Geld op tafel: ziekenhuizen Suriname ademen weer ruimer

27

PARAMARIBO, 29 okt – Ziekenhuizen kunnen weer ietwat ademen. De lonen voor oktober kunnen worden uitbetaald. De regering heeft beloofd extra geld op tafel te leggen, nu ziekenfonds SZF het laat afweten.

Volgens het fonds heeft het niet genoeg geld gehad van de overheid. Die moet inkomen om de kosten voor opname van ambtenaren te dekken. Maar het fonds heeft maar een vijfde ontvangen van wat aanvankelijk was begroot. Daarom is de ziekenhuizen meegedeeld dat het fonds kosten zal dekken volgens tarieven van enkele jaren terug. Achterhaald dus. De ziekenhuisdirecties sloegen meteen alarm.

Het geld van SZF is niet eens genoeg om de lonen te betalen. Volgens Manodj Hindori, directeur van het Sint Vincentius Ziekenhuis en voorzitter van de nationale ziekenhuisraad, moeten ook leveranciers betaald worden. Na het groot alarm is de regering dus over de brug gekomen. Het aanvankelijke standpunt van de regering was dat de ziekenhuizen heet maar moesten uitvechten met het SZF.

27 REACTIES

 1. Hoe lang kunnen we de ziekenhuizen nog aan de beademing houden?Op alle fronten is wanbeleid gevoerd.De “nog 5” schreeuwers krijgen nu de koeken van hun eigen deeg!


  Maak melding

 2. Gillmore,
  Kunnen we nog wat SRD’s voor de ziekenhuizen laten bijdrukken? Niet te veel aub, neks no fout ma i sabi, a koers tok boooyy, a koers o kir un!

  OK Desi maar de leverancier klaagt dat de pers overheat is en het telkens moet worden afgekoeld.
  Kunnen we nieuwe duizend SRD biljetten laten bijdrukken? Tok a moni las en waarde kaba.

  Hey Gillmore tan tiri mi boy, fa waka yu srefi tron oppositie? A moni di yu e kisi no sari zeker!!!


  Maak melding

 3. Had het al in mijn vorige posting ook al aangegeven het worden spannende maanden voor Suriname. November en december zijn dure maanden. De vraag is komen onze broeders en zusters de feestdagen nog door.

  Iemand op wkn had het over een Icebucket Challenge. Help de Suri’s de winter door. Zonder gekheid, deze regering speelt Russisch Roulette met de gezondheidszorg. Mensen die ziek zijn zullen straks niet meer geholpen worden of de artsen zullen concessies doen op behandelingen. Uit wanhoop zullen patiënten richten op rimboe hokus pokus met alle gevolgen van dien. Triest zooitje in Suri.


  Maak melding

 4. Henk Molenaar
  Even de SRD persen een uur laten doordraaien,

  Helemaal mee eens. Wij zullen Gillmore samen met Mi Si Kaba en de president naar de plee sturen om te persen want de SRD zal na het persen de waarde hebben van toiletpapier waaraan heel veel stront aan blijft kleven. Alles op zijn tijd want ook stront levert geld op (gebruiken als mest en levert werkgelegenheid voor bonberé bedrijven)


  Maak melding

 5. Dit houdt niemand NOG 5 JAAR vol.
  Ik denk dat de kersbonus voor heel veel mensen in gevaar komt. Boontje komt om zijn loontje…
  Het worden nog hele hete 5 jaren


  Maak melding

 6. @Henk Molenaar, met monopolie geld kom je ook niet ver.
  Met een uurtje gelddrukken kun je met moeite een broodje pom afrekenen. Het monetaire systeem is ziek.

  Kwestie van tijd dat alles contant in US dollars afgerekend moet worden. De geldpersen kunnen straks naar de schroothoop gebracht worden. Sluit een bank run voor het eind v/h niet uit.


  Maak melding

 7. Nu pas beginnen de “sribi-srafu’s” door
  te krijgen dat de staat Sranang “ECHTE
  ECHTE” FAILLIET is !!!

  Vervang ALLE betrokkenen bij het
  veroorzaken van deze RAMP
  ONMIDDELLIJK, en stel
  ONAFHANKELIJKE DESKUNDIGEN
  in staat ,een poging te doen Sranang uit
  het Financiele MOERAS te trekken !

  Trafassi NO DE !!!

  PS : Uiteraard moet deze poging gepaard
  gaan met het uitroeien van de MEGA-
  corruptie !
  VORDER al ONS VERDUISTERDE
  GELD/GOEDEREN TERUG bij de ROVERS !!!


  Maak melding

 8. December Is een dure maand. Vooral als aan het eind van het jaar blijkt dat er weer een paar kindervingers of -handjes verdwenen zijn. Koop maar vuurwerk hoor, mensen, het liefst met geleend geld. Vuurwerk smaakt heerlijk, lekker peper! In januari kunnen jullie weer gewoon eten: Je eigen stront!!!!


  Maak melding

 9. @Henk Molenaar, een straatkoers van 1 op 4,30 zegt genoeg over de valuta problemen in Suriname. Ben van plan in februari naar Suriname te gaan. Rond de Eur. 600,- voor betaald exclusief verblijf en cadeautjes voor de familie.

  Schijnt dat je voor dit bedrag 10 dg all inclusive op Bali kunt bivakkeren. Lijk eigenlijk wel gek.


  Maak melding

 10. @Koos,@Henk Molenaar etc.,
  Jullie klagen hier over de economische toestand in Suriname, maar toch willen jullie, stelletje krenten kakkers, zo goedkoop mogelijk als rugtas toeristen gaan bivakeren.

  Wat heeft het land dan qua verdiensten aan jullie soort gasten die bovendien geen cènt in het laagje brengen?!


