York. Ze zouden hebben geprobeerd om 800 kilo cocaïne te smokkelen naar de VS.

  De vrouw van Maduro, Cilia Flores, is een van de invloedrijkste personen in het Venezolaanse bewind.

  President Maduro zweeg aanvankelijk over de arrestatie maar donderdag haalde hij fel uit naar Washington, zonder de VS te noemen.

  ‘Aanvallen noch imperialistische hinderlagen kunnen het volk schade toe brengen’, twitterde Maduro, die donderdag de Mensenrechtenraad van de VN in Genève toespreekt. Zijn vrouw heeft nog niet gereageerd op de arrestatie.

  De langdurige undercoveroperatie tegen het tweetal lijkt sterk op een soortgelijke DEA-operatie tegen Dino Bouterse, de zoon van de Surinaamse president. Dino werd in 2013 gearresteerd in Panama en overgebracht naar New York omdat hij onder andere tien kilo cocaïne naar de VS wilde smokkelen. Hij zit nu een straf uit van 16 jaar.

  De arrestatie van de neven zal de toch al gespannen relatie tussen beide landen nog verder verslechteren. Washington beschuldigt hoge functionarissen van de Venezolaanse regering van betrokkenheid bij de drugshandel. Volgens de VS wordt jaarlijks 200 ton cocaïne via Venezuela doorgevoerd. Dit is een derde van de coke die elk jaar in Colombia wordt geproduceerd.

  Verkiezingen

  De neven, Efrain Campos-Flores (29) en Francisco Flores-de Freitas (30), werden in de boeien geslagen in een hotel in de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince. Ze waren toen net met een privévliegtuig aangekomen uit Venezuela. Op verzoek van de DEA werden ze gearresteerd door de politie. Later op de dag werden ze naar New York gevlogen, begeleid door DEA-agenten.

  Ze zouden vanuit het hotel een undercoveragent van de DEA hebben benaderd voor de levering, via Honduras, van 800 kilo coke. De neven reisden op diplomatieke paspoorten maar ze hadden geen diplomatieke immuniteit. Volgens Michael Vigil, oud-hoofd internationale operaties van de DEA, zei Campos dat hij een zoon van de Venezolaanse First Lady was en een stiefzoon van de president. Vigil is door de Amerikaanse autoriteiten ingelicht over de DEA-operatie.

  First Lady Flores (62) is al sinds de jaren negentig de vriendin van Maduro. Ze trouwde Maduro in 2013, kort nadat hij tot opvolger was gekozen van de overleden Hugo Chavez. Flores maakte in de jaren negentig deel uit van het juridische team dat Chavez vrij probeerde te krijgen. Chavez werd in 1992 gearresteerd na een mislukte coup en twee jaar later vrijgelaten


  Maak melding

 7. Suriname wordt communistisch,de zelfde sumthonmen van de jaren 80 steken de kop op.Kijk met welke landen deze pres in zee gaat Venezuela, Brazilië, Cuba,China enzv..


  Maak melding

 8. Wel jullie hebben bouta daar geplaatst dus jullie moeten niet klagen. Dit was te verwachten toch. Dezelfde mensen die schreeuwden nog 5 diezelfde mensen klagen nu


  Maak melding

 9. Dit is het begin van het einde van NDP niemand en nog niemand ontkomt aan de wet van KARMA, Abrahams , Algoe , lackin, soman, graanoogst, Bouterse , hoefdraad, Simons, misikaba, Abdoel, doekhie enz. Is te veel . Denk eraan


  Maak melding

 10. Als je in je eigen stront verzuipt, moet je niet klagen!! dat wilden de Suri’s toch!

  Ete vefie jarie! ju abing toch?? da ju mu abi fu smerie a baka djari fu Bouta !! Klaag niet over Bouta!!

  De boosdoener ben je zelf!! (klaag/zeurpieten)

  Inderdaad! wat je zaait zul je oogsten!!


  Maak melding

 11. De Politie heeft een VRACHTWAGEN van Meriba in beslag genomen!! Zijn er WAPENS in dit Voertuig aangetroffen? Welke LINK heeft dit voertuig met het MISDRIJF?

  WAAROM IS MERIBA nog niet opgebracht voor VERHOOR??

  IK BEGRIJP HEEL VEEL DINGEN NIET IN DEZE CASE OMTRENT MERIBA??

  IK WEET WEL ZEKER DAT MERIBA ZICH UNTOUCHABLE WAANT EN HET OPENBAAR MINISTERIE GEWOON UITLACHT.


  Maak melding

 12. 13 Nov, 15:17
  foto

  De politie heeft zojuist een bericht uitgegeven waarin wordt meegedeeld dat Romano Meriba zich heeft aangemeld bij de afdeling Kapitale Delicten. Hij had eerder tegenover de SRS verklaard onschuldig te zijn.

  Het bericht luidt als volgt:
  “De 31-jarige Romano Anthony M. heeft zich op vrijdag 13 november aangemeld op de afdeling Kapitale Delicten. Romano wordt ervan verdacht deel uit te maken van de bende die betrokken is geweest bij de beroving in Paramaribo-noord. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld.

  Romano werd in beeld gebracht nadat gebleken is dat zijn voertuig is gebruikt bij de beroving.

  In deze zelfde zaak is op donderdag 12 november de ondernemer Rohitas S. aangehouden op een adres te Zorg en Hoop. Bij deze ondernemer is een auto van de overleden rover Melvin Tob aangetroffen. Ook zijn er vuurwapens en een motorfiets bij Rohitas in beslag genomen. Hij is in verzekering gesteld.


  Maak melding

 13. Volgens starnieuws heeft Romani meriba zich gemeld bij de politie en heeft de politie hem voorlopig een plekje gegeven. Ik hol dat hij een eigen stekkie krijgt bij de politie. Ik ben wel benieuwd hoe tante dora en oom psychisch gestoorde geit hem gaan loskoppelen. Ik heb het natuurlijk over oom irvin kanhai he.


  Maak melding

 14. Baas is de regie volledig kwijt.

  Hoe is het mogelijk dat mensen die spullen van de verdachten en overledenen beheren er niet voor gezorgd hebben dat wapens en gasflessen etc. weg zijn.
  Hoe zeker vol je je dat je niets kan overkomen of hoe dom ben je.

  Het is verbazingwekkend wat je leest en wie er allemaal uitspraken doen.

  Mensen die filmpjes hebben die op liquidaties lijken. Het is heel eng voor een zo kleine gemeenschap.

  Baas het loopt tegen het einde. Iedereen van u club gaat voor eigen belang omdat u niets meer uit de staats kassa kunt uit delen.
  De stemmen komen los.


  Maak melding

 15. Goed dat Meriba in verzekering is gesteld, maar ik heb er een hard hoofd in dat hij weer Door toedoen van zijn pleegpappie op de 1 of andere manier zijn straf zal ontlopen…De rotte appels bij justitie en politie zullen hem ongetwijfeld een handje helpen..when mony talks bullshit walks..
  Ik vraag me in godsnaam af hoe een zichzelf respecterende president aan kan blijven na de zoveelste blamage van zijn criminele familie..Oja! Ik weet het: hij kan het zich niet permitteren om af te treden, anders gaat hij misschien de bak in..Volk van Suriname denk aan de eerste 2 regels vh Surinaams volkslied: opo kondreman oen opo..Sranang gron ei karikatuur oen..hoelang pikken jullie deze onhoudbare situatie nog..!!!


  Maak melding

 16. Robinho, wat mij betreft mag de president aanblijven tot zijn wettelijke regeertermijn achter de rug is. Vervolgens mag hij van mij weer gekozen worden tot president. Maar ik denk dat hij na de overwinning deze taak in een volgende periode zal overlaten aan een andere NDP-er.

  Er zal ook bewezen moeten worden dat Meriba betrokken is geweest bij de overval. Als de bewijzen tegen hem glashelder zijn n.a.v. verklaringen van de gevangen genomen criminelen zal hij zijn verdiende straf krijgen. Als hij schuldig wordt bevonden is hij mijn inziens zwakbegaafd omdat hij niet inziet wat de gevolgen van zijn handelingen kunnen zijn. Alleen al het feit dat hij in de nabijheid van president heeft kunnen vertoeven moet een preventieve werking op hem hebben gehad. Als dit niet het geval is geweest kunnen we aannemen dat we met een zwakbegaafde persoon te maken hebben.


  Maak melding

 17. Alleen in ons land gelooft het stomme volk deze uitspraak: “Als er een voertuig van het kabinet is gesignaleerd. Was het misschien toevallig in de buurt”, zegt Melvin Linscheer, presidentieel veiligheidsadviseur.

  Ik vraag mij iedere dag af wanneer we deze criminelen die aan de macht zijn zullen verjagen.


  Maak melding

 18. Rob G:
  Bepaald geen hoogbegaafde uitspraak van jou om deze Merida van zwakbegaafdheid te betichtten. Deze gasten, c.q. op een enkele uitzondering na, de rest van de mensen rond Bouterse wanen zich untouchable, arrogant als ze zijn denken ze zich alles te kunnen permiteren. Ik moet je wel nageven dat je het,in al je naïviteit op blijft nemen voor baas B. Of is het nog steeds die dikke plaat voor je hoofd die je parten speelt?


  Maak melding

 19. RobG

  Nog even geduld en u zult zien dat de president verbonden is met dit zooitje.
  Meriba mag dan niet de slimste zijn. Hij en z’n makkers denken onaantastbaar te zijn zoals zij zich gedragen. Allen kan nu de politie en het OM en de minister door hun zeer domme gedrag niet meer weg kijken.

  Dit is een zaak die instort.


  Maak melding

 20. RobG is het prototype van de naïevelingen die doen aan persoonsverheerlijking van Bouterse. Tegen beter weten in blijven ze deze moordzuchtige crimineel en zijn criminele nazaten en intimi verdedigen. Mensen als Rob zijn er mede verantwoordelijk voor dat Suriname vandaag de dag is verworden tot een land waarin institutionele drugshandel , geweldadige criminaliteit en institutionele corruptie als nooit tevoren hoogtij vieren..Onder leiding van deze president en zijn moreel failliete aanhangers is Suriname zowaar verworden tot een bananenrepubliek.


  Maak melding

 21. @RobG,

  Wat jou betreft mag deze PLEE-SIDENT aanblijven tot zijn wettelijke termijn is verstreken: Deze PLEE-SIDENT met zijn CRIMINELE Entourage mag zo snel mogelijk vertrekken.

  Het is toch een Godgeklaagd dat een PLEE-SIDENT met een Criminele inborst het voor het zeggen heeft in het land.
  Alleen in een Bacovenland kan deze man voor PLEE-SIDENT spelen.

  Zoon Dino,DE COCA-CRIMINEEL; Pleegzoon Meriba DE MOORDENAAR CRIMINEEL

  VADER DE december MOORDENAAR IS TOT OP HET BOT CRIMINEEL

  RobG: jij adoreert MOORDENAARS: JIJ BENT OOK ZWAKBEGAAFD ONDANKS JE BUL (Economie)
  Nee sorry, Je bent niet ZWAKBEGAAFD maar gewoon GESTOORD; Jij SPOORT ECHT NIET.


  Maak melding

 22. Hallooooh Dora..!! Ben je er nog!? Ik hoor je nu niet…nu moet je die zogenaamde stoere praat van je laten horen..of heb je een spreekverbod van jouw criminele baas?? Je bent geen knip voor de neus waard Dora..en jouw zogenaamde criminaliteitsbestrijding is selectief..je eigen politiekenest bestaat uit de grootste criminelen die Suriname ooit heeft voortgebracht.


  Maak melding

 23. “RobG
  Alleen al het feit dat hij in de nabijheid van president heeft kunnen vertoeven moet een preventieve werking op hem hebben gehad. Als dit niet het geval is geweest kunnen we aannemen dat we met een zwakbegaafde persoon te maken hebben.

  vrijdag 13 november 2015 om 21:08 uur.”

  Dino de zoon van de moordenaar is volgens RobG dus ook
  zwakbegaafd.

  Door het te allen tijde verdedigen van een moord verdachte
  en veroordeelde drugsdealer, kwalificeert RobG zichzelf ook
  voor de eretitel Zwakbegaafd.


  Maak melding

 24. Hopelijk komen meerdere door deze criminele
  BENDE gepleegde overvallen en andere misdrijven
  boven tafel en worden de misdadigers berecht !

  Een aantal van de gewonden en/of vastgezette
  bendeleden zijn misschien bereid verklaringen
  af te leggen over meerdere misdaden van de bende !

  Het lijkt er op dat ook de zaak van het ombrengen
  van VIER ONGEWAPENDE VERDACHTEN door
  CTU en politie (enkele jaren geleden) zal worden
  opgehelderd !
  De ONGEWAPENDE VERDACHTEN
  werden verdacht van betrokkenheid bij een
  roofoverval en zijn omgekomen toen hun auto
  werd doorzeefd met kogels !

  In die zaak zullen zeer prominente verdachten,
  die te maken hebben met de CTU, in beeld
  komen !

  Dussss…. Tijd om de CRIMINELE CTU OP
  TE HEFFEN en stappen te zetten naar
  Herstel Grondwet, Rechtsstaat en Mensenrechten !

  SRANANGMANS WAKE UP,
  STANG DJIE YU KONDRE !!!


  Maak melding

 25. Het feit dat iemand die een roofmoord heeft gepleegd gratie verleend krijgt omdat degene je pleegzoon is, kan echt niet.
  De vos verlies ze haren maar z’n streken niet.je kan de man uit de goot halen maar de goot niet uit de man.
  Als mens moet je gek zijn om te geloven dat meneer meriba geen aandeel in de roof heeft.
  Hoop dat het Su volk wakker wordt en zich geen zand in de ogen laat strooien.
  Wat als het zo door gaat zal Suriname naar de afgrond gaan en dat is jammer voor onze geliefde land.
  GAat niet alleen om deze feit, maar het eigen belang , dan het volks belang , die bij een groot deel van de regeermacht zit zal hier toe leiden


  Maak melding

 26. Wat ? Een economie bul voor rob g? Waarvandaan? Altijd zulke stomme reacties en dan een bul? Economie wil zeggen ook wiskunde goed. En dat wil zeggen dat je weet te rekenen. Serieus. Waar komt die bul vandaan? Laat hem aub zien.


  Maak melding

 27. Wake upncall: Suriname zit al in die afgrond! Net zo als de srd al is gedevalueerd en staatsolie een probleem heeft. Al deze zaken zijn al gerealiseerd. Wij moeten alleen durven ze luidop te zeggen.


  Maak melding

 28. Wie draagt schuld in Frankrijk Obama hollande Rutte Wilders THE blame game kan beginnen niet waar redimusus of heeft Bouta het weer gedaan jullie weten toch alles beter, het gaat nu niet om twee doden lafaards kom op met jullie complot theorieen


  Maak melding

 29. @Dre,

  RobG pocht bij het leven hoe MAGISTRAAL hij wel is in ECONOMIE. RobG geeft hier op dit Forum gratis College.

  Die Economie Bul heeft RobG van mij gehad. Ik had verwacht dat deze PIETER BAAN CENTRUM-FIGUUR mij zou bedanken voor deze ENORME MIJLPAAL in zijn DeDeBe PAARSE LEVEN.

  Ik heb hem meerdere malen gevraagd zijn DRIEKWART god met zijn Kennis en Kunde te gaan ondersteunen.
  Met de Economische kennis van RobG is DeDeBe verlost van alle problemen die hij heeft.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.