vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenEconomieHandelsmissie vanuit Nederland naar Suriname

Handelsmissie vanuit Nederland naar Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Zestien ondernemers van diverse branches uit Nederland zullen komende week deelnemen aan een handelsmissie in Suriname. Hiervoor is een gedegen programma uitgewerkt door Jaya Experience. De missie is er met name op gericht de deelnemer in een nutshell inzicht te geven in de marktkansen in Suriname, opbouwen van netwerken en het openen van deuren die doorgaans gesloten blijven.

Een prominent onderdeel van het programma is het uitwisselen van contacten en ervaringen met mede ondernemers uit Suriname, waarbij er ook concreet aandacht zal zijn voor pitches, matchmaking, speeddates, verdere facilitering van het zaken doen, vestigingsformaliteiten en de nazorg ondersteuning.

Deze missie zal plaatsvinden van 26 – 31 oktober 2015, onder leiding van Mevrouw Mila Bahaboersing, directrice van Jaya Experience. De officiële opening vindt plaats op de Residentie van de Nederlandse Ambassadeur in Suriname. Op de receptie zijn ook diverse Surinaamse ondernemers uitgenodigd. Naast matchmaking, zal ook veelal informatie onderling worden uitgewisseld tussen de ondernemers van de beide landen. Als sprekers zullen vertegenwoordigers van de KKF, VSB, Handel & Industrie en DSB bank aanwezig zijn.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

41 REACTIES
  1. -Waarom geen handelsmissie vanuit landen waarmee Bouterse mee bevriend is zoals Venezuela, Guyana of Afrika?.

    -Ze moeten toch niets van nederland en toch worden ze toegelaten.

    -Bouterse en zijn zieke regering, ik zou zeggen zing een toontje lager, omdat het land Suriname naar de “klote”gaat.


    Maak melding
  2. @Ira Bouterse is niet zoals andere landen die boycot de landen die tegen zijn regering zijn. Ik vind goed dat parlement niet tegen houdt voor investering.
    Iedereen is welkom die in Suriname wilt investeren, dat zei Bouterse toen en nu ook


    Maak melding
  3. je moet vooral geen contant geld overmaken naar sme,anders komt het nooit terecht waar het heen moet..

    denk er om,dat dé lijder hopeloos in de knel zit..,,dus alles is welkom waarvan dan maakt niet uit..

    je kunt hem nu van achter-voren boven,onder ,dwars door zijn kop nemen,hij is bereidt alles te accepteren..


    Maak melding
  4. @Marbonzu, ik heb het gelezen en het is te verwachten dat er chaos zou optreden in de zorg.
    Het is afwachten wanneer men de straat zal opgaan, omdat er onnodig doden zullen vallen vanwege de bezuiniging met medicijnen.

    -Wat een beleid van deze mensen die hun verstand niet hebben gebruikt.

    @Jay, je hebt groot gelijk en ik ben ook voor investeringen, maar je weet zelfs wat men toen op het podium had geroepen dat er zo een haat is ontstaan tussen “landen” en culturen.

    =Het was eerst tegen Santhoki, omdat hij teveel naar Nederland ging en Suriname weer tot een kolonie wilt maken. Die domme Surinamers geloofden dit ook. Zie hier ook die haat tussen de creolen en Hindoestanen.

    =Bouterse zoals Hooghart en Zunder hebben geroepen dat de Surinamers alles zelfs kunnen doen en niemand nodig hebben. Steeds weer Nederland de schuld van alles geven.

    =Nu een grote mond richting Surlaco hoe die met medewerkers omgaan, maar zie nu hoe de regering met eigen mensen omgaat. Zie de vele ontslagen!!!!


    Maak melding
  5. Na alle negatieve berichten over o.a. corruptie is dit positief nieuws wat een verademing..Wauw!!! Wij zullen het toch met de mensen van de noord zee moeten doen. laten wij leren van het verleden en anti koloniale sentimenten laten voor wat ze zijn en het land opbouwen.


    Maak melding
  6. Zoals ik reeds eerder zei;
    Bouta LOVES to hate Nederland, van binnen houdt hij van Holland;,
    maar goed wat voor een advies gaan de kleine ondernemers van Suriname aan de REUZEN van ondernemers uit Nederland meegeven ,want voor zo ver ik het weet hebben de surinaamse ondernemers ervaring in Niks.
    Vee (BEEF) bv zal uit Brazilie geimporteerd worden en over Staatscassave bedrijf praat ik liever niet ,
    om maar enkele voorbeelden te noemen,


    Maak melding
  7. -Waarom geen handelsmissie vanuit landen waarmee Bouterse mee bevriend is zoals Venezuela, Guyana of Afrika?.

    Ze hebben hun eigen problemen. De rode loper mag uitgerold worden voor de PSA mensen die iets willen investeren in het land.


    Maak melding
  8. Bouterse is blij met het land aan de Noordzee. Ondanks het feit dat zijn straf niet herzien wordt.

    De cadeautjes van de “Bakra Basi en de Pot met Honing” is meer dan welkom.

    Suriname moet per slot van rekening gered worden van de ondergang.

    Wat een looser is die DDB, zijn creoolse vriendje Lakhin heeft alles verkloot en mag die Hindostaanse mevrouw de puinhopen wat betreft Buitenlandse Zaken (binnenlandse corruptie zal DDB moet regelen) van Lakhin opruimen.

    Het is wat met die Paarse bende! Kleurt Suriname nog steeds paars of zien de Surinamers paars van alle ellende?


    Maak melding
  9. Natuurlijk komt een Nederlandse handelsmissie naar Suriname omdat er genoeg valt te verdienen in de handel met Suriname. Deze Nederlandse handelaren weten zich gesteund door EU beleid.Uiteindelijk maakt EU beleid het mogelijk dat landen die een verdrag met de EU hebben gesloten hun markt open moeten gooien voor producten uit de Europese Unie. Lokale geproduceerde producenten worden weggeconcurreerd door de importen uit de EU die onbelemmerd op de lokale markten verkocht dienen te worden. Ghanese kippenboeren gingen massaal failliet toen Ghana verplicht werd om zonder restricties kipproducten uit de EU toe te laten op de Ghanese markt.


    Maak melding
  10. @ Rob G.,

    Wat interesseert nou iemand dat de kippenboeren in Ghana massaal failliet zijn gegaan door hun eigen onkunde en gebrek aan bedrijfskennis. Ik heb laatst een prachtige documentaire gezien over veeboeren in Oeganda. Ik was totaal verbijsterd over de onkunde en bedrijfsvoering van de Oegandezen, ondanks dat er een delegatie van Friese veeboeren en een veearts hulp hebben aangeboden en ter plaatse heeft geprobeerd een kentering te brengen. De lokale Oegandese koeien zijn al resistent tegen de medicatie tegen teken, waarmee zij, ondanks dat dit vergif ook in de melk terecht komt, rustig doorgaan. Zo eigenwijs dus! “Ja, we bespuiten te koeien, maar dat doen we met de wind in de rug….” Met andere woorden: het is onschuldig. En dan nog verbaasd zijn dat hun hele veestapel dood gaat door die tekenbeten… Afrika is geen goed voorbeeld, Rob G.!


    Maak melding
  11. @ Barnie , we houden de moed erin en letten erop dat we niet paars van ellende worden; we zijn waakzaam; natuurlijk is Desiderius blij met de missie.hij dacht dat zijn haat tegen Nederland een collectieve is van wij Surinamers tegen Nederland; hijvergist zich schromelijk; laat hij maar zn eigen oorlogje uitvechten met zn onguur uitziende Weski.dat is de duivel als advocaat hebben dacht ik zo !!!


    Maak melding
  12. Blaka bakra, ik weet niet met welke bril je naar de problemen van de arme boeren in Afrika kijkt. M.b.t. de kippenboeren in Ghana kan ik alleen maar zeggen dat deze boeren niet kunnen concurreren met de zwaar gesubsidieerde productiebedrijven van kippenfokkers binnen de Europese Unie.De Afrikaanse kip wordt letterlijk weggespeeld door de gesubsidieerde Europese kip.

    Het inkomen van Europese kippenboeren bestaat voor
    25 – 30 % uit EU subsidies.De Afrikaanse boeren hebben niet eens het geld om innovaties toe te passen in hun bdrijven.Binnen de EU worden de innovaties gretig gesubsidieerd door de Europese Unie.De Afrikaanse boer is kansloos.


    Maak melding
  13. We hebben hier DAGELIJKS hier op de site anderzijds ook met enkele ZWAAR GESUBSIDIEERDE,maar dan wel KIPPENNEUKERS (AFSCHUWELIJKE en PIETLUTTIGE schepsels) te maken.

    Deze lui w.o. een Ray(tje), (mies)koos(je) en (gekke)Henk(ie) Molenaar zie ik WEL concurreren met een meneer Wilders uit ons KOUDE KIKKERLANDJE. Dus mensen Suriname heeft zeker weten degelijk ‘CONCURRENTEN’.

    Alleen gaan deze CONCURRENTEN als voornoemd alleen maar VOORUIT in het ACHTERUIT GAAN.

    DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


    Maak melding
  14. Ik heb nergens gelezen dat deze Handelsmissie uit Nederland op verzoek en met support van de Suri overheid naar Suriname vertrekt.

    Dit is pur sang een initiatief van het bedrijfsleven in Nederland omdat zij de aansluiting met de ontwikkelingen in Suriname geheel blijken te gaan missen.
    De Ned. ambassade in Suriname heeft de ontwikkelingen in Su gezien en gelijk naar de Noordzee doorgeseind van, jongens als jullie er nu niet bij zijn dan is het einde oefening voor Hollandse bedrijven in Su.

    Voor wat betreft de EU en de boeren in Afrika moet ik zeggen dat de EU een ramp is geweest voor de kleine en middelgrote boeren bedrijven in Afrika. De EU heeft heel veel Afrikaanse boeren bedrijven kapot gemaakt, wat mede de oorzaak is van de huidige vluchtelingen stroom naar Europa.


    Maak melding
  15. We hebben hier DAGELIJKS op de site anderzijds ook met enkele ZWAAR GESUBSIDIEERDE,maar dan wel met KIPPENNEUKERS (AFSCHUWELIJKE en PIETLUTTIGE schepsels) te maken.

    Deze lui w.o. een Ray(tje), (mies)koos(je) en (gekke)Henk(ie) Molenaar zie ik WEL concurreren met een meneer Wilders uit ons KOUDE KIKKERLANDJE. Dus mensen Suriname heeft zeker weten degelijk ‘CONCURRENTEN’.

    Alleen gaan deze CONCURRENTEN als voornoemd alleen maar VOORUIT in het ACHTERUIT GAAN.

    DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


    Maak melding
  16. Herinnert u zich de tijd nog van een boterberg, melkplas en vleesberg in Europa toen de lokale boeren met dikke subsidies uit Brussel alsmaar konden blijven produceren ?

    Europa kon deze deze producten niet absorberen dus werden ze opgeslagen en toen dat ook een probleem werd, is men deze producten gaan dumpen in Afrika !
    De kleine en middelgrote Afrikaanse boeren hadden geen kans tegen de veel goedkopere zuivelproducten uit Europa.

    Ik weet ook nog dat een parlementslid in Ghana zich heftig tegen deze dumping verzette waarna men in Brussel zei van; OK geen Europese zuivelproducten in Afrika dus ook geen ontwikkelingshulp meer vanuit Europa voor West Afrikaanse landen !
    En wie hebben er aan het kortste end getrokken ? Juist ja, de West Afrikaanse landen

    En op deze wijze zijn heel veel kleine boerenbedrijven in West Afrika teloor gegaan en is deze sector in Afrika haast geheel kapot gemaakt door Brussel c.q. de EU.


    Maak melding
  17. Milton, de gevolgen van akkoorden van de EU en de APC landen zijn genoegzaam bekend.Met name de Afrikaanse producenten zijn geen partij voor de Europese ondernemingen. Dit heeft reeds tot massale binnenlandse faillissementen in Afrikaanse landen geleid.

    De werkeloosheid in die landen is toegenomen en ook de douane inkomsten van de overheden namen af. De EU goederen moeten vrij van douanerechten geïmporteerd worden.Dus inkomsten voor de overheden die aangewend moeten worden voor huisvesting, onderwijs, gezondheidszorg namen af. De vrijhandel is alleen in het voordeel van de Europese bedrijven. Als het op aankomt zijn de EU lidstaten onder de vlag van de EU meedogenloos als het om het binnenhalen van rijkdom voor de Europese Unie.


    Maak melding
  18. @ Rob G.,

    Dat heet gewoon handel drijven. En als je niets hebt om handel mee te drijven, ga je ten onder. Dan moeten ze wat anders zoeken. En jij, als inwoner van de Europese Unie, zou dat moeten weten, En er zijn genoeg landen in Afrika die het wèl goed doen.


    Maak melding
  19. @ Rob G.,

    Ik noem er even een paar:

    KENIA is het financiële centrum van Oost-Afrika met de grootste economie, het hoogste inkomen per hoofd van de bevolking en de beste infrastructuur. Mede door de gunstige ligging aan de kust vormt het land ook het regionale handelscentrum. Kenianen zijn vergeleken met de bevolking in hun buurlanden, met wie ze een douane-unie vormen, hoog opgeleid. Er is sprake van een vrije markt en weinig import- en exportrestricties Dit alles maakt het land na Zuid-Afrika de belangrijkste vestigingsplek in Afrika voor buitenlandse bedrijven.

    GHANA geldt al jaren als een van de stabielere landen in West-Afrika, zowel op economisch als politiek gebied. Het inkomen per hoofd van de bevolking ligt dan ook hoger dan in de omringende landen. Tot 2010 kwam Ghana vooral aan harde valuta door de export van goud en cacao. Ook hout, diamanten, bauxiet en mangaan vinden hun weg naar het buitenland. Vanaf 2011 zal deze handel echter in de schaduw komen te staan van de olie-export. Afgelopen jaren werden voor de Ghanese kust olievelden ontdekt die de staat vanaf 2011 jaarlijks miljarden dollars gaan opleveren en het land een economische groei van rond de 10 procent zullen bezorgen in plaats van de gemiddeld vijf procent in voorgaande jaren. Met de velden kan Ghana tot de derde olieproducent in Afrika uitgroeien.

    ANGOLA heeft zich economisch gezien razendsnel hersteld van de verwoestende burgeroorolog die het land tot 2002 27 jaar in haar greep hield. De oude kolonie van Portugal toonde tot voor kort jaarlijks groeicijfers van meer dan 10 procent en is inmiddels de derde economie van sub-Sahara Afrika met een verwacht BBP van 86 miljard in 2010. De groei is vrijwel volledig te danken aan de door de overheid gecontroleerde oliesector die kon profiteren van de stijgende olieprijzen en -productie en verantwoordelijk is voor vijftig procent van het BBP, negentig procent van de export en 80 procent van de overheidsinkomsten. Sinds kort steekt Angola zelfs Nigeria naar de kroon als grootste olieproducent van Afrika.

    MAURITIUS.Het belasting- en vakantieparadijs in de Indische Oceaan is misschien wel het grootste succesverhaal van emerging Afrika. Van een vrij eenzijdig op landbouw gebaseerde economie transformeerde het eiland zich afgelopen decennium tot een middeninkomensland met naast de suikerrietteelt ook toerisme, IT, financiële dienstverlening en textiel als belangrijke economische pijlers.

    ZUID-AFRIKA. Als grootste en best ontwikkelde economie van Afrika wordt Zuid-Afrika ook wel de motor van het continent genoemd. Het land is verantwoordelijk voor zo’n 30% van het totale BBP van sub-Sahara Afrika. Investeerders gebruiken het land ook graag als springplank naar de rest van Afrika. Het Zuid-Afrikaanse bedrijfsleven, waaronder de sterke banken, heeft immers al grote belangen in de rest van Afrika en ervaring met- en kennis van zaken doen op het continent. Een belegging in een beursgenoteerd Zuid-Afrikaans bedrijf is daarom al gauw ook een een belegging in de rest van Afrika.

    NIGERIA. Ondanks de enorme olie-inkomsten kwam de Nigeriaanse economie tot eind vorige eeuw nauwelijks van de grond. Jarenlang kampte het land met politieke instabiliteit, corruptie, een zwakke infrastructuur en zwak macro-economisch beleid. Maar nadat het land in 1999 onder leiding kwam te staan van democratisch gekozen regeringen en onder druk van de IMF allerlei hervormingsmaatregelen doorvoerde, waait er een positieve wind door het West-Afrikaanse land.

    Bron: IMF.


    Maak melding
  20. Mooi mang , nu de investeringen(pssst, heb weinig geloof erin hoor ) worden gerealiseerd met de zoveelste missie ,hoop ik dat er ook ieder jaar sinterklaas geviert wordt met mooie zwarte pieten. Die chinezen gaan jullie mars voor jullie breken en als zij het niet kunnen dan zullen ze vluchten voor de rovers bende en moordenaars in su. Ik lees nergens dat de elkende eerst verholpen moet worden in su. Alleen maar loze beloftes voor het domme surinaamse volk!


    Maak melding
  21. De invloedrijke ondernemers zitten natuurlijk in China!

    Altijd handig om de informatie ‘achter’ een bericht op te sporen.
    Zie de site van dit bedrijf, bekijk het programma en trek je conclusie.

    Voor de rest no commend!


    Maak melding
  22. Wie investeert er nu in Suriname?
    Wat moet je daar nu gaan doen?
    Geen afzet gebied.
    Slechte infrastructuur.
    Te weinig goed opgeleid personeel.
    Gelukkig heeft Suriname nog wat olie en goud.


    Maak melding
  23. die geindoctrineerde paarse randdebiel RobG tracht altijd de aandacht af te leiden van het onderwerp, door naar andere landen en culturen te kijken. Hier gaat het over een handelsmissie uit Ned. naar Sur., en deze mongool begint een lulverhaal over kippenboeren in Ghana. Deze lulhannes is compleet van het padje af. Mafkees.


    Maak melding
  24. Blaka bakra, Je schrijft, “Dat heet gewoon handel drijven. En als je niets hebt om handel mee te drijven, ga je ten onder. Dan moeten ze wat anders zoeken “.

    Laten we eerlijk wezen. Afrika was tot voor een aantal jaren terug voor het westen het verloren werelddeel.Maar als het ging om Afrikaanse grondstoffen die door westerse bedrijven voor bijna niets werden opgekocht was Afrika wel goed. Afrikaanse studenten kregen ook zelden een beurs om aan een West Europese of Amerikaanse universiteit te studeren.Europa wilde de landen dom houden.

    Maar dankzij de interesse van China voor dit werelddeel vanwege de gigantische voorraden grondstoffen en de honderdduizenden Afrikanen die in o.a. Rusland en een aantal Oost Europese landen zijn opgeleid neemt de economische bedrijvigheid van het werelddeel snel toe.China betaalt wel het tienvoudige voor de grondstoffen als de Europese bedrijven. De landen krijgen van China een betere beloning en dat is merkbaar m.b.t. de economische ontwikkelingen in de landen. Europa is Afrika ineens weer gaan ontdekken als lucratieve afzetgebied voor producten. Veel Afrikaanse ondernemers worden thans de dupe van het EU beleid.


    Maak melding
  25. @ robG ,bedankt voor je info betreffende die landen altijd goed om te weten .zo leren we van elkaar al zal ik het nooit eens met je zijn als je je paarse pet op hebt maar dat mag natuurlijk !


    Maak melding
  26. @ RobG

    “China betaalt wel het tienvoudige voor de grondstoffen als de Europese bedrijven. De landen krijgen van China een betere beloning en dat is merkbaar m.b.t. de economische ontwikkelingen in de landen.”

    Lees aub “Winner take All” isbn 978-1-84614-504-9 van econome Dambisa Moyo uit Zambia PhD Oxford en master Harvard.

    Beste RobG
    Zodra een Chinees in Oost Afrika zich in zijn eentje buiten hun compound laat zien wordt deze een kopje kleiner gemaakt.
    De Chinezen doen alles zelf en gunnen de lokale bevolking niets of alleen het gif en de vervuiling die ze achter laten. Ze zijn erger dan Glencore.
    Ze sturen voor een groot deel de bevolking van gevangenissen als arbeider daar na toe want weg lopen kunnen ze er niet omdat ze wel erg op vallen, de taal niet spreken en geen vrienden hebben.

