Minister: advocatenberoep in Suriname aan het verloederen

56

PARAMARIBO, 31 okt – “We behoren tot een erebestand en het bestand bestaat niet meer.” Dit zegt minister Jennifer van Dijk – Silos van Justitie & Politie. Het gaat niet de goede kant op, volgens de voormalige advocate. Er wordt onder meer gestolen van cliënten.

Onlangs nog was de handeling van een advocaat in het nieuws. Die heeft een flink bedrag van een cliënt weggemaakt. “Onacceptabel. Ik ben benieuwd of het Hof (van Justitie, red.) deze advocaat afschrijft van het tableau. Maar het Hof doet het niet, geloof me”, zei Van Dijk – Silos bij de opening van de nieuwe advocatenopleiding. Het beroep is snel aan het verloederen. Dit kan ook omdat al te vaak fout gedrag met de mantel der liefde wordt bedekt.

En dan is er het niveau. “De advocatuur moet ook niet meer gezien worden als sociaal vangnet voor mislukte juristen. Onze stand gaat omlaag”, aldus Van Dijk – Silos. Het werd niet in dank afgenomen. Hofpresident Iwan Rasoelbaks liep weg, net als het bestuur van de Orde van Advocaten. “De minister is uitgegleden en heeft de rechtsstaat beledigd”, zegt ordevoorzitter Harish Monorath. De opleiding wordt beetaald uit de Nederlandse Twinning faciliteit.

56 REACTIES

 1. Zie je, dat bedoelde ik!!!!

  Zulke voorspellingen had ik allang gepost waardoor ik gehaat of juist gevreesd kon worden door bepaalde groepen terwijl ze met hun witteboord criminaliteit waarin het de groep niet ééns in staat is om kanttekeningen van KRITIEK op de eigen groep te plaatsen.

  Mensen als ik kregen tegen post waarin we verweten werden dat we jaloers zijn omdat de andere groep veel Mr. titels etc. in hun midden heeft maar jou groep niet. De postings ontaarden in een grimmige racistische sfeer. Maar zie je wel?

  Ik had toen ook gepost dat het trieste geval in de persoon van Somohardjo geld uit zijn zakken liet kloppen door advocaten om dingen die HIJ ZELF kon weten oplossen, indien hij zelf ook goed geschoold of in staat is om zijn gezond verstand te gebruiken.

  De devaluatie van de titel van advocaten welke ik als een orakel steeds had voorspeld, blijkt nu dus een feit. Logisch als in een hele bevolkingsgroep IEDEREEN ADVOCAAT wil worden!!!! Ik had toen ook geroepen dat overheid bezig is om de snelle en makkelijke weg om via advocaat worden, SNEL aan een titel te komen waarvoor een bepaalde groep blijkbaar een ‘zwak’ voor heeft, probeert IN TE DAMMEN!

  Wat hier gaande is, riep ik dus allang!
  Weliswaar op een discutabele toon maar toch want toen paste het in de sfeer van communicatie wat hier heerste van ‘modder gooien’.

  Sranang Mangs, laten we werk van maken om te streven naar eenheid i.p.v. andere groepen verwijten naar het hoofd te slingeren over wiens groep de meeste intelligentia of titels heeft. Laten we gezamenlijk als Sranang Mangs alle Mr oplichters uitbannen in belang voor een gezond klimaat in Suriname waarin alle bevolkingsgroepen in vrede Samen of met elkaar kunnen leven.

  Laat het een einde van een tijdperk betekenen waarin je mensen op hun tenen zie lopen en/of net met hun hakken over de sloot de veelbegeerde titels in de wacht weten te slepen waarvoor soms een héle familie druk op ze uitoefende om die te halen. Het mag niet zo zijn dat je pas mee telt als je een titel in de wacht hebt gesleept om je familie te sieren en om familie eer te halen. Vaak zie je weer dat families vervolgens deze trofeeën gebruiken om anderen mee de loef af te steken.

  Zulke dingen moeten ophouden in ons Suriname!


  Maak melding

 2. De verloedering is begonnen tijdens NPS vhp pl regeringsperiode waar rode lip Vene alleen daar zat om te zorgen dat de NDP nooit regeringsverantwoordelijkheid zou krijgen de haat van rode lip was zo intens jegens Bouta dat de twee andere partijen naar hartelust konden frauderen en stelen in die periode is de grote grondroof en het kopen van titels onstaan zo kon j zien dat iemand die de uitstraling had van een marktverkoper ineens voor advocaat of lid van het OM kon spelen. Wat wil j als hoofd van de orde van advocaten meneer Mega Rat daar zet die man heeft het alleen maar over geld,en laat allerlei soorten figuren die ergens anders mislukt zijn tot de orde van de Dalton Gangs iets wat het volk al jaren over klaagt dat de rechtelijke macht geen afspiegeling is van de beroepbevolking maar de NPS had daar geen oren naar.wanneer meneer mega rat Weer op de tv verscheen want hij is publiciteitsgeil begon mijn hond Rataplan te janken nu begrijp ik waarom hij had die man al lang door.Vene bedankt


  Maak melding

 3. Laten we elkaar niet voor de gek houden, onze hele natie is zich aan het verloederen.
  “Wij” hebben als volk gekozen voor een president, waarvan wij wisten dat hij hoofdverdachte is van massamoorden en een drugsveroordeelde, waarvan we wisten dat hij het land tot 3 maal toe toe bankroet heeft gebracht.
  In geen enkel gecivileerde samenleving zou zo iemand nog vrij kunnen rondlopen laatstaan tot president worden gekozen.

  De minister van Juspol zou haar handen eerst in eigen boezem moeten steken en zich afvragen wat de werkelijke verdiensten van haar baas in werkelijkheid zijn.
  Ze behoorde tot een erebestand maar heeft liever een crimineel als baas.


  Maak melding

 4. De minister van justitie dient kritiek te leveren
  op EEN DEEL van de advocatuur.
  De hele beroepsgroep noemen is niet juist.

  Er moet voldoende toezicht komen op deze
  beroepsgroep. Desnoods via een wettelijke
  regeling.

  Wat opvalt is dat de minister nog steeds
  HEEL SELECTIEF is in het aanpakken
  van zaken die op haar beleidsterrein
  niet goed verlopen in het land.

  Daarom komt zij over als een marionet.

  De minister van justitie moet er voor zorgen
  dat ALLE Zaken die wettelijk niet door de
  beugel kunnen worden aangepakt, zonder
  aanziens des persoons !

  En daar FAALT deze minister ! Het OM en
  de minister zwijgen over heel wat grote
  zaken die maar niet aan de orde schijnen
  te komen. Niet aangepakt, niet onderzocht
  en/of niet de opgehelderd worden !

  PS : Zie zaak misdrijven Dino B, zaak
  malversaties bij ministerie Openbare
  Werken, Onderzoek Douane, Onderzoek
  Belasting-dienst, zaak corrupte toewijzing
  (gratis weggeven) grote goudconcessies,
  houtconcessies en gronden, zaak met
  Grondwet strijdige amnestiewet, zaak
  honderden miljoenen dollars van Surinamers
  op Zwitserse bank, nieuwe wet om rovers en
  corrupte figuren financieel kaal te plukken etc etc


  Maak melding

 5. Als je iets in de advocatuur wil veranderen dan kan men de kritiek nog begrijpen. Het moet een wake up call zijn voor de aanstromende advocaten.

  Maar als je de rechterlijke macht en de officieren van Justitie op deze wijze bekritiseerd is het uiteraard van een andere orde.

  Hoe kan verwacht worden dat men respect toont voor Justitie??

  Is het niet dezelfde Dora die ook alles aan deed om DDB te verdedigen en voor haar “werk” zich thans minister van Justitie en Politie mag noemen??

  Hoe geloofwaardig en serieus is haar kritiek??

  Zelf de boel helpen onder schijten en roepen dat het stinkt!! 🙂


  Maak melding

 6. Die vrouw heeft gelijk. Iedereen steelt tegenwoordig in SU. Niets is meer veilig. Zelfs bloemen op het graf van een overledene en kleren aan een waslijn worden gestolen. Ik ben ook bestolen door notarissen en landmeters. Voorschot vragen en geen moer doen. Suriname is duidelijk de verkeerde weg ingeslagen. Het wordt nu tijd om te veranderen Liever ten halve gekeerd dan ten volle gedwaald.


  Maak melding

 7. …….en toen bleef het opvallend stil!!!!

  Mensen,
  Laat één ding duidelijk zijn. Dit is geen aanval op de Hindostaanse gemeenschap. Hier gaat het om fors kritiek op de Mr oplichters in Suriname wiens groep we steeds en steeds groter in Suriname zien worden.

  We moeten niet vergeten dat er heel veel families van minder bedeelde Hindostanen ook gebukt gaan onder het juk van deze wetten en praktijken. Families die binnen de eigen groep gediscrimineerd worden vooral als het gaat om huwelijks arrangementen omdat hun inbreng qua materiële, titels etc. te licht bevonden wordt voor sluiten van een huwelijk en dus een hoger bruidsschat geëist wordt.

  Het gaat hier dus niet om discriminatie maar om de aanpak van de Mr oplichters, klassenjustitie, en de heilig verklaring van titels in het algemeen want ik kon niet tegen die poppenkast hierover wat ik in Suriname aantrof.

  Aan het einde van elke Surinaamse Tv- programma’s lijkt de megalint wat over de tv-buis schuift even lang te duren als de gehele programma’s vanwege de tentoonstelling van titels van deelnemers die een kans moeten krijgen om over het beeld te schuiven zodat je als kijker MOET ZIEN we welke ellenlange titels heeft.

  Zulke dingen zijn hier in Holland ondenkbaar. Titels komen pas aan de orde wanneer ze aan de orde moeten komen; zoals bijvoorbeeld bij een sollicitatie. Hier is het ook niet toegestaan om zomaar met onderscheidings speldjes en medailles rond te lopen. Alles past hier strijkt binnen codes en geen poppenkast en na dati mi lobi fu Patata!


  Maak melding

 8. -Er is meer te lezen, maar dit stukje viel mij even op. Naar mijn mening gebruikt Silos haar macht en denkt dat ze alles kan en mag doen en zeggen.
  Een beetje respect is dan ook op z’n plaats naar anderen toe.
  Als je als GAST wordt uitgenodigd, vind ik wel dat je je ook als GAST dient te gedragen.

  Wanneer gaat Silos haar baas Bouterse ter verantwoord roepen???????

  Lees plezier:::::;

  =Monorath zegt aan Starnieuws dat de minister zo beledigend bezig was, dat hij overwogen had haar het woord te ontnemen. Maar intussen had de Hofpresident de zaal verlaten. De minister was als gast daar en heeft zich volgens Monorath misdragen. Het gaat om een opleiding waar de Staat Suriname niks voor heeft betaald. De opleiding is na zeven jaar weer opgestart door de Surinaamse Orde van Advocaten in samenwerking met de Stichting Juridische Samenwerking Suriname Nederland (SJSSN). De opleiding waar advocaat-stagiairs ook voor moeten betalen is mogelijk geworden door het Twinningproject met Nederland. Monorath merkt op dat de minister in bijzijn van de Nederlandse ambassadeur, nationale en internationale advocaten, zich zeer beledigend heeft uitgelaten. De 56 advocaat-stagiairs heeft zij verbouwereerd achtergelaten.


