woensdag, april 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieVerlangen naar terugkeer politieke bemoeienis in rijstindustrie

Verlangen naar terugkeer politieke bemoeienis in rijstindustrie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 nov – Dezer dagen is een sterk verlangen te bespeuren naar een terugkeer van de politiek in de rijstindustrie. Vergeten lijkt de tijd dat de overheid niet gauw genoeg verbannen kon worden in naam van de vrije markt werking.

Steeds meer stemmen gaan op om vooral de padieboer te ‘redden’. Tot de meest luide stemmen van het moment behoort die van politicus en landbouwspecialist Soedeschand Jairam. Exporteurs en verwerkers betalen de boeren te weinig. Dat vraagt om ingrijpen. “Vooral in deze tijd waarbij opbrengsten uit de mijnbouw afnemen, wordt het belang van andere exportsectoren groter”, zegt Jairam tegenover de Ware Tijd.

In Suriname voltrekt zich een omgekeerd economisch proces. De rijstindustrie blijkt niet in staat zichzelf te reguleren. Boeren klagen jaar in jaar uit over te lage opkoopprijzen. De exporteurs en verwerkers wijten het aan de lage marktprijzen en gebrek aan afzet. De regering Bouterse heeft hoge prijzen kunnen regelen met Venezuela. Jairam vindt dat juist daarom een goede prijs voor de boeren moet worden afgedwongen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
  1. Venezuela,die heeft niet eens toiletpapier voor zijn mensen. Hoe gaan ze duur kunnen betalen voor padie?
    En als bouta zich verder gaat bemoeien met de rijstsector dan kunnen de padieboeren hun tenten sluiten net zoals het staatscassave bedrijf.


    Maak melding
  2. Venezuela moet binnen een jaar 15 miljard USD aan schulden terugbetalen terwijl er maar 1 miljard beschikbaar is En Bouterse denkt de jackpot binnen te halen in Venezuela. Zegt meer dan genoeg over de beperkte verstandelijke vermogens van De Demente Bejaarde.


    Maak melding
  3. Deze situatie is te danken aan de Nationale Dieven Partij van Suribabwe. Wie is er verantwoordelijk voor het welzijn van land en volk? Zijn het niet baas en zijn corrupte stinkend rijke geworden trawanten? Zeerzeker, sinds 1980 is de natie langzaam maar zeker verworden wat het nu is. En het zal na tien jaren verder verworden als in Zimbabwe. Dat land werd in nov. 1965 onafhankelijk. Dictatoriaal Suribabwe binnen tien jaren wordt nog een feit. Wahahahaha


    Maak melding
  4. In Venezuela bezitten rijke 1500 families 90% van alle vruchtbare grond en de gronden waar olie wordt gewonnen.Deze families bezitten ook 75% van alle media in het land. Voor de regering van dat land is het een duivelse klus om een rechtvaardiger systeem in het land in te voeren.Chavez heeft het geprobeerd maar dit wordt niet geaccepteerd door de Amerikanen. Het land zit in een economische/financiële houdgreep van Amerika en haar bondgenoten. De Amerikanen beheersen de wereld betalings-/geldsystemen en alle transacties van en met de Venezolaanse regering kunnen ze dwarsbomen.


    Maak melding
  5. @RobG,
    Als we niet met z’n allen waakzaam blijven, krijgen we deze zelfde situaties van Venezuen wat je daar schetst.
    Die lummel van een hoofdpiet Ronald Venetiaan was met zijn beleid bezig om datzelfde in Suriname te laten gebeuren. Wat wij hier op social media meemaken hebben ze Ronald Venetiaan blijkbaar niet openlijk Nageroepen.

    SANTHOKI heeft beloften gedaan aan de paddie boeren in de veronderstelling van beide partijen dat SANTHOKI aan het roer zou komen. Echter deze verkiezingsbelofte nu niet door de SANTHOKI-clan ingelost worden. Nu moet regering Bouterse blijkbaar deze klus klaren hoewel het hier niet om staatsbedrijven gaat maar om bedrijven die moeten trachten te concurreren op de handelsmarkt.

    Regering Bouterse komt heus niet in een beter plaatje te staan door deze boeren voor te gaan trekken met tegemoet komingen als je lering mag trekken uit de sabotage praktijken van de SANTHOKI-clan welke gericht zijn om de Surinaamse economie kapot te maken zodat Bouterse en de burgers het gaan voelen met het doel om Bouterse ERUIT TE ROKEN.

    Als Surinaams bedrijf zijnde zegt mijn hart ja. Alleen je moet eens weten hoe deze mensen in elkaar steken. Het zijn rasechte VHP-ers die morgen breed uit gaan meten dat succes hun verdiensten zijn.

    Rijk dan je helpende hand aan de Chinezen die niet over zulke negatieve eigenschappen beschikken.


    Maak melding
  6. RobG / 1502…wat een stelletje treurige, kansloze / werkeloze paranoïde randdebielen en dorpsidioten…. Compleet van het padje af…mafkezen. Koop lekker van je uitkering een enkele reis naar land van herkomst en ga daar met jullie zgn “kennis” orde scheppen in die chaotische, criminele, corrupte, failliete paarse apentuin.


    Maak melding
  7. Van 1502 tot 1863, Ronald Venetiaan heeft zich altijd gerekend tot de zwarte Regentenklasse in Suriname. Hij was er om de belangen van zijn elite groep veilig te stellen. Deze elite groep was speciaal gecreëerd om de belangen van de kolonialen veilig te stellen.Dit hield in dat hij politiek mocht bedrijven om de massa in toom te houden. dat zie je ook duidelijk in de politiek van de NPS. De achterban, de massa moest zich rustig houden en vooral niet in opstand komen tegen de kolonialen.De massa mocht geen eisen stellen over lotsverbetering ten behoeve van de massa. Deze politici wisten de massa op slinkse wijze te bespelen en zoet te houden met gebakken politieke lucht. dat zie je nog steeds in hun politiek. Ze zullen in hun politieke programma’s zich nooit uiten over verbetering de woningnood en terugdringen van de werkeloosheid in het land.


    Maak melding
  8. Toen de wereldmaktprijs hoog was, wilden ze vrije markt, nu de wereldmarkt prijs laag is, willen ze af van vrije markt !!! De intentie van deze zogenaamde boeren is duidelijke, ik hoeft niks meer te zeggen !!!!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES