Afgestudeerden Technological University of the Americas in Suriname

20

Gisteren zijn Denny William en Marlène Gravenberch cum laude afgestudeerd aan de faculteit Business Management van de Technological University of Americas te Paramaribo, Suriname. Zij behaalden de graad Master in Business Administration. Deze studie hebben ze voor een groot deel online gedaan, naast hun dagelijkse drukke werkzaamheden als respectievelijk algemeen directeur en HRM manager bij CKC Motors. Ze werden hierbij intensief gecoacht door professor Hubert Rampersad en hebben deze studie in een jaar succesvol afgerond. In 2014 had Denny William reeds zijn Bachelor degree aan deze universiteit behaald, waarna hij de smaak te pakken had en hierdoor gelijk verder online is gaan studeren voor zijn Master’s degree. Foto: Denny William, Hubert Rampersad en Marlène Gravenberch

De afstudeerscriptie van Denny William is getiteld “Sales Performance Training as Part of Innovation in Automotive Sales Companies”. Hij heeft op basis van zijn ervaring in de afgelopen tien jaar als directeur van het grootste autobedrijf in ons land, een innovatieve salestraining ontwikkeld om de sales performance van autodealers in Suriname drastisch te verhogen. Zijn recept omvat innovatieve verkoopstrategieën, nieuwe vaardigheden en competenties die sales agents en teams moeten aanleren om meer en beter te kunnen verkopen.

William: “Autobedrijven kunnen zich niet permitteren te wachten totdat de toenemende financiële crisis ze kapot maakt. Ze moeten hierop anticiperen door innovatiever te zijn. Ze hebben geen andere keus dan resultaatgerichter, efficiënter, innovatiever en effectiever te zijn. Ze moeten daarom met competente, gemotiveerde en gepassioneerde sales teams werken die plezier hebben in hun werk en hun klanten voortdurend tevreden stellen. Hierdoor worden hun mensen klantvriendelijker in hun gedrag, worden ze resultaatgerichter, wordt de kwaliteit van hun service beter, worden hun klanten gelukkig en kunnen ze hierdoor de toenemende concurrentie op de automarkt in Suriname beter het hoofd bieden”.

De titel van de afstudeerscriptie van Marlène Gravenberch is: “How can HRM contribute to Busienss Innovation”. Ook zij heeft in de afgelopen vier jaar haar sporen verdiend op haar vakgebied als HR manager. Zij heeft in haar scriptie de focus gelegd op verhoging van de effectiviteit van organisaties in Suriname via kennisontwikkeling en kennisdeling, hetgeen het uitgangspunt vormt voor innovatie. Ze geeft aan dat Surinaamse bedrijven nog niet echt bewust zijn van de impact van innovatie op de arbeidsproductiviteit.

Gravenberch: “De praktijk leert dat innovatieve ondernemingen systematisch beter presteren in termen van productiviteit, export, winst en werkgelegenheid. Kennis en bevordering van innovatie zijn uiteindelijk overheersende factoren voor economische groei en werkgelegenheid op lang termijn. Investeren in kennis, onderwijs, technologische ontwikkeling en innovatie, is de verdiencapaciteit voor lang termijn.”

20 REACTIES

 1. Hiep, hiep, hiep! HOERA!!!
  Na deng sani disi mi lobi. W’ ala ung hesi biting go teki skoro!!!
  En…. als jij je daarna dienstbaar stelt i.p.v. naast de schoenen gaan lopen, komt het allemaal wel goed met Suriname.
  Hiep, hiep, hiep! A no spotu!
  A seri e go! Pikin, pikin, ma a toch a de go! 🎓


  Maak melding

 2. @Get a life
  Je moet je zogenaamde trots blij te zijn voor deze afgestuurden voor jezelve houden,HYPOCRIET!
  Ook de advocaten en de docentenvakbondsleider en journalisten waren eens studenten geweest ,ook zij waren afgestuurden en ze warden gezien als een GEVAAR door baasje bouta en weerden ze kapot geschoten.
  Of je bent trots op deze drie EN degenen die afgeslacht werden of je bent niet trots op geen 1 van ze.Maak je keuze,hypocriet en GET A LIFE!!!!!
  Ps het verleden van je baasje bouta gaat hem eeuwig blijven volgen en ik doe het met alle plezier!!!


  Maak melding

 3. Bedoel je mij? Ik weet van de prins geen kwaad. Ik ken dat alleen niet. Maar wanneer je lange afstand kunt opereren dan kun je ook lange afstand studeren. Denk ik. Hoop ik.


