Surinaamse minister vreest veroordeling advocaten niet

27

PARAMARIBO, 3 nov – Minister Jennifer van Dijk – Silos van Justitie & Politie is niet bevreesd voor een veroordeling door de Orde van Advocaten. Een aangekondigde verklaring van de orde maakt niet weg dat er foute advocaten zijn. ‘Misstanden’ moeten bespreekbaar zijn.

Dit zou ook de bedoeling zijn van recente uitspraken van de minister. Ze heeft onder meer aangehaald dat een advocaat kans heeft gezien geld te verduisteren van een cliënt. Het zou tekenend zijn voor de moraal binnen de beroepsgroep. De orde heeft de uitspraken niet in dank afgenomen. Het maakt weinig indruk. “Die paar die corrupt zijn, mogen boos blijven”, zegt Van Dijk – Silos tegenover de Ware Tijd.

De uitspraken waren niet gericht tegen alle advocaten. Wel merkte Van Dijk – Silos tijdens een toespraak op dat ze het opmerkelijk vond dat de aanwezigen niet met haar mee applaudisseerden. Haar applaus was voor een advocate die vermeende misstanden wereldkundig had gemaakt. Van Dijk – Silos heeft intussen haar excuses aangeboden bij Iwan Rasoelbaks, president van het Hof van Justitie.

27 REACTIES

 1. Dora praat voor haar beurt! Wie heeft het over een veroordeling door de Orde gehad? Ze zouden erover praten !! Ze denkt natuurlijk hiermee het gras voor de voeten van de Orde van Advocaten weg te maaien; neen Dora eerst moeten Anderen veroordeeld worden ! En je weet WIE !!!


  Maak melding

 2. Raar bluf gedrag van de minister. Iets bespreekbaar maken doe je door het in een goede context te plaatsen en niet door zonder nuance een beroepsgroep aan te spreken.

  De minister gaat een beetje op haar Baas lijken. Hard roepen en daarna bluffen of niet thuis geven.


  Maak melding

 3. Natuurlijk heeft ze niks te vrezen .Zij zelf is baas boven baas van de ORDE VAN advoaten. Als zij haar baas bouta kan beschermen met d schild der vergiffenis zie ik niet hoe ze de rest kan weigeren.
  Ze zegtb zelf dat vermoordn van 15 burgers TE weinig is om als/voor moord te zien………..


  Maak melding

 4. Niet alleen de advocaten zijn corrupt , maar ook de notarissen, rechters dat heb ik persoonlijke meegemaakt. Voor geld kunnen ze hun eigen moeder, dokter verkopen. Suriname IS geen Suriname van 10-20 jaar geleden. Het volk IS dommer geworden en daar maakt de macht hebbers misbruik van.


  Maak melding

 5. De zogenaamde critici hier RAY & CO..kunnen waffelen wat ze willen,de JUSPOL minister Silos is GOED bezig…typisch ..ouroe sranang dinkie,als iemand goed bezig is ,de persoon AFKRAKEN.en tegen werken.maar gelukkig is deze dame van GRANIET.ga zo door mevr minster Silos.Bouterse heeft een goede keuze gemaakt voor u als minister van JUSPOL.


  Maak melding

 6. Als dat echt zo is Printa, hoe bestaat het dan dat de criminaliteit hand over hand toeneemt en waarom wordt Bouta met die nep amnestie dan niet keihard door haar aangepakt


  Maak melding

 7. @Printa, als Silos echt iets wilt betekenen voor Suriname dan adviseert ze haar baas de amnestiewetgeving in te trekken. Laat de rechters hun werk doen. Volgens mij kan ze daar niets op tegen hebben zo niet dan moet ze haar waffel houden.


  Maak melding

 8. Het recht is geen recht meer maar vormt een onderdeel van een criminele organisatie.

  De criminelen worden royaal beloond voor het graaien en de hardwerkenden worden op hun beurt flink gestraft/ontslagen.

  De domma massa wordt af en toe blij gemaakt met een dode awarie.

  De criminelen zullen er alles aan toe om met leugens en het bouwen van luchtkastelen de waarheid te verdraaien.

  In de wereld gelooft niemand in sprookjes alleen de domme massa in ons geliefde land.


  Maak melding

 9. Surinaamse minister vreest veroordeling advocaten niet
  3 november 2015

  PARAMARIBO, 3 nov – Minister Jennifer van Dijk – Silos van Justitie & Politie is niet bevreesd voor een veroordeling door de Orde van Advocaten. Een aangekondigde verklaring van de orde maakt niet weg dat er foute advocaten zijn. ‘Misstanden’ moeten bespreekbaar zijn

  de Orde van Advocaten met als voortrekker Harish Monorath. Wat deze jongeman nu naar voren heeft gebracht was helemaal niet ter sprake geweest. Maar zou een klacht indienen bij de president van suriname.

  “Wij hadden onze jaarvergadering. Wij zijn niet speciaal bijeen gekomen om over het gedrag van de minister te praten. Er is wel een agendapunt toegevoegd,” legt Monorath uit. “Ik ben heel blij met de vergadering, want een van de belangrijkste besluiten is dat goedkeuring is gegeven aan de benoeming van leden van het tuchtcollege. Binnenkort wordt er een verkiezingsdatum vastgesteld om de leden en plaatsvervangende leden te kiezen,” zegt Monorath.

  De President staat open voor elke Surinamer dat iets te zeggen hebben over zijn (regering) beleid.


  Maak melding

 10. Door Ronald Venetiaan NPS, zitten we nu met de gebakken peren van dit ‘dieven gilde’ in Suriname. Ronald Venetiaan heeft onder chantage van de dieven gilde van VHP zijn functie als president van Suriname moeten vervullen. Hij liep op EIEREN door al die hete adems van hen wat hij in zijn nek voelde.

  Om het oneerbiedig te zeggen: Ronald Venetiaan scheet zeven kleuren tijdens zijn ambt. Hij was als de dood beticht te worden voor ongelijkheid tijdens ambt terwijl tijdens zijn FLANKEREND BELEID hij met dieven te maken had die hun sporen in Suriname veilig willen blijven stellen en alles wat los en vast zit in Suriname voor zichzelf en hun groep -nog steeds- willen bemachtigen.

  Venetiaan was een bang vogeltje. Onder dwingende ogen van de Maffia waaruit deze gilde bestaat is een klimaat van ROVEN, ROVEN , ROVEN, in ons Suriname ontstaan en een normaal praktijk geworden binnen de Surinaamse samenleving. De rovers dachten door VHP met SANTHOKI aan het roer hun roverspraktijken te kunnen voortzetten. Nu moet regering Bouterse deze maffia praktijken bestrijden maar dat zal NIET EENVOUDIG ZIJN.

  Respect voor Jennifer Silo- Van Dijk dat zij dit aandurft om dit ‘STINKENDE PUIN’ uit tijdperk Venetiaan op te ruimen!


  Maak melding

 11. @Printa
  Silos en goed bezig?!
  Hoe haal jij het in je kop zo iets doms te zeggen ?!
  Sjeesjes als Silos overtuigend wi loverkomen moet ze kracht zetten achter haar loze woorden. Ze moet haar baas alvast aanhouden en opsluiten!!
  Hoe kan ze in publiek zeggen dat een moordenaar van 15 amnestie en vergeving verdiend?!!

  Bouta weet wie hij tot zijn vrienden maakt. Geef die vriende een post,liefst een post die ze niet verdienen en ze zijn blij zo blij dat ze de samenleving oproepen om bouta te vergeven . Bouta zelfs verdiend geen lijder te zijn !!
  Waar ter wereld vind je een lijder die met amnestie rond loopt en hoopt op vergeving van moord!~!?
  Silos gaat als een bulldog tekeer tegen de kleine mannen maar MIAUWT poeslief tegem haat baas bouta!!
  Trouwens ze had haar politieke kleur reeds eerder bekend gemaakt en het is PAARS,van haar verwachten wijniks goed!!!


  Maak melding

 12. @van 1502-1863

  Natuurlijk ga jij de schuld aan anderen geven zoals wij van de ndp hoinden verwachten !!
  Ter jouwer informative,Venetiaan is niet degene die met amnestie rondloopt en hij bedeld niet om vergiffenis, een bewijs dat hij niks kwaad gedaan heft en dat hij ONSCHULDIG is.
  Dat kunnen we niet van jou baasje zeggen !!
  En please,de vhp heeft het land nooit geregeerd en Santokhi is de man van CICAD en je baas bouta de crimineel met amnestie en vergiffenis voor straks.
  Maffia praktijken moet je bij je baasje gaan zoeken uilskuiken en linscheer die gevaarlijke gek met kettingzaag in aanslag tegen ongewapende burgers.!
  hoe oud ben je trouwens ?5,of 10 jaar, jij TRevobaby!!
  En GILLY heeft gelijk al shij zegt dat jij met bewijzen moet komen of liever zwijgt ,jij paarse zwerfhond!!!


  Maak melding

 13. Het zou deze minister sieren als zij onderzoek laat doen naar capriolen van Dino Bouterse en Desi Bouterse adviseert naar de Krijgsraad te gaan. Veder Desi adviseren zijn amnestiewet in te trekken.


  Maak melding

 14. Corruptie in Suriname kan niet slechts aan twee personen worden toegedicht. Zowat de gehele samenleving daar is een beetje corrupt, heel erg corrupt of extreem corrupt: van hoog tot laag, het corruptievirus heeft zich op nagenoeg alle niveau’s verspreid.

  Winkeliers, marktventers, taxichauffeurs, hoteliers, cambio’s, banken, advocaten, notarissen, fiscalisten, accountants, autohandelaren, aannemers, kerkbestuurders, beleidsmakers, directeuren, onderdirecteuren, afdelingshoofden, managers, overal kom je corruptie tegen, maar laf als sommige figuren zijn, geven ze slechts 1 persoon / 2 personen daarvan de schuld.

  Het is bewonderenswaardig en heel goed dat minister Van Dijk-Silos en minister Dodson en minister Peneux en enkele DC’s en andere belanghebbenden, zich sterk maken voor een corruptievrij Suriname c.q. minder corruptiegevoelig Suriname.


  Maak melding

 15. komt een minister in het buitenland in aanraking met crimineel gedrach,dan houdt deze persoon de …. EER …. aan zich zelf en neemt ontslag blijft ver van de beschaving..

  in sme blijven ze zitten tot de laatste adem..


  Maak melding

 16. Jongens, ik krijg er oogpijn van. Lijder is met ei, leider dus, alhoewel we met Bouta wel lijden. En dat er nog steeds mensen van mijn generatie zijn [50 plus], die wel bewust de tijd van de moorden en coupe hebben meegemaakt, en die nu zelf in nederland wonen [het land waar je wel voor je mening mag uitkomen] en daar in de grote leugen van Bouta blijven geloven, daar kan ik met mijn verstand niet bij. Dit zijn mensen die alleen de surinaamse propaganda ” media” volgen. Ze zijn niet geïntregeerd! Volgen de wereldpolitiek niet, en zijn vaak mensen die houden van de criminele manier van zaken doen in suriname, en het geen regels hebben in hun oude thuisland. Daarom heb ik ook geen hoge pet op van de zogenaamde harde mevrouw Jennifer van Dijk Silos. Deze dame wil iedereen in het gevang behalve….
  de grootste boef en moordenaar van Su, Bouta. Dat is degene die als eerste in de boeien moest zijn geslagen! Nee, mevrouw Silos is de marionettepop van Bouta.


  Maak melding

 17. De minister heeft het gelijk aan haar kant.Veel van deze advocaten hebben een dubbele agenda.Voor de buitenwereld zijn ze de nette heer die het gemaakt heeft.Achter de schermen verrichten zij hand-en spandiensten die een soepel verloop van criminele activiteiten,zoals de export van groente,fruit en rijst mogelijk maken.Tussen al deze goederen hebben in de loop der tijden duizenden kilo’s cocaïne bevonden.Tel uit je winst en je vooruitgang.


  Maak melding

 18. @ INTERNATIONAAL, bedoel je soms Mart radio, met Glenn Codfried , en andere meelopers. Deze kiezen, ondanks hun liefde voor DiDiBrie er voor in Nederland te blijven wonen. En toch zeggen(net als DiDiBrie)hoeveel ze van Su houden. Verder heb je nog meelopers als yammorike radio, Radio Rita famiri radio, radio mighty, de meeste(presentatoren)spreken als de aanhang in Su(soso dong) Het is altijd weer lachen als je op 105.5(salto) afgestemd bent in Amsterdam. En dit allemaal 24 uur, elke dag. Me matie zou zeggen Joe é 2 letter foe tik ing. Je hebt ze door INTERNATIONAAL en je heb je niet vergist. Odii.
  Glenny


  Maak melding

 19. @ Dalla,
  Bouta is via een complot uit hun gelederen door dit lui een lastig parket gebracht met het doorspelen van belastende gegevens aan geheime diensten in het buitenland o.a. Holland en Amerika.

  Het wordt tijd dat deze zelfde geheime diensten niet kortzichtig handelen maar een uiterst diepgaand onderzoek verrichten over de Surinaamse geschiedenis want van meet af aan hebben deze mensen ervoor gezorgd dat het afgelopen is met vreedzaam leven tussen bevolkingsgroepen in Suriname omdat ze een speciale voorkeursbehandeling afdwingen.

  En het zijn dezelfde gasten die tuk zijn op HANDEL met als DEKMANTEL om de DRUGS door te kunnen voeren. Handel die ze gebruiken als propaganda dat ze het land helpen opbouwen maar niet heus want: TJOR DE!!!

  Het was VVANDAAG (!!!!!) nog in het nieuws dat een winkelbediende die groente uit het buitenland uitpakte, een PAKKET AAN DRUGS ertussen vond.

  hahahaha, tel uit hun winsten hiermee om wat ook dient voor hun propaganda apparaat. Maar tegen tegenstanders schreeuwen ze YUP KARE, want hun beerput mag niet opengereten.


  Maak melding

 20. Ik lees in een bijdragen wederom
  een complot theorie over Desi :

  “Bouta is via een complot uit hun
  gelederen door dit lui een lastig parket
  gebracht met het doorspelen van belastende
  gegevens aan geheime diensten in het
  buitenland o.a. Holland en Amerika.”

  Voeg daar nog bij het complot tegen
  Misdadiger, topcrimineel DINO !

  De USA zou hem hebben uitgelokt en
  hem gedwongen hebben Drugs, Wapens,
  Diplomatieke paspoorten en gronden van
  Sranang te verkopen !

  Meneer wilde in opdracht zelfs Terrorisme
  tegen de USA bevorderen, door terreurgroep
  HEZBOLLAH te faciliteren in Sranang !

  Zijn beloning zou bijna 100 Miljoen USA-dollars
  bedragen plus een eigen prive-Hezbollah-
  legertje om de Sranangmans te
  ONDERDRUKKEN !

  Boze DESI heeft toen Onze Luchtmacht en Onze
  Zeemacht de opdracht gegeven de USA aan
  te vallen !

  Moro Complot E DORO !

  Want MONNIE DE en a DRUKKERIJ DE !!!

  PS : Sranang gaat MONNIE maken met Water-
  export, onder leiding van GOEDSCHALK, onze
  regering-BOSJE-Monetair-deskundige !


  Maak melding

 21. Eerlijk gezegd en objectief bekeken moet je toch de volgende conclusies moeten kunnen trekken.

  1) Onder andere omstandigheden zou je dit dapper optreden van een minister met (in dit geval ander soort) ballen toe moeten juichen. Hulde aan dit soort karakters in Suriname.

  2) Maar dit “dapper” optreden is nergens op gebaseerd, mist een solide fundering en komt daardoor ongeloofwaardig over. Staat in schril contrast met allerlei andere overduidelijke corrupte zaken, manipulaties en bedrog van groter kaliber en zal nooit en te nimmer voldoende draagkracht krijgen. Daarom was ze in d’r uppie aan het applaudisseren.

  Eerlijk is eerlijk!


  Maak melding

 22. @International
  Het is een schande om over bouta te praten over het zijn van een lijder met korte e-i.
  Doen wij dit dan beledigen wij alle GROTE WAARACHTIGE LEIDERS in de wereld !


  Maak melding

 23. Als ras echte Surinamer mevr Silos willen wij een rechtvaardig leven. De machtstaat waarin u nog niet ingrijpt is
  onacceptabel voor de gemeenschap.
  Als een chinees de bikers heeft willen omkopen was de chinees nauwelijks op het buro centrum en hij moest van de hoger hand weer op vrije voeten.
  Vraag is 1. waarom hij dan naar de buro moest worden gebracht?
  ‘2. Is de opdracht van de PG / Om of andere toppolitie ambtenaren geweest voor de direkte vrijlating, waarvoor geldt wet en recht of geldt dat alleen voor de arme volk?

  Is de vrijlating wel grondig reden?

  Werkt dit dan niet demotiverend naar de kleine man toe of bent U ook tot de grond gefaald om zaken strakker binnen de top niet te laten aanpakken.
  .


  Maak melding

 24. Inderdaad Ray, Bouta is lijder met een lange ij. De surinaamse bevolking lijd en velen kiezen zelf terwijl ze pinaren, voor deze gevaarlijke machtswellusteling. Hoe dom is dat?
  Altijd scheldend op nederland, want de rotzooi in het land ligt nooit aan Desi Bouterse. Deze president van Suriname, is echter het achterachterkleinkind van de Zeeuwse boerenzoon Kole Jan Bouterse die trouwde met een slavin. Dus Desiree [en ik ken alleen maar vrouwen met die naam] is onze officiele Blaka Bakra! En deze Blaka Bakra houd er van om domme mensen om hem heen te hebben. Die snappen namelijk niet dat ze gebruikt worden voor het hogere doel: Desireetje. En Glen Pengel, die hollandse surinaamse radiozenders die je noemt geven je hoofdpijn, maar het gekke is, ze zitten wel in allemaal in Nederland en niet in Su. Ze vinden Bouta geweldig en sturen voor hun arme familieleden in Suriname een beetje geld. Roof maar door Bouta, wij steunen de familie wel zodat jij niet veel hoeft uit te geven met je regering aan jouw bevolking. Een bevolking die juicht voor de man die zegt Neks No Fout . Waar zijn onze normen en waarden gebleven mijn geliefd Suriname??


  Maak melding

 25. Om misverstanden in de interpretatie van mijn vorige reactie te voorkomen.

  “nooit en te nimmer voldoende draagkracht krijgen”
  Moet zijn.”nooit en te nimmer voldoende draagvlak krijgen”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.