Typhoon verkoopt meeste vinyl in Nederland

9

De Nederlandse rapper en zanger van Surinaamse komaf Typhoon staat op nummer 1 in de Vinyl Top 50 jaarlijst met ‘Lobi Da Basi’. Deze maand viert vinyl50.nl het eenjarig bestaan met op nummer 1 in de jaarlijst Typhoon’s album Lobi Da Basi. Deze plaat is 52 weken achterelkaar genoteerd geweest met de hoogste verkoopaantallen.

Lobi Da Basi bracht Typhoon op vele tientallen festivals, leverde hem Edisons, een 3FM Award, 3VOOR12 Award en uitverkochte clubshows op. Typhoon speelde in België, Suriname en was de Nederlandse ambassadeur van Record Store Day 2015.

Typhoon begon zijn carrière als 15-jarig jongetje onder de vleugels van de leden van hiphopformatie Opgezwolle. Niet lang na het winnen van de Grote Prijs van Nederland als solo-act tekende hij een contract bij hiphop label Top Notch en in 2007 lanceerde hij zijn solo debuut Tussen Licht en Lucht. Het album werd bekroond met een Zilveren Harp en verschillende muziek awards. Het ware succes lag echter in de shows. Op alle grote festivals, waaronder Lowlands, North Sea Jazz, Oerol en Into The Great Wide Open, werd Typhoon een begrip.

9 REACTIES

 1. Ik vind Typhoon een onwijs leuke zwarte Nederlander met Surinaamse wortels. We zijn trots op je hoor Typhoon? Als ik jouw gezicht op de buis zie, word ik al vrolijk door jou opgeruimdheid!

  Er zijn zoveel van onze mensen zoals jij die het goed doen in Holland. Zulke gasten als Typhoon houden van Holland maar ook van Suriname. Moeilijke positie voor jullie hoor? Je moet mij ook niet vragen om een keuze te maken.

  Loekie Knol heeft dit gevoel toen goed weergegeven in haar liedje over Algebra. Hierin zingt ze over keuzes moeten maken want ze houdt van kaas maar ook van jam etc. Als u dit liedje kent, weet u precies wat ik wil weergeven met mijn betoog 🙂

  P.s. @blaka bakra, ik had je eerder een advies gegeven om wat meer aan je educatie te gaan doen.
  Info voor jou @blaka bakra: vinyl staat voor CD. Vroeger waren dat platen; singles en LP’ s, vervaardigd uit vinyl. Die benaming van Vinyl hebben ze in de muziekwereld oftewel ‘platenwereld’ gehouden.

  Gesnopen @blaka bakra? God, because you’re welcome!


  Maak melding

 2. Natuurlijk gaat van 1502-1863 mensen eren waarvan men nooit eerder heeft gehoord,zoals het zijn gewoonte is.
  Vinyl top 50 ,echtwaar top 50?
  Hallo van 1502-1863
  In deze eeuw staat je baas bouta ,anno 2015 geregistreed als moordenaar numero uno op de toplijsten van de FBI,de euro – en Interpol !!
  Echtwaar dit is geen verhaaltje uit de tjden 1743!!!!!
  Het gebeurd allemaal NU,HEDEN !!!


  Maak melding

 3. O, o, Prof. dr. ir. Van 1502 tot 1863 gaat mij verwijten geen opleiding te hebben gehad. Ik ben misschien op leeftijd, maar niet achterlijk, met mijn academische achtergrond. En ik weet wel degelijk het verschil tussen vinyl en een cd. Ik ben alleen verbaasd dat men het woordje vinyl hanteert als het over een cd gaat. Zeg dan gewoon CD-top50, of zo.


  Maak melding

 4. Mooi om te zien hoe Typhoon zo succesvol in Nederland. Wat ik heel jammer vind is dat Surinaamse artiesten en artiesten van Surinaamse afkomst weinig tot niet worden gewaardeerd in Suriname.


  Maak melding

 5. @Harold Braam,

  Trakteer ons op een heerlijke Satra Neti sosu baja. En vergeet meneer Badji, meneer Pawiro en meneer Aloy niet mee te nemen 🙂


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.