  Maak melding

 4. William: “Autobedrijven kunnen zich niet permitteren te wachten totdat de toenemende financiële crisis ze kapot maakt. Ze moeten hierop anticiperen door innovatiever te zijn. Ze hebben geen andere keus dan resultaatgerichter, efficiënter, innovatiever en effectiever te zijn. Ze moeten daarom met competente, gemotiveerde en gepassioneerde sales teams werken die plezier hebben in hun werk en hun klanten voortdurend tevreden stellen. Hierdoor worden hun mensen klantvriendelijker in hun gedrag, worden ze resultaatgerichter, wordt de kwaliteit van hun service beter, worden hun klanten gelukkig en kunnen ze hierdoor de toenemende concurrentie op de automarkt in Suriname beter het hoofd bieden”
  Mooi allemaal mijnheer William maar What about the infrastructure?

  Auto rijden moet feest zijn maar met een verouderde infrastructuur, overvolle wegen is het een drama. Als de omzet belasting ook gebruikt wordt ter verbetering van de infrastructuur ,verhoging van de veiligheid, minder verkeersdoden, fietspaden enz..snijd het mes aan twee kanten. (causaal verband :verhoging van de verkoop van auto’s ; meer inkomsten ter verbetering v/d infrastructuur).


  Maak melding

 5. Raytje raadpleeg een psychiater zo snel mogelijk als j niet eens in staat bent twee mensen die afgestudeerd zijn kan feliciteren raytje wat een bitterheid en afgunst wat hebben deze twee mensen met de visionair Bouta te maken.j bent net een kleuter.


  Maak melding

 6. Oké dan mensen!
  Nu komt de aap uit de mouw. Wat velen van ons al wisten, maar niet hard durfden te maken omdat daar geen bewijzen voor waren, wordt door @Ray hier BEVESTIGD!

  De drive waardoor mensen van @Ray zijn kamp zich blijven VASTBIJTEN in de ‘ december moorden’ kwestie om Desi Delano Bouterse uiteindelijk aan de hoogste boom te zien bungelen ligt in het feit dat de gevallen DECEMBER SLACHTOFFERS EEN PAPIERTJE OP ZAK HADDEN!!!!!!!

  Als het handje vol van deze slachtoffers zouden bestaan uit
  bron bere mannen, sma sa de prani alesi noso seri sani na ondro wowojo, dan weren ze REEDS LANG VERGETEN!

  Het is dus het papiertje wat heilig is verklaard en NIET de slachtoffers van de december moorden.

  HALLO! WE ZIJN ER EINDELIJK UIT! Dus wèg met de krokodillentranen !

  Deze onthulling moeten we vasthouden want dat had ik al een keer aan het adres van Romeo Hoost gepost, alleen dat was een speculatie maar geen bewijs!

  Masra, gran tangi fu di @ Ray verraad a zaak disi!

  God zij met ons Suriname🇸🇷


  Maak melding

 7. Het RECHT moet geschieden, maar dan wel zònder aanziens des persoons.
  We moeten klassenjustitiële zaken vermijden.
  Bouterse heeft genoeg geleden omdat hij decennia lang gebukt gaat onder deze aanvallen en aantijgingen, plus dat hij decennia lang leeft in een status van vogelvrij verklaring.

  Hij heeft zich steeds dienstbaar gesteld voor de maatschappij en is als een KLOEK bezig om in Suriname bevolkingsgroepen bij elkaar te brengen en te strijden tegen uitbuiting van de onderklasse en indammen van zogenaamde kleine clubjes van elite in wiens ogen alle andere Surinamers onaanraakbaren waren.

  Voor deze goede zaak moet @ Ray strijden. Als je de zogenaamde ‘misdaad’ wat Desi Delano Bouterse in het verleden gepleegd zou moeten hebben in een weegschaal opweegt tegenover zijn verdiensten voor de Surinaamse maatschappij, dan zou je deze man ONMIDDELIJK OP ALLE GEBIEDEN VRIJ MOETEN PLEITEN.
  Wat heeft @ Ray gedaan voor de samenleving?

  A Keti sa de hori unu ini da fostin tori musu brok noja.
  Broko a Keti bikasi: A sari novo!!!! ⛓


  Maak melding

 8. Bouterse kan een voorbeeld nemen aan deze mensen om een studie te volgen.Het zou goed zijn voor zijn ontwikkeling om het land beter te besturen.Dat is mijn advies.Brunswijk heeft ook een studie gedaan en heeft het ook gehaald heeft hij gezegd.


  Maak melding

 9. @ Astaman.
  Die man in het midden lijkt ook aardig op een vervanger van zwarte piet.
  Het is niet meer dan een Freak Show.
  Zie naar de web site van die UNIVERSITY. slaat geheel nergens op.


  Maak melding

 10. Ray, je lult zoals gewoonlijk weer uit jouw nek. Ik ben niet trots op die afgestuurden; ken die lui zelfs helemaal niet. Dus geef mij een goede reden waarom ik trots op hen zou zijn. En jij denkt dat iedereen die tegen jou ageert een fan van Bouta is. Hoe achterlijk kan je zijn met jouw voorbarige domme conclusies. Je zet jezelf heel vaak te kak op dit forum maar mijn zegen heb je. Geniet maar van jouw achterlijke domheid. Ik geniet mee. Ben zelfs niet meer verbaasd over jouw gedrag. Zoals ik al eerder stelde, zo voorspelbaar.


  Maak melding

 11. Beste mensen,
  We gaan hier géén waarde oordeel geven en analyse maken over wat een diploma of bul van een afgestudeerde waard is. Voor elk geslaagd persoon is en blijft het een prestatie, hetzij persoonlijk.

  Als je hier met waarde oordeel ga beginnen is het einde zoek want dan zouden ‘echte bollen bozen’ die wel cum laude de route van na lagere school direct gymnasium of atheneum naar universiteit hebben afgelegd, moeten vinden dat iemand die keihard aan de weg heeft getimmerd om via Mavo of Mulo de graad Drs, doctor of professor doctor gehaald heeft diens graad dus minder waard is.

  Ja, ja, want als jullie goed hadden opgelet, dan hadden jullie ook het nieuws van zo iemand die deze lange weg naar professor doctor heeft afgelegd, onlangs hier de revue hebben kunnen zien gepasseren.
  Echter toen heb ik jullie die nu hier wat opmerkingen maken, niets honends zien posten.

  Mensen, denk dus na wat je hier post want domme mensen bestaan niet meer! Jullie moeten het juist toejuichen dat een groep die studeren minder belangrijk vond, dat alsnog oppakt!!!!!!

  Het punt is vaak: Koni Mang nanga dong Mang bing de hari wang té, ma di dong Mang kong koni, da koni Mang hati e brong!

  Yu grabu?😀


  Maak melding

 12. Van 1502—-

  “”Bouterse heeft genoeg geleden omdat hij decennia lang gebukt gaat onder deze aanvallen en aantijgingen, plus dat hij decennia lang leeft in een status van vogelvrij verklaring.

  Hij heeft zich steeds dienstbaar gesteld voor de maatschappij en is als een KLOEK bezig om in Suriname bevolkingsgroepen bij elkaar te brengen en te strijden tegen uitbuiting van de onderklasse en indammen van zogenaamde kleine clubjes van elite in wiens ogen alle andere Surinamers onaanraakbaren waren.

  je bedoelt genoeg geleden om zonder een dag eerlijke werken de rijkste man van Suriname te worden en te moorden en te martelen zonder zich te verantwoorden bij de rechter.

  Ben jij nu echt compleet gestoord te worden door te beweren dat Bouterse genoeg geleden heeft.????


  Maak melding

 13. Van 1502 tot 1863

  “We gaan hier géén waarde oordeel geven en analyse maken over wat een diploma of bul van een afgestudeerde waard is.”

  Natuurlijk wel beste van 1502 tot 1863.
  De echte academische wereld doet aan ratings. Dit soort instituten verkopen hele dure foto’s met een mortar board moment en een waardeloze bull die niet echt serieus genomen wordt in de rest van de wereld.

  Er is geen accreditatie te vinden van TUA of wel niemand staat in voor de waarde van deze online “Universiteit”.
  De kans is heel groot dat het hosselaars zijn.


  Maak melding

 14. @JoJo,
  Er is hard gewerkt door deze mensen voor hun bul.
  En jazeker is er accreditatie! O.a. in Suriname zelf en heel Zuid Amerika!
  Als erkenning in ieder geval in Suriname zelf is, is het belangrijkste want naar het schijnt willen deze mensen voor het land iets gaan betekenen.

  Tegenwoordig stikt het van de academische studies on-line dus waaronder zouden onze mensen daar geen gebruik van maken? Bijna met alle (academische) studies moet je geluk hebben dat die in het buitenland wordt erkend. Anders krijg je meestal de kans om een applicatie studie erbij te doen voor een gelijk trekking.

  Nee hoor, in Suriname en de rest van Zuid Amerika hoeven deze mensen zich geen zorgen te maken.
  Mooi man!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.