  Maak melding

 11. surinaamse zaken slepen zich voort net een battered women syndrome relatie.

  schokken, schokken, schokken. hoge bergen en diepe dalen.

  misschien moeten wij meer van continuiteit en rust houden.

  laat dat andere voor entertainment.


  Maak melding

 12. GELD op Tafel !!!???
  Nou, NIET te hard van stapel lopen zou ik zeggen.

  Eerst zien en dan geloven, want in Suriname is het een LEUGENACHTIGE PAARSE regering die de scepter zwaait en niet schroomt om haar bevolking een RAD VOOR DE OGEN TE DRAAIEN !!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 13. =Hoe lang zullen zij blijven ademen??? SHAME, SHAME,

  Zou er niet een ethanol project komen in Wageningen??? Dit lees ik, een stukje tekst::::

  =Alle roerende goederen van het ethanol- en suikerproject van Staatsolie te Wageningen gaan in de verkoop. Widjai Jungerman-Gangadin, manager Corporate Communication van Staatsolie, zegt dat de spullen die ze denken de komende jaren niet nodig te zullen hebben, worden verkocht. Het gaat hierbij om landbouwmachines en mobiele gebouwen (cabines). Jungerman verduidelijkt dat de spullen niet op de veiling gaan, maar gewoon zoals normaal worden verkocht. Er is intern wel melding gemaakt van de verkoop van de spullen, maar of het een openbare verkoop is, kan Jungerman vooralsnog niet bevestigen.

  =Lees hier maar hoe de jongeren achteruit gaan met hun kennis. Suriname voorwaarts onder Bouterse::::::::::

  -De directeur van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc), Natasja Bennanon, zegt dat de discussie omtrent de inklaring van een partij leerboeken voor het middelbaar onderwijs nog gaande is. De boeken bevinden zich op dit moment nog op de haven in Suriname. ‘Het gaat om de inklaarder. De discussie is nu: hoe gaat de inklaarder zijn geld krijgen.’ Er is volgens Bennanon door de schoolleiders een voorstel gedaan om het geld voor de inklaring voor te schieten om het vervolgens achteraf terug te krijgen van het ministerie. Deze optie is tijdens een vergadering naar voren gebracht door de scholen zelf en niet door het ministerie, verduidelijkt zij. ‘We moeten nog even kijken hoe we dit gaan aanpakken.’ Zo gauw het probleem van de inklaring is opgelost en de opslagkosten betaald zijn, zullen de boeken volgens Bennanon beschikbaar zijn voor de scholen.


  Maak melding

 14. Bali Lovers, suriname wordt geregeerd door een meervoudige moordenaar welk de afgelopen 5 jaar zijn familie en vrienden heeft geaccommodeerd op kosten van de staat. Hoe bedoel je met gespuis ? Stel voor dat je eerst je eigen nest gaat inspecteren voor dat je met het vingertje gaat wijzen. Vraagje je loopt toch niet stage bij Freedom2U of RobG ? Zou al een hoop verklaren. Have a nice day


  Maak melding

 15. Mensen,
  Het wil niet zeggen dat iemand die zich hier, op internet , een nickname aanmeet van een uit Hollands klei getrokken boerenpummel in werkelijkheid ook een ‘witte man’ is.

  Verder moeten Surinamers hun hersens gebruiken want hoe vaak zie je niet dat Hollanders die hier met de nek worden aangekeken omdat ze een erg laag niveau hebben, of nog erger: hier uitschot zijn, in Suriname binnen worden gehaald alsof ze onderkoningen zijn.

  Als geschoolde ‘ blaka man’ hoef je in Suriname dan geen competitie aan te gaan met zulke lieden want dan steek je in Suriname in schril contrast af tegen deze witte mannen die in niet aan jou als ‘blaka man’ kunnen tippen qua niveau.

  Sterker nog: onze jeugd valt in zwijm voor dit uitschot ui Holland. Wáár komt deze mentaliteit vandaan om tegen witte mannen op te blijven kijken. Je ziet dan vaak dat onze jonge lui in de rij staan : Fu prati ding ondro sé gi ding doti patata disi ma da deng de luku yu leki blaka man di teki skoro leki yu na wan tingi sani!!!!!

  Zulke dingen moeten dus ophouden in Ons Suriname!


  Maak melding

 16. Van 1502- 1863

  “Verder moeten Surinamers hun hersens gebruiken want hoe vaak zie je niet dat Hollanders die hier met de nek worden aangekeken omdat ze een erg laag niveau hebben, of nog erger: hier uitschot zijn, in Suriname binnen worden gehaald alsof ze onderkoningen zijn.”

  Jij hebt echt een gigantisch minderwaardigheidscomplex ten opzichte van blanken. Met dat blanke ‘uitschot’ waar jij het over hebt doen Surinamers graag zaken omdat ze

  1) goed zijn opgeleid
  2) te vertrouwen zijn

  Surinamers doen liever geen zaken met Surinamers omdat ze zich aan geen enkele afspraak houden en als het op betalen aankomt , zijn ze verdwenen,. Dus liever doen ze zaken met Nederlanders. ( of Surineds)

  Dat is het verschil


  Maak melding

 17. @Henk Molenaar,
  Voor alle duidelijkheid bedoel ik NIET de goede Hollanders die hun hart op de goede plek hebben, geschoold zijn en mensen in minder ontwikkelde landen helpen om hun maatschappij op een redelijk niveau te helpen tillen.

  Ik bedoel de groep die misbruik maakt van hun positie met de wetenschap dat vandaag de dag nog steeds andere volkeren tegen hen opkijken als blanken/witten. Zulke lieden misdragen zich nog steeds op de wereld. Ma poti, ik bedoel dus niet de goedzakken want ook in ons familie heb je Hollanders.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.