Reislust Surinaamse ministers wordt ingedamd

31

PARAMARIBO, 30 okt – De reislust van ministers wordt danig ingedamd. Vicepresident Ashwin Adhin zelf bemoeit zich ermee. Reizen op kosten van de overheid mag nog alleen als het strikt noodzakelijk is.

‘Onnodige dienstreizen’ zijn ook voor andere regeringsfunctionarissen taboe. Toch zal de geduchte deur der bezuiniging niet in alle gevallen dicht blijven. Suriname mag ook weer niet geïsoleerd raken. “Wij zullen die minimale participatie moeten hebben. U kunt niet verwachten dat wij niet naar een bijeenkomst gaan van de Verenigde Naties, OAS of Caricom”, zegt Adhin tegenover Dagblad Suriname.

Het worden weliswaar niet meer de traditioneel grote delegaties. Suriname verkeert in financieel zwaar weer. Te veel dure dienstreizen zijn eenvoudigweg niet te verkopen. Delegaties van regering en parlement waren de afgelopen jaren toch wel vrij groot van omvang. Adhin zelf bepaalt of een dienstreis nodig is. Hij stemt daarvoor af met Buitenlandse Zaken. Het ministerie moet de noodzaak afwegen.


31 REACTIES

 1. Als je het land Suriname niet kent zou je zweren dat sinds augustus 2010, de VICEPRESIDENT dé PRESIDENT van het land is.
  Wanneer blijkt dat dit niet het geval is vraag jij je dan terecht af waarom in andere landen ( VS, Colombia, Brazilie, Guyana, etc etc ) de LEIDER/President zijn/haar TAAK wel naar BEHOREN uitvoert maar in Suriname, de ” banabá republiek, niet ???

  Het antwoord hierop is:

  A) de president is een MEGA-SCHIJTLUIS

  B) de president is een DEMENTERENDE KLOOTZAK

  C) de president is ONGESCHOOLD dus weet van toeten
  noch blazen.

  D) de president is TUIG VAN DE RICHEL en staat alom
  bekend als een SUJET dat MISBRUIK maakt van anderen
  door het vuile werk (zijn werk ) aan hen over te laten.

  Het juiste antwoord op deze vraag levert 10 extra punten op !!!!

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 2. Zet ‘m op ! Doe je best ” Downie ” ( Freedom2U ) en friends bij het beantwoorden van de vraag en ” CHAVÉZ ” doet de rest !!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 3. Reizen op kosten van de overheid mag nog alleen als het strikt noodzakelijk is.“Wij zullen die minimale participatie moeten hebben. U kunt niet verwachten dat wij niet naar een bijeenkomst gaan van de Verenigde Naties, OAS of Caricom”, zegt Adhin tegenover Dagblad Suriname.

  Wat is volgens Adhin de difienitie van strikt noodzakelijk?
  Bijeenkomsten en dan gelijk vakantieweken erachter plakken en daggelden ontvangen en alle kosten van verblijf blijven gedurende de vakantie gewoon doorgaan.
  Tja en dan noodzakelijk? Wie bepaald de noodzakelijkheid?
  Zie je het al gebeuren dat Mi Sie Keba naar zijn geboortedorp wilt voor een kroetoe en Adhin zegt neen want reiskosten op kosten van de overheid moeten geminimaliseerd worden.
  Vraag het maar aan Simons toen ze Nederland bezocht en gelijk enkele weken erachter plakte om haar familie, wegens prive redenen, bij te staan.


  Maak melding

 4. 1 geruststelling Desi Bouterse gaat geen gebruikmaken van dienstreizen.

  Het antwoord hierop is :

  A) Hij schijt alle kleuren stront omdat de VS achter hem aan zit
  B) Hij laat zijn coke door iemand vervoeren
  C) Hij heeft zijn eigen tijdreis machine gebouwd
  D) Hij doet aan rimboe telepathie en laat het werk over aan de jorka’s en liba’s.

  Naast de 10 extra punten van broeder Hugo Chavez levert een goede antwoord 5 bonuspunten op.


  Maak melding

 5. Niet de REISLUST van de ministers is ingedamd, hun REISLUST is namelijk nog altijd even groot, hun MOGELIJKHEID om te reizen is ingedamd ‘bika moni no dé’, morgen, wanneer de stroom van onze ‘vrijwillig’ afgestane solidariteitsgelden goed op gang is gekomen, reizen ze weer even ongecontroleerd, zinloos en nutteloos, alsof hun leven ervan afhangt.


  Maak melding

 6. @Hugo CHAVÉZ,..idem dito KOOS,..jullie zijn toe aan je dagelijkse dosis VALIUM,… relax mie mang,met gefrustreerd schelden helpen jullie de natie niet vooruit man.jullie ongenuanceerde uitlatingen hier is ronduit belachelijk !..waar is jullie compaan HENK MOLENAAR. ? die neemt waarschijnlijk op tijd zijn valium dat is goed tegen op hol slaan en schelden.Bouterse hoeft niet naar t buitenland te gaan.de man heeft het te druk.jullie wensen Suriname alleen ellende toe,jullie zijn echte landverraders.zeg iets zinnigs niemand kan jullie nog volgen.lijkt wel een therapie praktijk hier voor 3 gestoorden.de regering neemt goede maatregelen,geen onnodige reizen meer en daarmee BASTA !!!


  Maak melding

 7. Printa, ronduit stuitend hoe je incompetente president verdedigd.

  Bouterse hoeft niet naar t buitenland te gaan.de man heeft het te druk …..

  Hij moet juist naar het buitenland gaan. Daar ligt het geld.
  Onze premier reist de wereld over met zijn handelsmissies. De man heeft samen met onze koning voor miljarden aan opdrachten binnengehaald.

  Misschien kan je ons vertellen wat Bouterse de afgelopen 5 jaar voor de Surinaamse economie en bedrijfsleven heeft bereikt ? Vraag maar 6 concrete voorbeelden. Niet zo moeilijk toch …. Wij horen graag van je.


  Maak melding

 8. Hahahahaaaaaaa…….

  ‘Daarbovenin de lucht
  wij zaten zo gezellig in de vliegmachine
  en niemandkom ons zien
  ‘wij hadden de pret van tien ,zongen bouta en co eerder,
  Toen kwam Adhin en zei;Jullie hebben huisarrest…einde van de pret’,hoelang dit zal show duren weten we na een paar dagen want de vakantiereizen van de ministers zullen heten ..ZAKENREIZEN!>
  HAHAhahahaaaaa….


  Maak melding

 9. Mooi zo!
  Hetzelfde gebeurt ook hier. Dan gaan ze op BIGI TEM FASI reizen op kosten die afgewenteld wordt op de staatskas, dus de gemeenschap. Als tegenstanders nog niet vinden dat de regering niet goed bezig is, dan weet ik het niet meer.
  Blij dat Adhin dit aanpakt en niet Bouterse vanwege dat wantrouwen.

  Adhin had gezien zijn leeftijd mijn zoon kunnen wezen dus ik heb alle vertrouwen dat het allemaal goed komt want hij kan nog héél veel jaren mee. If ung luku bung a mang disi u trong a Rajiv Ghandi fu Sranang!


  Maak melding

 10. @van1502-1863
  Hou jij je maar bezig met de slaventijden

  Adhin in een Rajiv Gandhi??!!!
  Hallo Rajiv Gandhi deed geen zaken met de moordenaars van zijn moeder!!!
  Adhin werkt zij aan zij met de moordenaars van zijn ooms!!
  ik neem mijn woorden terug en ik zeg daarom dat jij jeliever moet bezig houden met voorgaande eeuwen ,aub doe geen moeite om in deze eeuw thuis te horen!!!Je hebt geen idee hoe de geschiedenis in elkaar zit uit deze eeuw.
  Jou geschiedenius begint van 1502 en eindigt bij 1863.
  Please,praat niet over deze eeuw!!!


  Maak melding

 11. @ PRINTA

  ondanks het feit dat u één der ( oudste ) bewoners bent van de in staking zijnde,Huize Bethaljada, was ik ervan overtuigd dat u toch als ” VOORAANSTAAND PAARS LOSLOPEND STEMVEE ” wel de EXTRA 10 punten op de vraag in de wacht zou slepen !!!

  Het wachten is dus nu op uw maatje ” Freedom2U ” beter bekend als ” DOWNIE ” met het goede antwoord.

  Tenslotte het gebruik van de ACHTERLIJKE toevoeging ” mie mang ” aan het einde van een zin geeft meteen blijk tot welke categorie in de Surinaamse samenleving u behoort namelijk ” HET VEE VAN LABAN ” !!!

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 12. @ Ray,
  Wat kan jij toch uit je nek lullen.
  Weet jij in wat voor politiek klimaat Mahatma Ghandi, Indira Ghandi en Rajiv Ghandi aan hun einde kwamen? Toch maakten ze van hun hart geen moordkuil.

  Laten we het alsjeblieft in Suriname niet zo ver laten komen!


  Maak melding

 13. @John,

  Dank Je Wel voor de Correctie mijn WISKUNDIGE VRIEND.

  A) de plee-sident is een een MEGA-SCHIJTLUIS+ B) de plee-sident is een DEMENTERENDE KLOOTZAK + C) de plee-sident is een ONGESCHOOLD dus weet van toeten noch blazen + D) de plee-sident is TUIG VAN DE RICHEL en staat bekend als een SUJET dat MISBRUIK maakt van anderen door het vuile werk (zijn werk) aan hen over te laten.

  Voor mij is dit ABCD= 1 GEHEEL. IK KOM MORGEN BIJ JOU OP WISKUNDELES.


