VHP schenkt verdovingsgeweer aan dierentuin Suriname

45

VHP-voorzitter Chan Santokhi, heeft in het kader van dieren en milieu bescherming op donderdag 5 november, namens de partij een verdovingsgeweer (tranquilizer gun) geschonken aan Paramaribo Zoo in Suriname. De Paramaribo Zoo beschikte eerder niet over een tranquilizer gun.

Op 24 februari 2015 is een Ocelot onnodig doodgeschoten, terwijl die wilde kat middels verdoving naar de dierentuin teruggebracht kon worden. Toen de partij dit onsmakelijke voorval via de media vernam, heeft ze er werk van gemaakt om een verdovingsgeweer te schenken aan de Paramaribo Zoo. Gisteren vond de overhandiging plaats in de kantine van Paramaribo Zoo, aan de directeur van de dierentuin, de heer John Altenberg.

Partij-voorzitter Santokhi zegt dat dieren niet onnodig doodgeschoten hoeven te worden als ze geen ernstig gevaar vormen voor de samenleving. De VHP-voorzitter wil geen herhaling hebben van de op 24 februari 2015 doodgeschoten Ocelot. Dieren moeten op een goede wijze behandeld te worden.
De Vooruitstrevende Hervormings-Partij(VHP) is grote voorstander van bescherming van dieren en milieu. De partijvoorzitter gaf ook aan dat het parlement gestart is met een wet voor het welzijn van dieren. Binnen niet al te lange tijd komt de wet voor dierenwelzijn. De wet ligt nu in het parlement voor behandeling.

Volgens de partijvoorzitter staat Suriname nu in de kijker van de hele wereldgemeenschap als land met goede milieu mogelijkheden. Maar Suriname is ook op de wereldkaart geplaatst door activiteiten van onze milieuactivist Monique Pool, oprichter van Green Heritage Fund Suriname (GHFS). Ze staat in de top 10 hero’s van CNN.

45 REACTIES

 1. Ik kan met de heer Santokhi en Hans politiek van mening verschillen, maar als het om het welzijn van dieren gaat kunnen we samen door een deur gaan en aan tafel zitten te beraadslagen. Ik vind dat men in Suriname meer aandacht moet schenken aan het welzijn van dieren in het algemeen.Zelfs mijn grootste politieke tegenstander kan in mij een partner vinden als het om dieren gaat, ongeacht of het wilde of huisdieren zijn.

  Ik heb een zwak voor dieren, ook al mogen het giftige slangen zijn. Ik maak ook uitzonderingen voor twijfelgevallen. Dieren als, Henk Molenaar, Ray, Ira, Koos, Srafu,astaman, Es…..d, flyer,koos, Ed en nog veel meer mogen voor mij in een dierentuin gehouden worden. De andere dieren horen mijn inziens niet thuis in een dierentuin, maar in de vrije natuur, hun natuurlijke habitat.

  Ik wil mijn beste vriend uit mijn studentenperiode in Groningen, de heer John Altenberg ook feliciteren met deze aanwinst. Wij hebben genoten van de goede dingen die het leven te bieden heeft. Ik weet dat hij zijn hart op de juiste plek heeft als het om dieren gaat.


  Maak melding

 2. @ ROB G,..Je haalt me de woorden uit de mond mie mang.

  Dieren als, Henk Molenaar, Ray, Ira, Koos, Srafu,astaman, Es…..d, flyer,koos, Ed en nog veel meer mogen voor mij in een dierentuin gehouden worden. het liefst in Artis,aan de Noordzee.


  Maak melding

 3. er is bekend gemaakt,door de verenigde natie dat de ,,amnestie ,,, van onze pres.. in de prullenbak kan..

  dus hij zal / voor de rechtbank moeten verschijnen om beoordeeld te worden wel / niet schuldig..


  Maak melding

 4. Eerst moet de kwaad geschieden en daarna de voorzorgsmaatregel!!

  Het is altijd achter het net vissen en dat is de enige land ter wereld SU natuurlijk!!

  No Spang! het komt goed, wanneer de ezels hoorns krijgen dan pas!!


  Maak melding

 5. Sommige zaken moeten gewoon het nieuws niet halen want het komt zielig en lachwekkend over.
  Als je de geweldige naam van de dierentuin hoort zou je zweren dat ze al jaren zo iets belangrijks hebben liggen.

  Dit is te vergelijken met een dorpje ergens op het platteland, met een inwoners aantal van 50, waar de plaatselijke dorpswinkel die luistert naar de naam “shopping Center” eindelijk na jaren een goedkoop koelkastje krijgt via een snelle geld collecte.


  Maak melding

 6. @rob

  Voor de zoveelste keer…

  Een hond die ziek is is te genezen maar een hond die ziekelijk gedrag vertoont is NIET te genezen.

  rob is NIET te genezen.


  Maak melding

 7. Heeft Suriname een dierentuin ? Volgens mij is heel Suriname een groot dierentuin gelet op de manieren van hoe mensen met elkaar omgaan.


  Maak melding

 8. Ik ben het ABSOLUUT eens met Santoki dat je dieren met RESPECT moet behandelen maaaaaarrrrrrrrrr……….. hierover zullen wij het NIMMER EN NOOIT eens zijn en dat is dat het DIER, de PAARSE RINGBAARD AAP, ” Desiderius ” , daar aan de Anton Dragten weg te Paramaibo, NOOIT maar dan ook NOOIT MET RESPECT behandelt mag worden.

  Dit gegeven geldt IDEM DITO voor de leden van zijn MAKAKEN KUDDE hier op WKN !!!!

  Deze apensoort is namelijk ZÉÉR SCHADELIJK voor haar omgeving !!!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 9. @ AHE,

  Je bent weer slecht geïnformeerd. Jaren geleden heeft de Paramaribo Zoo een wapenvergunning aangevraagd, maar deze is onaangeroerd in de la blijven liggen en later zonder enig motief afgewezen. Toen op 25 februari jl. een onschuldige ocelot zonder pardon door een politieagent uit een manjaboom werd geschoten in de wijk Uitvlugt (terwijl er iemand met een tranquilizer gun aanwezig was), kwam onder druk van enige politici de zaak weer in een stroomversnelling. Nu heeft de Zoo gelukkig zijn tranquilizer gun en vergunning. Dus het was niet de schuld van de directeur van de Zoo, maar van de Roverheid!!


  Maak melding

 10. Santokhi wat je gedaan hebt zal niemand kunnen doen.
  Veel dieren worden voor niks dood gemaakt en helaas
  weten ze er weing over. Ik heb veel respect voor je.
  Meer over mij in

  Calodema | Home of Biologist and Author Trevor J. Hawkeswood

  image

  Calodema | Home of Biologist and Author Trevor J. Hawke…
  This website will also have available for purchase various natural history books and text books from the private library of TJ Hawke…
  View on http://www.calodema.com
  Preview by Yahoo

  Dew Makhan | Calodema

  Dew Makhan | Calodema
  No. Publication Name More Details 1 Hydrodessus aschnakiranae sp. nov., Hydrodessus lohezi sp. nov. and four new records of water beetles from French Guiana (Coleoptera: Dytiscidae)
  View on http://www.calodema.com
  Preview by Yahoo


  Maak melding

 11. @Printa en RobG: kritiek/waarheid aanhoren is niet voor een ieder weggelegd !!

  Het gaat hier niet om politiek maar over het welzijn van dieren. En als jullie zo graag ook hier een platform willen creeen om zogenaamd politiek interessant te zijn: be my guest..Een duidelijke onderscheidt maken is blijkbaar een brug te ver voor jullie..dus maar blaffen!


  Maak melding

 12. Een DIERENBEUL tevens ANGSTHAAS heeft op 24 Februari 2015 ONNODIG het leven van een PRACHTIG DIER beëindigd in Suriname !!!

  Had hij ( politie agent ) dit in bijvoorbeeld Colombia ( land dichtbij Suriname ) geflikt dan was hij nog niet jarig.

  Over Europa wil ik het helemaal niet hebben want dan zou deze agent de dag VERVLOEKEN waarop hij werd geboren !!!!

  http://www.apintie.sr/vidi.php?vid=11778#search

  Trevlig kväll ! CHAVÉZ


  Maak melding

 13. @RobG, ik weet niet tot welk dier ik behoor, maar van huis uit heb ik geleerd dat je nooit een ander iets moet toewensen, omdat je het vroeg of laat op je boterham terug krijgt.
  Ik ben heel erg trots op me zelfs.

  =Nogmaals, alles wat ik geschreven heb staat in de krant of kan je vua de radio horen.
  Jij kan niet tegen kritiek, maar ik wel.

  Bouterse nog Venetiaan zijn families van mij en ook al waren zij dat dan nog zou ik zeggen waarop het staat. Ik ben niet bang.

  Dit heb je ook geschreven:::::

  Ik weet een ding en dat is historisch vastgelegd. De N.D.P. is de grote overwinnaar geweest van de verkiezingen. Het volk heeft gesproken en jullie zijn afgestraft.

  ===Mijn vraag waarom Bouterse dan NOOIT alleen heeft geregeerd en voor het zeggen heeft gehad, vergeet niet dat er toen en nu ook weer anderen zijn die samen met Bouterse werken, omdat hij het niet alleen aankan.


  Maak melding

 14. AHE, ik denk dat de politie in eerste instantie het orgaan is dat over een verdovingsgeweer moet beschikken. De politiek van Santokhi kan dan niet in mijn straatje liggen, maar als het om dierenwelzijn gaat kijk ik toch anders naar deze man. Het welzijn van dieren heeft ook zijn aandacht.Santokhi is een bekende Surinamer en als hij zijn bekendheid of zijn invloed kan aanwenden om het lot van de dieren te verbeteren heeft hij mijn zegen.

  Ik hoop dat er vanuit de Surinaamse politiek ook meer aandacht geschonken gaat worden aan dierenwelzijn. Het is soms triest om op Youtube te zien dat vissers in Suriname onvolgroeide kaaimannen (baby kaaimans) meenemen naar huis om te eten. Het is ook erg als men ziet dat mensen deze dieren gewoon doodslaan of in stukjes hakken en weggooien. De beschaving van een land wordt mede bepaald om de manier hoe men met in dat land met zijn dieren omgaat.


  Maak melding

 15. Ira,ik heb je niet willen beledigen of kwetsen. M.b.t. jou neem ik mijn oprecht woorden terug. Jij had niet in het opgesomde lijstje moeten voorkomen. Ik ben echter van mening dat dieren niet in een dierentuin thuishoren, maar het beest Henri55 wel.


  Maak melding

 16. @RobG,
  Ik ben het roerend met je eens. Laat ze merken wie en waar de echte Mr’s zijn. Als het goed is ben je dat niet geworden door druk vanuit je familie of uit onze gemeenschap. Jou verdienste hoeft OOK NIET bij ons op een grote hoop als trofee om anderen mee de loef af te steken.

  Ook eens dat het afgelopen moet zijn met dierenleed in Suriname want ik had tijdens mijn laatste vakantie een puppie gered die een SANTHOKI- achtige aan zijn lot over liet.

  Trouwens, is er niet eerst DNA uit het geweer veiliggesteld want een SANTHOKI – achtige had een poos geleden ook zijn dienstwapen achterover gedrukt waarna BELFORT geen conclusies aan verbond.


  Maak melding

 17. Lieve mensen laten wij het aub volwassen houden ondanks onze tegenstellingen; we zijn allemaal mensen ! Geschapen door onze schepper die van ons allemaal houdt We hebben ook 1 ding gemeen en dat is de liefde voor ons land toch ? Aub we mogen van mening veranderen maar laten wij ons menszijn niet vergeten ! Ik groet jullie allemaal !!!


  Maak melding

 18. nee Blaka bakta, je vergist je RobG heeft zeer waarschijnlijk op de Butjesschool gezeten, hij kan als het waar is dat hij in Groningen “gestudeerd” heeft, je vast wel vertellen wat voor een school dat was


  Maak melding

 19. RobG, je bent de zoveelste paarse pauper die aan lager wal is geraakt. In paniek vervuil je de ether met rotzooi. Paars=laag allooi. Heb zelfs meer respect voor een Zwerfhond. Daaag RobG….. en vergeet je niet as maandag te laten opnemen bij de eerste beste GGZ instelling.


  Maak melding

 20. blaka bakra, tijdens mijn studententijd in Groningen heb ik genoten van het leven.Het was hard studeren (tentamens moesten gehaald worden) en genieten van het leven. Kwam geregeld voor dat ik s’morgen wakker werd in bed van een of andere mooie en lekkere blondine. Dit tot grote woede van bloedmooie brunettes die dachten dat ik alleen op blondjes viel. Trouwens, ik wist niet dat er ook blondines/brunettes studeerden in Saramacca en dat men daar een lbo had. Als jij je leven ooit over mocht doen zou ik je aanraden om in Groningen-Nederland te studeren.


  Maak melding

 21. Laten we met z’ n allen overgaan tot iets luchtigers waar iedereen om kan lachen en dat is: De mensen op de foto.

  Zijn het Hindostani’s of zijn het Afrkanen😂


  Maak melding

 22. @ Koos,
  Maar van jou intellectueel vermogen is in de ether of hier op internet ook weinig te merken. Zeg, ga jij eens de toiletten goed schoonmaken want @RobG kan je helaas niet tot een hoger niveau tillen hier. Dáááág……@Koos✋🏼


  Maak melding

 23. @Desi’s-slapende-slaafje-Robje-G slaat door !

  Hij wordt ziek van de blunders van zijn basja
  Desi, MEGA-blunders die Robje keer op
  keer tracht goed te praten !
  Hij is zijn slavenbestaan moe !

  Daarom wenst hij anderen in een
  dierentuin op te sluiten ! Zonder internet,
  want Robje is moe van de aangedragen
  slechte financieel-economische cijfers
  van basja DESi en van het herhaaldelijk, met
  argumenten en cijfers, vermorzelde Domme
  Consumptieve uitgavenbeleid van DESI,
  waardoor ALLE gelden en vrijwel alle
  Reserves van Sranang zijn verdwenen
  en wij met een negatieve staatskas
  worstelen van ruim TIEN MILJARD !

  Het vermoeide slapende slaafje ROB-G,
  wil daarom de discussies op Waterkant
  KILLEN, zijn voorstel :

  ” Dieren als, Henk Molenaar, Ray, Ira, Koos, Srafu,
  astaman, Es…..d, flyer,koos, Ed en nog veel meer
  mogen voor mij in een dierentuin gehouden worden.”

  PS : Robje, de Sranang slaven hebben in
  het verleden voor hun VRIJHEID gestreden
  en zijn vrijgekomen !
  Dus Robje, vecht voor jouw Vrijheid, en
  vooral ook voor je geestelijke vrijheid!

  Ontdoe je van Slavernij en Onvrijheid ,
  ontdoe je van jouw Slavenmeester DESI !!
  WIKIiiiiiiiiiiiiii!!!


  Maak melding

 24. @ Srafu en alle andere mensen,
  Denkt u eens goed na want:
  Hoe kan een nazaat van een slaaf zich ontdoen van slavernij verleden als:
  1) Heden structuren in de maatschappij je eraan herinneren dat jij je nog midden in een strijd bevindt waarvan je dacht dat je die overwonnen had.

  2) We ondervinden dat een overheersende groep vanuit elders een bedreiging aan het vormen is voor de autochtone Surinaamse bevolking.

  3) We steeds onder de neus gewreven krijgen dat het een leugen is dat wij heldhaftigheid achter ons kunnen laten aangezien we ons HIER EN NU midden in een strijd bevinden tegen indringers die in Suriname trachten te overheersen.

  Mensen, als het goed is, bent u zelf in staat om dit rijtje van reële angsten aan te vullen want u als het goed is ZIET en PROEFT u zelf de aanloop van de indringers en dat er iets op handen is bij de indringers!

  Onze strijd tegen overheersing woedt dus nog steeds hoewel in een andere vorm!


  Maak melding

 25. Die gekke RobG blèrt dat hij om dieren geeft intussen pompt zijn baas de surinaamse rivieren leeg. Er zijn geen enkele studies zijn welke effecten die heeft op langere termijn. Hoe hypocriet kun je zijn.

  1502@, over een niveau hoger tillen gesproken, spring toch van je bijlmerflat af nare kerel. je zit vuistdiep in de grot van Bouterse dat je totaal verblind bent geraakt voor de realiteit. Neem een andere nickname want je leeft hartstikke in het verleden.


  Maak melding

 26. @amaranta, ik heb grote liefde voor mijn land Suriname. Je zal me nooit iets negatiefs over mijn vaderland zeggen. Ik ben geen nestbevuiler. Ik poep of schijt niet in mijn eigen nest, het nest waar ik geboren ben, mijn jeugd heb doorgebracht, en op scholen ben gevormd en opgevoed.Valt het je niet op dat er personen op dit forum actief zijn die het verschil niet kennen tussen politiek-bedrijven en het land.Het zijn personen met een zeer kort lontje. Bij het minste of geringste exploderen ze en geven ze president Bouterse-zijn kabinet-de NDP en de Republiek Suriname de schuld van alle ellende.Deze personen snappen nog steeds niet dat ‘politiek bedrijven’ te maken heeft met complexe zaken, complexe situaties, complexe organisaties met tegenstrijdige belangen, en omgaan met schaarse financiële middelen.

  @hans, wat ben je veranderd! Doe toch niet zo bij de hand. Voorheen was je niet zo vlot.Vertel, hoe het komt dat je zo vlot bent geworden? Maar natuurlijk ken ik de plek waar je lagere school heeft gestaan. De school lag aan een verbindingstraat, de Butjesstraat, tussen de Oude Boteringestraat en de oude Ebbingestraat. Het was een school voor Zeer Moeilijk Lerende Kinderen.

  @Srafu, je bent een slaaf van je eigen gedachte.De overheerser hebben je geest in bedwang. Laat los je koloniale gedachte, je koloniale opvoeding, be free. Zeer triest dat je het niet kan doorgronden.Srafu je hebt geen zelfvertrouwen. geloof in eigen kunnen, ook al gaat dat met vallen en opstaan.


  Maak melding

 27. Santhoki maakt de indruk dat hij zelf ook verdoofd is.
  De krietieken op het beleid van de NDP die hij zijn achterban voorhield voor de verkiezing blijken verandert te zijn .Hij noemt dat nu podium taal.Podium taal is dus bedrog.


  Maak melding

 28. Ook je info over de Butjesschool (Michaelschool) is lang niet volledig, en zoals gewoon verdraai jij de feiten net zo als het in je verwongen geest uitkomt, triest, ze hadden je beter in Zuidlaren op moeten sluiten, tenzij je daar al niet zit natuurlijk.


  Maak melding

 29. hans,zal wel een nephans zijn. Jij geeft de juiste informatie over de Butjesschool hetgeen een teken aan de wand is dat jij de school van binnen en van buiten goed kent. Ik ken de school vanuit de volksmond en daar blijft het bij.Maar laat een ding duidelijk zijn. Ik zal de foute politiek van de oppositie in Suriname blijven bestrijden.


  Maak melding

 30. @Printa en zijn aanhang hier.
  Jullie horen in het APENRIJK thuis en jullie hebbengelijk, wij de rechtgeaarde surinamers,horen niet daar thuis.
  Weten jullie wel wat een Tranguilizer is?!
  Het is bestemd om dieren zoals julie te redden,vooral de dieren die uitgeroeid kunnen worden zoals jullie.
  Een tranguilizer gun is geen Ak47 zoals de gun van jullie baas, het executeerd geen dieren of mens zoalse baasje van tijd tot tijd doet .
  Als een wild en dn teru gebracht naar zjn oorspronkelijke omgeving waarhij dier in een woonwijk terecht komt hoeft hij niet meteen dood geschoten te worden maar eerder verdoofd en gevangen genomen ,hij kan dan losgelaten worden in zijn oospronkelijke omgeving.
  Santokhi denkt ook aan jullie beesten,zelfsjullie baasje doet niks voor jllie.o,ja,jullie baasje heft het te druk om vergiffenis te bedelen van hier tot Afrika.
  Goed zoSantokhi !!


  Maak melding

 31. @1502-1863
  Optiek Ninon is ht medicijn voor jou problemen.
  En de mesen op de foto zijn hindostanen in Suriname met een tranguilizer gun omdat er jammer genoeg ook dieen zoals jij in Suriname onder ons leven.
  Ga eerst leren waarvoor een tranguilizergun dient!!!!
  Jouw dieren instincten werken niet zo optimaal!


  Maak melding

 32. @ RobG,

  Bestrijdt je ook de foute politiek bedreven door de coalitie?
  Je wilt ons toch niet wijsmaken dat de coalitie politiek bedrijft op de juiste manier?


  Maak melding

 33. @ van 1502 tot 1863,

  Wat is er nou zo luchtig aan jouw onderstaande reactie?:

  Laten we met z’ n allen overgaan tot iets luchtigers waar iedereen om kan lachen en dat is: De mensen op de foto.

  Zijn het Hindostani’s of zijn het Afrkanen😂


  Maak melding

 34. @ AHE,

  “Je bent weer slecht geïnformeerd. Jaren geleden heeft de Paramaribo Zoo een wapenvergunning aangevraagd, maar deze is onaangeroerd in de la blijven liggen en later zonder enig motief afgewezen.”

  @blaka bakra,
  1. “weer” slaat nergens op.
  2. Bedankt voor de info, maar ik ben wel goed geïnformeerd want ik reageer alleen maar op het recent bericht van WK, en ik mag aannemen dat het een beetje betrouwbaar is.
  3. Hoe deze situatie is ontstaan is voor mij niet relevant. In een grotere organisatie zal het anders zijn maar in dit geval mag je stellen dat de aanschaf van zo iets, inclusief benodigde vergunning onder de primaire taken van een directeur valt. Als de aanvraag voor wapenvergunning voor een dierentuin jaren duurt is er iets helemaal mis, maar dat is bekend.

  Ik keer het om. De directeur heeft in ieder geval de taak om met al zijn bevoegdheden dit proces te bespoedigen, anders is het iemand die wacht totdat alles naar hem toekomt!.

  @RobG,
  1) Misschien is de politie inderdaad het orgaan dat over een verdovingsgeweer moet beschikken, maar de dierentuin krijgt het wel cadeau. Beetje vreemd.
  2) Met je eens dat de politiek meer moet doen voor de dieren. Niet allen zwaardere straffen tegen dierenleed, maar ook tegen stropen. Tevens acties ondernemen regen uitroeiing.

  .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.