Illegale vliegoperaties vanuit Suriname’s tweede luchthaven

13

PARAMARIBO, 10 nov – Op de tweede grootste luchthaven van Suriname is illegaal vliegen haast tot praktijk verheven. Volgens de Times of Suriname worden vanuit ‘Vliegveld Zorg en Hoop’ commerciële vluchten uitgevoerd door onbevoegde piloten.

De betreffende personen blijken niet in het bezit te zijn van de vereiste documenten. Sommigen vliegen met privé machines waar geen maatschappij achter staat. Ook zijn er vliegmaatschappijen die hun vliegtuigen over voor hen verboden gebieden laten vliegen. Intussen is ingegrepen. “Degene die illegaal opereert, wordt aangepakt”, zegt Faizel Baarn, waarnemend hoofd van de Luchtvaartdienst.

Behalve de gevaren van de illegaliteit, betekent het ook oneerlijke concurrentie. Vrachten en passagiers werden tegen betaling vervoerd naar bestemmingen in het binnenland. Daar wordt dus paal en perk aan gesteld. “Want het kan toch niet dat een groep zich wel houdt aan de richtlijnen van de luchtvaart, terwijl anderen dit gewoon naast zich neerleggen”, aldus Baarn.

13 REACTIES

 1. Neks no fout! Dat is de mentaliteit in ons land
  Bandelosheid,rechteloosheid ,anarchie en njang makerij is nu schering en inslag in dit mooi land.Hoe lang zal het zo goorgaan? Nog 5 jaar? Ik hoop dat dan nog een paar burgers over zijn.


  Maak melding

 2. En zeker ook de nachtvluchten richting kaiser. En als dit illegaal vliegen plaats vind hoe is het dan gesteld met de controle door douane en politie?????
  Alllez mang alleen in Suriname is dit met open ogen toegestaan er wordt niks dichtgeknepen.


  Maak melding

 3. De lijder van het land doet het ,zijn bende leden doen, het,zijn zonen doen het,,dochters die ons staatsgeld gebruiken om te winkelen in Parijs, vrouwlief die salaris ontvangt voor het niks doen, ,dus wij kunnen het ook doen,,we follow the lijder ,.
  ‘Neks no fout’,.


  Maak melding

 4. Kan iemand mij vertellen, wat zo langzamerhand nog legaal is in dit land ?
  Ons hele land gaat kapot aan corruptie, zelfverrijking, illegale acties, criminaliteit, vriendjespolitiek, nepotisme en er is niemand, die er wat tegen doet.
  Suriname is een bananenrepubliek in zijn zuiverste vorm.


  Maak melding

 5. Limbo srs radio , ndp regering van af 1980 zijn slechter dan die kolonisators van jaar 1600 tot jaar 1975 .Waar om had hij geen staat greep voor 1975 gedaan . Bouterse je was toch militair en Abraham ook .En dan in 1980 met je militaire vakbond gedoe , een regering van HENK Aaron NPS af zitten met dank van Eddy Bruma stront zak kijk maar hoe hij dood is gegaan . kijk maar naar die handlangers 1980 hoe men nu leef met de bevolking groepen , Iwan krolis palu koning, Herrenberg Momument , Graanoost koning lieg Caldeira als kenner en al die oudtjes, die nog rond lopen in het kabinet van President D Bouterse van ndp blijven jullie maar voor straf rond FORT ZEE LANDIA hangen tot de dood . Een nieuwe regering centrum zullen de jongeren bouwen, wanneer dat jullie door evolutie niet meer bestaan .Je moet niet van mij houden President Bouterse ,want ik hou ook niet jouw . met je net REVO puur onderdrukking . De geesten van onze voor ouders zullen jullie nooit onder steunen .


  Maak melding

 6. @ Bigi Sma:

  Controle in Suriname? Waarop en door wie? De ambtenaren zijn zo corrupt als de platen, dus…. geen verbazing daarover.

  Met veel bombarie zijn er vorige week controles door het BOG aangekondigd en uitgevoerd, waarbij er restaurants en supermarkets zijn gesloten en na een paar dagen weer geopend. Daarna niets meer van gehoord. Ik ken nog wel 1000 supermarkets die genomineerd dienen te worden met sluiting, maar er gebeurt niets!! Slappe hap.


  Maak melding

 7. blaka bakra
  Controle in Suriname? Waarop en door wie? De ambtenaren zijn zo corrupt als de platen, dus…. geen verbazing daarover.
  Met veel bombarie zijn er vorige week controles door het BOG aangekondigd en uitgevoerd, waarbij er restaurants en supermarkets zijn gesloten en na een paar dagen weer geopend.

  Wat te zeggen van de vele bloedworst wagens langs de weg.
  Je ruikt het en dan ontgaat je de lust om het te consumeren. Waar is dan de BOG??????????


  Maak melding

 8. Ja die bloedworstwagens langs de weg en voor de winkels! Ik denk dat ze niet alles dezelfde dag of dagen verkopen en dat ze die dingen herhaaldelijk opwarmen Wel van mij zouden ze niet leven want geen haar van mn hoofd dat eraan denkt daar wat te kopen ; tegenwoordig hebben ze ook kippenpoten en gekookte eieren in zo een kar! Hoe verzint iemand dat eigenlijk ?????


  Maak melding

 9. Drugstransporten zijn ook aan de orde van de dag. De hele wereld weet wie de grote baas is, op al die paarse oliedomme stommelingen na, met hun neks no fout ideologie, misdaad loont in dit land. We houden de amnestiewet hoog in het vaandel ter ere van onze didibrilijder en zijn booswichten. Soso lobi paars efoe a fout a no neks. wahahahaha ( vol spot)


  Maak melding

 10. Bert!mooi geschreven.Deze boeven krijgen ook allemaal een standbeeld voor het naar de mallemoer helpen van mooi Suriname. Straks onafhankelijk vieren in een dictatuur.


  Maak melding

 11. Suriname, Suriname wat moet er van u terecht komen. U huisvest bijna alleen maar criminelen, corrupte politici en varkens die hun land vervuilen.
  Waarom doen ze dat met u?
  Als er inderdaad een god bestond dan had hij allang ingegrepen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.