Ministerie organiseert meubelbeurs in Suriname

10

Parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings – Simons kijkt haar ogen uit op de eerste dag van de Meubelbeurs 2015, georganiseerd door het Ministerie van Handel en Industrie in de beurshal van de Kamer van Koophandel en Fabrieken. Met deze beurs biedt het ministerie ondernemers de gelegenheid hun producten aan een breder publiek te tonen. De beurs is door minister Mohamed Noersalim van Binnenlandse Zaken geopend. De meubels op de Meubelbeurs 2015 zijn voor minstens 40% vervaardigd uit Surinaams hout.

10 REACTIES

 1. Suri’s hebben geen cent te makken en degene die wat centjes bezitten, prefereren liever ‘late hale’.
  Ik zie bij vele suri’s de tuinmeubelen uit Bali en/of Thailand.

  De interne markt levert haast niets op, zonde van de creativiteit van deze ondernemers, het zijn professionele producten.
  Wie helpt ze aan een goede (Internationale)site! (tenminste als ze die nog niet hebben).
  Online verkoop starten/exporteren en de uitvoer (transport en financiële afwikkeling)vereenvoudigen!

  En natuurlijk voor elke ‘gekapte’ boom, een nieuwe planten.


  Maak melding

 2. Ik wil die lui wel steunen, maar ze zijn duurder dan buitenlandse fabrikaat. Als ik soortgelijke producten google, kan ik die goedkoper in het buitenland kopen. Zeg het maar!
  Ik ben geen dief van mijn eigen portemonnee. Dit geld ook voor de winkeliers. Als je deviezen hebt; dan maar in het buitenland kopen.Jammer voor de lokale economie.Moeten ze maar markt conforme prijzen vragen.De wereld is groter dan Paramaribo. Als men de absurde invoerrechten aanpakt is het afgelopen met die lui.


  Maak melding

 3. Ik kan me vinden in de commentaren van @ Esmerald en @ Positive. Surinam is facing keen competion wat dat aangaat.
  De vraag is hoe Suriname goedkoper kan vervaardigen. Ik heb ook teakhouten meubels helemaal uit Bali laten halen. De kwaliteit is uitstekend maar je hoeft niet te denken dat de Balinezen zelf er wat aan verdienen.

  In Suriname liep ik tijdens een vakantie naar in Suriname vervaardigde meubels te kijken en het is wel anders; minder zwaar. Om deze ontwikkelingen te steunen en de economie te stimuleren vind ik wel dat je meubels van Surinaams fabrikaat moet kopen als je in Suriname woont.
  Vroeger had je goede, vooral javaanse ambachtslieden als meubelmakers actief waren in Suriname. Ze waren meester in het maken van het ouderwetse vlechtwerk in stoelen.

  Helpt u de Surinamse economie een boost te geven en koopt u vooral Surinaams fabrikaat zoals de reclame vroeger op de radio toe opriep. Kan u zich dat nog herinneren? Het ging als volgt:
  “Als je gedacht hebt over te gaan, koop dan vooral Surinaams fabrikaat. Surinaams fabrikaat, Surinaams fabrikaat, Surinaams fabrikáááát. Als je gedacht hebt over te gaan, koop dan vooral Surinaams fabrikaat”!


  Maak melding

 4. Zo is het hoor @Marcel en@amaranta,
  Als we weer trots worden op wat we zelf vervaardigen moet het lukken. Volgens mij waren we juist in de koloniale tijd trotser op onze eigen Surinaamse waren. Nu moet het uit Holland want anders halen mensen hun neus voor op.

  Overal vallen op het moment klappen maar als we het land weer tot het niveau zouden kunnen brengen van midden jaren 60 zou het te gek zijn. Ik heb naar veel dingen lopen zoeken uit mijn kindertijd, die vertrouwd waren en die het land draaiende hielden maar de meeste bronnen van inkomsten bleken verdwenen te zijn.

  De concurrente is op dit moment moordend op de werelmarkt dus we moeten een manier zin te vinden dat we om te beginnen in ieder geval eigen producten in eigen land kunnen slijten.

  Alleen al in de omgeving waar ik geboren ben was er veel bedrijvigheid van fabrieken zoals: Bruynzeel, Gwamba, Suikerwerkenfabriek, Sigarettenfabriek, Bakba steiger en Citrus veld. Nu is zijn alleen nog Parbo bierbrouwerij en
  Fernandes nog over. Dan heb ik het niet eens over andere gewezen bedrijven in het land zoals Mariënburg!

  De mensen gingen toen naar Holland voor studies en niet omdat het in Suriname slecht was want we hadden ook een goede gezondheidszorg B.O.G, Lansi gron waar levensmiddelen aan burgers werden verstrekt. Eigenlijk een voorloper van de voedselbank die wij hier kennen. Holland is dus een trendvolger hierin 🙂

  Overal op de wereld is het op dit moment hommeles maar laten we Suriname weer tot een niveau tillen waardoor ze aantrekkelijk wordt voor investeringen want Suriname is en blijft een paradijs waar we ondanks wij fysiek hier zijn we in gedachten toch graag in Swietie Sranang vertoeven.


  Maak melding

 5. @1502-1863 luciferfabriek daar aan het Molenpad! Suriname bloeide !regelmatig werd er bacoven en citrus op bepaalde plaatsen geplaatst en kon een ieder ophalen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.