Stichting Radio-omroep Suriname mag verkocht worden

10

PARAMARIBO, 23 okt – Auteursrechtenbureau Sasur heeft winst behaald bij de rechter. De rechter vindt dat de stichting het recht heeft de publieke zender, Stichting Rario-omroep Suriname, SRS, te verkopen.

Daarmee wordt idirect juridisch erkend dat Sasur geld mag claimen. Het betreft een oude claim op afgespeelde muzieknummers van buitenlandse artiesten. Omdat SRS niet over de brug kwam zijn dwangsommen opgelegd. Sasur beweert de nummers in haar ‘repertoire’ te hebben. SRS zal nu enkele honderdduizenden Surinaamse dollars op tafel moeten leggen. Het deels met subsidies gevoerde bedrijf heeft het geld sowieso niet.

Over de claims en de dwangsommen loopt nog een rechtszaak. SRS heeft namelijk beroep aangetekend tegen de claims. Eerder had een rechter beslist dat Sasurr geen geld mag eisen zolang het hoger beroep loopt. Advocaat Monique Vos zegt tegenover de Times of Suriname dat de rechterlijke besluiten elkaar bijten. De regering trok eerder de vergunning van Sasur in om te opereren als auteursrechtenbureau.

10 REACTIES

 1. Weer heel veel geroep en gedoe en aan het eind trekt de regering aan het kortste eind omdat ze geen idee heeft wat wie doet of wat wie gedaan heeft en in hoevere men de wet overtreedt resp. de overeenkomsten negeert.


  Maak melding

 2. Gefeliciteerd Sasur!
  En felicitaties aan de rechter die een vonnis heeft durven uitspreken en op geen enkel wijze zich heeft blaten intimideren door bouta en co!!


  Maak melding

 3. Goed zo rechter, niemand staat boven de wet. Er is een wet die zegt dat je auteursrechten moet betalen; dang ie moes pai. En als meneer Ramlal de zaak bedondert dan moet hij aangepakt worden, maar wet is wet en daar moet iedereen zich aan houden, ook directie, stafffff en personeel van de SRS.En nnnnnnnnu opppppp naar de rechter in/van het 8dec’82 proces.
  Krijgsraad………, gewoon verder gaan met de zaak.
  Re-sta-sta-sta-sta-sta-sta-sta-staRt a 8 dec’82 proces. Heb toch ballen-spierballen en toon die. Parlementariërs(eerlijke) die gezworen hebben eerlijk te zijn voor land en volk. Staan jullie(parlementariërs) op en vraag om deze DiDiBrie af te zetten, zodat hij vervolgt kan worden.De wet geld dus ook voooor hem. Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 4. Glenn Pengel

  P(engeltje, HOOLIGAN bij uitstek! Jou NPS (Na Poor Sani) heeft de afgelopen verkiezing van 25 Mei 2015 ZEKER ook gewonnen hè. Jij zit hier te DAGDROMEN op de site.

  Wake up, SCHIJNHEILIG P(engeltje).

  Suriname moet niet meedoen aan deze KOMEDIE met betrekking tot het Auteursrechten gedoe. Deze organisatie mag voor mijn part worden afgeschaft.

  Radiostations die altijd muziek en dergelijke hebben gepromoot zodat de platen, cd’s en dergelijke van artiesten sneller en massaal kunnen/konden worden verkocht door ze af te draaien/spelen, zouden integendeel betaald moeten krijgen voor hun diensten.

  Weet u over hoeveel belangrijkere zaken, o.a. ook voor muziek, Suriname nooit een cent gezien heeft van buitenaf?

  Dit soort ONMENSELIJKE opvattingen waar het louter om GELD draait, mag men in Suriname als ONDERDRUKT en niet te vergeten UITGEBUIT land-en-volk, nimmer ondersteunen. Het past TOTAAL NIET binnen de Surinaamse BELEVING van zaken.

  Men hoeft ook niet voor alles te buigen wat eraan komt WAAIEN van buitenaf?Sasur betekent ZUUR voor de artiest en dient derhalve te worden OPGEDOEKT.

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 5. Kan het Recht nog krommer zijn dacht het niet…De rechtspreker spreekt het recht uit over een zaak die nog onder de rechter is…krommer kan het recht niet zijn…..


  Maak melding

 6. Zal het nou eindelijk ophouden met dat onbeschaafd misbruiken van de staatsradio,door een stelletje halfontwikkelde revopatienten.
  Er is gelukkig aan elk touw een einde.


  Maak melding

 7. @ Freedom4U,

  Ik geloof dat je een ding niet begrijpt. SRS is een Staatsradio en wordt schaamteloos gebruikt voor het verspreiden van paarse propaganda door eén-hersencellige presentatoren. En met geld van de burger! Heeft niets met muziek te maken. Bovendien, als er een artiest al een cd maakt, wordt deze zo snel mogelijk gekopieerd en langs de straat verkocht. De artiesten en de tekstdichters verdienen daar geen cent aan. En daar werkte SRS ook aan mee!


  Maak melding

 8. die vreedomvierjou heeft al net zo’n dikke plaat voor zijn kop als ‘de Surinaamse Jean Bodin’ (Robg).
  doe jij maar lekker mee aan de komedie van jouw afgod baas B. Laat serieuze zaken over aan anderen(lees mensen met kennis) Het valt mij op dat jouw enige bijdrage bestaat uit het scanderen van leuzen als hooligan en schijnheilig en alles wat er mis gaat in Suriname buiten Suriname legt. Is jouw verstandelijk vermogen zo beperkt dat je zelf niet in kan zien dat jij continu op het verkeerde paard wed! Over muziek en auteursrechten zijn wettelijke en internationale (bindende) afspraken gemaakt, Suriname is in deze OOK gebonden aan deze regels, en vormt dus geen uitzondering. Punt is weer dat ‘de Surinamer’ het weer voor niets moet hebben en schijt heeft aan afspraken.
  Beleving van zaken? het zuur voor jou, 8ter…….gladiool!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.