  Maak melding

 9. Ik wist niet dat Abrahams advocaat was.
  Daar had deze would-be Nationale Debiele Persoon
  het toch over.

  Ik vraag mij af of de VN al door Buitenlandse Zaken op het
  matje geroepen is. Reden voor de reprimande is, het
  herhalen van de boodschap van de voormalige ambassadeur van USA.

  Natuurlijk zijn er enkele rotte appels, net als de rotte appels
  die een reeds ingang gezette rechtzaak (MOORD) in het
  parlement afschieten. Daar horen wij Miss P helemaal niet
  over.


  Maak melding

 10. Ze dendert als een olifant door de porseleinkast, een porseleinkast die Suriname heet, en dat ze dan met haar grote poten op tenen gaat staan valt niet te voorkomen.
  Konfrontatie is hard, en dat is iets waar de meesten slecht mee omgaan, hand in eigen boezem steken en eens in de spiegel kijken valt met een corrupte geest dan natuurlijk ook niet mee,
  Maar Jenny Simons zit dicht bij het vuur, en wie dicht bij het vuur zit warmt zich het best, maar loopt ook een dikke kans zich flink te verbranden


  Maak melding

 11. Silos, ga je baas Bouterse een halt toe roepen met alcohol achter het stuur:::::::::

  =Desi Bouterse, heeft woensdagochtend een ernstig auto-ongeluk gehad ter hoogte van Paramaribo. zijn Mercedes sloeg door nog onbekende oorzaak over de kop. President ligt momenteel met enkele botbreuken en kneuzingen in het ziekenhuis.
  Vermoedelijk heeft Desi Bouterse, iets teveel gedronken. Onderzoek door de politie moet uitwijzen hoe het kon dat hij een ongeluk kreeg. Behalve Desi Bouterse raakte verder niemand gewond.
  Hij moet beter weten. Hij heeft zijn echtgenote is bij zijn zijde


  Maak melding

 12. @Ira,
  Wat heeft alcohol gebruik van Bouterse met dit MEGA oplichterspraktijk van deze titelszwendelaars te maken? Jij moet als geen ander weten dat alcoholmisbruik niet veel met beroep, rang, stand of ras te maken heeft.

  Weet je hoeveel mensen hier dood gereden worden wegens alcohol in het verkeer? En dan gaat de dader van zo’n ongeluk waarbij dodelijke slachtoffers zijn gevallen heen met een taakstraf van soms niet eens 240 uur!

  Dus welk hoogste boom zoek je hier om Bouterse wegens dit incident dan aan te laten gaan bungelen @ Ira?

  Natúúrlijk zal je mij niet horen over dat alcohol in het verkeer te toleren valt. Maar je dwaalt hier bewust af om Bouterse als bliksem afleider te gebruiken voor de zwendelprakijken van jou mensen wat EINDELIJK (!) aan de orde wordt gesteld!

  Dit heeft lang genoeg systematisch plaats gevonden maar nu is het genoeg. GENOEG = GENOEG!!!!


  Maak melding

 13. Ach Bouterse heeft diverse malen de rechtstaat verkracht. Silos moet niet de heilige paus uithangen, ga je president tot orde roepen. De amnestiewetgeving moet van tafel en Bouterse moet bij de rechter verantwoording afleggen.


  Maak melding

 14. TIP-voorNDPer-SILOS :

  Ga snel achter de Sranang-EIGENAREN
  van de ZESHONDERD MILJOEN USA-
  DOLLARS die op de Zwiserse Bank-
  rekeningen staan, aan,

  want uw BAAS heeft Sranang SKEER gemaakt !

  Er is DRINGEND Valuta nodig, leg beslag of
  confisceer, wanneer de HERKOMSt van deze
  USA-dollars niet kan worden verklaard !

  Gaat het om zwart geld en/of Drugsgeld,
  dan direct INPIKKEN !

  PS : De tehuizen voor ouden van dagen of
  voor minder valide personen, zitten te
  springen om meer DUKU !

  Of is dit ONDERZOEK u OOK verboden ???


  Maak melding

 15. tante silos,, waar,wanneer komt die alcatraz te staan..

  ik sta te trappelen om mijn bijdrage te leveren..

  of is dit alweer een gepasseerd station..

  dan kom je heel ongeloofwaardig over..


  Maak melding

 16. Oppas verduistert 60.000 SRD. Zie starnieuws of de ware tijd.
  Probleemstelling: welke Surinamer is nog te vertrouwen?
  Suriname is duidelijk een dievenstaat van hoog tot laag geworden. Het lijkt op een soort ziekte of virus.
  Vraag is: hoe kunnen we deze ziekte genezen.
  Ik vertrouw in ieder geval geen enkele Surinamer meer tot het tegendeel van mijn ongelijk is bewezen. Voordat ik het vergeet: ik stuur straks geen dozen meer naar Suriname, Jos Steeman zal dus geen moer aan mij verdienen.
  Ik wil wel de ontstaansgrond van de verloedering van Suriname aanwijzen en dat is dat vanaf die klote militairen de dienst zijn gaan uitmaken in Suriname dit land totaal veranderd is. De militairen moeten dus dit probleem oplossen. In de jaren 60 en 70 was dievenijzer onbekend. Na die klote staatsgreep van die militairen is dievenijzer een must. Weg met die militairen.


  Maak melding

 17. De minister heeft volkomen gelijk, het moet nu eens ophouden met notarissen, makelaars, advocaten , en officieren van politites die misbruik maken van hun macht.
  ophouden met fraude,

  Deze regering is de eerste in de Surinaamse geschiedenis die corruptie en fraude hard en goed aanpakt, ongeacht, geloof, politiek, kleur en simpatie, iedereen wordt aangepakt, in de top, rechters en avocaten die currupt zijn moeten ontheven worden uit hun functie en ontslagen worden, bij de OM, justitie moeten mensen ontslagen worden die corrupt zijn


  Maak melding

 18. -Silos moet niet denken dat zij na een paar maanden minister is geworden dan gaat het ineens niet goed met de advocatuur waar mensen geld van klanten nemen.

  Ik zal geen namen noemen, maar ik vind haar wel een beetje hypocriet, omdat er advocaten zijn met dubbele agenda’s en dit weet zij ook.

  =Hoeveel advocaten werken niet voor de staat, maar hebben daarnaast ook hun eigen praktijk waar er GEEN betasting voor wordt betaald????
  Weet iemand hoeveel een advocaat dan vraagt aan zijn cliënt???

  ===Wat mij nu aan haar stoort is haar GEDRAG die zij vertoont en dit is een DICTATOR gedrag. Vrouw doe je werk en toon een beetje respect naar anderen toe.====


  Maak melding

 19. @Ira,

  Jouw posting van zaterdag 12:34 circuleert al enkele dagen op Face Book. Dit bericht heb ik echt met een KORRELTJE nee met een HELE KILO ZOUT genomen.

  Heeft die Teringklojo echt met drank achter het stuur gezeten???

  Nee, dit Face Book bericht is een GEINTJE???

  Als dit WAAR IS DAN GA IK ECHT STUK VAN HET LACHEN!!!


  Maak melding

 20. @1502,

  Heeft Ira bij jou een gevoelige snaar geraakt door het ongeluk waarbij DDB met ALCOHOL achter het stuur zat ter sprake te brengen? Wil je dit ook onder het TAPIJT VEGEN?

  Als dit verhaal klopt, moet DDB per DIRECT OPSTAPPEN. Deze plee-sident besmeurt het PRESIDENTIEEL AMBT dan met VERVE.

  IK LACH ME ‘N KRIEK ALS DESI MET EEN SLOK OP EEN AUTO-ONGELUK HEEFT GEHAD??

  IK LACH ME NU AL SUF; WOOOOOOOOII MIE GADO


  Maak melding

 21. Met verwijzing naar haar voor gaande carriere en clienten moet ik vermoeden dat mevrouw Silos van Dijk uit eigen ervaring spreekt.

  Het is juridisch en maatschappelijk niet correct om zonder man en paard te noemen en bewijzen te op te voeren zo generiek over de hele branche te spreken.
  Mevrouw Silos van Dijk is verstandig genoeg om dat te begrijpen echter een oude wijsheid leert ons;

  “Waar het hart vol van is, stroomt de mond van over”!


  Maak melding

 22. @Henry,
  😄 Het punt is dat JUIST het bekend is dat de bevolkingsgroep waartoe @ Ira behoort, zwáár vertegenwoordigd is in alcohol misbruik en tevens in het probleem wat HIER EN NU aan de orde is.

  In feite wil ik @ Ira juist in bescherming nemen want we gaan hier géén dubbele aanval inzetten op een groep!!!!

  Ik wil niet hetzelfde doen wat deze groep steeds heeft gedaan maar DISCRIMINATIE VOORKOMEN en het tot ZONDEBOK maken van een groep!


  Maak melding

 23. Het totale rechtssysteem (inclusief de advocatuur) is allang ter ziele in het autocratische, onrechtmatige Suriname. Zelfs poliieagenten corrumperen en komen er nog mee wel ook!


  Maak melding

 24. Beste mensen, dit lees ik van Silos en de vraag is of het waar is:::::::::een stukje tekst,,,

  =Dubbele salaris????

  == Silos nog steeds ingeschreven als advocaat in tabloid

  “Ik weet niet of de minister haar ontslag als advocaat heeft ingediend. Als ze dat niet heeft gedaan, komt ze nog steeds als advocaat voor op het tabloid. Zover mij bekend, heeft zij haar ontslag als advocaat niet ingediend.” Overigens komt de naam van de minister op alle civiele rollen nog prominent voor. Monorath zegt dat de bewindsvouw hierdoor ook in strijd handelt met de normen en waarden. “Er zijn 200 advocaten. Als 8 het fout doen, moeten we die 8 eruit halen, maar we gaan niet die 200 over n kam scheren”, aldus Monorath.


  Maak melding

 25. @srafu, je hebt het op een juiste wijze verwoord, een andere uitleg is er niet voor te vinden.

  Na 18 jaar in de advokatuur werkzaam geweest te zijn, en nu als een omhooggevallen gespleten persoonlijkheid minister van justitie is geworden, wat voor haar doen al als onmogelijk gezien mag worden, weet dit wezen, de hele advokatuur te bespreken, als gast, en zogenaamd de corruptie aan te pakken, op plaatsen, wat voor haar het makkelijkste uit komt, want waar zij daadwerkelijk de corruptie en diefstal van staatsgelden moet aanpakken zoals bepaalde mensen om die moordenaar heen op het cabinet, zoals een Abrahams, die nu in weelde leefd met al zijn miljoenen die hij buit heeft weten te maken als toemalige minister van Ow, en nu als een Vorst in zijn paleis leeft op Morgenstond, nee dat ligt te gevoelig voor deze machtgeile minister, en is te bang om terug gefloten te worden door die moordenaar, die voor haar heilig is, omdat ook zij spreekt over 8 December gebeurtenissen, i.p.v. 8 December moorden, en ok voor haar waren deze zogenaamde gebeurtenissen een incident, wat een positie als minister wel allemaal met je kan doen, daar is deze een goed voorbeeld van, en ook bij dit mens zijn de princiepes, vervlogen.


  Maak melding

 26. Is het niet de minister die riep dat de scalians in beslag werden genomen en ontmanteld zouden worden? hahahah

  van haar bazen moet ze haar braaksel inslikken en de scalians terug geven aan het geboefte.

  What a Joke!!

  Valt haar dochter die ook advocaat is ook onder de boeven en oplichters??

  In dat geval is het spreekwoord “de appel valt niet ver van de boom” heel sterk van toepassing. 🙂


  Maak melding

 27. Ik zie het probleem niet; als er rotte appels in de beroepsgroep voorkomen en die mevrouw kaart dit aan zijn de rapen zuur. Belachelijk. Orde van Advocaten/deken van advocaten zijn op hun tenen getrapt. Hier kunnen ze van leren.

  AMSTERDAM – Bram Moszkowicz is dinsdag door de tuchtraad geschrapt van het tableau. Dit betekent dat hij zijn beroep van advocaat voor de rest van zijn leven niet meer mag uitoefenen.
  Moszkowicz moest voor de tuchtrechter verschijnen omdat cliënten klachten had ingediend over niet nagekomen toezeggingen, het aannemen van cash betalingen en onvoldoende rechtsbijstand.

  Deze klachten, evenals die van de deken van advocaten Germ Kemper, zijn gegrond verklaard. Moszkowicz verloor op alle punten.

  De Raad van Discipline heeft Moszkowicz strenger gestraft dan de Orde van Advocaten had geëist. De deken had gevraagd om een jaar schorsing, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

  De orde was een zaak tegen Moszkowicz begonnen omdat hij de belangen van de advocatuur zou schenden door grote contante betalingen aan te nemen.


  Maak melding

 28. Deze minister lijkt qua handelen sprekend op een monteur van een auto die probeert de vuile uitstoot van een motor op te lossen door een filter in de uitlaatpijp te plaatsen.

  Je pakt niet de veroorzakers want dat durft ze niet. Laat ze eerlijk publiceren welke grote onderzoeken er lopen en welke de afgelopen periode zijn gesloten zonder eindrapport (i.o.v. hogerhand omdat het niet goed uitkomt)

  Iedereen die heeft gestudeerd en kan lezen en schrijven weet dat de Surinaamse wetgeving aan elkaar is geregen met veel te veel open einden.

  Als deze mevrouw toch de grote meid wilt gaan uithangen zijn er veel grotere gevallen van fraude, diefstal, corruptie, misleiding etc. waar ze snel grote resultaten kan behalen. Dit vergt iets meer dan het gedrag van een vrouw op een vismarkt. Het eerste kan ze haar eigen rol tijdens de laatste verkiezingen laten onderzoeken.

  Het is een grote schande dat zo iemand haar eigen nest bevuilt. Dit zegt heel veel over haar opvoeding en achtergrond.

  Stuitend dat ze op zo een goedkope manier loopt te prostitueren (doen als of) en te parasiteren (profiteren en misbruik maken) van haar rol en functie.

  Haar gedrag lijkt op dat van een HYENA.

  Foei foei.


  Maak melding

 29. @ misabitoch ik ben het roerend met U eens! Nu begrijp ik haar houding na de verkiezingen! Ze wist wat haar beloning zou zijn ! Deze Dora is selectief bezig en machtsdronken ! Maar laten we rustig afwachten ! In de historie hebben we zulke figuren toch zien komen en gaan? Zij en her master er is iets dat TIJD heet ! Laten we geduld hebben!


  Maak melding

 30. @Manu,
  Jij bent echt zo’n stereotype ‘huiler’!
  Zo eentje die ook repeterend loopt te roepen ” Houdt de dief”! “Houd de dief”! Om dat als álle aandacht afgeleid is richting de VERMEENDE DIEF, zelf. Een flinke graai in de kas te doen!

  Het is gedaan met jou soort want die tactieken werken niet meer. Het is voorbij met die naïviteit van alle andere mensen die jou soort zouden aanhoren met je geroep ” Houd de dief!” Om zich vervolgens om te draaien om jou te complementeren als GOOD GUY voor het opmerkzaam maken van de VERMEENDE DIEF!!!

  Toehoorders/ lezers zijn niet meer om de tuin te leiden want ze gaan zelf op onderzoek uit en loop jij tegen de lamp met je dieven gilde. Dus: GENOEG = GENOEG!


  Maak melding

 31. Mensen,
  In het belang van correctheid van informatie is het wel essentieel dat er gepost wordt op dingen die mensen hier beweren waar dat het niet waar is!

  Het is dus NIET VERBODEN dat minister Jennifer van Dijk – Silos haar advocaten kantoor aanhoudt terwijl ze in de regering zit! Anders kan een aanzienlijk deel van de Eerste en Tweede Kamer hier opdoeken vanwege de ministers die nevenfuncties hebben of eigen bedrijven. We weten allemaal dat Rob Oudkerk bijvoorbeeld gewoon een huisartsen praktijk had maar dat hij ook in de tweede kamer zat totdat hij moest aftreden omdat een ander hen een pootje had gelicht.

  Ik ben dus trots op deze vrouw Jennifer Van Dijk- Silos met haar posities. Wat andere lui hierbaanhalen is jarusu tori. Ik weet nog dat hier in Holland ook een geval is geweest waar een Surinamer uit een andere etnische groep een ander Surinaamse had verlinkt om slokje op achter het stuur waardoor een onderzoek moest komen naar onze keihard werkende Krioro meid hier.

  Dus uitkijken met Judassen die het niet goed met u voor hebben vanwege uw benijdenswaardige positie!


  Maak melding

 32. Hierbij enkele zaken :

  “In het belang van correctheid van informatie”

  zoals een eerdere poster stelde :

  — de eisen aan personen die in aanmerking
  kunnen komen voor het presidentschap
  volgens Onze Grondwet worden met voeten
  getreden !

  — Dino B heeft meerdere mega-misdrijven
  gepleegd op Ons grondgebied en tegen
  onze bevolking, de regering weet zogenaamd
  van niets !

  — Grote zwendel op OW enige tijd geleden
  door een NDP-minister, Desi en Dora weten
  van niets !

  — Met het Sandew-operette-regerings-project
  wordt Onze Grondwet OPNIEUW vertrapt,
  NIEMAND en ook GEEN INSTANTIE mag
  zich bemoeien met lopende rechtszaken !
  Tot nog toe zwijgt DORA hierover !

  — van welke Sranangmang is de Zwitserse
  Bankrekening waarop ongeveer ZESHON-
  DERD MILJOEN USU dollar is geparkeerd ??
  Zwart drugsgeld ? Niemand onderzoekt deze
  affaire terwijl Sranang ernstig Valuta-tekort heeft !

  — De concept-anti-corruptiewet ligt in een lade
  weg te rotten, terwijl ministers op een
  SELECTIEVE manier zogenaamd CORRUPTIE
  stevig aanpakken !

  — ELKE jurist kan zien en weten dat de
  zogenaamde Desi-amnestiewet 100 % in
  strijd is met de Grondwet !
  Ook op dit punt laat “Rechtstatelijke” DORA
  verstek gaan !

  — Er is sprake van een BANANEN-republiek
  wanneer de persoon die al eerste is
  aangewezen onze Grondwet en de
  mensenrechten, te bewaken en te beschermen,
  de president, een oproep om ALS HOOFD-
  VERDACHTE van een ZEER ERNSTIGE MENSENRECHTENSCHENDING, voor Onze
  Krijgsraad te verschijnen in de prullenbak smijt !

  Dit alles gepost “In het belang van correctheid
  van informatie”

  PS : Trouwens de aanval op de advocatuur tijdens
  de Militaire Onderdrukking heeft heeft zijn weerslag
  gehad op de gehele beroepsgroep !
  De toenmaige Deken van de orde van Advocaten,
  mr Kenneth Goncalves was een van de
  DEMOCRATISCHE HELDEN die op 8 december
  op BEESTACHTIGE WIJZE is OMGEBRACHT !

  Tezamen met enkele collega-advocaten, ook
  HELDEN !
  Te weten mr John BABOERAM, mr Eddy HOOST,
  mr Harold RIEDEWALD !

  DE MASSA-MOORD is gepleegd door coup-
  plegers, Militaire IDIOTEN, onder Bevel en
  Leiding van Desi !


  Maak melding

 33. Recht en waarheid maken vrij. Niet die advocaten die onze criminele psychopaat, moordenaar en veroordeelde president buiten de gevangenis horen inclusief mevrouw bigie portie Jenny. En nu achter de demente bejaarde president zijn benz over de kop reed en alles snel onder de carpet vegen.


  Maak melding

 34. @ Van 1502 tot 1863
  U bent verkeerd geinformeert. Nederlandse parlementariers mogen geen verbanden hebben met de dossiers waar over zij gaan. Dit om belangenverstrengeling te voorkomen.

  Ministers moeten bij aantreden hun zakelijke belangen op afstand plaatsen en mogen geen beheers daden uit voeren ten aanzien van ondernemingen waar in zij belangen hebben of zelfs maar zelf handelen in aandelen waarin zij een belang hebben. Zij brengen het beheer van hun vermogen (aandelen en ondernemingen) onder in een stichting en bij een “onafhankelijk” bestuur.

  Over het woord ONAFHANKELIJK kan best gediscussieerd worden.


  Maak melding

 35. Silos, de rechtstaat is meerdere malen verkracht en staande geneukt door je baas Bouterse. De verloedering van de rechtstaat, Silos bedoelt de verloedering van de hele omgeving/de maatschappij waarin de rechtstaat ingebed is. Met meervoudige moord wegkomen in deze bananenrepubliek waarin Bouta de leider is. Hij heeft het goede voorbeeld gegeven en heeft de grote Verloedering ingeluid in Suriname, loerder.


  Maak melding

 36. @Jojo,
  Hahaha, mi ede no de boro!

  Natúúrlijk is het zo dat de regering hier belangen verstrengelingen voorkomt bij benoemen van personen. Hahahaha, je moet toch wat bij het opstellen van GEDRAGSCODES, REGELS, NORMEN EN WAARDEN waaraan een lid zich moet houden?
  Maar of dat nu in de praktijk werkelijk gebeurt? Hahahaha
  Fufuru mang de ala sé. Ma a problema de taki NJANG MANG NO LOBI TRAWANG DI OOK TU WANI KON NJANG!

  Regels hier moet je met een flink korreltje zout nemen. Zoveel onderwereld figuren hier bij de politie die nóóit gescreend zijn geweest waardoor de overheid nu op de blaren is gaan zitten omdat een crimineel minstens 4 jaar lang zijn gang heeft kunnen gaan met doorspelen van gevoelige informatie aan de onderwereld met als tegen prestatie dat hij in weelde kon leven en zich dingen aan kon meten waar mensen zoals jij en ik Ù tegen zeggen.

  Echter was die politieman in kwestie een zo’n zwarte man als ik met normbesef, geweten etc. Dan was ik al tig keer doorgelicht en bij het niets kunnen vinden zouden ze misschien stellen dat het systeem wat mij heeft doorgelicht n
  NIET kan kloppen met als gevolg dat ik toch een advies zou kunnen krijgen om mijn heil verder te zoeken.

