Binnenkort Surinaamse brandstof aan de pomp

15

PARAMARIBO, 6 nov – Kunnen rijden op Surinaamse brandstof is een kwestie van enkele weken. Volgens de Ware Tijd moet het eind november al zover zijn. Dan komen eindelijk diesel en gasoline stromen uit de raffinaderij te Tout Lui Faut.

De laatste hand is gelegd aan het optimaliseren van de kwaliteit. Voor gasoline was het al bereikt, nu is diesel zover. “De kwaliteit die we hebben behaald is nu al vele malen beter dan wat momenteel in het land beschikbaar is en er kan nu reeds getankt worden in voertuigen”, zegt Rudolf Elias, directeur van Staatsolie. Het bedrijf heeft lang moeten wachten op de uitkomst. De opening is vaker uitgesteld.

Het is werken aan een constante en betrouwbare levering. “Momenteel werken wij aan het opbouwen van onze voorraden om te kunnen verkopen aan de pompstations. Er zijn al pijpleidingen onder de bodem van de Suriname rivier gelegd”, aldus Elias. De pijpleidingen moeten de brandstof vervoeren vanaf de raffinaderij naar de opslagtanks van leveranciers. Elias spreekt van een historische mijlpaal.

15 REACTIES

 1. Volgens mij heeft de president deze raffinaderij bijna een jaar geleden feestelijk in bedrijf gesteld.
  Hoeveel extra heeft het gekost dat er 12 maanden vertraging is opgetreden.


  Maak melding

 2. Binnenkort zullen we ook een grote olievoorraad ontdekken voor de kust van Suriname, er wordt nu niet meer geboord maar binnenkort, ja binnenkort…..


  Maak melding

 3. Jojo, het operationeel maken van een raffinaderij is een complexe zaak. Er zijn heel wat veiligheidsmaatregelen die getroffen dienen te worden. Met moet altijd rekening houden met genomen maatregelen die ongewilde omstandigheden tot gevolg hebben. Dat heb je meestal als je met complexe zaken moet werken in een complexe organisatie.

  De kritieken die jullie een aantal weken terug hadden op de regering zijn voorbarig geweest. Jullie hadden het over grote schadevergoedingen en dergelijke.De zaken liggen vaak veel gecompliceerder dan voor velen van jullie zichtbaar is. Gelukkig dat ik niet als een hersenloze achter de fantasie van de oppositie loop.


  Maak melding

 4. Ai koos. 1,49 euro maar. Maar alsnog volg ik t nieuws in Su. Ik heb geen comedy film nodig. De paarse waas zal nog lang niet weggaan bij de paarse gehypnotiseerden. Ik geniet elke dag van t nieuws.


  Maak melding

 5. Aan de rondweg wordt benzine verkocht voor SRD 3,90 per liter.
  Ik heb steeds aangegeven dat het publieksgeheim is dat er langs de Suriname rivier brandstof in de avonduren word gelost en dat reeds jaren achtereen. Het is bekend bij politie, justitie, HI etc maar niemand die durft in te grijpen.
  Rara hoe kan dat dat 1 liter 3,95 SRD kost. Dan is de kostprijs inclusief winst van de verkoper 3,95 minus 2,50 = 1,45 SRD.
  Dan hebben wij het nog niet eens over de invoerrechten waarmee geen rekening is gehouden. De importprijs is dan maximaal 1,20 SRD en dat is circa 0,30 euro.
  Hoe dat kan? Vraag maar aan de overheid hoe dit mogelijk is.


  Maak melding

 6. Dus dan mag alle Surinamers over het algemeen mee kunnen profiteren voor SRD 2,– per liter met spaarpunten( SRD. 0,05 per sp.punt) Kijk dat is pas beleid en daad van de regering!!!

  Het komt uit de Surinaamse bodem, dus elk burger heeft daar recht op!!!

  Dat na her tori!!


  Maak melding

 7. Het niveau van denken en analyseren van de hersenloze garnalen hier aan de waterkant spreek boekdelen twee maanden terug werd onderaanvoering hersenloos garnaal nr 1 ma ik heb hinder Yogi geroepen dat bij staatsolie alles mis ging en dat het bedrijf failliet zou gaan nu hoor j weer wat anders het heeft te lang geduurd voordat men tot productie kon overgaan ,dit is geen rijstpelmolen het is een complexe miljarden onderneming waar bij alles moet worden getest , software programma goed functioneert veiligheidsaspecten worden goed doorgenomen alles moet tot in de finesse doorgelopen worden is dat zo moeilijk te begrijpen disi a no Krabita sa ju e tjari go na weide iedere ochtend yogi en de Sara Sara clan onthoudt dat goed. Verzin iets beter als j wil praten over een echte onderneming dit heeft niets te maken met het importeren van sardines gele erwten knoflook en pampers probeer dat onderscheidt te maken in jullie analyses


  Maak melding

 8. Hoe duur wordt “onze” eigen brandstof ?
  In de hele wereld dalen de prijzen aan de benzinestations al maandenlang, behalve bij ons.
  Het zou mij niets verbazen als de Surinaamse brandstof nog duurder is, dan wat we nu tanken.


  Maak melding

 9. BlakaRob en KoeliG:
  Jullie kunnen roepen wat je wilt over complex zus en complex zo. Van een ( om maar woorden van jullie te gebruiken) miljarden bedrijf mag je een gedegen studie en voorbereiding verwachten ten aanzien van de kosten en de duur van uitbreiding en aanpassingen! Het betreft i.d.d. geen pelmolen.
  Terecht maakt JoJo de opmerking dat een jaar geleden met veel tamtam de feestvlag uitgehangen werd omdat de “nieuwe”raffinaderij geopend werd. Als men ‘iets’ opent dan betekent dat ‘iets’ klaar is om gebruikt, c.q. ingezet te kunnen worden.
  Wat we nu weer horen is, “binnenkort ………blablabla, Dat zeiden ze een jaar terug ook! Het debacle (om) staatsolie is echt nog niet voorbij, er zullen heel nog wat kostbare hobbels te nemen zijn.


  Maak melding

 10. Beste RobG
  Ik weet best wel iets van commissioning van chemische plants af. Mijn boodschap gaat niet over hoe ingewikkeld het is maar dat de regering niet realistisch handelt. Ze hebben de aannemer (Saipem) niet aan diens verplichting kunnen houden in maart 2014 gebruiks gereed op te leveren.
  Ik weet waarom. Men is een beetje dom geweest en heeft de overeenkomst ten nadele van Suriname aangepast zodat er wat vrienden meekonden delen.
  Gevolg Saipem is niet meer verantwoordelijk. Gevolg Ballast Nedam kan bij Suriname claimen en niet bij Saipem

  Ze waren een beetje Dom


  Maak melding

 11. Mocht die paarse bende de rit uitzitten, krijgen we net voor de verkiezingen met veel (N)jan (D)ringi (P)risiri de “echte” Raffinaderij opening. Overal Paarse vlaggen. Inwijden doet onze vermogende Meye met een fles Bleu. Firstlady was een beetje laat, maar heeft de taxirit zoals gewoonlijk voldaan met onze belastingcentjes. We krijgen korting op de heringevoerde kosten voor het schoolgeld, AOV wordt verhoogd, Njang Patu 2.0 krijgt een kans en we heropenen de in verval geraakte huizenfabriek……..nog 5


  Maak melding

 12. Aloha mi Papie…..Dat is wonder boven wonder,dat er Suri brandstof getankt gaat worden.Het is een vooruitgang in zicht.
  Alleen is het te hopen ,dat de benzine goedkoper wordt voor de burgers in Suri. In Venezuela betalen ze jaren spot goedkoop voor de benzine. Misschien neemt Bigi Baas het voorbeeld van zijn intieme vriend Pres Maduro.Che Che.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.