zondag, februari 25, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentGroot Srefidensi Festival in Amsterdam op 28 november

Groot Srefidensi Festival in Amsterdam op 28 november

-

Does Travel & Cadushi Tours

Op zaterdag 28 november a.s. zal de 40ste verjaardag van het onafhankelijke Suriname uitbundig gevierd worden. Luqx Marketing & Events zal dan in het hart van de Nederlands-Surinaamse gemeenschap een kleurrijk festival organiseren. Het Bijlmer Sportcentrum in Amsterdam Zuidoost zal dienst doen als podium voor diverse grote bekende Surinaamse bands, dansacts en sprekers en er is een gezellige bazaar met allerlei Surinaamse producten.

Srefidensi Dey is een begrip binnen de Surinaamse gemeenschap. Op woensdag 25 november zullen ruim 900.000 Surinamers wereldwijd deze Onafhankelijkheidsdag vieren. Dit jaar wordt het extra groots gevierd omdat het precies 40 jaar geleden zal zijn dat de proclamatie plaats vond van de onafhankelijke republiek Suriname. Ook in Nederland zal Srefidensi niet onopgemerkt voorbij gaan en zullen het grootste deel van de 350.000 Surinaamse Nederlanders en geïnteresseerden massaal deelnemen aan verschillende feestelijkheden.

Luqx Marketing & Events doet eveneens een feestelijke bijdrage en organiseert op zaterdag 28 november een onvergetelijk festival in het hart van de Nederlandse Surinaamse gemeenschap in het Bijlmer Sportcentrum te Amsterdam (Zuidoost). Deze locatie wordt omgetoverd tot een sfeervolle ontmoetingsplek waar gegeten en gedronken kan worden en liefhebbers van o.a. Kaseko en Kawina ruimschoots aan hun trekken komen. Naast liveoptredens van bekende Surinaamse artiesten zal ook een DJ het nodige entertainment verzorgen. Het grootschalige evenement is georganiseerd voor jong en oud met een verscheidenheid aan podiumacts, heerlijke food & drinks en een supergezellige bazaar.

Het 40 jaar Srefidensi festival zal om 15.00 uur openen met de bazaar en diverse Surinaamse culturele acts. Zo kunt u o.a. genieten van traditionele dans en zang. Om 17.30 uur zal de feestelijke viering officieel geopend worden en zullen diverse sprekers vertellen over hoe zij de onafhankelijkheidsverklaring hebben ervaren. Om 18.30 uur barst het feestgedruis echt goed los met optredens van Muziekgroep Torarica, Muziekgroep Sabroso, Ghabiang Boys, La Rouge en Combinatie 16. Wees voorbereid want er wordt tot de late uurtjes gedanst!

40 jaar Srefidensi Festival wordt mede mogelijk gemaakt door Western Union, Sranan Biri en Lyca Mobile.

Algemene informatie
Organisatie: Luqx Marketing & Events
Datum: zaterdag 28 november 2015
Locatie: Bijlmer Sportcentrum (Anton de Komplein 157, Amsterdam)

40 jaar Srefidensi Festival
Tijd: 15.00 – 03.00 uur
Entree: vvk €6,00 / aan de deur voor 20.00 uur €8,00 / na 20.00 uur €10,00
Entree t/m 12 jaar gratis
Id-verplicht, tot 18 jaar onder begeleiding van een volwassene
Voorverkoop via: www.40jaarsrefidensi.nl
Line up: Muziekgroep Torarica, Muziekgroep Sabroso, Ghabiang Boys, La Rouge, Combinatie 16, DJ Roy C, DJ Kenn en MC Mookie

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

3 REACTIES
 1. Als ik de berichten lees, lijkt het erop dat er buiten Suriname meer zal worden gefeest dan in Suriname zelf. Indien mijn veronderstelling juist is, lijkt mij dit heel wrang voor de mensen in jarig Suriname. Maar ja, het zij zo. De feestelijkheden laat ik maar voor wat zij zijn.


  Maak melding
 2. @ get a life , inderdaad geen geweldige festiviteiten hier; er valt niks te vieren met deze sombere vooruitzichten! Misschien de paarse elite alleen ; die hebben aan niks gebrek ! Voor mij zal het een dag van bezinning zijn! Een dag van me afvragen als dat de bedoeling 40 jaar geleden was dat we als land zo zouden afglijden op elk gebied; moreel- ethisch;financieel- economisch! Zijn we er beter van geworden ? In ieder geval heb ik geen reden tot feesten !!!.In tegendeel !!!


  Maak melding
 3. Ik ga wel feest vieren : niet vanwege de Srefidensie maar,
  omdat ik dit jaar Su 50 jaar geleden heb verlaten.
  Mijn navel streng ligt daar ergens begraven, en heb nog en heleboel nichten en neven en een broer,die daar rondlopen ! Maar Su is en blijft, mijn Vaderland !
  Ik wil langs deze weg toch nog de Suri´s, feliciteren met
  hun Srefidensie Fesa.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES