Corrupte managers Surinaams postbedrijf gevonnist

19

PARAMARIBO, 6 nov – Twee corrupte managers van het Surinaamse Postbedrijf, Surpost, hebben voortaan een strafblad. Volgens de rechter is bewezen dat voormalig directeur Carlo Godliep zichze;f heeft bevoordeeld. Hij kreeg een jaar gevangenisstraf.

Weliswaar zijn daar zes maanden voorwaardelijke straf. Die zes maanden zal Godliep moeten uitzitten als hij ooit weer een dergelijk delict pleegt. De periode van voorarrest mag worden afgetrokken. Het komt erop neer dat Godliep een vrij man is, zij het met een vonnis. Carlo Godliep was als directeur aangesteld tijdens de regering van Jules Wijdenbosch (NDP). Hij werd aangehouden op verdenking van corruptie.

Dit gebeurde tijdens de eerste regering van Desi Bouterse. Godliep en de andere veroordeelde, Steve Ravenberg, hebben onder meer privé voertuigen aangeschaft op kosten van het bedrijf. Ook bedeelden zij zich met toelages waar geen toestemming voor gegeven was. Hoewel de straf niet zwaar lijkt, geeft ze wel aan dat corruptie ook nu afgestraft kan worden. Dit dan zonder een speciale ‘anti-corruptiewet’, die maar niet ingevoerd wordt.

19 REACTIES

 1. De 2 helden van de corrupte moeten nu wel hun tjoekoe geld gaan terugeisen. Zij hebben Wijdenbosch betaald om deze job te krijgen waarschijnlijk in containers Black Label.
  Ik hoop dat ze ook geplukt gaan worden door onze zuivere, en eerlijke Belastingdient.


  Maak melding

 2. Corruptie kan wel degelijk afgestraft worden zonder een anti-corruptiewet. Dat heeft Venetiaan bewezen, denk maar aan Alibuks en Balessar.
  Maar als regeerders, vrienden, familie en partijgenoten willen beschermen of zelf in corruptiebende zitten dan is het makkelijk te schermen achter een nog niet goedgekeurde wet.


  Maak melding

 3. @Desi is goed bezig !

  Laat DESI Onze democratie en Grondwet
  herstellen en zich melden bij de Krijgsraad
  of zich aanmelden voor het uitzitten van zijn
  ELF JAAR Gevangenisstraf !

  PS : Goed bezig, druk met het drukken van
  ongedekte SRD’s ! Sranang-staat FAJA !!!


  Maak melding

 4. Thanks Barnie,
  Maar toch beweren sommige printa sibies dat Bouterse goed bezig is.
  De prestaties van elke regering kan makkelijk gemeten worden aan de hand van de koers op de zwarte markt.
  De feiten liggen daar.


  Maak melding

 5. Ze moeten in de vonnis meenemen dat ze hun kaalplukken. huizen, auto’s, sieraden etc. innemen net zoals justitie in Nederland doet. dan verdienen we het mooi terug plus extras.


  Maak melding

 6. Een verdachte is in zijn bovenbeen geraakt door een politiekogel. Dit gebeurde rond vier uur vrijdagochtend. De verdachte was met zijn kompanen op de vlucht geslagen nadat de politie waarschuwingsschoten had gelost bij een inbraak

  Toekomstig gebeurtenissen in Suriname.
  Er zullen meerdere inbraken en arrestaties plaatsvinden a.g.v. de verslechterde situatie.
  Alleen jammer dat het een bovenbeen betreft en niet zijn borstkas.
  Advies aan de politie “iets hoger richten waardoor het vinden van de body zeker is”


  Maak melding

 7. Zo zie je maar weer.
  Veel te lage straf vind ik.
  Waarom worden deze mensen niet terug geplukt om alles terug te betalen.
  Wanneer dat gebeurt komen er conflicten met de boys achter de schermen want het geld moet ergens vandaan komen.
  Ik snap er de ballen niet van.
  Zo gaat t maar door.
  Kenneth Vasseur zit vast voor fraude,is n.b 1der cimmisarissen van het ADEK maar volgens de Minister van onderwys Peneux is er niets aan de hand omdat dit VOLGENS HEM niets met de ADEK te maken heeft.
  Als iemand deze logica snapt dan hoor ik t graag,JONGE JONGE.


  Maak melding

 8. =Wie kan zich nog herinneren dat die man van mevrouw Geerlings ook was genoemd in een corruptie zaak bij het postkantoor?.
  Deze zaak is zeker achter gesloten deuren behandeld of in de doofpot gezet, omdat men er niet meer over praat.

  -Abrahams geniet van alle luxe en zijn corrupte zaak zal ook nooit onderzocht worden onder Bouterse.

  Leve Suriname onder Bouterse.


  Maak melding

 9. =Vrienden, kennissen en familieleden worden alleen rijk in Suriname. De rest mag stikken en toch zet men Bouterse op de troon.
  Lees hier een stukje tekst, dit omdat sommige NDPérs niet verder lezen.

  =Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) blijft nuchter onder de commotie die is ontstaan over de gelden die exportonderneming Jubosa zou opstrijken bij het leveringscontract binnen PetroCaribe. De prijzen die volgens hem zijn aangehaald door Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) waren de eerste onderhandelingsprijzen.

  Gajadien zegt dat bij de eerste levering van 6.500 ton witte rijst (super), Jubosa – waar de broer van ex-minister Winston Lackin de directeur van is- bijkans US$ 1,2 miljoen opstrijkt. Per ton zou dat US$ 65 zijn. Het parlementslid vindt dat rijstboeren worden uitgebuit en zij een betere prijs voor hun product zouden moeten krijgen. De boeren krijgen ongeveer SRD 35 voor een baal natte padie; het vorig seizoen hadden zij nog SRD 50 gehad voor dezelfde hoeveelheid.


  Maak melding

 10. Iedereen wil naar de paradijs gaan maar niemand wil doodgaan.

  Hoe we worden gemanipuleerd en misleidt

  Iedereen klaagt over corruptie maar als de regering ingrijpt dan is het weer niet goed. Wat wilt men eigenlijk?

  De huichelachtige mentaliteit/praktijken moet een keertje nu ophouden. De media wordt verziekt door de mensen dat dit soort wantoestanden willen goed praten.

  Wie echt fraude heeft gepleegd (zelfverrijking ten koste van de overheid/gemeenschap) zal voor de consequentie/gevolgen moeten voorstaan/verdedigen bij de rechter.


  Maak melding

 11. Nu hebben ze de juiste kwalificatie om op het kabinet van de president te gaan werken. Hij heeft speciaal daarvoor nu een grotere Kantoor ruimte om zijn Nieuw kader te huisvesten. Want ze studeren nu af in grote groepen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.