Sociale brandhaarden Suriname teken aan de wand

21

PARAMARIBO, 2 nov – Sociale brandhaarden, zoals de stakingen die hier en daar uitbreiden, moeten gezien worden als teken aan de wand. Volgens bestuurskundige August Boldewijn mag de draagwijdte niet worden onderschat. De geschiedenis van Suriname zit boordevol lessen.

Zoals de massastakingen van 1969, 1973 en 1998. De slechte financiële situatie in het land kan makkelijk dienen als geleider. De sporadische stakingen van het moment zouden makkelijk kunnen overslaan naar andere bedrijven. “Zaken op hun beloop laten geeft anderen een voedingsbodem om ook te gaan staken”, zegt Boldewijn tegenover de Ware Tijd. De regering mag niet met de armen over elkaar toekijken.

Elke laat maar waaien houding zou wel eens gevaarlijk kunnen uitpakken. Volgens Boldewijn zou bijvoorbeeld een ‘arbeidswaarnemer’ benoemd kunnen worden. Een dergelijke functionaris volgt de ontwikkelingen nauwlettend. De bedoeling is dan voorstellen te formuleren voor zo snel mogelijke oplossing van conflicten. Brandjes worden dan geen grote brand. Ook de vakbonden hebben een zekere verantwoordelijkheid.

21 REACTIES

 1. Al staat Paramaribo in brand, de president ligt daar niet wakker van. (aldus een letterlijke citaat van de massamoordenaar zelf).

  Suri’s moeten niet janken, ze hebben zelf deze regering gekozen. Komende 5 jaar de gifbeker leegdrinken met af en te een doos van Jos Steeman.


  Maak melding

 2. Arbeidsonrust bij :

  Suralco,
  Iamgold,
  Defensie,
  Huize Bethaljada,
  enz.,
  enz.,
  enz.,

  Advies :…ga massaal de straat op en jaag die corrupte, criminele, paarse bende het land uit.


  Maak melding

 3. …en toch gaan de bouta liefhebbers doen alsof ‘alles is goed’,ondanks tekst en uitleg.
  Hij slaapt als een roos of hangt lekker ergens in zijn hangmat.


  Maak melding

 4. Hij slaapt als een roos die man ! Geen zorgen voor hem en familie; zoonlief is onder de pannen en studeert landbouw zoals hij zelf aangaf na zn veroordeling ik denk om te weten welke drugs het beste zal gedijen in Suriname en tegen de tijd dat hij eruit is spreekt hij natuurlijk vloeiend engels in ieder geval zal het veel beter zijn dan het uiterst klungelige van papa Desiderius Dalton !!!


  Maak melding

 5. Volgens Boldewijn zou bijvoorbeeld een ‘arbeidswaarnemer’ benoemd kunnen worden. 

  Een mooie gelegenheid om nog een bloedverwant van onze geliefde president te faciliteren.


  Maak melding

 6. We lachen ons te pletter wat Suriname te wachten staat. Een sociale ramp sterk geïnitieerd door de paarse roversbende. Wel gefeliciteerd onze paarse broeders.
  Het gaat komen, de grote feest van de NDP. Armoede op alle fronten, sociale verpaupering, intellectuele armoede, etc. etc.
  Het grote feest gaat februari beginnen. De armoede gaat zich dan in al zijn lelijkheid aan de Surinaamse bevolking presenteren.


  Maak melding

 7. Oké dan, en nu allemaal en masse de straat op! Of durven ze dat niet? Wegjagen die corrupte Ali Baba en zijn meer dan tweehonderdveertig rovers!


  Maak melding

 8. @blaka bakra, en massa de straat op ??? Dat zal volgens mij alleen nog gebeuren als Hooghart de vroegere “Streetfighter” waarvan alle vechtlust al geruime tijd is verdwenen uit zn ” comfortzone” wordt gehaald ;maar dat zie ik niet gauw gebeuren want hij zit er warmpjes bij als assembleelid !!!


  Maak melding

 9. Waarom en masse de straat op ? Het Surinaamse volk moet achter de president en regering staan waarvoor zij in mei 2015 hebben gekozen. Het volk wist toch wel wat hen te wachten stond ? Daarvoor heeft de oppositie gewaarschuwd maar omdat het Surinaamse volk geen eenheid kent, ja alleen naar de buitenwereld toe maar dit is schijn, luisterde men niet. Als de VHP en andere partijen het voor het zeggen zouden krijgen zouden de raciale spanningen alleen maar toenemen. Wel neem nu uw keuze ook voor lief en blijf lekker thuis zitten en houd je vooral bezig met doemdenken. Ja ja Suriname wordt een 2e Dubai. Man je moet wel behoorlijk een kronkel in je hoofd hebben om dit te denken. Eerst een spoorlijn en nu een drugslijn.


  Maak melding

 10. Ik heb geen enkel medelijden met dit domme volk dat massaal voor deze Paarse Roverspresident heeft gekozen die door God persoonlijk naar Suriname is gezonden en die een standbeeld als ‘vrijheidsstrijder’ zou verdienen.

  Het wordt nog veel erger, En tot nu toe zijn al mijn voorspellingen over 5 jaar Paarse wanbeleid uitgekomen,


  Maak melding

 11. @ Amaranta, vergis je niet in de andere vakbondsleiders tot nu toe zijn alle acties afgeweken, omdat de regeerboevenclub van de NDP, toch wel overging tot bindende afspraken of betalingen. Zie maar: school boot en busvervoer….bond Themen, bond Blanker milieu beheer, EBS ook hier ging de grote mond van Dodson elders dan onder zijn neus.Ha ha ha haaaaai soso zwakkie en dong dong boi é bestuur Su. Ze komen allemaal terug op wat ze hadden gezegd. Zelfs de kolonisator hater laaghart(sinds ie in het roversnest van DiDibrie zit) heeft op TBN Prime Alert van 27 of 28 oct 2015 van zich laten horen. Deze mede boef van de NDP was niet zo blij met het feit dat een radio directeur(doelend op Guno Ravenberg) heeeeel veeeel verdient, terwijl afgestudeerden geen baan kunnen vinden. Trouwens deze was de dag erna in bakana tori bij limbo hahahahaaaaii. Gek ma ook DiDiBrie.kom terug op wat ie beloofd, voobeelden te over. Amar met of zonder Laaghart zal het slap Su volk ze naar huis donderen Hij is toch door god gezonden; wel mik a go baka na gado… want a no mang doe a wroko dja. Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 12. Lekker pinaren voor jullie..jullie wilden nog vijf dus je krijgt nog vijf. Lekker nadenken en niet je ziel verkopen voor een portie bruinebonen een vlag en een paraplu. Billen gebrand rustig op de blaren zitten. De mensen die het meest pinaren gingen nog voor vijf. En familie in het buitenland ondankbaar behandelen nadat ze jullie jarenlang hebben gesteund wel je kon het toch zelf bel niemand om geen enkele dollar of euro te vragen. ondankbaar dom volk…stem maar lekker op Barabas


  Maak melding

 13. Hahahahaha………..hier moeten wij niet veel aandacht aan besteden. Verloren energie, tijd en moeite.

  Komende 110 jaren gaan zij pienaren als de RATTEN!!!Hahahahahaahaha………………..

  Bazoekoe Ba Sanie Ba Tjarie………:) 🙂 🙂

  Groet, Ram Ram, Goeda Hafies (Véél Wijsheid!!!)


  Maak melding

 14. Het gros van dit volk gaat niet de straat op gaan. Het zijn lafaards, die alle mooie praatjes van Bouterse geloven, terwijl Bouterse zich helemaal niet bekommerd om hun situatie. Dit deel van het volk heeft de “laat maar waaien” mentaliteit in ieder vezel van het lichaam. Ze wilden deze president, nou die krijgen ze met alle ellende die erbij hoort.


  Maak melding

 15. Wat heeft Miss Peggy de President tot nu toe geadviseerd? Om lekker in z’n hangmat te blijven luieren en te luisteren naar liedjes als ‘jij bent de mooiste vrouw’ enz?
  Ondertussen vreet de NDP-top zich vol met de gratis goederen uit de Kalipdev-Combé-store.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.