  Maak melding

 14. @John,

  Plee-sident + plee-sident + plee-sident + plee-sident= 4 plee-sident of is het toch: plee-sident tot de 4e MACHT???

  Ik denk dat ik NU op WISKUNDELES bij jou kom in plaats van morgen?? Ik ben niet zo goed in Wiskunde dus heb ik BIJLES nodig! Ik hoor van jou wanneer ik mag komen?


  Maak melding

 15. Ik geniet van jullie postings Ray ,Hugo Chavez en zelfs van 1502- 1863 maar eerlijk die paarse charlatan die is de oorzaak van alle en dan ook alle ellende waarin ons land verkeerd.die iengie boi van Casewinica heeft geen flauw idee hoe hij moet regeren en beleid moet maken.Hij kan niet verder dan de Berm denken ! Zelfs dat wordt minder vanwege een beginnende seniliteit of is hij enkele stadia verder ??


  Maak melding

 16. @ HENRY

  je hebt de PAARSE RANDDEBIELEN hier op WKN de pas afgesneden door de vraag juist te beantwoorden.
  Tenslotte betwijfel ik of de PAARSE IMBECIELEN die hier opduiken de vraag uberhaupt snappen.

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 17. @Hugo Chavez,

  Ik betwijfel ook of deze PAARSE RANDDEBIELEN inderdaad deze HELE SIMPELE VRAAG hebben begrepen??

  Daarom is DDB in staat (geweest) deze gasten KNOLLEN VOOR CITROENEN te verkopen.

  Zo is DDB door deze VERKOOPTRUC een zeer VERMOGEND MAN geworden!!!

  Ik geniet echt van jouw postings!!!


  Maak melding

 18. Pasensi ??? Van mij mag hij een kreek vol kasirie drinken en zich verder nooit en dan ook nooit meer met Staatszaken bemoeien of zelfs denken aan regeren 1502-1863 !!!


  Maak melding

 19. Bravo…..Petje af hoor Excellentie Ashwin adhin. Heel streng optreden bereik je veel in de regering. Er zijn enkele ministers in de vorige regering van de Baas, koekenbakkers geweest. Ze dachten hun eigen belang en niet voor de vooruitgang van Switi Sranang. Opsluiten die koekenbakkers!!!!


  Maak melding

 20. Ashwin treedt helemaal niet streng op !

  Gewoon : MONNIE No De, fu REISE !!!
  Al of niet begeleid met een streng praatje
  van de sprekende pop Ashwin !

  Binnenkort is er zelfs geen brandstof meer
  voor al die “DIENSTAUTO’S” !

  Het Marionettenkabinet kan niet voortgaan
  met het bijdrukken van SRD ’s !

  Un kang tang wakti a Financiele BOMBEL
  sang o BASTER !!


  Maak melding

 21. Laat Aschwin Adhin met rust!

  Hij ligt al onder vuur bij Hindustani ’s waar hij en (en ook Sandew Baboeram) voor verraders worden uitgemaakt. Gelukkig weten we nu dat het NIET om hen zelf als persoon gaat waarvoor men zichzelf in de vingers bijt, maar om hun ‘gewichtige posities’ die door hun ‘overlopen’ van de conto van de Hindustaanse gemeenschap wordt afgeschreven en weer wordt bijgeschreven op de conto van het gehele Surinaaamse gemeenschap!!!!

  Het moet afgelopen zijn met de Hindostaanse gemeenschap dien koste wat het kost, mensen die een titel/positie hebben behaald, met allemogelijke terreur en intimidatie binnen de eigen groep proberen te houden.

  Ik heb héél veel respect voor alle Hindostani’s die vechten voor keuze vrijheid i.p.v. kiezen voor rondtollen binnen een benauwende gemeenschap die je een ‘zak goud’ voorhouden voor als je niet deserteert, maar als je dat doet je vogelvrij verklaren.

  Dus geen kritiek op Aschwin Adhin s.v.p. Hij doet zijn best. Want kijk hoe jong deze jongen is. Je zal zien dat als je pakweg 10 jaar verder bent en dan terugkijkt naar hoe hij begonnen is met redevoeringen hij misschien zelf hartelijk om moet lachen over hoe onhandig hij in het begin is geweest. Dat zijn normale zaken, dus ung libi mi boi!

  Dank u!


  Maak melding

 22. Ik vraag me af wat al die zogenaamde ‘dienstreizen’ substantieel voor Suriname hebben opgeleverd. Niets, helemaal niets! Kijk naar de heer Jozefzoon.


  Maak melding

 23. Kohaarh….dankzij jouw hoofdkoekenbakker verkeerd dit land voor de 3e keer, sinds de jaren 80, in successie onder zijn koekenbakkersleiding in een financieel/economische malaise.
  Hij bakt ze bruin, maar is helaas de ingredienten vergeten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.