  De maatschappij zit INCORRECT in elkaar hoor lieve
  @JoJo! Laten we schoon schip maken en om te beginnen die HELE dieven gilde in Suriname opdoeken die anderen steevast voor TJOR uitmaken terwijl ze zelf hun MASTER TITEL TJOR hebben behaald😄

  God zij met ons Suriname🇸🇷


  Maak melding

 37. Mensen,
  Thanks is dat hele verhaal van THE GOOD GUY AND THE BAD GUY als een kaartenhuis in elkaar gevallen want nu kan iedereen achterhalen of lelijke stigmatiserende dingen die de ene mens steeds over de andere medemens roept, doorfluistert of steeds in de media post, in werkelijkhed kloppen.

  verhaal van de ander is ZÓ voor zoete zoek nemen met hap-slik- weg, werkt niet meer! Aanhoorders zijn heden in staat om zèlf op onderzoek uit te gaan om te achterhalen of dingen kloppen bezwarende verklaringen over de ander wel dan niet kloppen.

  De ‘SLAPSTICK’ , genaamd ‘ SOCIALE TOESTANDEN IN SURINAME’ waarin alleen FANTASTEN als spreekbuis fungeerde of sociable structure in Suriname weer te geven past niet meer in deze tijd vanwege bewustwording van feiten
  verdraaien door behendige groepen.

  Als je 1 asielzoekersplek hebt maar je hebt 2 asielzoekers voor je, moet je niet versteld staan als je van de méést behendige order hen substantieel onwaarschijnlijk veel foute en bezwarende informatie over de ander overhandigd zult krijgen met daarbij een bloemlezing over zichzelf.

  Dus: Resultaten in het verleden, bieden geen garantie meer voor in de toekomst. Het moet over en unit zien met BEREKENENDHEID!


  Maak melding

 38. Ik heb niets met de regering Bouterse. Een regering met een grote crimineel en hoofdverdachte in een meervoudig moordproces aan het hoofd, deugt per definitie niet. Maar deze minister heeft wel een punt. De deken van de orde, de heer Monorath, die zich als politieke gelukszoeker aansluit bij de partij van de andere grote crimineel in Suriname, deugt ook niet. Een deken die op deze manier probeert in een paar jaar financieel onafhankelijk te worden, geeft een slecht voorbeeld aan de advocaten in Suriname. Gelukkig is het hem niet gelukt, zou ik zeggen. Maar de conclusie is: Monorath moet niet te hoog van de toren blazen, maar zichzelf eerst goed in de spiegel kijken.


  Maak melding

 39. @S. Asagi, je hebt een punt over Monorath.
  Maar het gaat bij mij om het gedrag en opstelling van Silos.
  Ze is zelfs ook advocaat en je gaat je niet zo opstellen waar ook buitenlanders bij zitten.
  Ze mag ook blij zijn dat ze is uitgenodigd.


  Maak melding

 40. Het is niet te hopen dat Monorath binnenkort tijdens een zogenaamde “OP DE VLUCHT” actie wordt dood geschoten.

  Het is namelijk een ander zeer prominent deken in 1982 ook overkomen. Dus mensen wees alert en keep an eye on Monorath.

  Deze jonge man heeft wel de ballen om samen met de Rasoelbaks tot uiting te brengen wat anderen niet durven.

  In de huidige regering zijn er wel meer van deze figuren (we noemen ze minsiters) die vervuld zijn van een foute manier van dadendrang. op o.a. onderwijs heb je ook zo’n grapjas lopen die het begrip grote schoonmaak op een verkeerde manier toepast.

  Silos-van Dijk was vergeten dat ze op uitnodiging was waar ze zich als gast zou moeten gedragen en juist de mensen een hart onder de riem moest steken. Zij betaalt niks maar wil wel mee beslissen en laten zien dat ze er toe doet. Maar dan wel op heel verkeerde manier.

  Maar nee deze Zeug vond dat ze zich moest laten gelden op een hele foute manier.
  Het is een gevalletje:
  NESTBEVUILING in combinatie met
  “WRONG TIME – WRONG PLACE”.

  Vergelijk haar actie maar met een hoerenloper die zijn wensen en verlangens in de kerk gaat bespreken.
  Er zijn te veel schijnbewegingen en te weinig echte grote acties.

  Shame on you Silos – van dijk omhoog gevallen Big Mama.


  Maak melding

 41. Van 1502 tot 1863:
  Ik bemerk een kentering in je denk- en relativeringsvermogen, c.q. in je schrijfwijze. Je begint gaandeweg toch iets meer begrip op te brengen voor de reageerders en (hun) inzichten m.b.t. de bezorgdheid over de (negatieve) ontwikkeling die Suriname door maakt. Helemaal loslaten kan jij je pro Bouterse idealen nog niet blijkens de wartaal die je om 07.49 uur post. Verder vind ik je je opmerking over ‘berekenendheid’ volledig mank gaan wanneer jij ‘de mol bij de politie’ ter berde brengt. Moet ik dat zien als een afleidingsmanoeuvre?
  Wat mij verder tegen de borst stuit is jouw stellige overtuiging dat als ‘de politie-mol’ jouw kleurtje had, dit alles niet had kunnen gebeuren omdat hij dan al ’tig keer’ gecontroleerd zou zijn? Jammer dat je in deze eigenlijk hetzelfde zegt wat je juist bij anderen afkeurd.

  JoJo:
  Terechte opmerking over het tegengaan van belangenverstrengeling. Uitwassen zullen er altijd zijn( soms mazen in de wet) maar wat betreft mevr. van Dijk-Silos, dat is wel erg op het scherpst van de snede, als zij twee petten op heeft, zal zij nooit geen onpartijdig standpunt in kunnen nemen.


  Maak melding

 42. 18 jaar zat ze zelf in de advocatuur en nu ? Manorath overweegt over het gedrag van Dora een brief aan de president te schrijven hoe komt hij erbij ??? Hij gaat niet reageren, niet willen en niet kunnen want hij is een grotere onbeschaafde kwal van de Berm !!!!


  Maak melding

 43. @1502,

  In Jouw posting van zaterdag 31 oktober 13:40 uur geef je impliciet toe dat DDB met een SLOK achter het STUUR heeft gezeten met een aanrijding als gevolg.

  Je schrijft: Dus welk hoogste boom zoek je om Bouterse wegens DIT INCIDENT dan aan te laten gaan bungelen @Ira?

  Met Alcohol achter het stuur zitten is een MISDRIJF: Als dit WAAR is dat DDB DRONKEN achter het stuur heeft gezeten, heeft hij een MISDRIJF gepleegd!

  Dit MISDRIJF is een COMMUNE DELICT waar DDB zich dan aan heeft SCHULDIG gemaakt!

  IK HEB DIT INCIDENT NIET IN DE KRANT GELEZEN MAAR OOK NIET OP DE RADIO GEHOORD? WORDT DIT MOEDWILLIG VERZWEGEN DOOR DE MEDIA???


  Maak melding

 44. @Henry,
  Ik heb uit geen ènkel bericht bevestigd kunnen zien dat Bouta slok op had achter stuur. JIJ DAN WEL?!

  Mijn kritische reactie op dat van @Ira moet je verder lezen als: MOCHT het dan zo zijn, welk buitenproportionele straf wordt er dan beoogt voor Bouta aangezien mensen hier met luttele uren straf wegkomen ondanks dat er dodelijke slachtoffers vallen.
  ——————————————————–
  Allen,
  Het ontgaat mij weleens dat door de instelling van mijn IPad een woord wat ik heb getypt ineens is vervangen.
  Gevolg:
  Het plotseling verschijnen van een woord in mijn post wat niet de bedoeling is geweest.
  Excuses hiervoor!


  Maak melding

 45. @1502,

  Ik heb net Wayne Telgt op Radio Apintie horen zeggen dat het bericht over DDB MET EEN SLOK OP MET EEN AANRIJDING ALS GEVOLG op ONWAARHEID berust.

  Vandaar dat de Media dit bericht nooit hebben bevestigd. Het lachen is mij hierbij vergaan?


  Maak melding

 46. @ Henry,
  Hartelijk dank voor het rechtzetten van dit bericht hier.
  Een ieder kan de macht over het stuur verliezen. Soms door vermoeidheid. Jammer dat bij de een alles direct onder het vergrootglas wordt gelegd.

  Hiervoor noemde een voorbeeld over een criminele agent die nooit gescreend werd maar dat ik als zwarte nooit die dans ontsprongen zou zijn. Zulke voorbeelden berusten helaas op waarheid. De gekleurde prijkt altijd hoog op de prioriteitslijst voor screening. Dan heet je EEN RISICOGEVAL. Helaas maar waar!

  Verder zie ik in mijn vorige post staan: beoogt. Is fout hoor mensen. Moet zijn beoogd (Volt.t.) Ik word gek van deze IPad. Maar ja, een computer is en blijft een dom ding!


  Maak melding

 47. @ Milton

  “De gekleurde prijkt altijd hoog op de prioriteitslijst voor screening. Dan heet je EEN RISICOGEVAL. Helaas maar waar!”

  Lijkt mij aardig te nuanceren. Zie eens de bestuurlijke cultuur in Amsterdam ZO waar politiek, bestuur en clientisme de afgelopen 20 jaar maximaal was. Daar zou een beetje screening goede diensten kunnen bewijzen.

  Ik wil hier mee zeggen dat screening veel te vaak politiek correct plaats vind en men bang is fouten te maken waardoor veel informatie of lang onder weg is of niet gebruikt wordt. Veel mensen zijn te voorzichtig geworden omdat ze bang zijn (om fouten te maken).


  Maak melding

 48. Goed zo IRON LADY,…sjchop ze allemaal deruit,die boeven,die zich al vòòr deze regering genesteld hadden,ze krijgen nu allemaal knijp ,die schurken boeven bende ..weg met het gespuis ! voor altijd !


  Maak melding

 49. Breaking News: mensen Dora heeft zich verontschuldigd bij de waarnemend Hofpresident per : sms !!! .Noem je dat stijl??? Per sms !!! .ik zou het niet eens lezen ! Schrijf toch een nette brief Dora the explorer !!! Jij had toch zoveel uit te leggen en te beledigen ??? Geen wonder dat ze nog geen reaktie op haar sms heeft gehad !!!


  Maak melding

 50. De minister is gelukkig iets slimmer dan de gemiddelde Boutist en biedt haar excuses. 🙂

  “Minister Jennifer van Dijk-Silos heeft in het weekend contact gemaakt met de waarnemend president van het Hof van Justitie, Iwan Rasoelbaks. Zij heeft hem per sms laten weten dat de gewraakte uitspraken door haar gedaan bij de opening van de beroepsopleiding Advocatuur vrijdag, niet tactisch waren. De minister heeft zich verontschuldigd bij de waarnemend Hofpresident. Tegelijk wijst zij er op dat er misstanden plaatsvinden binnen de advocatuur die niet worden aangepakt. Dit is schadelijk voor de rechtsstaat. ”

  Lijkt mij een verstandige eerste stap voor het herstel van vertrouwen tussen minister advocaten en Justitie.


  Maak melding

 51. Inmiddels is haar verontschuldiging geaccepteerd !hopenlijk zal ze in het vervolg oppassen voor deze uitglijders en met meer tact en wijsheid haar werk proberen te doen !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.