Surinaamse moslims blij met islamitische bank

20

PARAMARIBO, 30 okt – De moslimgemeenschap is blij met de vestiging van het islamitisch bancair systeem in Suriname. Het onderscheid met het lokale bankbedrijf zal beslist voordelen opleveren. Vooral de ‘kleine man’ kan lachen.

Het wordt veel burgers niet bepaald makkelijk gemaakt. “Veel mensen moeten noodgedwongen een lening aangaan, maar met de overbodige woekerrentes die daarbij door de traditionele banken worden opgestreken, worden ze nog meer de afgrond in gestuurd”, zegt Michel Soebhan van de Surinaamse Moeslim Associatie tegenover de Ware Tijd. Het islamitisch systeem werkt zonder renteheffing.

De lancering geschiedt via de Trustbank. Deze particuliere instelling wordt nu ingericht om Suriname van dienst te zijn. Uiteindelijk wordt ook de regio bestreken. Soebhan vindt niet dat de vestiging te maken heeft met zieltjes winnen. “We hebben niets te vrezen. De islam is altijd geboycot door personen die de religie met een andere bril bekijken. We doen geen goed met de bedoeling om goed terug te krijgen.”

20 REACTIES

 1. Aai mi Papie…….Inderdaad heeft de Islamitische Bank veel voordelen vooral geen renteheffing bij een een enorme lening.De traditionele banken overal die leningen verstrekt die kunnen niet zonder de woekerrente leven.In geen van de Islamitische landen wordt er rente geheven van de burgers.Eigenlijk moeten de banken vooral in het westelijk halfrond van de wereld dit van de Islamieten leren om dezelfde te doen met hun burgers.Che mami.


  Maak melding

 2. Islamitische vrouwen ik zou verzetten tegen islamitische bank, want straks mogen alleen de mannen een rekeningnummer openen en de vrouwen moeten met een bourka rond lopen . Geld heeft macht Suriname wordt nieuwe IS land


  Maak melding

 3. Kohaarh:
  Het mag dan zo zijn dat de “traditionele” banken rente (en in uitzonderlijke gevallen woekerrente) heffen maar men moet niet denken dat men bij “Islamitisch” bankieren helemaal gevrijwaard is van ‘bijkomende’ kosten! Je bent, bijvoorbeeld in het geval van een hypotheek/lening voor een huis, namelijk wel verplicht om ‘duurder’ te kopen van de bank omdat er een winstopslag wordt gehanteerd. E.e.a.kan ook niet anders want dan zou de bank geen bestaansrecht hebben. Tel daarbij op dat je twee keer notaris kosten hebt. De bank koopt “het huis” en verkoopt het dan door aan jou (met daarin verwerkt 2 keer notariskosten/overdrachtsbelasting en winstopslag).
  Voor niks gaat de zon op!


  Maak melding

 4. Grappig hoor ,het lijkt als of de surinaamse banken niet bestemd zijn voor de surinaamse moslims.Zo denken de moslim gemeenschap in Suriname.
  Hai Baja,….te zielig voor woorden.


  Maak melding

 5. Dit juicht ik toe welkom islamitische bank ,corruptie wordt overal keihard aangepakt,wat een donder speech bij de organisatie boefachtige advocatuur de deken van advocaten stond erbij en hoorde alles wat een verloedering gasten die ergens anders mislukt zijn worden daar met open armen ontvangen een vergaar bak voor de Daltons gang en nu nog notarissen aanpakken mevr van Dijk-Silos we zijn erg trots op jouw Suriname wordt verschoond THE right woman on THE right job dankzij visionair Bouta die een kundig team van ministers heeft samen gesteld wat een professionaliteit stralen die gasten uit.suriname voorwaarts en raytje mars ga met j winterslaap beginnen want j miauwt alleen maar onzin.


  Maak melding

 6. Het is te hopen dat de Surinaamse moslims niet teleurgesteld worden, veel Surinamers waren ook heeeeeeeel blij dat de NDP de verkiezingen weer gewonnen had. Wat er van die blijdschap overgebleven is weten we intussen wel.

  Blaka Koeli, als iemand anders de advocatuur de les gelezen had, zou ik er nog waarde aan kunnen hechten, Dora beschuldigde haar baas een paar jaar geleden ervan een zwaar misdrijf gepleegd te hebben, de onafhankelijke rechter heeft ten aanzien daarvan nooit een uitspraak mogen doen en toch is deze advocaat met een, naar eigen zeggen, hoogstaande moraal, nu zijn trouwste bondgenoot, zo iemand heeft niet het recht andere advocaten de les te lezen.


  Maak melding

 7. Wat een stelletje idioten zeg die dit toe laten. Het domme volk van su ziet weer geld en verkoopt zijn land voor de ergste misdadigers. Een vraag :een groot gedeelte van de islamieten leeft op dit moment in oorlog. Waar gaan ze naar toe , juist, naar europa. En waarom? Een beter bestaan zeggen ze! Nu vraag ik mezelf af , waarom willen die rijke islamitische landen als de verenigde emiraten en andere landen geen vluchtelingen opvangen en hun daar een bestaan geven zoals de islam verkondigt. De rijke banken zouden deze mensrn moeten helpen. Waar zijn ze nu? Geloof me de islamitische bank heeft geen enkel cent wat vanuit suriname zelf komt. Wie kan mij vertellen dat het vermogen niet van crimineel geld afkomstig is. Is dat ooit onderzocht. Mensen dit wordt het land waar moslims de overhand zullen krijgen met hun islamitische bank. De casino s zijn hier al een voorbeeld van! Ik hou jullie in de gaten!


  Maak melding

 8. De amerikanen hadden gelijk met dino (Hezbollah) en binnen de kortste tijd krijgen wij te maken met I.S. om de boel daar te bekeren en wie niet wil na kot éde.
  Trouwens hoor niks meer van Rasied dhoekie bigie mofo de Somopawiro van de n.d.p. is hij soms verbannen door zijn baas?


  Maak melding

 9. In hun ontwikkeling lopen de moslims overal 2 eeuwen achter op de rest.Kijk maar naar Nigeria waar de moslimmeisjes niet naar school mogen.Willen we dat in ons land? Burka’s zijn nu pas in opkomst in ons land.Willen we dat een deel van het volk weer middeleeuws gaat rondlopen?


  Maak melding

 10. Een islamitische bank is gewoon hypocriete flauwekul. Je betaalt zogenaamd geen rente, maar de bank koopt waar je geen geld voor hebt en jij koopt het tegen afbetaling van de bank voor een hoger bedrag. Wat je meer betaalt is de gemiste rente.
  Verschil met een gewone bank? Jij bent duurder uit.
  De bedoeling van Allah (nemen we maar aan) was dat je geld leent zonder dat daar meer voor terugvraagt wordt dan het geleende. Gratis geld, daar kan een bank niet van bestaan natuurlijk, dus heeft men wat anders verzonnen dat wel volgens de letter maar niet volgens de geest islamitisch is. Moslims zijn daar meesters in.

  Wees dus maar niet jaloers op de moslims die islamitisch bankieren, het kost hen meer dan wanneer ze gewoon zouden lenen. Maar voor je geloof moet je wat over hebben, nietwaar? En Allah heeft blijkbaar niet in de gaten dat hij misleid wordt door de islamitische bank.


  Maak melding

 11. @ Harm Op den Penning

  Die vraag van je lijkt mij leuk. Ik denk,dat iedereen een lening mag sluiten. Het is niet alleen voor Islamieten denk ik.Een advies voor je zou niet slecht zijn. Als je naar die desbetreffende Bank[Trust Bank] even voor info zou bellen,dan kom je mijlen verder.succes!!!


  Maak melding

 12. @ Kohaarh, Ik denk dat Harm op de Penning goed moet nadenken voor hij naar de islamitische bank gaat.

  Als Harm en Kohaarh vandaag allebei een huis van 100.000 kopen dan is het huis over 10 jaar misschien 200.000 waard vanwege inflatie en waardestijging.
  Harm heeft gewoon geleend en was direct eigenaar van het huis, Kohaarh heeft niets, alleen schuld bij de islamitische bank want het huis waar hij in woont is van de bank.
  Harm en Kohaarh hebben na die 10 jaar 50.000 afgelost. Harms bank zegt: Gefeliciteerd Harm, jouw netto bezit is nu 150 000 en als je nog eens 50 000 betaalt ben je schuldenvrij.
  De islamitische bank zegt: Jammer broeder Kohaarh, maar het huis, dat van ons is, niet van jou, is nu 200.000 waard. Je hebt al 50.000 betaald, dus nog 150.000, dan is het jouw huis.

  Over weer 10 jaar heeft Kohaarh weer 100.000 extra betaald, maar helaas, het huis is nu 300.000 waard, dus hij moet nog eens 150.000 betalen.
  Harm daarentegen heeft alles afgelost en is nu eigenaar van een huis van 300.000.

  En wat zijn de moslims blij!


  Maak melding

 13. @ jerry Zouden ze ook een varkenshouderij financieren ?
  Het antwoord is NEEN, Alle varkens zal ik uit Suriname verbannen.Suriname wordt een varken vrij land, als je wilt kan je een woef woef fokkerij beginnen met je Chinese maties,hiervoor krijg je extra Haram korting van 6%.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.