    Lees ook The State of Africa van Martin Meredith en dan gaat u wellicht iets van Afrika begrijpen.

    U zwetst uit uw nek.


    Maak melding
  27. @ blakabakra sorry de complimenten zijn voor jouw bedoeld mbt de Afrikaanse landen. Robg sorry voor de vergissing maar ook jouw zienswijze kan ik tot zekere hoogte indenken! Er mag verschil van mening zijn niet waar ?


    Maak melding
  28. @ RobG,
    Bedankt! Ik lees wat je schrijft met veel aandacht.
    Dankzij de Chinezen is Afrika idd in de picture bij andere Westerse landen. Je verneemt steeds meer in het nieuws dat het economisch beter gaat met Afrika. Ook via CNN!

    Andere Westerse landen, inclusief Holland gunnen China deze leading positie natuurlijk niet, zeker omdat nu blijkt dat China ook in Suriname investeert. Gevolg: Holland gaat nu wedijveren om Suriname.

    Vaak zie je dat principes ineens overboord worden gegooid omdat belangen van eigen economieën zwaarder gaan wegen.


    Maak melding
  29. Het is wel erg kortzichtig om te denken dat iedere handelsmissie die naar Suriname komt, vanuit de regering wordt geëntameerd. Er zijn veel particuliere initiatieven vanuit het bedrijfsleven die talloze handelsmissies organiseren. Dat is een goede ontwikkeling. Het is goed als er veel aan het particuliere initiatief wordt overgelaten. Degenen die denken dat de regering alles maar moet doen zijn achterlijk en heel erg dom. Ik juich iedere handelsmissie vanuit Europa of de Caribische of Aziatische regio, richting Suriname toe want uiteindelijk komt dat de Surinaamse economie ten goede. Aan azijnpissers hebben we niets in SU want die houden elke positieve ontwikkeling tegen die Suriname ten goede zou kunnen komen.


    Maak melding
  30. jojo, wil je mij dan zeggen dat de rijke westerse landen de Afrikanen de echte waarde voor hun waar betaalden? Nee en nogmaals nee is het antwoord. Ze gaven de Afrikanen ook de schuld van hun eigen achterstelling.Maar ze wisten wel ingenieus hun verdeel en heers tactieken toe te passen waardoor hele samenlevingen werden verscheurd en zij gingen met de rijkdommen vandoor.

    Waarom gaat het met de landen economisch veel beter en nam de modernisering van die samenlevingen toe toen men met name zaken ging doen met China? Dit lijkt mij wel de moeite waard om bij stil te staan.


    Maak melding
  31. @Mabemba
    Ze betalen de wereldmarkt prijzen en die worden door de Chinese honger naar grondstoffen bepaald.

    Qua grondstoffen en agro producten worden de prijzen niet door landen of continenten bepaald maar door een beperkt aantal multinationals zoals BHP/Biliton en Glencore etc.

    Laat duidelijk zijn dat Europa de ellende van Afrika gezaaid heeft door het tussen 1850 en 1950 als wingewest te verdelen en uit te buiten.
    Nadien heeft men een slecht onafhankelijk proces gefaciliteerd.
    Tussen 1960 en 1990 is Afrika door slecht beleid zowel van uit de eigen corrupte regeringen en de donorlanden heel hard door de bodem gezakt.
    Vanaf die bodem is Afrika zich zelf gaan opbouwen (slechter kon niet meer). Het gaat heel langzaam. Afrika heeft een aantal ontwikkelingsfasen overgeslagen door de mobiele telefonie en vindingrijkheid en vooral haar gemeenschapszin (familie en samendoen/ samen overleven).
    De Chinezen komen alleen maar halen via hun staats geleide multinationals.

