zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidGroot onderzoek naar gevolgen kwikgebruik in Suriname

Groot onderzoek naar gevolgen kwikgebruik in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 okt – In Suriname wordt een vijf jaar durend onderzoek uitgevoerd naar de gevolgen van kwikgebruik. Het onderzoek wordt geleid door deskundigen van het Research Centre van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De kosten lopen in de miljoenen dollars.

Door een donatie van het Amerikaanse National Institute of Health kan veilig en gerust van start worden gegaan. “We zijn trots dat we het mogen uitvoeren. We zijn uitverkoren uit een groep van zeven wetenschappelijke centra in de wereld”, zegt directeur Antoine Brahim van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het is het soort ontwikkeling waar het ziekenhuis op zit te wachten.

Onderzoek en training op hoog wetenschappelijk niveau moeten eigen worden aan het ziekenhuis. De samenwerking met de Universiteit van Tulane, in de Verenigde Staten van Amerika, pakt dan ook handig uit. Met dit instituut en de medische Faculteit van de Universiteit van Suriname zal de gezondheid van grote groepen worden gemeten. Het gaat om onder meer de invloed van kwik en chemicaliën op zwangeren en baby’s.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. Masra Gado, dit is heel belangrijk onderzoek want de volksgezondheid is in het gedrang vanwege het kwikgebruik in de goudwinning. Je denkt dan als burger gezond bezig te zijn door vis te eten en dan krijg je kwik in je mars! Het moet niet gekker worden.


  Maak melding
 2. Kwik en andere chemische afval (vrouwelijke hormonen oestrogeen)in Suriname en wereldwijd in ons drinkwater en voedsel terecht kom en ons DNA geestelijk,emotioneel en biologische structuur veranderd


  Maak melding
 3. Hopelijk gaat het totaal gedoneerd bedrag naar het onderzoek en niet een klein percentage en het grootste deel naar de grote graaiers in het kabinet.
  Monie no dé en dan dit geld gebruiken om ziekenhuizen te betalen noh.


  Maak melding
 4. Allereerst de oorzaak weten van kwik en daarna de gevolgen.
  We weten dat alle ndp ministers en zijn lijders,1 in Suriname en 1 in Alcatraz een prive goudmijn bezitten waar er lustig gegraven word naar goud met allemaal nare gevolgen voor de bevolking.We weten dat het drin kwater vervuild wordt met kwik en dat doet deze ndp regering zelf.


  Maak melding
 5. Ze gaan in Suriname miljoenen dollars besteden aan het onderzoek naar de gevolgen van kwik op de gezondheid van de mens? Moeten we in Suriname altijd zelf het wiel uitvinden? Als ik wil weten wat de gevolgen van kwik zijn op de gezondheid, dan Google ik even, ik kan dan b.v. meteen lezen wat er in Minamata is gebeurd met de bevolking aldaar en het heeft me niet meer dan 10 dollarcent gekost.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Minamataziekte

  Het onderzoek in Suriname zal vijf jaar duren, intussen wordt de hele Surinaamse bevolking en met name de zwangere vrouwen en onze kinderen vergiftigd door het kwikgebruik bij de goudwinning en eenmaal vergiftigd zijn de gevolgen niet meer terug te draaien, m.a.w. ‘dresi no de’. De miljoenen dollars die ze gaan besteden aan het onderzoek, kunnen ze beter besteden aan het omscholen van onze goudzoekers om hen kwikvrije wintechnieken aan te leren. Als het geld alleen bestemd is voor het Academisch Ziekenhuis en het dus niet gebruikt kan/mag worden om goudzoekers om te scholen, dan kan Brahim het nuttiger gebruiken door het ziekenhuis een beetje op te knappen en te moderniseren.


  Maak melding
 6. Als het kalf verdronken is dempt men de put, of mosterd na de maaltijd, u mag kiezen. Dit onderzoek had 10 jaar geleden al gedaan moeten worden, want toen wist men al dat het gebruik van herbiciden en kwik uiterst gevaarlijk is. Nu komt er echter geld vrij uit het buitenland en kan men gericht onderzoek gaan plegen. Nee, luchtkastelen als een snelweg naar Brazilië, een diepzeehaven, een spoorlijntje en nog meer onzinnigs, waren belangrijker dan de volksgezondheid. Hoe komt dat kwik, in grote hoeveelheden, het land binnen? Het is strafbaar, dus de controle daarop is ook minimaal.


  Maak melding
 7. @ Henkes
  Terecht opgemerkt. Er zijn zinvollere bestedingsmogelijkheden van het onderzoeksgeld.
  De gevolgen van kwikvergiftiging zijn bekend. Dat alleen zou voor de wetgever voldoende reden moeten zijn om het bezit en het gebruik van kwik te verbieden en toe te zien op naleving van het verbod. Als nu al niets wordt gedaan om de voortgang van de kwikvergiftiging te stoppen waarom zouden de uitkomsten van het onderzoek dan wel reden zijn om het gebruik van kwik te verbieden?


  Maak melding
 8. Onderzoek naar kwikgebruik? laat ze eerst de veroorzakers maar eens aanpakken, maar dat heeft geen prioriteit blijkt wel uit het feit dat de Scalians van de ketting mogen om naar kreken verplaatst te worden, om dan op de plaats van bestemming ontmantelt te
  worden, intussen mag er dan wel naar goud in die bewuste kreken gezocht worden en hoe lang gaat die reis dan duren en op welke manier, hoeveel natuur moet er eerst nog naar de kloten worden geholpen, godgeklaagd war een teringbende is het met die criminelen
  die zich ministers durven noemen,de klootzakken, je zou ze kapotschieten


  Maak melding
 9. HSM TV dialoog ‘De Waarheid over Vaccinaties’ 3 uur COMPLEET!
  TE VOLGEN OP YOUTUBE

  In alle vaccinaties zit kwik. Luister hier naar de gevolgen voor de gezondheid

  HET ONDERZOEK MOET ZICH RICHTEN OP HET VOORKOMEN VAN KWIKGEBRUIK


  Maak melding
 10. En nog steeds wordt het land vergiftigd door geldbeluste criminelen die gelieerd zijn aan de criminele regering.
  Waarom 5 jaar onderzoeken als de negatieve gevolgen van kwik al lang bekend zijn en er gewoon direct een verbod moet komen zoals Bouterse al in 2009 beloofde Nu komt DokSon verklaren dat kwik nog steeds niet verboden is. Deze man erkent dus dat hij niet werkt.


  Maak melding
 11. @ amaranta,

  Die paarse mist zal tijdens het vieren van Phagva figuurlijk nog dikker worden.
  Ach ja, hebben ook de paarse stemmers een dag leut mogen hebben, want ook zij weten dondersgoed dat het leven tijdens Bouterse I en II er niet makkelijker op is geworden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES