Bespreking samenwerking Suriname en Frankrijk

17
4 nov 15

Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (l) heeft afgelopen week de Franse ambassadeur, Michel Prom (r), ontvangen. De bewindsman heeft daarbij de goede band tussen Suriname en Frankrijk benadrukt. Het gesprek concentreerde zich rondom diverse mogelijkheden tot samenwerking bij het ontwikkelen van energie en waterprojecten aan de grens tussen Suriname en het Frans overzees gebiedsdeel, Frans-Guyana. Ambassadeur Prom onderschrijft de problemen aan de grens, zeker als het gaat om de illegale goudwinningactiviteiten en het gebruik van kwik daarbij.

17 REACTIES

 1. Dodson krijgt wel erg veel op zijn bordje. Mevrouw Silos houdt zich al een poosje stil na haar uitglijder en van Hoefnagels hoor je al een hele tijd niets wat er toe doet.

  Wanneer gaat men regeren.


  Maak melding

 2. @Jo Jo
  “Wanneer gaat men regeren”
  Dat vragen velen zich al geruime tijd af.. Maar dan regeren in de goede zin van het woord.
  Helaas, ik vrees dat ze nog geruime tijd bezig zullen zijn om de puinhopen van de vorige regeerperiode op te ruimen


  Maak melding

 3. Frankrijk heeft hem duidelijk gemaakt dat zolang Suriname geregeerd wordt door een mensenrechtenschender en drugscrimineel en geen zaken gedaan kunnen worden.


  Maak melding

 4. Breaking nieuws !!

  Maduro kan Desi Bouterse de hand geven want ook 2 leden van zijn familie zijn door de VS op Haïti aangehouden ivm drugssmokkel. Maduro is een beetje boos uuuuhhh dat is een understatement

  Goed zo VS ga zo door …


  Maak melding

 5. Er wordt gewerkt om die vijftig jaren stilstand onderleiding van NPS vhp pl weg te werken wat een gigantische puinhoop hebben ze achtergelaten voor een uittreksel van 1 srd moet j soms honderden srd onkosten maken vanuit het binnenland naar de stad om zo iets pietlullig te maken wat hebben die abanies met het ontwikkelingsgeld gedaan Dan hebben wij het niets eens over schone drinkwater elektriciteit huizenbouw bruggen ,straten aanleggen en dan nog willen hun aanhangers dat de grote visionair dit alles in vijf jaren klaard en dan hebben wij het niet eens over al die wetgeving die alles complementeert te veel om op te noemen . Mijn persoonlijke mening is dat ze die gasten voor een militair tribunaal moeten dagvaarden met alle consequenties van dien er moet een voorbeeld gesteld worden dat zoiets zich nimmer herhaald . Wat hebben zij met die drie en een half miljard keiharde guldens gedaan .als onze zo geliefde president bij de basis of bodem moet beginnen om Su met grote sprongen voorwaarts te stuwen . alle lof komt jou toe mijnheer de president werkt rustig verder want de beste stuur lui staan aan wal.wij zien de vooruitgang wel en wij geloven in u.


  Maak melding

 6. @Koos, ze hebben wel heel veel gemeend, omdat een van de personen een stiefzoon is. Het nieuws voor de personen die het nog niet weten:::::::::::

  =De Verenigde Staten hebben twee familieleden van de Venezolaanse president Nicolás Maduro laten arresteren. Dat meldt de Wall Street Journal. Het zou gaan om Efraín Antonio Campo Flores (29) en Francisco Flores de Freitas (60), respectievelijk de stiefzoon en de neef van Maduro’s echtgenote Cilia Flores (rechts op de foto).

  Beide worden ervan verdacht 800 kg cocaïne de VS binnen te hebben willen smokkelen. De zaak dreigt een diplomatieke aardbeving te veroorzaken omdat de VS de Venezolaanse machthebbers er nu van verdenken actief betrokken te zijn bij de internationale drugsmokkel.

  Beide mannen werden dinsdag gearresteerd in Haïti, waarna ze aan de Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA) werden overgedragen en nog dezelfde dag naar New York werden gevlogen in een vliegtuig van de DEA. Ze moeten daar donderdag voor een lokale rechtbank verschijnen.

  Beide zijn dus aangetrouwde familie van Maduro, wiens vrouw Cilia Flores, als een van de machtigste mensen binnen de Venezolaanse regering geldt. Vooraleer ze First Lady of ‘Eerste Strijdster’ werd, zat ze de Nationale Vergadering voor, waar ze verschillende familieleden op belangrijke functies benoemde.

  Cilia Flores maakte naam als advocaat van Maduro’s voorganger Hugo Chávez.


  Maak melding

 7. @ Blaka koeli

  Ga op bezoek bij je vriendje Van 1502 enz. en ga lekker met hem over die fantastische ‘volkspresident’ praten. Misschien vindt je bij hem een luisterend oor. Bij mij niet. Ik ga even een teiltje halen want ik moet kotsen van je postings.


  Maak melding

 8. blaka koeli…

  als fatsoenlijke mensen voor een militair tribunaal moeten verschijnen , volgens jouw geindoctrineerde, paranoïde paarse mening. Dan is het niet meer dan wenselijk dat De Dementerende Bejaarde, een Khadaffi-treatment verdient. Voor het folteren, verminken, martelen en standrechtelijk vermoorden van 15 onschuldige landgenoten, evenals het afslachten van 39 vrouwen en kinderen in Moiwana. Jij maakt je liever druk over een paar oud-hollandse guldens, maar tegelijkertijd loop je slaafs achter een drugsveroordeelde, meervoudig moordenaar, met kinderbloed aan zijn klauwen, aan. Eng, zielig mannetje ben je.


  Maak melding

 9. @Blaka Koeli
  Alweer met je kop blijven hangen in de achterste van je baasje bouta?!
  Alles ging goed met Suriname tot 24 feb 1980.Toen kwam je baasje met een coup op 25feb 1980 om de macht over te nemen met de bedoeling voor eeuwig de lijder te spelen.
  Sinds dan voelen wij de negatieve consequenties van de revo.Kijk wat voor rampen je baasje voor ons heeft meegebracht;
  coup 1980
  telefoon coup
  Dec moorden
  Moiwana slachting
  bouta amnestie
  bouta vergiffenis
  dino in Alcatraz.
  Interpol-Europol
  Steve meye

  Zoveel ellende,maar we genieten ervan hoe je baasje zijn Eigen puin gemaakt sinds 1980 niet in staat is op te ruimen en zoals wij het gewend zijn van hem kijken wij geamuseerd toe hoe hij de schuld in de schoenen van anderen probeert te schuiven. Je baasje is een ezel en zal een ezel blijven voor altijd,
  enz…enz…..
  .


  Maak melding

 10. @BRAKA-KOELI Inderdaad, vorige regeringen
  zijn nog wat vergeten,
  SLUIT DIRECT uitleverings-verdragen met de
  EU-landen en sluit tevens verdragen voor
  Strafoverdracht, mbt straffen, opgelegd in de
  strafvonnissen van de EU-landen !

  Sranang moet strafvonnissen van bevriende staten,
  zoals die van de UE-landen erkennen, en die eventueel
  ook ten uitvoer leggen !

  PS I : NOSO YU ATTI BRAKA OOK TU !!!

  PS II : Overigens bestaat, helaas, de funeste
  Ondemocratische NDP-militaire-druk en dreiging
  op het vreedzame Sranang Volk reeds langer dan
  VIJFENDERTIG JAAR !

  PS III : Gefeliciteerd met de zwaar gewapende
  CTU-roofbende !


  Maak melding

 11. Om Su voorwaarts te stuwen moet men alles aanwenden omdat te doen wie niet wil meewerken moet opzij geduwd worden dat doet Amerika met zijn war on drugs en war on alqaida en Isis intussen stelt hij zijn olievoorraden veilig ziekenhuis ned verkoop heroïne en ze maken ook winst kijk als jullie j ogen sluiten voordat soort dingen zijn jullie bij mij aan het verkeerde adres Su hoeft vr mij niet de braafste jongen van de klas te zijn dat jullie zo een bekrompen voorstelling hebben,wat er allemaal op deze aardbol te koop is vind ik zo onvoorstelbaar, waarom denken jullie dat Amerika en europa over zovele spionage diensten beschikken je kon een naïeve en bekrompen mind gehad hebben,in de jaren tachtig had ik het jullie niet kwalijk genomen maar nu ano 2000 met internet Wikipedia fb en nog een heleboel andere medium waarbij de mogelijkheid bestaat de naïeve en bekrompen geest op een hogere niveau te tillenl lukt het bij jullie op een of andere manier niet,zal het komen door het vele alcohol gebruikt ,dat vind ik echt jammer.ira ray Srafu Chavez blaka bakra alles wat jullie opsommen zijn bijzaken houd mij daar niet mee bezig , voor mij geldt alleen het wel zijn van Su en alles is daarbij geoorloofd .


  Maak melding

 12. Zijn jullie het ‘Betwist Gebied” vergeten?

  Betwiste gebieden
  Met Frans Guyana.

  Waar Suriname aan Frans Guyana in het Oosten en Brazilië in het Zuiden grenst, is er een stuk land, waarop èn Frans Guyana èn Suriname aanspraak doen gelden.

  In geschil is namelijk of de Litani-rivier dan wel de Marowijnekreek de bronrivier van de Marowijnerivier is. Wanneer wordt beslist dat het de Marowijnkreek is, dan komt dit betwiste gebied aan Suriname toe.

  Het onderhavige gebied is groot 3439 km2.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.