    Lees “The State of Africa”van Martin Gray en u zult een beetje zien hoe afrika zich de laatste 65 jaar zich ontwikkeld heeft.
    De Chinezen hebben een marginale rol. Zij zijn geïnteresseerd in zware infrastuctuur (wegen en spoor) en mijnbouw. Ze brengen weinig lokaal werk omdat ze hun eigen arbeiders mee nemen en een heel andere sociale structuur kennen dan de Afrikanen.


    Maak melding
  32. jojo, jij kent de geschiedenis van Afrika niet in al haar facetten. Ik heb de indruk dat je kennis over Afrika zeer oppervlakkig is. Het wordt gevoed door de media die in het verleden zeer positief dachten over de blanke macht in Afrika. Jij haalt je kennis uit een boek van een Afrikaanse auteur die in Amerika heeft gestudeerd, die zeer rechts denkt en sympathiseert met de Republikeinen in Amerika.


    Maak melding
  33. @amaranta, het is goed dat er meningsverschillen bestaan. Ik ben van mening dat meningsverschillen mensen kunnen aanscherpen om bepaalde vraagstukken meer uit te diepen. Voor mij kan de waarheid altijd aan een verandering onderhevig zijn. Wat vandaag de waarheid is, kan over een aantal jaren fout zijn geweest. Op basis van voortschrijdende inzichten krijgt de mens een betere kijk op heel veel zaken. Het is daarom belangrijk dat de mens veel informatie vergaard om tot een evenwichtig oordeel te komen.


    Maak melding
  34. RobG heeft nog nooit een voet op Afrikaanse bodem gezet.

    Ik heb een groot aantal landen in Afrika bezocht beste RobG.

    Afrika was niks, is niks en wordt niks. Niet voor niets steken honderdduizenden economische vluchtelingen/illegale immigranten elke maand met een bootje de zee over om hun verloren continent te ontvluchten en hun heil te zoeken in Europa.


    Maak melding
  35. @Henk Molenaar,
    En wat is jou inbreng hier dan ? 0,0!

    Het brein wordt tenminste geprikkeld door mensen als @RobG, @Jojo en alle anderen die hier constructieve dingen posten. Via hen krijgen we als lezer tenminste eye openers om over na te denken. Maar jij, @ Henk Molenaar, jij behoort wat mij betreft tot een van de vele ‘ Azijnpissers’ 🙂 waar @Smatje het over heeft!


    Maak melding
  36. RobG
    Weer fout.
    Ik geef jou bronnen aan die je kunt checken. Maar ik heb, vrijlang geleden, in Nigeria gewerkt (Port Hartcourt en Warri) en iets gedaan voor projecten in Lagos en Aboedja. Precies was een jaar geleden was ik in zowel Kenia (o.a achter buurten van Nairobi, hun grote markt) en Tanzania.
    We hebben met de bus gereisd van Nairobi naar Arusha of wel ons lokaal gedragen en lokaal de grens gepasseerd. ofwel als ik ergens kom bekijk ik ook hoe de achter deur er uit ziet.

    Mijn dochter werkt de komende 4 jaar 3 maanden per jaar in Tanzania aan een wetenschappelijk project.

    En ja in lees veel met interesse maar ik reis ook veel.

    Ofwel RobG zoek de waarheid achter de tekst maar neem niet maar zo iets aan.


    Maak melding
  37. @Henk Molenaar

    Ik moet het volledig met van 1502 tot 1863 eens zijn. Afrika heeft door uitbuiting en mismanagement een enorme achterstand op het grootste deel van de westerse wereld.
    Echter Afrika heeft ook iets heel dynamisch. Ik was in een enorm arm land als Tanzania bijzonder verrast over de power van de mensen, hun openheid en hun overlevingskracht.

    Natuurlijk zijn er misstanden maar indien u uw bloemenwinkel in Nederland of Suriname zonder slot op de deur ’s avonds open laat staan heeft u de volgende dag geen voorraad meer. In Mamza, Moshi, Arusha en er tussen in staat de bloemen winkel, het drogende graan de groete en fruit kraam de volgende dat nog gewoon langs de weg.

    Dat men meer kans ziet in Europa is een tijdsverschijnsel.

    U moet uw ogen eens goed de kost geven en begrijpen waar een ieder vandaan komt en waar wij allemaal naar op weg zijn


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES